PDA

Επιστροφή στο Forum : Kribensis σε 60 λίτρα;


Cristos
23-11-04, 15:47
Καλημέρα. Μπορείτε να μου πείτε εάν μπορώ να βάλω σε ενυδρείο 60 λίτρα ένα ζευγάρι kribensis? Θα έχω πρόβλημα με τα άλλα ψάρια?

Εάν βγάλω τον μονομάχο με τα υπόλοιπα ψάρια θα έχω πρόβλημα? Με τι άλλα ψάρια είναι «συμβατό» αυτό το ψάρι?


Ευχαριστώ

Gorgi
23-11-04, 16:12
Φίλε Χρήστο, τα 60 λίτρα είναι κάπως οριακά για ένα ζευγάρι Kribensis. Το πιο πιθανό είναι να γίνουν κάπως επιθετικά προς τα άλλα ψάρια, ειδικά αν θέλουν να ζευγαρώσουν (πράγμα όχι και τόσο απίθανο). Εγώ όταν είχα βάλει 1 ζευγάρι στο δικό μου 96 λίτρων αναγκάστηκα να μεταφέρω σε άλλο ενυδρείο το κοπάδι από 5 Albino Corrys γιατί η θυληκια, που είχε κατακόκκινη κοιλιά, άρα και όρεξη για τρελίτσες τα είχε τσακίσει τα καημένα.
Αλήθεια τι άλλα ψάρια έχεις στο ενυδρείο σου?

----

Σορρυ τωρα ειδαι την υπογραφη σου...τον μονομαχο μαλλον να τον ξεχασεις... :cry:

Giorgos
25-11-04, 02:36
Βάλε το ζευγάρι krib και βγάλε όλα τα άλλα μπορείς επίσης να βάλεις 2-3 otto.

Κρατώντας ένα ζευγάρι μόνο του, θα μπορούν πιο άνετα (χωρίς άγχος) να γεννοβολάνε. :wink:

Cristos
25-11-04, 13:50
Καλημέρα. Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν ταιριάζουν τα είδη που έχω με το kribensis. Προς το παρών δεν με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή τους. Το ζευγάρι εάν μείνει με τα υπόλοιπα ψάρια ( εκτός του μονομάχου που απ' ότι μου είπανε δεν ταιριάζει με αυτό το είδος ) θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα? Από ότι διάβασα απλά απομακρύνουν τα υπόλοιπα ψάρια όταν θέλουν να ζευγαρώσουν από την φωλιά. Έχει κανείς χρησιμοποιήσει αυτά τα ψάρια σε κοινωνικό ενυδρείο?

Gorgi
25-11-04, 14:15
Φίλε Χρήστο, αρχικά τα ψάρια που έχεις τώρα στο ενυδρείο σου δεν ταιριάζουν μεταξύ τους γιατί είναι ζωοτόκα (ξυφοφοροι) μαζί με ωοτόκα (μονομάχος,danio) οπότε να θες να έχεις ένα σωστά διαμορφωμένο ενυδρείο θα πρέπει να αποχωριστείς κάποιο ή κάποια ψάρια. Τώρα εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή των krib αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρει και τα ίδια :wink: .
Συνεπώς αν τα krib είναι σε διάθεση για ζευγάρωμα και εσύ τους παρέχεις τις σωστές συνθήκες νερού (πράγμα που είναι αυτονόητο είτε σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή είτε όχι) να είσαι σίγουρος ότι θα δοκιμάσουν να ζευγαρώσουν. Και σε ένα ενυδρείο 60 λίτρων τα πάντα είναι πολύ κοντά στην φωλιά τους οπότε πιστεύω ότι θα γίνουν επιθετικά προς τα αλλά ψάρια.
Αν σε ενδιαφέρει τόσο το να αποκτήσεις ένα ζευγάρι kribs και δεν θες να είναι το μόνο ψάρι στο ενυδρείο σου θα σε συμβούλευα να αποχωριστείς τους ξυφοφορους και τον μονομάχο, να μεγαλώσεις λίγο το κοπάδι με τα danios και να προσθέσεις και έναν plecostomus ή ancistrus.
Αυτά που σου λέω είναι η προσωπική μου γνώμη και σε καμιά περίπτωση δεν είναι και το μοναδικό που μπορείς να κάνεις.

nkarvounis
26-11-04, 15:58
Βάλε το ζευγάρι krib και βγάλε όλα τα άλλα μπορείς επίσης να βάλεις 2-3 otto.

Κρατώντας ένα ζευγάρι μόνο του, θα μπορούν πιο άνετα (χωρίς άγχος) να γεννοβολάνε. :wink:

που το έγραψα ??? :wink: 8)