PDA

Επιστροφή στο Forum : βαση;


fishme
10-11-04, 18:06
γεια σε ολους. εφτιαξα ενα ενυδρειο 300λ 120χ50χ60 απο τα οποια 60 τα 50 θα ειναι νερο.σημερα το γεμισα αφου το αφησα 48 ωρες να στεγνωσει η συλικονη και ως τωρα μετα απο 1 ωρα δεν εχει χασει νερο :D ,ομως θα το αφησω μια εβδομαδα ακομα να σιγουρευτω. :arrow: το ερωτημα ειναι να κανω μεταλλικη ή ξιληνη βαση :?: ποσο λετε να μου παρει ενας σιδερας η ενας ξυλουργος για να μου την φτιαξει :?:
+-3 +-3 +-8 -+9 -+10 +-8 +-6 -+5

ahar
10-11-04, 18:15
ΞΥΛΟ με 7Χ5 δοκαρια για ποδια και τρέσσες
καπακι 120Χ5 (ή 7) χ 70 κοντρα πλακε θαλλασσης.

μεταλικους συνδεσμους και στρυφόνια

Αφου το έφτιαξα ανεβηκα πανω και χοπηδαγα για τεστ (98 κιλα)
:D

μπορω να ανεβάσω και τα σχεδία. :D

Πρακτηκερ αν θυμαμαι καλα 60 € όλα μαζι

fishme
10-11-04, 18:18
ευχαριστω για την απαντηση ahar. αν θες ανεβαζεις και τα σχεδια :?:

stergios
10-11-04, 19:28
Ποσο σου κοστισαν τα τζαμια για το ενυδρειο αν επιτρεπεται??

γαυρος
10-11-04, 21:03
98 κιλα και τι θες να μας πεις συντεκνε?οτι τοσο θα παει και το ενυδρειο?πριιιιτς!!!! :P :P :P :P
σε γελασανε !!!
οσο και καλο να το κανεις το ξυλινο,σιγα μην ειναι ξυλινο,κανα παλιοmdf η παλιονοβοπαν θα σου βαλουνε, που μετα απο 2 χροναικια ακομη και να μην το βρεξεις θα γινει σα μπαγιατικο μυδι !! η σαν σταβοχυμενος λουκουμας αν προτιμας πιο γλαφυρα !! :D
βαση σιγουρη και με αντοχη στο χρονο ειναι μια σιδερενια-απο στρατζα -βαση,η οποια φυσικα επενδυεται με οοοοτι θες αποξω και το φερνεις εκει που θες εσυ.
φαντασου οτι παει περιπου 1€ το μετρο( το 20/20/ ).
απο κει και περα οτι σου παρει ο σιδερας η αν το κανεις μονος σου σε περιπτωση που μπορεις.
παντως δε βλεπω να περναει τα 50 €....

dantouan
10-11-04, 22:43
Κατα την γνωμη μου μια σιδερενια βαση οντως θα ηταν καλυτερη απο μια ξυλινη και πιο αντοχης στο χρονο οπως λεει και ο φιλος γαυρος.

Χρησιμοποιησε σιδερο 4αρι κιλοδοκο η βαρεως (το βαρεως ειναι πιο φτηνο και για το βαρος που το θες θα στο συνιστουσα), και συμφωνα με τους υπολογισμους μου δεν χρειαζεσαι παραπανω απο 2 βεργες (6μετρες παντα).
Αν το φτιαξεις μονος σου δεν θα σου κοστισει πανω απο 20 ευρω κομπλε (αν παρεις βεβαια τα σιδερα σε τιμη χοντρικης που εχω βρει).

fishme
11-11-04, 00:49
ευχαριστω για τις απαντησεις. θα συμφωνησω με τον γαυρο για μεταλικη βαση.Στεργιο τα τζαμια κοστισαν 130ευρω 10αρια με το τζαμι για το καπακι 5αρι :wink: παντως ηταν πολυ ευκολο στην κατασκευη του και τελειωσα και γρηγορα μεσα σε μια δυο ωριτσες αλλα συλικονη εβαλα πολυ γιατι φοβομουν επειδη ηταν το πρωτο που εφτιαχνα μονος μου και δεν φενεται πολυ ωραιο

dantouan
11-11-04, 02:22
Παρε ενα ξυραφακι (αυτο που ειναι για να καθαριζουν τα τζαμια) και ξυσε και αφαιρεσε την σιλικονη απο τα σημεια που δεν ειναι και τοσο ομορφα κατανεμημενη, ισως αυτο βοηθησει λιγο την εφανιση... :?

tasos
11-11-04, 10:30
Η διαδικασία που περιγράφει ο dantouan θέλει πολυ προσοχή,γιατί αν πειράξεις τα σημεία που η σιλικόνη προσφύεται στο τζάμι στις γωνίες,και την ξεκολήσεις θα αρχίσει να βάζει νερό και είναι ζήτημα χρόνου πότε αρχίσει να στάζει το ενυδρείο :? όχι οτι δεν γίνεται,απλά θέλει προσοχή :!:

tassssos
11-11-04, 13:47
Πάνω στην σιδερένια βάση (και κάτω απο το ενυδρείο) δεν θα μπει ένα κομμάτι κόντρα πλακιέ θαλάσσης?? λογικά (κατα την γνώμη μου) θα πρέπει να μπει, και η επένδυση της σιδεροκατασκευης δεν θα γίνει απο ξύλο για να μπορεί να φτιάξει και πορτάκια για το εσωτερικό ντουλάπι?? (υπάρχει άλλο υλικό που να είναι εύκολο και καλαίσθητο?)
οπότε πια η διαφορά με την ξύλινη βάση? στην αντοχή? εαν ο σκελετός γίνει απο μασιφ ξύλο, και κοληθούν και βυδωθουν καλά μεταξύ τους, θα δεθούν ακόμα περησσότερο και με την εξωτερική επένδυση, δεν πιστεύω πως θα υπάρξει θέμα αντοχής.
Επίσης εαν χρησημοποιηθεί βερνίκη θαλάσσης(αυτα που χρησιμοποιούν σε σκάφη - βάρκες) όσο και να βραχεί δεν θα έχει κανένα πρόβλημα
δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να καθαρίζει το ενυδρείο και το έπιπλο εξωτερικά με το λάστυχο :?: :?:
φιλικά Τάσος

dantouan
11-11-04, 16:35
Αν φτιαξεις την βαση απο καλο ξυλο, βαλεις κατω απο το ενυδρειο κοντρα πλακε θαλασσης και περασεις ολα τα ξυλινα μερη με βερνικι θαλλασης (δηλαδη νιτρου το οποιο ειναι και πολυ ακριβο και θελει και 2-3 στρωσεις για να πιασει) τοτε θα σου κοστισει γυρω στα 150 ευρω μονο η βαση και τα υλικα... :shock: :shock: :shock:

johnny98130
11-11-04, 16:56
Βαση σιγουρη και με αντοχη στο χρονο ειναι μια σιδερενια-απο στρατζα -βαση

Παντως ο γνωστός κατασκευαστης ενυδρειων από Ασπροπυργο χρησιμοποιεί αλουμινένιες βάσεις. 8) 8) 8)

tassssos
11-11-04, 18:20
Το βερνίκη θαλάσσης είναι αρκετά ακριβό,αλλά, επειδή έχει πολλά στερεά στην σύνθεση του δεν αποφάται απο το ξύλο και χριάζεσαι μικρη ποσότητα να αλοίψεις σε καθε χέρι που θα περνας.Τιμή θα δω το βράδυ πόσο το είχα αγοράσει πριν το καλοκαίρι.
Ερώτηση:αναμεσα σε βάση και ενυδρείο είναι υπερβολικό το κόντρα πλακιέ θαλάσσης? οσοι έχετε φτιάξει μεταλική βάση τι έχετε βάλει?

salcon
11-11-04, 20:40
Πολυς λογος για το τιποτε νομιζω.
Φυσικα και και ο σιδερενιος σκελετος ειναι καλυτερος αλλα για αυτα τα μετρα
και με ξυλινο επιπλο γιατα τα λιτρα ομιζω δε θα εχει προβλημα αρκει να δεθει σωστα.Paparatsi γιατι δε μιλας?
Την δουλεια σου με βερνικι την κανεις και πιο φτηνα .Υπαρχουν καλα και φτηνα βερνικια.Στο φιναλε ρε παιδια στο επιπλο ποσα νερα πια θα πεσουν για να βαλεις ακριβο βερνικη??Σιγα τις σταγονες.Μονο αν σπασει το ενυδρειο. Ας ειμαστε ορισμενες φορες πιο πρακτικοι και απλοι.
Στην δικια μου επενδυση ουτε βερνικη θαλλασης περασα και νερακια πεφτουν στο καθαρισμα (σταγονες,δε παλευω με τα νερα) και ουτε το τυραννησα το θεμα.
Φυσικα και ειναι απαραιτητο το ξυλο mdf? χοντρο πανω στη σιδερια.Προσεχεις να ειναι αλφαδιασμενη σωστα η σιδερια στον χωρο που θα μπει το ενυδρειο.Γιατι αυτος που θα την φτιαξει στον δικο του χωρο μπορει να ειναι αλφαδια και στον δικο σου οχι (ετσι εγινε σε εμενα).
Εδω μπαινει και μια αλλη χρησημοτητα του ξυλου.
Βαζεις στα σημεια που δε παταει καλα το ξυλο πανω στη σιδερια,απο κατω φελιζολη΄ξυλαρακια και ετσι αλφαδιαζεις την ξυλινη επιφανεια
Και μετα φελιζολ και απο πανω το ενυδρειο.οπως και πλαστικες ταπες στα ποδια τα οποια καλο θα ειναι να υπαρχουν και στην μεση για σωστη κατανομη.Οχι μονο τεσσερα στις ακρες(αναλογα βεβαια το μεγεθος.
Σηκωνεις και την επενδυση 10 ποντους πιο πανω απο την σιδερενια βαση και χωνευεις το ενυδρειο μεσα και κρυβεις ετσι και οποιες ατελειες εχει το ενυδρειο στον πατο (σιλικονες κτλ)
Και στο φιναλε φιναλε την σιδερενια βαση θα στην κανει ενας σιδερας (μικρο κοστος και την επενδυση την κανεις μονος σου.Ευκολο και κοβεις και ραβεις οπυ θες.Και θα βγει πιο ασφαλες και πιο φτηνο.

ΥΓ: Γαυρε μη πεταξεις καμια εξυπναδα θα σε μπουφλισω :twisted: :twisted:

Ξερω οτι με αυτο που σου λεω σε προκαλω αλλα βγαλε τον σ......... zw +-14

paparatsi
11-11-04, 21:20
Εγω τι να πω ;;;;;

Το δικο μου επιπλο ειναι ξυλινο ,πολυ ψηλο, με θεση για αλλα 2 ενυδρεια κατω απο το μεγαλο και απο κατω ντουλαπια. Το συνολικο υψος απο οτι θυμαμαι ειναι πανω απο 1 μετρο. Ειναι αρκετα απλο στην κατασκευη με ξυλο μασιφ πευκο παχους 1,8 ποντους χωρις δοκαρια κλπ. Απλες ξυλινες πλακες. Απο τον μαρτιο μεχρι σημερα που εχει πανω του πανω απο 600 κιλα βαρους δεν εχει παθει το παραμικρο. Αν και επαναλαμβανω ειναι πολυ ψηλο. Αν μπουν σωστα τα ενδιαμεσα χωρισματα δεν υπαρχει προβλημα και στρεβλωσεις. Ολο το επιπλο παταει πανω σε ξυλινη πλακα γιατι το πατωμα ειναι και αυτο ξυλινο. Ακομα και τα απλα βερνικια κανουν δουλεια δεν χρειαζεται ναυτικα κατα την γνωμη μου.
Φυσικα μεγαλο ρολο παιζει η ποιοτητα του ξυλου. MDF και νοβοπαν κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι μονο για επενδυση , δεν νομιζω οτι μπορουν να αντεξουν τοσο βαρος.
Αν χρησιμοποιησεις ξυλινα δοκαρια για τον σκελετο του επιπλου δεν θα εχεις σιγουρα κανενα προβλημα.
Εγω παντως για το δικο μου μελετησα πολυ προσεκτικα την ολη κατασκευη αν και οταν το εφτιαξα δεν ειχα σκοπο να το φορτωσω με αυτο το βαρος.

γαυρος
12-11-04, 00:43
παω λιγο πισω γιατι ακουσα κοτσανα :twisted: :twisted: .
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ Η ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ !!!!

οσο για τα περι ξυλου η σιδερου αυτες ειναι αποψεις και ο καθενας κρινει αναλογα .

ολες οι ιδεες εχουν μια βαση εκτος απο του αχρηστου σαλκονα ,που δεν ξερει ουτε μια τρυπα να κανει.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

νομιζες θα σαφησω ετσι εεεεεεεεεεε??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

fishme
14-11-04, 13:33
ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια +-3 .τελικα τη βαση θα μου την φτιαξει τσαμπα ο θειος ενος φιλου μου που ειναι σιδερας :D

salcon
14-11-04, 21:09
Επαναλαμβανω για να μην ξεχασεις, να την κοιταξεις με αλφαδι οταν την βαλεις εκει που θες.