Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κόψιμο σωλήνα Fluval

\/ag
09-11-12, 14:42
Καλησπέρα σε όλους..

Να ρωτήσω ρε παιδιά..πως μπορώ να κόψω τον σωλήνα που δίνει η fluval για τα φίλτρα της(αυτό το σπιραλ) και να ξανατοποθετήσω στην άκρη του το γκρι λαστιχένιο άκρο;;

Παραθέτω και μία φωτο για βοήθεια..
http://aqstyle.why3s.cc/GOAQUA/Image/IMG_8109a.jpg

nazgul
09-11-12, 14:46
Το σφηνωνεις το ακρο. Απλα ζορισε το να μπει καλα. Οπου θελεις το κοβεις.

kgf12345
09-11-12, 14:47
μπορεις να κοψεις απτην αλλη πλευρα(ακρη)απτην οποια βγαινει το λαστιχο και ξαναμπαινει ευκολα(σφηνωτα).οχι απτη μερια που μπαινει ο σωληνας στην κεφαλη του φιλτρου δηλαδη, αλλα απτην αλλη που μπαινει η εισαγωγη και η εξαγωγη.

nazgul
09-11-12, 14:51
μπορεις να κοψεις απτην αλλη πλευρα(ακρη)απτην οποια βγαινει το λαστιχο και ξαναμπαινει ευκολα(σφηνωτα).οχι απτη μερια που μπαινει ο σωληνας στην κεφαλη του φιλτρου δηλαδη, αλλα απτην αλλη που μπαινει η εισαγωγη και η εξαγωγη.

Η μια πλευρα, αυτη που πηγαινει στην κεφαλη ειναι κολλημενη ε? Εχω καιρο που το εβαλα και δεν θυμαμαι. Παντως το εφερα στα δικα μου μετρα, οποτε κανε οτι λεει ο kgf12345.

\/ag
09-11-12, 14:51
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις..

Δεν προορίζεται για χρήση σε φίλτρο..

Να σας δώσω καλύτερα να καταλάβετε,έχω αυτή την στιγμή μπροστά μου έναν σωλήνα γύρω στα 2 μέτρα αχρησιμοποίητο,απόταν είχα πρωτοπάρει το fluval,και τώρα θέλω να κόψω ένα μικρό κομμάτι αλλά να έχω και στις 2 άκρες τα γκρι λαστιχένια..πως βγαίνουν και πως ξαναμπαίνουν αυτά;;Όσο και να τα τράβηξα δεν κατάφερα τίποτα..

nazgul
09-11-12, 14:55
Πιθανο να ειναι κολλημενα, δεν το εχω και κοντα μου τωρα. Εγω ειχα κοψει το σωληνα στη μεση και μετα το εφερα στα μετρα που χρειαζομουν. Κοψτο αν θελεις, ετσι κι αλλιως δεν μπαινει ολοκληρο πουθενα ετσι.

\/ag
09-11-12, 14:57
Πες οτι το έφερα στα μέτρα που θέλω...σκοπός είναι να βγάλω το λαστιχένιο άκρο από μία απτις 2 πλευρές ωστε να το ξαναβάλω!!
Νόμιζα οτι θα υπήρχε κάποιος τρόπος που δεν ήξερα..

nazgul
09-11-12, 15:09
Μπα, πρεπει να ειναι ενα σωμα οι ακρες. Καλυτερα βασικα, γιατι ολο και καμια πατατα θα εκανε κανενας...

kgf12345
09-11-12, 18:34
αν εχουνε και τα δυο ακρα αυτο το γκρι/ασημι λαστιχο(παει καιρος που το ειχα)τοτε αυτοι υπολογιζουνε οτι θα το κοψει καποιος οσο θελει και στο ακρο που μενει γυμνο θα βαλει το αλλο κομματι λαστιχο που παει στην εισαγωγη/επιστροφη.δηλαδη εκεινο το λαστιχενιο κομματι που λεω ειναι ξεχωριστο ανταλλακτικο.μαλον αυτο παιζει τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα:rolleyes:οποτε κιεγω δε νομιζω οτι θα μπορεσεις να το κανεις οπως το σκεφτεσαι ακριβως:(με αυτα τα γκρι δηλαδη και στα δυο ακρα...
-------------------------
ναι ετσι ειναι,ξεχωριστα ανταλλακτικα....μονο δεν ξερω αν θα σου κανουν για τη δουλεια που το θες και αν αξιζει να παρεις το ανταλλακτικο δηλαδη...
ισως μπορεις να το κανεις με καποιο αλλο τροπο.

http://ca-en.hagen.com/Aquatic/Replacement-Parts/A20016
http://ca-en.hagen.com/Aquatic/Replacement-Parts/A20017
http://ca-en.hagen.com/Aquatic/Replacement-Parts/A20015

exelix
09-11-12, 18:45
Αν δεν κάνω λάθος αυτά τα ανταλλακτικά είναι για τις ενώσεις μεταξύ σωλήνα και εισόδου ή εξόδου. Αυτά στις άκρες των σωλήνων για την ένωση με το φίλτρο είναι φιξ, εκτός αν υπάρχει κι άλλος δρόμος μου δεν τον ξέρω!

kgf12345
09-11-12, 18:52
Αν δεν κάνω λάθος αυτά τα ανταλλακτικά είναι για τις ενώσεις μεταξύ σωλήνα και εισόδου ή εξόδου. Αυτά στις άκρες των σωλήνων για την ένωση με το φίλτρο είναι φιξ, εκτός αν υπάρχει κι άλλος δρόμος μου δεν τον ξέρω!

ετσι ειναι.κιεγω δεν το θυμομουνα πως εχει και στα δυο ακρα το ιδιο.

\/ag
09-11-12, 19:10
Ευχαριστω για τις απαντήσεις..
Τελικα το άκρο που έκοψα το βόλεψα απλα προσθέτοντας ένα μικρο κομμάτι λάστιχο 16/22..
Δεν τα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ τα λάστιχα της fluval και δεν είχα ιδεα..

beat89
09-11-12, 20:03
Κι εγω αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα πριν μια εβδομαδα.
Δεν εβγαιναν με τιποτα και αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω για να ενωσω 2 κομματια σωληνα(τον ειχα ηδη κοψει στα 2 παλιοτερα και τωρα ξαναεκοψα το ενα) ενα κομματι αλφαδολαστικο.
Ευτυχως που ειχα ....;)