Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για αεραντλια
ikaria_jim
18-12-12, 16:57
δεν μπορω να καταλαβω...με λιγα φυτα που εχω και πολλα ψαρια....την αεραντλια που την εβαλα βασικα για λογους ομορφιας,αν πρεπει να την κλεινω καποια στιγμη...σε συνδυασμο με την φωτοπεριοδο...
Η αεραντλια παραγει οξυγονο για τα ψαρακια προσθετει μια ομορφια αλλα δεν κανει καλο στα φυτα γιατι διαλυει το CO2 που χριαζονται τα φυτα για να αναπτηχθουν επισις βοηθαει σε θεματα αμμωνιας αν εχεις
ikaria_jim
18-12-12, 17:13
οποτε τι να κανω...να την βαζω να δουλευει μαζι με το φως?
οποτε τι να κανω...να την βαζω να δουλευει μαζι με το φως?
Νομίζω πως δεν θα έχεις πρόβλημα με το CO2 αν την ανάβεις πρίν και μετά την φωτοπερίοδο. :smt102 :smt017
ikaria_jim
18-12-12, 17:18
δλδ για να καταλαβω...οταν ειναι ανοιχτα τα φωτα...να την εχω off..η μαζι και τα δυο..?δεν καταλαβαινω τι ειναι το πιο σωστο...τι να κανω...?
δλδ για να καταλαβω...οταν ειναι ανοιχτα τα φωτα...να την εχω off..η μαζι και τα δυο..?δεν καταλαβαινω τι ειναι το πιο σωστο...τι να κανω...?
Το πιο σωστό είναι να μην έχεις καθόλου. Τώρα αν θες ντε και καλά να την βάλεις, τουλάχιστον να την έχεις κλειστή κατά τη διάρκεια που είναι ανοιχτά τα φώτα και τα φυτά σου φωτοσυνθέτουν.
ikaria_jim
18-12-12, 17:28
ωραια....τωρα το επιασα....οκ...ευχαριστω παρα πολυ....
ikaria_jim
20-12-12, 17:15
και μετα απο δυο μερες..ξανα ερχομαι στο θεμα.....λογο του μικρου ογκου 60λ σε σχεση με τα παρα πολλα guppy....και κανοντας αυτα που μου ειπατε...κλειστη η αεραντλια την ωρα της φωτοπεριοδου και το αναποδο...τα guppy μου δεν ειναι οπως ηταν....αυτες τις δυο μερες που κανω αυτο....μου επεσαν....δεν ειχαν κεφι....οταν ανοιγει η αεραντλια γουσταρουν την ζωη τους....και φυσικα γουσταρω και εγω...αλλα τι γινεται με τα φυτα?θελω μια προσωρινη λυση μεχρι να κανω την αλλαγη σε 150λ....
(https://www.google.gr/search?hl=el&client=firefox-a&hs=ATO&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=np&spell=1&q=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD %CE%B7&sa=X&ei=4SrTUOfYK8Wk0AXw5IG4Ag&ved=0CC0QBSgA&biw=1920&bih=958)
Τι φυτά έχεις με τι εξοπλισμό-υποστήριξη; Έχεις καθόλου ανατάραξη στην επιφάνεια; Μαζεύονται τα ψάρια ψηλά στο ενυδρείο με κλειστή την αεραντλία;
ikaria_jim
20-12-12, 17:38
εχω δυο anubia....java fern ,pistia stratiotes..εχω το eheim 2213...δεν εχω co2...καποια ψαρια πανε στην επιφανια....και καποια οχι....
Δε μου λες αν έχεις ανατάραξη στη επιφάνεια. Εάν δεν έχεις βάλε αρχικά την έξοδο του φίλτρου να κάνει ένα απαλό κυματισμό και παρατήρησε μερικές μέρες εάν θα δεις αλλαγή στη συμπεριφορά. Εάν δεις ότι έχουν θέμα ξαναβάλε την αεραντλία, αν και το θεωρώ λίγο απίθανο. Πρόσεξε και εάν η αυξημένη κινητικότητα δεν είναι επειδή τους αρέσει αλλά επειδή προσπαθούν να την αποφύγουν (συμβαίνει κάποιες φορές να τα τρομάζει). Τα φυτά σου δε θα πάθουν τίποτα.
ikaria_jim
20-12-12, 17:55
αναταραξη δεν εχω γιατι τα πιστια δεν θελουν...ετσι εχω βαλει την εξοδο να μην εχει....εχω βαλει την αεροπετρα στην ακρη του ενυδριου..πραγματικα πιστευω οσο τα βλεπω δλδ οτι δεν προσπαθουν να αποφυγουν τις φυσαλιδες....τους αρεσουν...πανε μεσα τους πολλες φορες...
Καλό είναι να έχεις ένα κυματισμό, ώστε να βοηθάς στην ανταλλαγή των αερίων και μειώνοντας την πιθανότητα σχηματισμού επιφανειακού φιλμ. Αν δε γίνεται πλυντήριο η πίστια σιγά σιγά θα κολλήσει σε κάποια γωνία και δε θα την ενοχλεί. Αλλιώς μπορεί να χρειαστείς την αεραντλία. Εμένα δε μου αρέσει να την έχω πέρα από ειδικές περιστάσεις!:)
ikaria_jim
20-12-12, 18:08
με την αεραντλια εχω μια μικρι κινιση...εμενα μου αρεσει που ειναι θεμα γουστου....στον καθενα....αλλα το πιο βασικο που βλεπω ειναι οτι γουσταρουν τα ψαρια μου.....αλλα απο την αλλη καταλαβα οτι το οξυγονο διασπα το co2....αν καταλαβα σωστα....δεν ειμαι χημικος....αρα αργη αναπτηξη στα φυτα.....απο την αλλη το οξυγονο διασπα την αμμωνια....αν και παλι καταλαβα σωστα....και τωρα με τοσα ψαρια που εχω...η αμμωνια ειναι θεμα.....αλλαγες...πολλες....
Δε διασπά τίποτα ο αέρας, απλά αυξάνοντας την ανατάραξη φεύγει περισσότερο διοξείδιο από το νερό.
Το ενυδρείο σου δεν είναι στρωμένο;
ikaria_jim
20-12-12, 18:17
αααα...αρα εγω δεν καταλαβα καλα....οκ.... ναι μια χαρα ειναι το ενυδρειο...δεν εχω καποιο θεμα...εκτος απο τα πολλα ψαρια....με βλεπω να βγαζω τιγανια,.....με guppy...μπορει να ειναι ωραια....πλακα κανω φυσικα...χεχε...απλα το θεμα μου ειναι η αναπτηξη των φυτων χωρις παρωχη co2.....θελω να εχω καλη συμβιωση αναμεσα σε ψαρια και φυτα...
janickrules
20-12-12, 18:22
την αεραντλια δεν την βαζουμε ποτε για ομορφια !
στα γκαπυ,δεν την χρειαζεσαι!
η αναταραξη της επιφανειας απο την εξοδο του φιλτρου,ειναι απαραιτητη και αρκετη για την οξυγονωση του νερου!
τα φυτα δεν θα παθουν τιποτα!
εκτος αν γινεται χαμος,οποτε θα επηρεαστουν τα πιστια!
τα φυτα σου ομως ειναι ευκολα!
δεν εχουν αναγκη!
βγαλε την αεραντλια,γυρνα την εξοδο του φιλτρου για να αναταρασει την επιφανεια και θα δεις τα ψαρια σου μια χαρα και τα φυτα θα παρουν τον δρομο τους!
ΥΓ:η αεραντλια στο ντουλαπι και μολις ερθει το καλοκαιρι και οι ζεστες,την βαζεις για επιπλεον οξυγονωση!
Η πίστια όπως και να έχει είναι εκτός νερού. Η fern και η anubia και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και είναι αργής ανάπτυξης. Μην πειράξεις τίποτα. Τώρα για τα πολλά ψάρια άρχισε να δίνεις, έστω και σε μαγαζί.
ikaria_jim
20-12-12, 20:38
θα κατσω σε λιγο να το δοκιμασω αλλα και παλι πιστευω οτι με την αεραντλια γουσταρουν τρελα....
-------------------------
ξεχασα.....θα ηθελα πολυ φιλε μου να υπηρχε εστο και ενα μαγαζι που να μπορουσα να παω ψαρια....και ας υπηρχε εστο και ενας φιλος εδω που ειμαι που να ασχολειται....αστα......απο οτι ξερω δεν υπαρχει κανεις...και οποις εχει....εχει μια γυαλα με ενα χρησοψαρο...τα κλασικα.....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.