Επιστροφή στο Forum : αρχαριος σε φυτεμενο. τα φωτα σας!!!!!!
καλησπερα παιδες. κανω και εγω αρχη σε φυτεμενο. παντα μου αρεσαν, και με κιχλιδες δεν γινεται προφανως.... επειδη εγιναν λαθη με το κιχλιδοενυδρειο και βαλε βγαλε (πεταμενα λεφτα κυριως, δεν ειναι καιρος για τετοια) θελω συμβουλες για το υποστρωμα. βλεπω πολλους καλη ωρα James Findley ριχνουν μεσα εκτος απο το << χαλικι>> αλλα 2-3. προφανως ιχνοστοιχεια και υποστρωμα οπως το flourite. εχω ενα 100 που θα γινει φυτεμενο με diy c02 με μετριων απαιτησεων φυτα. λοιπον με τι αρχιζω απο <<υποστρωματα>> . κ γενικοτερα τι αλλο να προσεχω. ετοιμαζομαι να παραγγειλω απο petcumulus καποια πραγματα και θα ηθελα να ξερω τι θα χρειαστω για να ερθουν ολα μαζι...
ευχαριστω προκαταβολικα!!!!
βασικα υπαρχουν διαφορες συνταγες με ιχνοστοιχεια, ζεολιθο, καρβουνα, σταχτες (νυχτεριδες, κοκκαλα αυτοχειρα ... :D ) και δε συμαζευεται, αλλα για ξεκινημα σιγουρα δεν ειναι και το οτι καλυετρο ολα αυτα τα νοστιμα.
Απο τη στιγμη που πας για μετριων απαιτησεων απλα χαλικακι ή ακομα καλυτερα flurite πιστευω ειναι το ιδανικο (το flurite βγαινει και σε γηινο σκουρο χρωμα οπως και σε μαυρο που αναδεικνυουν τα χρωματα των ψαριων και των φυτων).
Αν θες βεβαια να προχωρησεις και να εμβαθυνεις στο ρολο των φυτων πολυ καλα βιβλια ειναι το aquarium plant paradise του Amano, το encyclopedia of aquarium plants του Peter Hiscock και ενα ακομα που ειναι και το καλυτερο ολων αλλα τωρα δεν το βρισκω για να σου πω τον τιτλο του (αν το βρω θα στο πω διαφορετικα ρωτα τον cogarg)
να εισαι καλα φιλε nick. μολις διαβασα του Amano αλλα δεν μου ειπε κατι που δεν ηξερα ηδη :P απλα εχω διαβασει αρκετα και εχω δει αλλα τοσα τις τελευταιες ημερες που εχω μπερδευτει. ξερεις.... ο καθενας λεει τα δικα του!!!!
κοιτα, δε χρειαζεται να μπερδευεσε,
Προς το παρον το μονο που θες ειναι μερικα φυτα και λιγο αμμο ή χαλικι και τιποτε περισσοτερο (το πολυ πολυ βαζεις flurite) κι ενα μελλετημενο φωτισμο (μην ξεχασεις να προσθεσεις στις λαμπες σου και μια η περισσοτερες λαμπες αναπτυξης φυτων πχ gro lux).
Οσο προχωραει ο καιρος θα δεις αν θα χρειαστει να προσθεσεις κατι απο λιπανση η οχι.
Τα βιβλια -και ειδικα του Αμανο- δε στα εδωσα για να αντιγραψεις τις τεχνικες που περιγραφουν, αλλα για να παρεις μια ιδεα.
Ειδικα ο Αμανο ως γνωστο φτιαχνει ενυδρεια με βαση τις αναγκες των φυτων κι οχι των ψαριων, οποτε δε θα ελεγα πως με ενδιαφερει να αντιγραψω τις τεχνικες του κατα γραμμα, ομως δεν παυει να ειναι μια πολυ σοβαρη πηγη πληροφοριων (και θα ελεγα ψεματα αν δεν ελεγα πως μ αρεσει να παιρνω "ματι" τις δημιουργιες του)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.