PDA

Επιστροφή στο Forum : ps. demasoni


iliovas
07-11-04, 22:34
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ

- ενυδρείο με πάρα πολλά λίτρα για τα demasoni που υπάρχουν μέσα

- πάρα πολλές σπηλιές-κρυψώνες για τον αριθμό των ψαριών

- όλα τα demasoni ενήλικα

- όλα τα demasοni θηλυκά


ΕΡΩΤΗΣEIΣ

- υπάρχουν αψιμαχίες και κυνηγητά ανάμεσα στα ψάρια ?

- οι θηλυκές είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους χωρίς την ύπαρξη αρσενικού ?

- ορίζουν περιοχές και χώρους στο ενυδρείο που δεν επιτρέπουν να εισβάλλουν άλλα demasoni ?

daukalion
07-11-04, 22:54
με την σειρά που ρωτάς σου απαντώ...

- ναι ! (μη ανυσηχής για αυτό )

- είναι με ή χωρίς αρσενικό

- ναί ! (φυσικό είναι)

iliovas
08-11-04, 01:09
επαναλαμβάνω ΧΩΡΙΣ ΑΡΣΕΝΙΚΑ

-υπάρχουν κυρίαρχα θηλυκά που συμπεριφέρονται όπως ένα αρσενικό ?

-δικαιολογούνται μάχες με σκισμένα πτερύγια ή ακόμα και θανάτους ?

AFRIKANOFILOS
08-11-04, 01:41
Και στα 2 η απαντηση ειναι ναι!Παντα αναμεσα σε αφρικανες και ασχετος φυλου υπαρχει το ζυτημα της ιεραρχιας :wink: .

ASCCO1
08-11-04, 02:44
EΡΩΤΗΣΗ...
ολα τα παραξενα σε εσενα συμβαινουν ρε βασιλη....
σιγουρα ειναι ολα θυληκα???? ( ερωτηση κρισεως)) :wink:

iliovas
08-11-04, 09:22
Τίποτα παράξενο δεν συμβαίνει Μάνθο.

Όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμα κάνω ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, χωρίζοντας τα demasoni σε διάφορα ενυδρεία με στόχο να ξεχωρίσω όσο είναι εφικτό τα αρσενικά από τα θηλυκά παρατηρώντας τη συμπεριφορά τους.

Αφού ξέρετε ότι όταν ασχολούμαι με ένα είδος, πάντα με ενδιαφέρει να καταλαβαίνω το πως και γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα μέσα στο ενυδρείο. Όπως επίσης με ενδιαφέρουν οι αναπαραγωγές αλλά και να μη "χάνω" ψάρια ειδικά στη φάση του ζευγαρώματος που τα πράγματα αγριεύουν ακόμα περισσότερο

Όσο για τις απαντήσεις που δόθηκαν μέχρι τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρος για την ορθότητά τους ... γι αυτό και ψάχνω άλλωστε.


ΝΕΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

υπάρχουν προβλήματα ανταγωνισμού-κυριαρχίας-τσαμπουκάδων σε ένα ενυδρείο με
α) 2 θηλυκά demasoni
β) 3 θηλυκά demasoni
γ) περισσότερα θηλυκά demasoni

inser
08-11-04, 12:42
Βασιλη εμενα η ταπεινη που γνωμη ειναι πως και στις 3 περιπτωσεις θα πεφτει καποιο ξυλο αλλα δεν νομιζω να ειναι για λογους κυριαρχιας αλλα λογω του οτι προστατευουν τις περιοχες τους και δεν πιστεω πως θα εφταναν σε θανατους τα θυληκα..τωρα το να ξεχωρισεις τα θυληκα και να τα βαλεις μαζι ειναι πολυ δυσκολο.το πειραμα θα το κανεις η απλα το συζηταμε?

iliovas
08-11-04, 15:04
Το πείραμα είναι σε εξέλιξη εδώ και μια εβδομάδα ... για τα αρσενικά είμαι σίγουρος (99 % για να μη λέμε μεγάλες κουβέντες).

Όσο για τα θηλυκά πάντα υπάρχει η περίπτωση ενός "κρυφο-αρσενικού" που όμως με τους συνδυασμούς που κάνω πιστεύω ότι θα τα αποκαλύψω όλα.

Το επόμενο στάδιο είναι να πάρω κι άλλα ψάρια προς αναζήτηση του φύλου τους για να διαμορφώσω το γκρουπάκι που έχω εκεί που θέλω να φτάσει ....

inser
08-11-04, 15:56
Το γκρουπακι που θα φτιαξεις θα ειναι για αναπαραγωγη? Ποιος θα ειναι ο αριθμοσ ψαριων και ποια η αναλογια males females? οταν το φτιαξεις ολο παρε κανα τηλ να τα θαυμασουμε παρεα :)

Discos
08-11-04, 17:34
Εγω απο την εμπειρια μου ειδα πως οταν ειχα το ενυδρειο μου με παρα ολλες πετρες και μονο τα demasoni μεσα δεν ειχα γεννες και δεν εβλεπα και ψαρια! Και οταν εβγαλα τις πετρες και εβαλα μονο καποια βαζακια σαν κρυψωνες για τα θυληκα ας πουμε τοτε ειχα μεσα σε 15 ημερες 3 μπουλωμενες οι οποιες "γκαστρωθηκαν" πανω σε ενα μεγαλο φυλλο ανουμπιας!

Παρατηρισα ειδη που με πετρες ζευγαρωναν πολυ, αλλα χωρις αυτες οχι, σε καποια αλλα ειδη ειδα το αντιθετο, ενω τα flavus δεν καταλαβανε τιποτα....καμοια διαφορα, κουνελακια!

Το ενυδρειο μου ειναι 600 λιτρα με 2 μετρα μηκος και ειχε 10 demasoni αγνωστου ακριβη φυλου. Παντως 3 αρσενικα υπαρχουν σιγουρα γιατι δεν τσακωνονται συχνα ενα ενα, αλλα μολις ξεκινανε τα οποια 2 μπαινει παντα και ενα τριτο στον καυγα, ολα μαζι!

Ειναι αποδεδιγμενο οτι ακομα και στα θυληκα υπαρχε ιεραρχια στην απουσια του αρσενικου, μαλιστα σε καποια ειδη υπαρχει και η αναφορα πως οταν ενα θυληκο μεινει για πολυ καιρο χωρις αρσενικο και γινει ο κυριαρχος, μπορει να μην ξαναζευγαρωσει ποτε. Νομιζω ενα ειδος απο αυτα ειναι και τα tropheous. Πρεπει να το εχει πει ο γκουρου Αd Konings αν θυμαμαι καλα.

Πιστεω να βοηθησα.

stefanos.f
08-11-04, 17:38
Επειδη βλεπω οτι εισαι ψιλο μπερδεμενος και αμφισβητεις καποιες απο τις εως τωρα απαντησης :D θα ηθελα να προσθεσω και εγω μια απαντηση :D Η απαντηση στις πρωτες τρεις ερωτησεις σου ειναι ΝΑΙ και στις τρεις :!: Οσο για τις Νεες σου Ερωτησεις η απαντηση μου ειναι... ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ :!: Τωρα ή σε βοηθησα ή σε μπερδεψα περισσοτερο :D Με λιγα λογια δηλαδη, ακομη και οταν δεν υπαρχει αρσενικος στο ενυδρειο υπαρχουν τσαμπουκαδες αναμεσα στα θηλυκα που μπορουν να φτασουν εως και τον θανατο :!: Για να το διαπιστωσεις και ο ιδιος μπορεις να βαλεις σε ενα ενυδρειο μονο θηλυκα ενος ειδους (στο οποια τα θηλυκα θα ξεχωριζουν σε σχεση με τα αρσενικα χρωματικα) οπως π.χ Ps.saulosi, Lab. trewavasae για να το δεις και μονος σου :!:

γαυρος
08-11-04, 20:59
ρε αλχημιστη τι θες να κανεις τωρα δε μου λες ???
εβαλες θηλυκα να κανεις και να περιμενεις τι ? μπας και ειναι απο την λεσβο νομιζεις ?? :lol: :lol:
φυσικα και ΔΕΝ προκειται να δεις συμπεριφορα θηλυκου σαν αυτη του αρσενικου !!
οτι θαχουν ψιλοτσαμπουκαδες θαχουν αλλα μηδαμινα πραγματα σε σχεση με αυτα που θαχεις αν βαλεις 2-3 αγορακια μεσα. εκει θα γινει της βαγδατης !!!
οσο και να θες τα θηλυκα να κανουν αντρικη δουλεια δεν προκειται να το δεις που να χτυπιεσαι. αυτο τωρα ειναι νεο βιτσιο που αποκτησες ωρε ??
:lol: :lol: :lol: :lol: ..απαπαπα και σε βλεπει και ο διαδοχος !!! :wink:
βαλε κανα τοννο πετρες ( που λεει ο λογος ) , ριξε και μεσα τα ψαρια σε αναλογια 1/4 αντε με το ζορι 1/3 ,
και θα δεις και κυριαρχα αρσενικα και κυριαρχα θηλυκα και πιο κοτες αρσενικα και θηλυκα.λυσσαξες πια !! :)
σκισμενα :wink: δικαιολογουνται μονο απο την υπαρξη αρσενικου στο κοπαδι. τουλαχιστον απο οτι εχω βιωσει μετα απο ωρες :shock: :shock: :shock: πουκανα ματι !!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

στο ρεζουμε της υποθεσης αυτο που θα ξεχωρισεις σιγουρα ειναι το κυριαρχο αρσενικο λογω χρωματων,
καθως και βαση στατιστικης και μονο,απο το μεγεθος αμα ειναι αδερφια.αυτο σε πολλες περιπτωσεις δεν ισχυει , μπορει ναναι μιζερο και να μη τρωει ....

βαλε καμερες και μονιτορς ολη μερα και νυχτα και να γραφουν τα βιντεα .μονο ετσι θα βγαλεις ακρη !!! :!: :!: :!:

iliovas
09-11-04, 02:05
Λευτέρη η αναπαραγωγή είναι ένα δείγμα ότι τα πράγματα στο ενυδρείο πάνε αρκετά καλά - οπότε ναι σίγουρα με ενδιαφέρει. Το νέο ενυδρείο θα είναι έτοιμο προς το τέλος του μήνα με την προσθήκη των νέων ψαριών που έχω παραγγείλει οπότε θα πιούμε και καφεδάκι ...

Discos πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα λάβω υπ΄όψη μου - thanks

Στέφανε μάλλον δεν κατάλαβες ότι δεν είμαι καθόλου μπερδεμένος. Απλά προσπαθώ να μοιραστώ κάποιες εμπειρίες μου και να ακούσω τις αντίστοιχες που έχουν οι άλλοι. Το πιο εύκολο απ' όλα είναι να πάρεις 10-15 ψάρια να τα ρίξεις σε ένα νταμάρι με νερό και να περιμένεις γέννες αλλά και θανάτους !! Θα διαφωνήσω μαζί σου για θανάτους σε ενυδρεία με μόνο θηλυκά demasoni.

Πιο κοντά στην "πραγματικότητα" που βλέπω εγώ στα ενυδρεία μου είναι ο Θοδωρής. Δεν έχει καμία σχέση ένα ενυδρείο demasoni μόνο με θηλυκά και ένα αντίστοιχο ενυδρείο με την ύπαρξη αρσενικού ή ακόμα χειρότερα με την ύπαρξη περισσότερων αρσενικών. Είναι αυτό που λέμε ο "παράδεισος" με την "κόλαση". Θεόδωρε οι κάμερες έχουν ήδη στηθεί εδώ και μέρες και με δορυφορική σύνδεση έρχονται εικόνες στο φορητό μου κάθε τέταρτο … αλλά επειδή σε βλέπω ότι ξεσηκώθηκες να δεις τι γίνεται από κοντά, έχεις ανοικτή πρόσκληση για μεταμεσονύκτια ζωντανή παρακολούθηση – ξέρεις ότι αργώ να κοιμηθώ το βράδυ και το θέαμα δεν είναι κατάλληλο για ανηλίκους …. έχουμε και μωρό στο σπίτι !!!

γαυρος
09-11-04, 20:31
+-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2

+-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8 +-8

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

το εχω δει το εργο βασιλη αλλα με αλλους πρωταγωνιστες!!
κατα το ριμπο...ηταν οι νιμπο (λεγε με venustus) λοιπον.
εχω καταγραψει σε ψηφιακη και διαστημικη τεχνολογια ολο το σκηνικο της αναπαραγωγης!!αυτο και αν ηταν ματι φιλε μου.2 νυχτες μου πηρε αλλα το...φχαριστηθηκε η ψυχη μου!!
ατιμα βιτσια !!!!!!!!!! :) :oops: :oops: :shock: :shock:

stefanos.f
11-11-04, 17:28
Συνεχιζω να εμενω στην αρχικη μου τοποθετηση επι του θεματος και να διαφωνω και με εσενα αλλα και με τον φιλο μου τον Γαυρο λογο προσωπικης εμπειριας σε ενυδρεια μονο με θηλυκα mbuna ενος η περισσοτερων ειδων και μαλιστα σε περισσοτερες περιπτωσεις :!: Οχι βεβαια οτι εχει και μεγαλη σημασια, οποτε και καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου :wink:


Υ.Γ Προσοχη τα οσα εγραψα στο προηγουμενο post μου δεν αναιρουν το ΒΕΒΑΙΟ γεγονος οτι η ολη κατασταση μπορει να γινει ακομη πιο βιαιη με την προσθηκη αρσενικων στο ιδιο ενυδρειο :!: Απαντουσα ομως ΜΟΝΟ στην ερωτηση σου για ξεσπασματα βιας σε ενυδρειο με μονο θηλυκα ψαρια και σε τετοιες περιπτωσης εχω καταγραψει ακομη και θανατους :!: