Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Cpd με otos μπορώ;

jimbit22
30-11-12, 09:26
Εχω ενα μικρό κοπαδακι otos 7 άτομα και θα ήθελα να το συνδυάσω με cpd, θα εχω πρόβλημα;
το ενυδρειο είναι με νερό βρύσης ακομα -προχθές μπήκαν οι otos- αλλά σκοπεύω να;ρίξω λίγο τις σκληρότητες..

Stefan0s
30-11-12, 10:45
Έχω διατηρήσει οτοκυκλους με cpd σε νερο βρύσης.Απ'οτι είδα αυτό που θέλουν (όπως και τα περσσότερα ψάρια) είναι καθαρό νερό και σταθερές συνθήκες. Τα cpd είναι εύκολα ψαράκια , τους οτοκυκλους να προσέχεις ειδικά τώρα στις αρχές.
Φιλικά και με εκτίμιση

jimbit22
30-11-12, 13:02
Δλδ μπορώ να τηβ βγάλω καθαρή και με νερό βρύσης και να μην ρίξω τις σκληρότητες;
10-15 άτομα cpd θα ειναι καλά η να βρω παραπάνω;
Σκεφτόμουν να φτάσω σε 7-8gh απο το 13-14 που ειμαι τώρα

exelix
30-11-12, 13:23
Τα CPD παίζουν στο 7+- και οι ότο κάτω από 7. Στο μυαλό μου δεν είναι και τόσο ταιριαστός συνδυασμός, αλλά θα έριχνα πολύ αργά τις σκληρότητες για να φτάσω σε ένα pH γύρω στο 6,8.

Στα 130 λίτρα που είσαι, ανάλογα και με τι άλλο έχεις μέσα βέβαια, νομίζω πως μια ομάδα των 15 CPD είναι καλή για αρχή και βλέπεις αν σε παίρνει και για άλλα.

Μήπως να κοιτούσες για αρλεκίνους ή espei καλύτερα;

jimbit22
30-11-12, 13:31
Τα CPD παίζουν στο 7+- και οι ότο κάτω από 7. Στο μυαλό μου δεν είναι και τόσο ταιριαστός συνδυασμός, αλλά θα έριχνα πολύ αργά τις σκληρότητες για να φτάσω σε ένα pH γύρω στο 6,8.

Στα 130 λίτρα που είσαι, ανάλογα και με τι άλλο έχεις μέσα βέβαια, νομίζω πως μια ομάδα των 15 CPD είναι καλή για αρχή και βλέπεις αν σε παίρνει και για άλλα.

Μήπως να κοιτούσες για αρλεκίνους ή espei καλύτερα;
γιαυτο και ρωτησα πρωτα.. στο ph ειμαι ηδη στο 6,9 μαζι με το co2 και τα λιγα χουμικα που βγαζει το υποστρωμα..

θα κανω παλι μετρισεις το απογεματακι που θα παω σπιτι.. στο sf ειδα τις απαιτησεις του καθε ειδους και βρηκα ενα μικρο παραθυρο που μπορουν να συνυπαρξουν αλλα δεν ειμαι βεβαιος αν αυτες θα ηταν και οι ιδανικες συνθηκες για το καθε ειδος για μονιμα..

Πάντως αν δεν βγάλω άκρη με τα cpdακια μάλλον θα κανω τους οτο 15 και θα μείνω εκεί..

τα cpd μου αρεσουν οπτικα και σαν μεγεθος για να μην κυνδινεψουν οι γαριδουλες που θελω να βαλω αργοτερα cardina japonica και red cherry μαλλον..

Stefan0s
30-11-12, 13:42
Καλά τα λέει ο Κος Exelix. Δεν είναι απολύτως συμβατά ψαράκια.

Αλλα απο προσωπική μου εμπειρία και καταθέτοντας την δικιά μου άποψη δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να τα διατηρήσεις υγιή μαζί σε νερό βρύσης.
Αν έχεις Α/Ο κάνε ότι θές, αν πάλι σκέφτεσαι να προμηθευτείς μία για αυτό το συνδιασμό δεν είναι απαραίτητο και δεν ξέρω καταπόσο θα έχουν 'πρόβλημα' τα cpd (όχι οτι θα ψοφήσουν , αλλα μπορεί να μη ζευγαρώσουν ή να χάσουν τα πολύ έντονα χρώματά τους , σε σκληρό νερό ισχύουν τα αντίστοιχα για τα οτο).Σε νερό βρύσης χωρίς αντιχλώριο και μετά απο κάποιο καιρό και χωρίς προετοιμασία είδα μέχρι και γέννες και απο τα 2 είδη (αλλα άφησα τα αβγά στην τύχη τους και δεν μεγάλωσαν τα μικρά).

exelix
30-11-12, 13:44
ο Κος Exelix

:D:D:D

Σου αρέσουν τα iriatherina werneri;

jimbit22
30-11-12, 13:48
προετοιμασία είδα μέχρι και γέννες και απο τα 2 είδη (αλλα άφησα τα αβγά στην τύχη τους και δεν μεγάλωσαν τα μικρά).

αυτο με ενδιαφερει, εαν ειναι αρκετα καλες οι συνθηκες για να υπαρξουν γενες τοτε λογικα δεν θα εχουν προβλημα..

αο εχω και ειναι και φρεσκια φρεσκια..

delta66
30-11-12, 13:59
Καλά τα λέει ο Κος Exelix. Δεν είναι απολύτως συμβατά ψαράκια.
Αλλα απο προσωπική μου εμπειρία και καταθέτοντας την δικιά μου άποψη δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να τα διατηρήσεις υγιή μαζί σε νερό βρύσης.

Ποσα χρονια διηρκησε αυτη η εμπειρια? Δλδ ποσα χρονια διατηρησες/εις τον πλεκο σε νερο βρυσης και με τι τιμες? (pH GH θερμοκρασια)

jimbit22
30-11-12, 14:07
Απο θεμα φιλτρανσης είμαι οκ για αρκετά μεγάλη ιχθυοφορτηση πιστευω, εχω ενα 2211 και ενα 2213 γεμάτα σιποραξ και λίγο σφουγγάρι..