Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ

ΡΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18-11-04, 17:25
Καλημέρα, εχθές ένα ζευγάρι μονομάχων που έχω σε ένα ενυδρείο 14 λίτρα έκανε αυγά. Αμέσως έβγαλα το θηλυκό και άφησα μόνο του το αρσενικό. Ο αρσενικός μετακινεί συνεχώς τα αυγά σε διάφορα μέρη στην φωλιά του. Είναι φυσιολογικό αυτό; Όταν και εάν βγουν μικρά τι πρέπει να τα ταΐζω και πού θα το βρω;

tasos
19-11-04, 00:03
Είναι φυσιολογικό να μεταφέρει τα αυγά,τις ίδιες αγωνιες είχα και εγώ :D .Τα μωρά ,αν είναι αρκετό καιρό στημένο και φυτεμένο το ενυδρείο,δεν θα έχουν πρόβλημα διατροφής τις πρώτες ημέρες :wink: .Εγώ τα μεγάλωσα επαρκώς με την σκόνη της sera για ωοτόκα,που την έκανα λεπτόρευστη αλοιφή μαζί με κρόκο βρασμενου αυγού.Το ψέκαζα με μια σύριγγα κατευθείαν πάνω στα μικρά!Από την σκόνη της sera μπορείς να ρίχνεις απο την ημέρα που θα εκκολαφθούν γιατί έχει ,όπως λέει, ινφουζόρια,ζωοπλανκτόν γλυκού νερού δηλαδή,και ευνοεί την ανάπτυξή τους.

dim
19-11-04, 03:27
η τροφή που βρίσκετε σε υγρή μορφή κάνει για τα μικρά??

Tolis
19-11-04, 14:06
Θεωρητικα κανει, αλλά πολλα μωρα πρεπει να δουν την τροφη να κινειται για να τους ερθει το ρεφλεξ να την αρπαξουν. Infusoria και αργοτερα αρτεμια ή και microworms βοηθουν πολυ.

ΡΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19-11-04, 21:07
Ευχαριστώ πολύ. Τα μικρά βγήκαν σήμερα το πρωί. Δεν βρήκα τροφή σε σκόνη και αγόρασα της JBL Nobil Fluid το οποίο λέει ότι έχει artemia μέσα σε υγρή μορφή. Ένα άλλο άγχος που έχω είναι οι αλλαγές νερού έχει κανείς καμία ιδέα

ASCCO1
20-11-04, 17:40
τωρα αρχιζουν τα δυσκολα......(( το ξερεις το τραγουδι)))
λοιπον εχουμε και λεμε τα μωρα θα τα αφησεις μαζι με τον πατερα τους μεχρι να μπορουν να κολυμπανε οριζοντια,, περιπου 2 μερες ακομα,, .μετα θα βγαλεις τον πατερα με μεγαλη προσοχη (( χειρουργικες κινησεις.
ΑΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ νερου στο ενυδρειο ειναι πανω απο 12 ποντους κατεβασε το αφαιροντας νερο με ενα λεπτο σωληνακι (( αν δεν το εχεις κανει ιδη , οπως θα επρεπε)).
οταν βγαλεις τον πατερα τοτε αρχισε να ταιζεις με την τροφη που εχεις ..αλλα με προσοχη ,κανε συχνα μετρησεις αμμωνιας γαιτι αυτη η τροφη εχει το κακο ελατωμα να ανεβαζει την αμμμωνια ....
αλλαγες νερου καθε 5 μερες ... αλλα ... το νερο θα μπαινει στο ενυδρειο θα εχει την ιδια ακριβως θερμοκρασια με αυτη του ενυδρειου (( 26 βαθμους)) . τα μωρα ειναι αρκετα ευαισθητατους 2 πρωτους μηνες γιατι ακομα δεν εχουν αναπτυξει τον λαβυρηνθο.
επισης καλο θα ειναι να δουλευει και μια αεραντία στο ενυδρειο με χαμηλη ροη ..χωρις να κανει μεγαλη αναταραξη στο νερο στην επιφανεια...
ΑΥΤΑ 8)

ΡΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
23-11-04, 17:56
Με το ύψος καλά τα πάμε . Θερμοκρασία έχω πιο υψηλή(29), κακό αυτό; Γενικά δεν τα βλέπω να ασχολούνται με την τροφή (πήρα και το Mikrovit). Οι αλλαγές νερού με δυσκολεύουν πολύ αλλά τι να κάνουμε. Το εσωτερικό φίλτρο που έχω (ferrplast blue compact - ξέρω ξέρω είναι....) το έχω πολύ χαμηλά γιατί φοβάμαι την αναρώφηση. Ουφ αυτά όποια άλλη βοήθεια ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ πολύ για όλα. Α και κάτι άσχετο. Στην έκθεση γράφηκα στον σύλλογο αλλά δεν πήρα κάποια κάρτα μέλους εάν κάποιος ξέρει τι πρέπει να κάνω ας μου πεί.

Tolis
23-11-04, 22:13
Η καρτα μελους θα σου ερθει μαζι με το επομενο περιοδικο.

ASCCO1
25-11-04, 00:02
Τοσο μεγαλη θερμοκρασια δεν χρειαζεται..καλυτερα κατεβασε την στους 27 βαθμους. :wink: