PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρονταρισμα η όχι?

Savou
11-11-12, 23:54
Καλησπερα παιδια!
Θελω να παραγγειλω να μου φτειξουν ενα ενυδρειο με διαστασεις 70x40x40!
Το προβλημα μου η μαλλον οχι προβλημα αλλα απορεια ειναι οτι η τιμη του ροντε με αρονταριστο ειναι αρκετα μεγαλη!
Ποιο τα μειωνεκτηματα του ενυδρειου χωρις ρονταρισμα?
Θα υπαρχει περιπτωση με τις εργασιες στο ενυδρειο να κοπω?

sammy
12-11-12, 00:09
H τιμή του τζαμιού είναι με το τετραγωνικό μέτρο ενώ για το ροντέ είναι με το τρέχον μέτρο δηλαδή για ένα τζάμι 100cm χ 100cm(1m) θα έχεις 4m για ροντάρισμα τώρα αν κοστίζει υποθετικά 10 ευρώ το τετραγωνικό σε 5mm και το τρέχον για ροντέ 2.5 ευρώ θα σου στοιχίσει άλλα δέκα ευρώ(οι τιμές είναι υποθετικές δεν είναι ακριβώς αυτές που ισχύουν στην αγορά).Γνώμη μου είναι πως για 70 χ 40 χ 40 εφόσον θα χρησιμοποιήσεις 5mm τζάμι να μην το κάνεις ροντέ απλά να το τρίψεις με ένα γυαλόχαρτο ώστε να μην κόβει όταν θα κάνεις εργασίες στο ενυδρείο. Μειονεκτήματα στο αροντάριστο δεν νομίζω πως υπάρχουν πέρα του αισθητικού ειδικά το 5mm τζάμι κόβεται άψογα και κολλιέται εύκολα.

Savou
12-11-12, 00:29
Το ενυδρειο θα το φτειαξει μαγαζι!
Το θεμα μου ηταν να μην κοπω με το αρονταριστω τζαμι!
Τωρα για θεμα εσθητικης δεν νομιζω οτι θα φενετε και τοσο!
Ποια ειναι η γνωμη σου?

κ.ω.σ.τ.α.ς.
12-11-12, 01:32
Να το τρίψεις με ένα γυαλόχαρτο ώστε να μην κόβει όταν θα κάνεις εργασίες στο ενυδρείο.

Savou
12-11-12, 01:34
Θα το φτιαξει μαγαζι οποτε αμα ειναι θα τους το πω!

Κουραμπιές
12-11-12, 01:56
Μπορει να στραβωσουν αν τους το πεις. Δεν ειναι τιποτα να το κανεις μονος σου μετα. 10λεπτα υποθεση ειναι. 2,5 μετρα τριψιμο ειναι. Τσαμπα θα σε χρεωσουν.

Savou
12-11-12, 02:12
Το ενυδρειο θα το παρω κολημενο απο το μαγαζι!
Να το τριψω μετα αφου το εχουν κολησει?

exelix
12-11-12, 03:36
Για μένα σε αυτό το πάχος δε χρειάζεται ροντάρισμα. Να τους πεις να το τρίψουν αυτοί. Σε όσους τζαμάδες το έχω ζητήσει απάντησαν φυσικά γίνεται και είναι τζάμπα.

Savou
12-11-12, 03:48
το θεμα ειναι οτι ειναι μαγαζι με ενυδρειακα το μαγαζι που θα μ το φτιαξει και δεν ξερω πως γινετε η φαση!Ελπιζω να μπορεσουν να το κανουν!!

sammy
12-11-12, 23:38
Εννοείται θα σου το δώσουν τριμμένο-τροχισμένο ώστε να μην κόβει αλλιώς κάνε τους μήνυση:D Σοβαρά τώρα αν το παραγγείλεις από μαγαζί και σου το δώσουν ατρόχιστο δεν θα είναι σοβαροί επαγγελματίες.:smt079

Savou
13-11-12, 03:14
το μαγαζι ειναι ενυδρειακο και φτιαχνει και ενυδρεια!Σε ρωταει ροντε η οχι η τιμη ειναι αρκετα μεγαλη και για τους καιρους που ζουμε αν δεν υπαρχεο προβλημα θ διαλεξω το πιο φτηνο!Που ειναι το αρονταριστο!Απλα επειδη δεν γνωριζω θα ηθελα να μαθω εαν υαρχει κποιος τροπος αφου εχουν κολισει το ενυδρειο να τροχισω τις πανω πλευρες που θα εχουν επαφη με τα χερια μου οταν κανω εργασιες μεσα στο ενυδρειο!Μου ειπανε οτι σε 5αρι τζαμι που θα γινει τελικα η κατασκευη ουτες η αλλος κοβετε σχετικα σωστα λογο μικρου παχουν τζαμιου και οτι μπορω απλα απο πανω να το περασω με λιγο γυαλοχαρτο ωστε να μην κοβει!

Nick74
13-11-12, 06:14
βασικα αν φτιαχνουν ενυδρεια αποκλειεται να τα εχουν ατροχιστα...
Το θεμα για το αν ειναι καλυτερο να ειναι ρονταρισμενο η οχι εχει συζητηθει παμπολλες φορες ακομα και απο επαγγελματιες τζαμαδες και ακρη ακομα δεν εχει βγει, αλλοι λενε καλυτερα ρονταρισμενο γιατι ποιανει περισσοτερη σιλικονη και αλλοι αρονταριστο ωστε να ποιασει η σιλικονη σε μεγαλυτερη επιφανεια (ποιασε τ αυγο και κουρευτο με λιγα λογια... τα πλεονεκτηματα του ενος ειναι τα μειονεκτηματα του αλλου οποτε δεν αποκλειεται να ειναι το ενα και το αυτο), φυσικα ας μην παραλειψουμε πως τα ενυδρεια που πουλιουνται ειναι στο συνολο τους απο αρονταριστο τζαμι... Αυτο ΙΣΩΣ κατι να λεει, ισως παλι να το κανουν για οικονομια, παντως μας δειχνει πως τελικα δεν υφισταται θεμα ασφαλειας, τουλαχιστο κρισιμο.