PDA

Επιστροφή στο Forum : αφροι στο νερο

leda
03-12-12, 14:44
καλησπερα παιδια..
εδω και μια εβδομαδα,εχει χαλασει αυτο το εξαρτημα το πως το λενε :D στο εσωτερικο φιλτρο,που εχει τις τρυπιτσες και αναταρασει το νερο,καταλαβατε ποιο..
εχει ξεκολλησει δηλαδη αυτο το μικρο βουλωματακι που εχει και οσο και να το βαζω στην θεση του,μολις μπει σε λειτουργεια το φιλτρο,το πεταει,οποτε δεν βγαινει νερο απο τις τρυπες και το εβγαλα τελειως,και εβαλα αρκετα ψηλα το φιλτρο ωστε να αναταραζει καπως την επιφανεια μεχρι να δω τι να κανω..
παρατηρησα ομως οτι αυτην την εβδομαδα,στην ακρη του νερου,μαζευονται αφροι..
τους καθαριζω βεβαια και κανω αλλαγη 50% καθε εβδομαδα.
αυτο ,που οφειλεται?

nikmix
03-12-12, 15:38
Πρωτεϊνικό φιλμ.Αν δεν έχει καλή ανατάραξη η επιφάνεια,δεν γίνεται τίποτα.Αλλά δεν ενοχλεί κιόλας ιδιαίτερα,εγώ το έχω ψιλοσυνηθίσει..

leda
03-12-12, 15:52
μαλιστα..ωστε δεν εχει να κανει με κακη ποιοτητα νερου..
γιατι μου θυμιζει κατι αφρους που βγαινουν στις παραλιες και τους σιχαινομαι.
να μην σιχαινομαι ουτε εκει δηλαδη?:D
ευχαριστω!

platy
03-12-12, 16:02
πρόσεξε τα φωσφορικά σου....

leda
03-12-12, 16:09
υπαρχει καποιο αναλογο λινκ για τα φωσφορικα,να μην σας ζαλιζω?

stratigos24
03-12-12, 19:41
Υπαρχει περιπτωση να ειναι και απο το αντιχλωριο. Εχει ακουστει κατι τετοιο και για το Prime αλλα δεν ειμαι σιγουρος, παντως στο δικο μου ειχα για καποιο διαστημα φυσαλιδες στην επιφανεια και τις ιδιες ειχε και φιλος που και οι 2 χρησιμοποιουσαμε Prime.

Nick74
03-12-12, 20:07
γιατι μου θυμιζει κατι αφρους που βγαινουν στις παραλιες και τους σιχαινομαι.

αν ειναι σκιμινγκ σε πρωτεινικο φιλμ ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα (τελικα οι αποψεις για το αν τα σκιμερ λειτουργουν σε γλυκο νερο δε διειστανται, τριειστανται...:D )
Απο μια αποψη μπορεις να θεωρησεις θετικο οτι μπορεις να συλλεξεις αυτο τον αφρο και να τον διωξεις (πολυτελεια που την εχουν οι αρμυροι)

leda
03-12-12, 22:50
Υπαρχει περιπτωση να ειναι και απο το αντιχλωριο. Εχει ακουστει κατι τετοιο και για το Prime αλλα δεν ειμαι σιγουρος, παντως στο δικο μου ειχα για καποιο διαστημα φυσαλιδες στην επιφανεια και τις ιδιες ειχε και φιλος που και οι 2 χρησιμοποιουσαμε Prime.

δεν χρησιμοποιω το prime και παρουσιαστηκαν μονο τωρα που δεν λειτουργει σωστα η αναταραξη,αμεσως δηλαδη με το που χαλασε το εξαρτημα του φιλτρου..
αλλα ευτυχως οπως λεει και ο Nick,μαζευονται πανευκολα,απλα με ενα ποτηρακι τους "τραβαω"...
(να ξερα και τι ειναι το σκιμινγκ -σκιμερ κλπ,καλα θα ηταν..χαχα!)

delta66
03-12-12, 23:20
Βαλε ενα κομματακι σφουγγαρι (ενυδρειακο) στην ακρη του spaybar για να βουλωσει την τρυπα και να βγαζει νερο κι απο τις τρυπες

leda
04-12-12, 00:33
ευχαριστω,θα το κανω! απλα φοβαμαι οτι θα το "πεταξει" ,αλλα ισως κανω καμια πατεντα να το πιασω με κανενα λαστιχακι,να χωσω μεσα μπολικο δηλαδη και καπως να περισευει κι εξω για να πιαστει...