PDA

Επιστροφή στο Forum : Καθαρισμος ενυδρειου με σκουμα ατμου??

pulsedia
04-12-12, 08:12
Πηρα ενα μεταχειρισμενο ευδρειο και το καθαριζω. Μπορω να χρησιμοποιησω σκουπα ατμου ή θα εχω προβλημα με τα τζαμια και τις ενωσεις? Η σκουπα δουλευει στους 170 βαθμους.

nazgul
04-12-12, 08:22
Εγω προσωπικα δεν θα το εκανα. Πιστευω θα ειχαν προβλημα οι ενωσεις σιλικονης. Με λιγη χλωρινη περνα το στην αρχη (την κλασικη πρασινη, χωρις αρωμα) και ξεβγαλε την καλα, μεχρι να μη σου μυριζει αλλο. Γεμισε το ενυδρειο και ρηξε μπολικο αντιχλωριο για να φυγει καθε ιχνος μετα.

Επισης για τα αλατα ειναι πολυ καλο το ξυδι, αλλα και το ξυνο. Παντα πολυ καλο πλυσιμο μετα. Καυτο νερο καλυτερα μην χρησιμοποιεις, μην εχεις προβλημα με τη σιλικονη.

Κουραμπιές
04-12-12, 08:28
Και τα τζαμια δεν παιζει ναχουν θεμα με βραστο νερο η ακομα χειροτερα ατμο; Λεω εγω τωρα. Και εγω θα συμφωνησω με τον nazgul σε οσα ειπε.

pulsedia
04-12-12, 08:53
Οποτε ακυρη η σκουπα. Ειχα αυτον τον ενδειασμο για τις ενωσεις και ειπα να ρωτησω. Μαλλον δεν θα χρησιμοποιησω χλωρινη γιατι τη φοβαμαι στο ξεβγαλμα. Ειναι λιγο δυσκολο στη μετακινηση γιατι ειναι βαρυ λιγο και ειμαι μονος μου και το φοβαμαι. Με ξυδι και χλιαρο νερο θα κανω δουλεια? Ηταν σε λειτουργια και μυριζει εντονα.

Κουραμπιές
04-12-12, 09:05
Μια χαρα δουλεια θα κανεις. Προσοχη στο τριψιμο με το σφουγγαρι για γρατζουνιες. ;)

jimbit22
04-12-12, 09:09
με την χλωρινη χωρις αρωματα δεν χρειαζεται να το γυρισεις για να το ξεβγαλεις, το γεμιζεις/αδειαζεις 2-3 φορες και επαναλαμβανεις αλλες 2 φορες με αντιχλωριο για να εισαι σιγουρος και να "κατσει" μερικες μερες με κυκλοφοριτη σε καθε αλλαγη με αντιχλωριο.. και δεν βαζεις πολυ, ποσοτητα οσο ενα μπιζελι σε ενα βρεγμενο πανι/χαρτι και περασμα ολες τις επιφανειες εσωτερικα..

delta66
04-12-12, 09:18
Και ξυδι μονο να το περασεις, μετα δεν θα το ξεπλυνεις;

pulsedia
04-12-12, 10:04
Ε ναι βρε παιδι μου εννοειται οτι θα το ξεπλυνω.

delta66
04-12-12, 10:15
Ε ναι βρε παιδι μου εννοειται οτι θα το ξεπλυνω.

Πως θα το ξεπλυνεις, αφου δεν μπορεις να το μετζκινησεις;
Δεν πρεπει να το βγαλεις σε εξωτερικο χωρο γυρισμενο στο πλαι;