Επιστροφή στο Forum : αποριες για ενυδρειο
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-nutauomicronupsilonlambdaalphapiiota055.jpg
υπαρχει αυτος ο χωρος,ο οποιος ειναι στην κουζινα,ειναι μεγαλη και καθομαστε πολλες ωρες ,σκεφτηκα λοιπον να βαλω εκει το ενυδρειο(σκετη γυαλα φυσικα) που θελω να φτιαξω.
θελω να με βοηθησετε λιγο στις διαστασεις.
ο χωρος απο ξυλο σε ξυλο,χωρις καθολου κενο δηλαδη,ειναι
180 επι 45 υψος επι 50 βαθος.
και διπλα κολλητα ακριβως αν προσεξετε εχει και πριζα.
θελω να φτιαξω λοιπον ενα ενυδρειο με χρυσοψαρα,
οχι με ποικιλιες που μεγαλωνουν πχ κομετ κομον κλπ,
αλλα με ryukin και fantail (μαλλον).
το μακρος του ενυδρειου προτιμω να ειναι μεχρι 120 εκατοστα,λιγοτερο η περισσοτερο δεν με ενοχλει.
ποιο ειναι το λιγοτερο υψος και βαθος που πρεπει να εχει η γυαλα,ωστε να μπορω ανετα να ανοιγω το καπακι,και να κανω οσα θα χρειαζονται?
μπορει να βολεψει το υψος τελικα,η να το ξεχασω?
υπαρχει καποια ετοιμη διασταση σε γυαλα που σας ερχεται στο μυαλο που να βολευει γι αυτον τον χωρο?
Είμαι νέος στο χώρο και με προβληματίζει ο όρος γυάλα με τον όρο ενυδρείο. έαν μιλάμε για το κλασικό ορθογώνιο ενυδρείο τότε το ύψος που έχεις μου φαίνεται μαθηματικά μικρό . πχ για βάθος ενυδρείου 30 cm εαν υπολογίσεις οτι για να ανοίξεις το καπάκι 25me 30 μοίρες για να χωράνε τα χέρια σου για τυχόν αλλαγές κλπ θέλεις αέρα 25cm
Είμαι νέος στο χώρο και με προβληματίζει ο όρος γυάλα με τον όρο ενυδρείο. έαν μιλάμε για το κλασικό ορθογώνιο ενυδρείο τότε το ύψος που έχεις μου φαίνεται μαθηματικά μικρό . πχ για βάθος ενυδρείου 30 cm εαν υπολογίσεις οτι για να ανοίξεις το καπάκι 25me 30 μοίρες για να χωράνε τα χέρια σου για τυχόν αλλαγές κλπ θέλεις αέρα 25cm
οταν λεω σκετη γυαλα,εννοω χωρις βαση.
μαλιστα..αν θελω 25 ποντους τοτε,το ξεχναω...
χωρις να εχει καπακι,δεν γινεται?
να βγαινει απλα το καπακι τραβωντας το προς τα εξω ολο?
μαλλον οχι τωρα που το σκεφτομαι...
κριμα και τον λιμπιζομαι πολυ αυτον τον χωρο..ολο ενυδρειο βλεπουν τα ματια μου..χαχαχαχα!
Alex_Salonica
13-12-12, 11:49
Είχα παλιότερα ανάλογο ενυδρείο. Το κενό θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να χωράει το χέρι σου.
Δεν είναι ότι καλύτερο από ευκολία αλλά σίγουρα έδειχνε πολύ όμορφο και το χάρηκα πολλά χρόνια.
Θα πρέπει επίσης να ελέγξεις αν αντέχει το βάρος.
και να μην έχει πλυντήριο κοντά :rolleyes:
δεν εχει πλυντηριο και το βαρος το αντεχει σιγουρα..
και ειναι πολυυυυ φωτεινος χωρος,χωρις να πεφτει πανω ηλιος..ελπιζω να καταφερω κατι...
αααα και για χρυσόψαρα που είπες ... χωρίς καπάκι μπορεί να τα ψάχνεις...
Εγώ θα το έφτιαχνα σε διαστάσεις 120x40x35 (M-Π-Υ)
Εγώ θα το έφτιαχνα σε διαστάσεις 120x40x35 (M-Π-Υ)
υψος 35,αλλα μεχρι που θα βαλω νερο?ολο θα το γεμισω?
Amra,μπορω να βαλω απο πανω κατι σε στυλ σανιδι με ψαθα και να τα καπακωσω..
τα ανεμιστηρακια για το καλοκαιρι,μπορουν να στερεωθουν απο πανω,στο ξυλο δηλαδη?
αν εχει 30 ποντους νερο,βγαινει στα 145 λιτρα καθαρο...χμ..
-------------------------
φτανουν ρε παιδια οι 30-35 ποντοι νερου υψος για αυτα τα ψαρακια τα συγκεκριμενα?:confused:
CHRISTOS13
13-12-12, 12:21
Ήμουν και εγώ στην θέση σου πριν 3 χρόνια με περίπου τον ίδιο χώρο.
Εγώ το σκέφτηκα και άλλαξα θέση στο ενυδρείο.
Πρέπει να σκεφτείς και εσύ ( άσχετα από το εάν βάλλεις ή όχι καπάκι ), πως θα σε δυσκολεύει πάρα πολύ στο καθαρισμό του. γιατί δεν έχεις καθόλου χώρο στην επάνω πλευρά για να κάνεις την δουλειά σου, εκτός εάν το κάνεις πάρα πολύ κοντό, που έτσι όμως δεν θα κάνει για τα ψαράκια σου
the_passenger
13-12-12, 12:25
εγώ θα σε βάλω στην πρίζα
επειδή λοιπόν θα είναι μάλλον πολύ ομορφότερο να είναι ύψος 45cm (σχεδόν)
μερεμέτι: αφαίρεση του "πάτου" των άνω ντουλαπιών, οπότε για τη συντήρηση ανοίγεις απλά ντουλάπι και έπειτα ανοιγοκλείνεις καπάκια (τα κόβεις αν χρειαστεί σε μικρότερα ανάλογα με το κάθε ντουλάπι από πάνω) και αυτό ήταν :)
Αν διαθέσεις δε και ένα από τα κάτω ντουλάπια για εξ. φίλτρο (σύν κάποιο μερεμέτι), πηγαίνεις για εξ διαστάσεις 178 επι 42 υψος επι 49 βαθος.. θα ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟ...:rolleyes: :cool:
*edit: με το τελευταίο θα πήγαινε γύρω στα 300λτ καθαρά, βάρος συνολικό περίπου μισό τόνο οπότε θα θέλει μελέτη ότι το αντέχει το φορτίο αυτό ο πάγκος..
το καπάκι του ενυδρείου μου το έχω φτιάξει από κόντρα πλακέ με βερνίκι aquaxyl (στην ουσία βερνίκι βάσεως νερού που δεν φουσκώνει και είναι υδατοαπωθητικό ) και σαν ξύλο είναι εύκολο να το τρυπήσεις και να τοποθετήσεις τα ανεμιστηράκια . Η ψάθα νομίζω οτι χαλάει με την υγρασία. (Σε περίπτωση που το κάνεις να έχεις υπόψην σου την υγρασία και στο ξύλο του επίπλου της κουζίνας). το ύψος καλό είναι για τα ψάρια.(εάν μιλάμε για τα είδει χρυσόψαρων που δεν μεγαλώνουν πολύ.
εγώ θα σε βάλω στην πρίζα
επειδή λοιπόν θα είναι μάλλον πολύ ομορφότερο να είναι ύψος 45cm (σχεδόν)
μερεμέτι: αφαίρεση του "πάτου" των άνω ντουλαπιών, οπότε για τη συντήρηση ανοίγεις απλά ντουλάπι και έπειτα ανοιγοκλείνεις καπάκια (τα κόβεις αν χρειαστεί σε μικρότερα ανάλογα με το κάθε ντουλάπι από πάνω) και αυτό ήταν :)
Αν διαθέσεις δε και ένα από τα κάτω ντουλάπια για εξ. φίλτρο (σύν κάποιο μερεμέτι), πηγαίνεις για εξ διαστάσεις 178 επι 42 υψος επι 49 βαθος.. θα ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟ...:rolleyes: :cool:
*edit: με το τελευταίο θα πήγαινε γύρω στα 300λτ καθαρά, βάρος συνολικό περίπου μισό τόνο οπότε θα θέλει μελέτη ότι το αντέχει το φορτίο αυτό ο πάγκος..
το συγκεκριμενο σπιτι,ειναι με νοικι..θα με σκισει η γεροντοκορη που το χει:D:D
βεβαια ξαναφτιαχνει ο απο πανω πατος αν θελησουμε να φυγουμε:rolleyes:
τα κατω ντουλαπια τα διαθετω ολα,δεν υπαρχει προβλημα,χαχα!
τελειο θα ηταν ..κι εγω οταν το σκεφτομαι να σταματαει στο 1.20.κατι μου λειπει,μου λειπουν 70 ποντοι ακομη,αλλα δεν θελω τοσο μεγαλη κατασκευη γιατι ποιος τα μετακομιζει αυτα μετα..
ουυυυφφφφφφφφφφ....:smt073
the_passenger
13-12-12, 14:00
πάω πάσο !! πολύ customιά.. και ειδικά για το ποιός το μετακομίζει μεθαύριο!
οπότε καλύτερα μια πιο συντηριτική επιλογή.. και στα κενά φυτά κλπ όπως ήδη έχεις :cool:
leandros69
13-12-12, 14:04
το συγκεκριμενο σπιτι,ειναι με νοικι..θα με σκισει η γεροντοκορη που το χει:D:D
βεβαια ξαναφτιαχνει ο απο πανω πατος αν θελησουμε να φυγουμε:rolleyes:
τα κατω ντουλαπια τα διαθετω ολα,δεν υπαρχει προβλημα,χαχα!
τελειο θα ηταν ..κι εγω οταν το σκεφτομαι να σταματαει στο 1.20.κατι μου λειπει,μου λειπουν 70 ποντοι ακομη,αλλα δεν θελω τοσο μεγαλη κατασκευη γιατι ποιος τα μετακομιζει αυτα μετα..
ουυυυφφφφφφφφφφ....:smt073
θα μπορουσες να φτιαξεις το ιδανικο μονομαχοενυδρειο χωρις πλακα.
σε 120Χ50 και 25 ποντους υψος συρομενα τα τζαμια απο πανω και με 15 ποντους νερακι.μπορεις και να το αφησεις ανοιχτο το μισο απο πανω και να βαλεις μεσα εκτος απο κλασικα ενυδρειακα φυτα και παπυρους και μπαμπου.
ενας μονομαχος με 3 κουκλες θα ηταν ευτηχης σε κατι τετοιο.
μαρτυρας μου και ο Nick :D
ναι,αν αφησω κενα δεξια κι αριστερα,μπορει να γινει αρκετα ομορφο και με μεγαλες γυαλες με υδροβια φυτα και να φαινεται καπως σαν συνεχεια του ενυδρειου...
παω να ψαξω για καμια ετοιμη γυαλα ενυδρειου που να με βολευει στις διαστασεις..
σας ερχεται τιποτα στο μυαλο?
θα μπορουσες να φτιαξεις το ιδανικο μονομαχοενυδρειο χωρις πλακα.
σε 120Χ50 και 25 ποντους υψος συρομενα τα τζαμια απο πανω και με 15 ποντους νερακι.μπορεις και να το αφησεις ανοιχτο το μισο απο πανω και να βαλεις μεσα εκτος απο κλασικα ενυδρειακα φυτα και παπυρους και μπαμπου.
ενας μονομαχος με 3 κουκλες θα ηταν ευτηχης σε κατι τετοιο.
μαρτυρας μου και ο Nick :D
αχαχαχαχαχαχαχχαχα,το σκεφτηκα κι αυτο,αλλα δεν με εξιταρουν οι μονομαχοι...
περισσοτερο απο ολα τα ψαρακια,γουσταρω τα χρυσοψαρα.
(μην του το πεις...:D)
leandros69
13-12-12, 14:15
αχαχαχαχαχαχαχχαχα,το σκεφτηκα κι αυτο,αλλα δεν με εξιταρουν οι μονομαχοι...
περισσοτερο απο ολα τα ψαρακια,γουσταρω τα χρυσοψαρα.
(μην του το πεις...:D)
ουτε εμενα με εξιταρανε αλλα ο δικος μου με κερδισε με τη συμπεριφορα του.
ο μονομαχος ειναι ο σκυλος και η γατα μαζι απο συμπεριφορα.περηφανος και χαδιαρης.
ουτε φονιαδες ειναι ουτε οι πα.......ες που λενε.
ναι δεν αντιλεω,αλλα μου αρεσουν τα κινητικα ψαρακια,ειναι πολυ τρελλιαρικα σου λεω τα χρυσοψαραααααα:smt060
leandros69
13-12-12, 14:28
χρυσοψαρα εχω 4 σε 2 τονους νερο εξω στο μποστανι ψιλοβαρετα ειναι :smt009
Και ποιος ειπε οτι ο μομομαχος δεν ειναι κινητικό ψαράκι....ειδικά άμα του βάλεις και παρέα τις ψαρίνες του!!!
leandros69
13-12-12, 14:35
Και ποιος ειπε οτι ο μομομαχος δεν ειναι κινητικό ψαράκι....ειδικά άμα του βάλεις και παρέα τις ψαρίνες του!!!
πεστα..........
http://www.greektube.org/content/view/188794/2/
αμα θελω να δω σεξ και βια ανοιγω και τηλεοραση:D
(ωχ θα με παρει χαμπαρι ο νικ και την εκατσα τη βαρκα...):rolleyes:
leandros69
13-12-12, 14:53
εχεις ακομα τηλεοραση :confused:
μηπως απλα δεν θελεις να ανεβασεις λιγο τον πηχη;
εχω εκει μια ισα να την ξεσκονιζω..
μπα σε καλο σου σημερα,δεν μου αρεσουν οι μονομαχοι(θα με σκισει ο αλλος τωρα...)μου αρεσουν τα χρυσοψαρα !!!
εξαλλου τον εχω ανεβασει αρκετα εφοσον φτιαχνω και λιμνη στον κηπο του εξοχικου...
leandros69
13-12-12, 15:43
μπορεις να βαλεις παντος και χελωνιτσα σε τετοια υψη :D
ναι και κροκοδειλο να φαει την γεροντοκορη οταν θα ερθει για να δει τα ντουλαπια!:D
θα μου πεις κατι τωρα για τα χρυ-σο-ψα-ρα?????
leandros69
13-12-12, 15:58
τα χρυσοψαρα ειναι κατι ψαρια που ζουν στις στερνες των ντοπιων εδω στο νησι,τρεφονται με αλγη ,εντομα και ξερα ψωμια και ερχονται κατι πετσοπαδες απο την αθηνα και τα αγοραζουν 20€ το βαρελι.δεν ξερω ποσο τα πουλανε μετα στην αθηνα παντως σου λεω στην πλειοψηφια απο που προερχονται.αμα τελικα βολεψεις το θεμα με τις διαστασεις και βαλεις χρυσοψαρα μην αγορασεις ζητα να σου φερω......:D
leandros69
13-12-12, 16:25
σκεφτηκες μηπως να βαλεις μεσα τη γεροντοκορη;:D
με προλαβε ο Λεανδρος...
Ο ιδανικος χωρος για το ιδανικο μονομαχοενυδρειο.
(δε θες και υψος, με 15-20 ποντακια νερο σε ολο αυτο το πραμα θα ειναι τελεια)
ναι δεν αντιλεω,αλλα μου αρεσουν τα κινητικα ψαρακια,
ο μυθος οτι οι μονομαχοι δεν ειναι κινητικοι εχει βγει απο τα διλητρα και τα δεκαλιτρα και τα 20λιτρα... (τα τελευταια για καποιους περιεργους ειναι τα μεγαλα,να ρωτησουμε πολιτικο μηχανικο αν αντεχει η πλακα) σε τετοιο χωρο ουτε περιπολιες κανει ουτε τιποτα, απλα καθεται σε μια γωνια περιμενοντας να πεθανει, κατα τ αλλα κινητικοτατος ειναι (νταξει οχι σαν τα χρυσοψαρα αλλα ειναι αλλη φαση)
Υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλεις μία βάση συρόμενη ώστε όταν θέλεις να ανοίξεις το καπάκι να έρχεται μπροστά εκτός κενού ντουλαπιών;:smt017
leandros69
13-12-12, 22:14
συρομενη βαση για τετοιο ενυδρειο θελει πολυ βαρια κατασκευη.
Κατι σαν το δικό μου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66818 περιπου (με λιγο περισσότερο μηκος) θα ταίριαζε στον χώρο σου πιστεύω και με το φως θα ειναι πολυ πιο εύκολο και ανέξοδο για εσένα γιατί π.χ βιδώνεις 2 έτοιμους ανακλαστήρες απο πάνω στο ξύλο , το φιλτρο το βαζεις απο κατω και κανεις μια τρύπα μονο για τους σωλήνες (και την καλύπτεις εύκολα μετά ) ή κανεις ενα internal sump αφου εχεις αρκετό μήκος και εισαι μια χαρα.
Και για την εξάτμιση που θα εχεις παίρνεις 2 κοματια απο plexiglass ή λεπτο γυαλί καλύτερα και τα βάζεις απο πανω (αυτο θα κανω εγω στο δικο μου σε λιγες μερες ) και λύνεις και αυτό το πρόβλημα.
Υ.Γ Εγω τώρα ξεκίνησα με τα ενυδρεία (σκεψου οτι δεν εχω βαλει ακομα ψάρι μεσα ) άρα αυτά που λεω το πιο πιθανό είναι να μην και σωστά.
Και για την εξάτμιση που θα εχεις παίρνεις 2 κοματια απο plexiglass ή λεπτο γυαλί καλύτερα και τα βάζεις απο πανω (αυτο θα κανω εγω στο δικο μου σε λιγες μερες ) και λύνεις και αυτό το πρόβλημα.
.
την εξατμιση του νερου?που να εχω προβλημα?εννοεις στα ξυλα της κουζινας?
δεν καταλαβα τιποτα,για εξηγησε μου:)
τελικα στα ετοιμα ενυδρεια,εαν ειναι πανω απο 1.20 ,δεν βρισκω υφος μικροτερο των 40 εκατοστων...
εχετε βρει εσεις κατι? 35 ποντους ας πουμε...
για την εξατμιση το καλυτερο υλικο που εχει φτιαξει η ανθρωποτητα ειναι η ζελατινα κουζινας.
Το συγκεκριμενο υλικο αναφερεται κατα κορον σε ολα τα σοβαρα βιβλια επιβιωσης για τις διαφορες ιδιοτητες που εχει (απο συλλογη νερου στην ερημο μεχρι διασωσεις σε πολικες περιοχες) και το βασικο, δε χρειαζεται να καλυφθει 100% για να κανει δουλεια, ενα καλο ποσοστο αρκει.
Το μεγαλυτερο μερος της εξατμισης παει και κολλαει πανω στη ζελατινα και επιστρεφει σα βροχη στο ενυδρειο.
Με αυτη τη μεθοδο απλα θελει πολυ καλα μονωμενα φωτιστικα για ευνοητουςλογους (ενυδριακης χρησης )
μα που να μπει η ζελατινα,δεν καταλαβα:confused: πανω απο το καπακι?κατω?
εντιτ,μαλλον απο πανω εννοεις για να αναφερεις τα φωτιστικα,αλλα οξυγονο απο που θα μπαινει?
(μην βαρατε)
μπορεις να κανεις σειρομενο-αφαιρουμενο καπακι απο πλεξυ(να μην φοβασαι να σπασει) που να παταει στις πανω κοντρες δηλ κανεις τις δυο μικροτερες πλευρες του ενυδρειου να ποντο πιο ψηλες για οδηγο και βαζεις τις κοντρες πανω πανω και περιμετρικα των δυο μεγαλητερων πλευρων για να παταει το καπακι..
μεγιστο υψος γυαλας 40 εκ-ισα ισα να περναει η σκουπα και το χερι σου, μεγιστο υψος νερου 1 εκ κατω απο τις κοντρες και για φωτισμο 2 κοματια ταινια λεντ στο μηκος του ενυδρειου κολημενες στο ντουλαπι απο πανω..
βλεπω να εχει μπολικη δουλεια ο αντρας σου.. :)
βλεπω να εχει μπολικη δουλεια ο αντρας σου.. :)
ουυυυ,τι να σου πω,χεστηκε!!! :D
αυτο που σκεφτηκα ειναι να δωσω τις διαστασεις σε ενα καλο ενυδρειαδικο να μου το φτιαξουν...
με 40 εκατοστα,περναει το χερι,αλλα θα φτανει ανετα και κατω στον πατο,να αλλαζω ανετα θεσεις αμα θελω,να φυτευω κλπ?
(και μην πειτε τι να φυτεψω μωρε στα χρυσοψαρα,θα φυτεψω που να σκασουν κι αν μου τα τρωνε θα φυτευω αλλα!):p
μπορει να την γλιτωσεις εαν βρεις ενυδρειακη λαβιδα(αυτες οι λαβιδες τερατα που εχουν οι γιατροι)
θα σε προμηθευω εγω χλωρασια, εχο μπολικη:) δωστους να φανε:D:D:D
http://www.aquatic-nature.be/pince.html
Οι λάμπες εκπέμπουν κάποια θερμότητα , αυτή η θερμότητα κάνει το νερό στην επιφάνεια του ενυδρείου να εξατμίζετε με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να ''φουσκώσουν'' τα ξύλα απο πάνω (για τα led δεν εχω ιδεα αν βγάζουν θερμότητα ) και εκτός απο αυτο θα χρειαζετε να συμπληρώνεις κάποια ποσότητα νερού αν μερικές μέρες.
Ζελατίνα κουζίνας εχω δοκιμάσει (απο πανω την βάζεις και αφήνεις καποια κομάτια ανοιχτα για αερα ) αλλα δεν με βόλεψε και την έβγαλα γιατί εχει ελαστικότητα και δεν κάθετε όπως θέλω (και οι σταγόνες του νερού που εξατμίζετε το επιδεινώνουν αυτό), εξέχει από το πλάι και φαίνεται κάπως άσχημο........
Η σειρά είναι 1: ενυδρείο ,2: ζελατινα ή γυαλί ή πλεξυγκλας 3: φωτιστικό led ή τ-5 λάμπες
ΥΓ.Μιλάω πάντα για περίπτωση που θα το κάνεις χωρίς καπάκι όπως το δικό μου .
καταλαβα,ευχαριστω!
ελπιζω να βρω φωτισμο που να μην βγαζει πολλη θερμοτητα
(ισως οι λεντ δεν βγαζουν και δεν νομιζω οτι και τα φυτα που θα βαλω θα θελουν τοσο εντονο φως,γιατι φοβαμαι και την εξατμιση,θα ειναι ηδη χαμηλο το υψος και δεν θελω να εχω αγχος αν χρειαστει να λειψω καποιες μερες)
και θα δω τι θα κανω γιατι δεν θα βαλω καπακι...
ισως φτιαξω ενα περιποιημενο τελαρο με καρεδακια(πως ειναι οι περκολες εαν καταλαβες) και στερεωσω εκει την ζελατινα καλα και μεινει μια σειρουλα δεξια και μια αριστερα χωρις ζελατινα.
(εχω χασει τον υπνο μου και την οραση μου απο το πολυ διαβασμα τοσους μηνες,αλλα ελπιζω να φτιαξω κατι της προκοπης τελικα).
τα ανεμιστηρακια,που μπορω να τα στηριξω?
Καλό θα γίνει !!! έχεις και τα έμπειρα παιδιά απο το φορουμ που θα σε βοηθήσουν σίγουρα σε ολα
Αν πας σε κατι τετοιο http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=424&products_id=3100 απλα το στηρίζεις πανεύκολα στο τζαμι.
για λεντοταινιες που εβλεπα πριν ενα δυο χρονια εχαναν την αποδοση τους πολυ συντομα να το ψαξεις καλα
Καλό θα γίνει !!! έχεις και τα έμπειρα παιδιά απο το φορουμ που θα σε βοηθήσουν σίγουρα σε ολα
Αν πας σε κατι τετοιο http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=424&products_id=3100 απλα το στηρίζεις πανεύκολα στο τζαμι.
ωωωω! πολυ βολικο αυτο..δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοιο,νομιζα οτι κανουμε την κατασκευη με ανεμιστηρακια για τους υπολογιστες!ειναι πιο ακριβο βεβαια,αλλα δεν ειμαι για πολλες ταλαιπωριες:)
για τις λεντ,ναι θα το κοιταξω,αλλα εαν δεν δημιουργουν πολλη θερμοτητα,με βολευουν κι ας τις αλλαζω συχνοτερα...
η ζελατινα μπορει να αντικαταστησει επαξια το καπακι η μερος του και με πολυ καλυτερα αποτελεσματα.
Εχει και τα σπαστικα της βεβαια
και το ανεμιστηρακι,οταν βαλω ζελατινα,που θα το βαλω νικο?(μην το πεις!)
:D
μια σειρα η δυο θα αφησω χωρις ζελατινα,φτανει να ψυχραινει το νερο,αν χτυπαει μονο απο εκει?
leandros69
15-12-12, 13:39
το να βαλεις ανεμιστηρακι ειναι οτι πιο ευκολο
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=615&pictureid=4693
ναι,αλλα εγω θελω να βαλω αυτο που μου προτεινε ο suncity που πιανει με τσικι τσικι:D
leandros69
15-12-12, 13:58
για τα λιτρα που θες και αν εχεις ανοιχτο το ενυδρειο πανω απο μισο ουτε 2 τετοια δεν σε φτανουν.
δεν θα το εχω τοσο πολυ ανοιχτο βρε,θα εχω μια σειρα αριστερα,και μια δεξια η μια μονο,αλλα την πισω σε ολο του το μακρος.
σκεψου ας πουμε ανοιχτο,δεκα ποντους(ποσο ειναι αυτο το ανεμιστηρακι?οσο ειναι) επι 120...140...180...:D
και θα βαλω δυο ανεμιστηρακια..δεν πιστευω οτι θα χρειαστουν περισσοτερο τα χρυσοψαρα,σε σπιτι που ειναι αρκετα δροσερο το καλοκαιρι..ισως να φτανει και μονο το ενα δηλαδη...
leandros69
15-12-12, 14:15
θα κρινεις μονη σου.
ετσι κι αλλιως και με τα ενυδρεια υσχιει οτι με τα σπιτια.
το πρωτο το πουλας,το δευτερο το νοικιαζεις στο τριτο μενεις :D
Ζελατινα?
Τοστ θα τυλιξει? :rolleyes:
Πολυκαρβονικο καπακι (ακουμπισμένο στις κοντρες ή στα τζαμια αναλογα την κατασκευη, που θα συρεται χειροκινητα για τυχων εργασιες) με τρυπες για ανεμιστηρια PC και δυο ταινιες λεντ αδιαβροχες κολλημενες απο μεσα με τη διπλης οψεως που εχουν πανω τους.
Ολα τα καλωδια (λεντ και ανεμιστηρων) μαζεμενα και περασμενα μεσα σε ηλεκτρολογικο καναλι κολλημενο στο πολυκαρβονικο με την διπλης οψεως
Θα αφησεις χωρο απο πανω, οσο για να χωραει το χερι σου να φτανει μεχρι κατω στο βυθο
γιατι το λες αυτο?ο λεανδρος εβαλε αλουμινοχαρτο..στην ζελατινα θα κολλησουμε?:D:D
τι ειναι τωρα το πολυκαρβονικο καπακι?
το υλικο το γνωριζω,καπακια,υπαρχουν ετοιμα?η τα φτιαχνω εγω ?
πως πωλειται αυτο?σαν πλακα ας πουμε και ζητας διαστασεις?
Ζελατινα?
Τοστ θα τυλιξει? :rolleyes:
δοκιμασε το πρωτα και μετα κρινε :rolleyes:
delta,αν μπορεις,πες μου πως βρισκω το πολυκαρβονικο καπακι...
σημερα εδωσα τις διαστασεις σε ενα καταστημα με ενυδρεια που μου φανηκε σωστο ,συζητησαμε λιγο και θα με παρει να μου πει το κοστος.
(για διαστασεις 160 επι 35Υ επι 47 πλατος..)
βγαινει 263 λιτρα συνολικα .
η αληθεια ειναι πως εχω ξενερωσει λιγο με το υψος,γιατι οτι βαλω μεσα απο υλικα,πρεπει να μπει εξ αρχης,μετα δεν θα μπορω να αλλαξω με ενα πιο ογκωδες ξυλο η πετρα γιατι δεν θα χωραει να το περασω..
επισης δεν ξερω εαν αυτο το υψος ειναι σωστο,οταν με το καλο μεγαλωσουν τα χρυσοψαρα...
χμ.... μάλλον κοντό είναι :(
γύρω στους 25-27 πόντους νερό θα έχει...
γιατι τοσο? μεχρι πανω μπορω να το εχω,εγω ειπα να το βαλω στους 32 ποντους το νερο..:confused:
μείον 5 cm χαλίκι και 1 cm o πάτος μένουν 26
κοιτα,χαλικι δεν θελω να βαλω τοσο πολυ,το υπολογιζω 2 ποντους να βαλω.
με τον πατο τωρα..χμ...θα ειναι και σε φελιζολ ακουμπισμενο που θα τρωει αλλον εναν ποντο...
δεν ξερω,βγαινει πολυ οριακα,με τους ποντους παιζω τελικα..
παντως το χερι μου χωραει μεχρι τον πατο ,αν το κανω 35 υψος,αν αφησω δεκα ποντους δηλαδη,αλλα σιγουρα υπαρχουν κι αλλες δυσκολιες που δεν εχω προβλεψει..
μια αλλη λυση ειναι να αφαιρεσω ολον τον πατο του επανω απο το ενυδρειο ντουλαπιου και να το σηκωσω το ενυδρειο στους 40 ποντους υψος και οτι δουλεια θελω,να την κανω απο πανω..
(η γεροντοκορη θα τραβαει τις κοτσιδες της βεβαια εαν δεν μπορεσω να το σουλουπωσω οταν φυγουμε...:D:D:D)
για δειτε λιγο την φωτο να μου πειτε εαν γινεται αυτο...και πως φτιαχνει μετα που θα φυγω..
Σπακουρης.
Στον Πειραια πισω απο τον Κερανη
Μυκάλης 29 Πειραιάς, Τ.Κ. 18540
Δήμος Πειραιά, Νομός Αττικής
Τηλ.: 2104174971
εχω ξενερωσει αγριως....
πως σας φαινεται ρε παιδια η προσφορα αυτη?
γιατι εγω δεν εχω τοσα χρηματα μονο για την γυαλα....
160 επι 47 επι 35 ,με 10ρια τζαμια ροντε
κοντρες πανω και κατω
πολυκαρμπονικο καπακι
και κατω στον πυθμενα υλικο νταουν(?)
450 ευρω συν φπα?
δεν περιμενα να κοστιζει τοσο.
τα 10αρια τζαμια τα βρισκω υπερβολη που ανεβαζει το κοστος(και το βαρος).ειδικα γιαυτο το υψος ενυδρειου.το aquatools δινει 6αρια τζαμια για safety factor 4(very safe) που κ αυτο ακομα ισως ειναι υπερβολικο εφοσον μπουνε κοντρες.βαλε διαστασεις εδω (http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium) κ δες το κ μονη σου.
450 ευρω,δεν θα τα εδινα για τετοιο ενυδρειο,κιας ειχε και 5 ιντσες αλεξισφαιρο τζαμι πες του μαστορα:rolleyes:αλλα περιμενε να παρεις κιαλλες γνωμες νασαι σιγουρη.
και μη το κανεις ροντε, μονο τροχισμα να μη κοβει
diy με τζαμια απο leroy merlin δεν κοστιζει πανω απο 30-40 ευρω σε αυτες τις διαστασεις (παιζει να ειπα και πολυ)
ζελατινα rulezzzz
(η λαδοκολα δεν εχει δοκιμαστει ακομα :D:D:D:D)
stratigos24
23-12-12, 02:47
Εχει υπωθει ομως οτι στο Leroy δεν γινεται καλη δουλεια.
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=669439&postcount=20
ισως ο cogarg επεσε σε κακο υπαλληλο και δε του το εκοψε σωστα, εμενα μου το συστησε φιλος ο οποιος εφτιαξε απο κει ενυδρειο χωρις προβλημα, επισεις εμενα δυο φορες μου τα κοψαν ολοσωστα κι απο οτι ξερω και σε αλλους το ιδιο, αλλα βεβαια με τις αλυσιδες δεν ξερεις σε ποιον θα πεσεις.
Πληροφοριακα το καταστημα που πηγα ειναι αυτο διπλα στα jumbo στην Πειραιως
stratigos24
23-12-12, 02:55
βεβαια με τις αλυσιδες δεν ξερεις σε ποιον θα πεσεις.
Οντως.
Κανουν και ροντε στο leroy αν θες?
Στο υαλεμπορια εμενα μου ειχαν πει για 90χ30χ30 19+ φπα και 33.5 + φπα (χωρις και με ροντε, 6αρι τζαμι).
με τα ίδια λεφτα αγοράζεις ενυδρείο ίδιων διαστάσεων απο τα πετσιτυ με βάση και φωτισμο ....
Οντως.
Κανουν και ροντε στο leroy αν θες?
δε νομιζω, αλλα καλυτερα να τους ρωτησεις
Giokarinis
30-12-12, 17:57
Καλησπέρα και χρόνια πολλά, προσπαθώ να μάθω για τα χρυσόψαρα και έπεσα σε αυτό το θέμα, οπότε υποθέτω ότι είστε σχετικοι. Μόλις αγόρασα 2 χρυσόψαρα. Στο pet shop μου δώσανε ένα 15 λίτρων ενυδρείο με εσωτερικό φίλτρο και φωτισμό, αλλά από ότι διαβαζω θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Ποιες οι πιθανότητες να ζήσουν τα ψαράκια μου ? Και υπάρχει κάποιο topic που θα μπορέσω να μάθω περισσότερα για τα χρυσόψαρα, από το Α ως το Ω? Ευχαριστώ!
manolischania
30-12-12, 18:23
εχω ξενερωσει αγριως....
πως σας φαινεται ρε παιδια η προσφορα αυτη?
γιατι εγω δεν εχω τοσα χρηματα μονο για την γυαλα....
160 επι 47 επι 35 ,με 10ρια τζαμια ροντε
κοντρες πανω και κατω
πολυκαρμπονικο καπακι
και κατω στον πυθμενα υλικο νταουν(?)
450 ευρω συν φπα?
δεν περιμενα να κοστιζει τοσο.
Τόσα του λείπουνε προφανώς !!!
Σε αθηνα που έψαχνα να φτιάξω ενυδρείο σε όσο μεγαλύτερο μαγαζί πήγαινε τόσο και ακριβότερα μου λέγανε μέχρι που πιάσανε την παραπάνω τιμή που αναφέρεις και είχαν και άποψη να κάνω τον πάτο με μάρμαρο anyway , με τα πολλά ο ποιο φτηνός που βρήκα ήταν στη φυλής στο ύψος του αγίου Παντελεήμονα και το παλικάρι το κολλάει με λίγη βοήθεια ( δηλαδή να του πας την σιλικόνη ) . Εδώ στα Χανιά στις διαστάσεις που αναφέρεις και λίγο παραπάνω μου στοίχισε 200 euro ρoντε μαζί και με το φπα και μου το κόλλησε και το δοκίμασε για 3 μέρες και μου το έφερε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων .
και για ιδιες διαστασεις αλλα με 45 υψος,ζητησε 550 ευρω συν φπα:D
Γιατι δε ζητας κι απο τον Αγγελο μια προσφορα για ξυλινο?
δεν ξερω αν συμφερει για τοσο μικρο βεβαια αλλα εχει οπως δειχνει ενα σωρω πλεονεκτηματα εναντι του κλασσικου γυαλινου
.....να σας πω τον πονο μου?ετσι για να το πω δηλαδη...πιστευω οτι θα με καταλαβετε...
τελικα ετυχαν καποια εκτακτα εξοδα και δεν εχω τοσα χρηματα για να φτιαξω το ενυδρειο ,ακομη και μονη να το εφτιαχνα δηλαδη(που αποκλειεται αυτο γιατι δεν εχω ιδεα και δεν τα παω καθολου καλα με τις κατασκευες και θα εκλαιγαν μανουλες),ετσι οπως τα υπολογισα,χρειαζονται τουλαχιστον 400 ευρω μαζι με ενα καλο φιλτρο,ακομη και μεταχειρισμενο,ετσι δεν ειναι?
κι εγω δεν τα εχω τωρα και δεν ξερω και ποτε θα τα εχω και θελω ΤΟΣΟ πολυ το ενυδρειο με τα χρυσοψαρακια μου!...μα ΤΟΣΟ πολυ.....
ουααααα,εχω στεναχωρηθει......
ετσι,τα ειπα.
:(:(:(
κι αφου τα ειπα και μου κανατε πρρρτ και συμπαρασταση μηδεν :D
θελω να σας ρωτησω κατι που δεν το εχω καταλαβει.
οι τζαμαδες,κολλανε τζαμια για ενυδρεια,στα καταστηματα τους?
η καποιοι συγκεκριμενοι μονο το κανουν?
αν γνωριζεται καποιον αξιοπιστο επαγγελματια τζαμα,που ξερετε δηλαδη οτι κανει σωστη και υπευθυνη δουλεια,πειτε μου σας παρακαλω το τηλεφωνο του.
πρεπει να του ζητησω εγω ακριβως το τι θελω,ετσι?
δηλαδη ,παχος τζαμιων ,κοντρες,ροντε -απλα τροχισμενο ,νταουν απο κατω κλπ?
υπαρχει καποιο μελος εδω που με το αζημιωτο φυσικα,μπορει να ασχοληθει με κατι τετοιο?ας μου στειλει πμ...
μου εχετε κανει συνδεση με ανατολικη ασια,κανονικη και με το νομο,
αλλα οταν το φτιαξω θα κανετε ολοι ΩΩΩΩΩΩΩ ΑΑΑΑΑΑΑ ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!:D
Κουραγιο κουραγιο.
Ολα θα πανε καλα.
:cool:
:smt043:smt043:smt043:smt043
Δεν ξερω αν μπορει να σε βοηθησει καποιο μελος -σιγουρα ολο και καποιος θα μπορει- αλλα δεδομενα μπορει να στο κανει ο Νινταλ www.animalstation.gr .
Παρε ενα τηλ δωσε διαστασεις και ζητα μια προσφορα,πες οτι εισαι απο το GAB.
Εχω και αλλα τηλεφωνα αλλα ξεκινα απο εκει.
για να παρω κι εκει αυριο,αν και εφαγα φρικη με την τιμη που μου εδωσε καποιο αλλο καταστημα που το βρηκα εδω στους επαγγελματιες...
και εχω ζητησει προσφορα και απο τον αγγελο που φτιαχνει τα ξυλινα.
ευχαριστω πολυ!
Συνεννοήσου με τον exelix (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=6088) , Butterfly , Σπύρο και όποιον άλλο θέλεις και περάστε απο το μαγαζί μου .
Εχω να σου δείξω κάτι .
θα χρειαστουν πολλα χερια? :D:D:D:D
γιατι δεν το κανεις ξυληνο??
θα χρειαστουν πολλα χερια? :D:D:D:D
ελα ντε! με τρομαξε!...:D:D:D
γιατι δεν το κανεις ξυληνο??
πηρα προσφορα και για ξυλινο,μιλησαμε ομως με το παιδι και σε τοσο χαμηλο υψος δεν θα ειναι ωραιο το ξυλινο,μου το ειπε ο ιδιος,συμφωνησα κι εγω...μονο εαν το κανω 45 ποντους υψος.
τωρα προσπαθω να κανω κατι με μικρο υψος ωστε να μην χρειαστει να ανοιξω τα ντουλαπια απο πανω ,διοτι δεν ειναι δικα μου και η ιδιοκτητρια θα παθει εγκεφαλικο εαν το δει:D
Λήδα, έκανα μια σκέψη
το φωτιστικό (1,5-2 cm) το εφαρμόζεις στον πάτο του πάνω ντουλαπιού όπως αυτά στις κουζίνες μας, το ίδιο πιθανόν και το ανεμιστηράκι.
στον πάγκο του κάτω ντουλαπιού, εφαρμόζεις οδηγούς συρταριών και συρταρώνεις μελαμίνη(2cm) ( στο μέγεθος του ενυδρείου σου ή και λίγο μεγαλύτερη.
ορίζεις τα stop των οδηγών ώστε να βγαίνει γύρω και το πολύ 15 πόντους έξω απο τα ντουλάπια οπότε να μην χρειάζεται να σηκώνει το βάρος όλων των λίτρων σου.
αν πουν τα παιδιά ότι είναι απαραίτητο λόγω στατικότητας, ίσως να έχεις υποδοχές απο κάτω για να στερεώνεις κάποια πόδια όταν το έχεις έξω και το καθαρίζεις.
να το ξακρίσεις στο 1,80 δεν θα το πρότεινα, αριστερά χρειάζεσαι κάποιο χώρο μπρίζες κτλ και δεξιά κάνε αυτό με τα φυτά που έλεγες
θα έλεγα 120-140 Χ 0,40 Χ 0,45
είναι μια χαρά και για 4 χρυσόψαρα
ότι μπορεί να είναι σταθερή κατασκευή είμαι σίγουρη γιατί έτσι είναι το τραπέζι της κουζίνας μου και σηκώνει μεγάλα βάρη χωρίς πόδια κιόλας και βγαίνει πάνω από 60πόντους από το ντουλάπι.
τα υλικά είναι πάμφθηνα φτάνει να βρεις τον κατάλληλο μάστορα και φυσικά το γυαλί
δεν ξέρω ας πουν και τα παιδιά
θες να βαλεις απαραιτητα χρυσοψαρα?δεν παιζει να βαλεις κατι αλλο δηλαδη?
αντε παλι τα ιδια:D ξερω,ξερω...ενας μονομαχος με τις γκομενιτσες του θα ηταν οτι πρεπει,αλλα...
τα χρυσοψαρα μου αρεσουν,αυτα θελω!
τα χρυσοψαρα μου αρεσουν,αυτα θελω!
Ετσιιιιιιιιιιιι :cool::cool::cool::cool:
ουτε ενα κοπαδακι white cloud δηλαδη?οπως θες βεβαια.περαστικα:D
leandros69
01-02-13, 17:03
γιατι δεν βαζεις και αγγελια για περισευουμενα τζαμια.
με τετοιο τροπο χθες εφτιαξα το 4ο ενυδρειο μου 120λ. με κοστος 13 €.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.