PDA

Επιστροφή στο Forum : REEF INVERTEBRATES - Anthony Calfo & Robert Fenner


ninikos58
10-11-04, 16:27
REEF INVERTEBRATES : An Essential Guide to Selection, Care and Compatibilty των Anthony Rosario Calfo και Robert Fenner

To βιβλίο αποτελείται από 400 σελίδες και εκδόθηκε το 2003.

Ξεκινά με μιά εισαγωγή για τη ποιότητα του νερού, το μέγεθος των ενυδρείων, το βιολογικό φιλτράρισμα, τα refugium, το live rock και τα deep sand beds. Υπάρχουν ενδιαφέροντες πληροφορίες για τις διάφορες μεθόδους χρήσης refugium. Eξηγεί πως κατασκευάζεται και πως λειτουργεί ένα refugium και ένα dsb και πολλές άλλες ιδέες. Υπάρχει απόσπασμα για τις micro και macro-algae, με περιγραφή και πληροφορίες φροντίδας τους. Πληροφορίες και φωτογραφίες και για άλλα μέλη ενός reef ενυδρείου όπως είναι: shrimps, mantis shrimps, snails, nudibranchs, crabs, star fish, featherdusters worms, clams, κ.α.
Το μεγαλύτερο όπως είναι φυσικό μέρος του βιβλίου, το καλύπτει το κεφάλαιο με τα ασπόνδυλα (με καταπληκτικές φωτογραφίες ). Εδώ θα βρεί κανείς πληροφορίες για κάθε οικογένεια, για κάθε ομάδα και για κάθε είδος. Υπάρχουν ακριβής πληροφορίες για ποιά ασπόνδυλα είναι επικίνδυνα για τα κοράλλια σας (γιατί τρέφονται μ' αυτά ) και ποιά μπορεί να συνβιώσουν άριστα μ' αυτά. Τι ποιότητα νερού είναι κατάλληλη για κάθε είδος και τι διατροφικές συνήθειες έχει το καθένα.
Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα, όπου ο συγγραφέας περιγράφει αυτά ακριβώς που πρέπει να γνωρίζεις.
Σ' αυτό το βιβλίο θα βρεί κανείς όλα τα ασπόνδυλα, ακόμη και αυτά που δεν περιέχονται σε άλλα βιβλία που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο.

Είναι ένας ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ, όπου ο κάθε reefάς θα βρεί πληροφορίες για τα ασπόνδυλα που τον ενδιαφέρουν και θέλει να τα εισάγει στο δικό του σύστημα.

Προσωπική μου βαθμολογία 5

****kos58