PDA

Επιστροφή στο Forum : Αποχλωριωτικα και αμμωνια

Gorgi
15-11-04, 12:49
Και κάτι ακόμα...μιας και σκοπεύω να στρώσω το ενυδρείο μου χωρίς ψαριά, γνωρίζετε κάποιο προϊόν αποχλωρίοσης το οποίο δεν δεσμεύει την αμμωνία :?:

netblues
15-11-04, 13:25
Ολα τα προιόντα αποχλωριωσης εχουν απο καθόλου εως ελαχιστες ικανοτητες δεσμευσης αμμωνιας. Αν ηταν ετσι, θα βαζαμε αντιχλωριο μονο και ολα καλα...

Αλλα ακομα και αν υποθεσουμε οτι μπορουν να δεσμευσουν καποια ποσοτητα αμμωνιας, ποιο ειναι το προβλημα στο στρωσιμο που θες να κανεις?
Βαζεις λιγη παραπανω, μεχρι να ερθει η συγκεντρωση στα 5ppm και συνεχιζεις ακαθεκτος...
Το ζητουμενο ειναι να δημιουργηθει μια υψηλη συγκεντρωση αμμωνιας για να αναπτυχθουν τα βακτηριδια. Το πως καταληγεις σε αυτη τη συγκεντρωση δεν εχει σημασια.

Gorgi
15-11-04, 13:54
Σωστή η παρατήρηση σου φίλε Netblues. Μάλλον μπερδεύτικα εγω, θα κάνω όπως είπες.
Απλά έχω δεί σχετική αναφορά στο θέμα αυτό σε άρθρο για το στρώσιμο του ενυδρείου χωρίς ψάρια αλλά αυτό που λες είναι πολύ λογικό.

Discos
19-11-04, 19:49
Και κάτι ακόμα...μιας και σκοπεύω να στρώσω το ενυδρείο μου χωρίς ψαριά, γνωρίζετε κάποιο προϊόν αποχλωρίοσης το οποίο δεν δεσμεύει την αμμωνία :?:

Τα καλα αντιχλωρια εχουν την ικανοτητα μαζι με το χλωριο να αφαιρουν-δεσμευουν και τις χλωραμινες οι οποιες ομως ειναι ενα κραμα χλωριου και αμμωνιας. Αναλογος το αντιχλωριο καποια αποροφουν μονο το χλωριο απο τις χλωραμινες και απελευθερωνεται η αμμωνια στο ενυδρειο. Αλλα τα καλα αποροφουν χλωριο, διασπανε τις χλωραμινες και αποροφουν το χλωριο και την αμμωνια απο αυτες, αλλα οχι την αμμωνια που ηδη υπαρχει στο ενυδρειο σου.