PDA

Επιστροφή στο Forum : αντικατασταση ψευτικα φυτα με αληθινα

ανδρεα
03-11-12, 22:27
πως μπορω να βγαλω το χαλικι απο το ενυδρειο εφοσον εχει μεσα νερο και ψαρακια μεσα και να βαλω υποστoμα και αληθινα φυτα
πειται γνωμες
ευχαριστω

Nick74
03-11-12, 22:31
οχι δε γινεται να ειναι μεσα τα ψαρια και να κανεις κατι τετοιο, εσυ θα ηθελες να εισαι σε ενα σπιτι την ωρα που το κατεδαφιζουν και μετα που το χτιζουν απ την αρχη?
Τα ψαρακια απλα θα μετακομισουν σε ενα ασφαλες μερος για οσο χρειαστει.
Τωρα αυτο θα ειναι κουτι? λεκανη? κουβας? βαρελι? οτι κι αν ειναι μαζι παει το φιλτρο και -το σημαντικοτερο- ο θερμαντηρας μεχρι να ολοκληρωσεις τις εργασιες που χρειαζονται.

ανδρεα
03-11-12, 22:51
οκ φιλε ευχαριστω
-------------------------
οχι δε γινεται να ειναι μεσα τα ψαρια και να κανεις κατι τετοιο, εσυ θα ηθελες να εισαι σε ενα σπιτι την ωρα που το κατεδαφιζουν και μετα που το χτιζουν απ την αρχη?
Τα ψαρακια απλα θα μετακομισουν σε ενα ασφαλες μερος για οσο χρειαστει.
Τωρα αυτο θα ειναι κουτι? λεκανη? κουβας? βαρελι? οτι κι αν ειναι μαζι παει το φιλτρο και -το σημαντικοτερο- ο θερμαντηρας μεχρι να ολοκληρωσεις τις εργασιες που χρειαζονται.
ναι ομως φιλε μετα δεν θα φιγουν ολλα τα βακτιρια αν βγαλω ολλο το νερο?

Κουραμπιές
03-11-12, 22:52
Ωπα λιγο...γιατι να βγαλεις το χαλικι? Ο Νικος με τον ορο υποστρωμα υποθετω καταλαβε το σωστο, υποστρωμα με θρεπτικα η flourite. Αν εννοεις και εσυ τετοιο υποστρωμα, τι φυτα θελεις να βαλεις? Αν δεν ειναι κατι εξεζητημενο γιατι να βαλεις υποστρωμα ουτως η αλλως?

Οχι τα βακτηρια ειναι στο φιλτρο σου, η στηλη νερου εχει ελαχιστα βακτηρια. Γιαυτο σου ειπε το σημαντικοτερο ειναι ο θερμοαντηρας, το φιλτρο μαζι με τα ψαρια να μεταφερθουν αλλου. Ισα ισα αν σηκωσεις βυθο θα απελευθερωσεις αμμωνια κατα πασα πιθανοτητα...και δεν το θελεις ουτε εσυ ουτε τα ψαρια σου.

ανδρεα
03-11-12, 22:54
το χαλικι να το βγαλω για να βαλω απο κατω το υποστρομα και να φιτεψω ευκολα φυτα και γρασιδι να βαλω λεω να παρω υποστρομα αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=963

Skydiver
03-11-12, 22:58
ναι ομως φιλε μετα δεν θα φιγουν ολλα τα βακτιρια αν βγαλω ολλο το νερο?

Τα βακτηρία βρίσκονται στο φίλτρο και στο βυθό σου. Καλό θα ήταν όμως εκεί που θα βάλεις τα ψαράκια σου να ρίξεις το 50% του ενυδρείου σου όχι για τα βακτηρία αλλά για να κρατήσεις τις συνθήκες του νερού. Τέλος καλό θα ήταν να κρατήσεις λίγη λάσπη από τον βυθό σου σε ένα δοχείο με νεράκι για να μπολιάσεις το νέο σου βυθό γιατί το στρώσιμο του βυθού αργεί ιδιαίτερα... ;)

Κουραμπιές
03-11-12, 23:02
Aν βαλεις καναν εχινοδορο καμια μαρσιλεα βαλισνεριες κλπ δεν χρειαζεται να σηκωσεις τιποτα κατα τη γνωμη μου. Αλλωστε ολα αυτα καποια στιγμη σταματανε να απελευθερωνουν στοιχεια, με εξαιρεση το flourite αλλα τσαμπα θα το βαλεις. Πολυ σκοτουρα. Εγω θα φυτευα κατευθειαν.

Τι βυθο/αμμο/χαλικι εχεις τωρα?
Τα βακτηρία βρίσκονται στο φίλτρο και στο βυθό σου. Καλό θα ήταν όμως εκεί που θα βάλεις τα ψαράκια σου να ρίξεις το 50% του ενυδρείου σου όχι για τα βακτηρία αλλά για να κρατήσεις τις συνθήκες του νερού. Τέλος καλό θα ήταν να κρατήσεις λίγη λάσπη από τον βυθό σου σε ένα δοχείο με νεράκι για να μπολιάσεις το νέο σου βυθό γιατί το στρώσιμο του βυθού αργεί ιδιαίτερα... ;)
Μην τον μπερδευεις με το μαλακο :D αν ειναι να παρει βυθο απτο παλιο, να παρει μονο απο ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ, και οχι με το κουταλι βαθια. Το φιλμ που μας ενδιαφερει ειναι ψηλα. Αλλα αποσο ξερω δεν εχει γαριδες κλπ οποτε δεν τον καιει και να μην εχει στρωθει ο βυθος ιδιαιτερα.

ανδρεα
03-11-12, 23:07
οκ φιλε αν αποφασισω να το κανω αυτο θα κανω αυτο που μου λες ακομα το σκεφτομαι και το ψαχνω αυτο το θεμα
Aν βαλεις καναν εχινοδορο καμια μαρσιλεα βαλισνεριες κλπ δεν χρειαζεται να σηκωσεις τιποτα κατα τη γνωμη μου. Αλλωστε ολα αυτα καποια στιγμη σταματανε να απελευθερωνουν στοιχεια, με εξαιρεση το flourite αλλα τσαμπα θα το βαλεις. Πολυ σκοτουρα. Εγω θα φυτευα κατευθειαν.

Τι βυθο/αμμο/χαλικι εχεις τωρα?

Μην τον μπερδευεις με το μαλακο :D αν ειναι να παρει βυθο απτο παλιο, να παρει μονο απο ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ, και οχι με το κουταλι βαθια. Το φιλμ που μας ενδιαφερει ειναι ψηλα. Αλλα αποσο ξερω δεν εχει γαριδες κλπ οποτε δεν τον καιει και να μην εχει στρωθει ο βυθος ιδιαιτερα.
εεε φιλε αμμο δεν εχω βαλει χαλικι

Κουραμπιές
03-11-12, 23:13
Φυτεψε οπως εισαι. Και που και που ταμπλετες λιπανσης για να βαζεις διπλα στις ριζες των φυτων που παρατηρεις καποιο πιθανο προβλημα, και εισαι κομπλε για ευκολα φυτα.

ανδρεα
03-11-12, 23:16
Φυτεψε οπως εισαι. Και που και που ταμπλετες λιπανσης για να βαζεις διπλα στις ριζες των φυτων που παρατηρεις καποιο πιθανο προβλημα, και εισαι κομπλε για ευκολα φυτα.
δηλαδη στ ευκολα φυτα δεν θελουν υπωστρομα με χαλικι με γαλονουν?? εγω θα ειθελα να βαλω και γρασιδι

Κουραμπιές
03-11-12, 23:22
Ποιο φυτο εννοεις "γρασιδι"? Μπορεις καλιστα να παρεις java η christmass moss, λιγο τετοιο http://cdn.backyardchickens.com/0/03/032e54ad_eggCrate.jpeg να το κοψεις στο σχημα που θελεις για να κανεις σχημα παρτεριου, και να δεσεις την μοςς εκει πανω, μετα το τοποθετεις με προσοχη πανο απτην αμμο και το σταθεροποιεις. (γενικα η μοσσ δεν φυτευεται, δενεται σε κατι, ειτε ριζα ειτε eggcrate ειτε πετρα). Με αυτο τον τροπο θαχεις μια χαρα γρασιδι. ;)

ανδρεα
03-11-12, 23:27
λιγο δισκολο για αρχαριο αλλα θα το παλεψω
Ποιο φυτο εννοεις "γρασιδι"? Μπορεις καλιστα να παρεις java η christmass moss, λιγο τετοιο http://cdn.backyardchickens.com/0/03/032e54ad_eggCrate.jpeg να το κοψεις στο σχημα που θελεις για να κανεις σχημα παρτεριου, και να δεσεις την μοςς εκει πανω, μετα το τοποθετεις με προσοχη πανο απτην αμμο και το σταθεροποιεις. (γενικα η μοσσ δεν φυτευεται, δενεται σε κατι, ειτε ριζα ειτε eggcrate ειτε πετρα). Με αυτο τον τροπο θαχεις μια χαρα γρασιδι. ;)
να πω πως αμμο δεν εχω βαλει μονο χαλικι

Κουραμπιές
03-11-12, 23:28
Ακουγεται πιο δυσκολο αποτι ειναι. Εγω τα καταφερα παντως. :D :D Βαλε μια φωτο.

ανδρεα
03-11-12, 23:30
τι φοτο να βαλω, δεν εχω κανει τπτ μεχρι τωρα οσο αφορα αθτο το θεμα το σκευτομαι και το ψαχνω

Κουραμπιές
03-11-12, 23:31
Nαι βρε. Μια φωτο απτο ενυδρειο οπως ειναι τωρα λεω βαλε. Να δουμε που παταμε.

ανδρεα
03-11-12, 23:36
οκ σε λιγο την ανεβαζω

ανδρεα
03-11-12, 23:57
να και φοτο.επισης εχω μεσα κανα 20ρια σαλιγκαρια,https://www.youtube.com/watch?v=Hk1_NhdDJvg&feature=related
να κατι τετιο γρασιδι να μου γινι σαν αυτον και τα φυτα πως θα τα βαλω?

Skydiver
04-11-12, 00:03
Μήπως το χαλίκι του είναι αρκετά χοντρό για φυτά :rolleyes: ;

ανδρεα
04-11-12, 00:13
ναι ειναι και αυτο τι χαλικι να παρω
να τα βαλουμε σε μια σιρα γιατι εχω περδεφτει πειτε μου πεια ευκολα φυτα να βαλω αν χριαζονται υποστρομα η χαλικι και πως το γρασιδι να βαλω

Skydiver
04-11-12, 00:25
ναι ειναι και αυτο τι χαλικι να παρω

Το καλύτερο για εμένα υπόστρωμα είναι το ψιλόκοκκο χαλίκι. Έχει τα καλά του χαλικιού και της άμμου (κυκλοφορία - φίλτρανση νερού, αερισμός, μεγαλύτερη ικανότητα συγκράτησης των φυτών μέχρι να μεγαλώσουν οι ρίζες τους, δεν δημιουργεί σημεία με εγκλωβισμένο αέρα, δεν έχει σκόνη με το παραμικρό, δεν βρομίζει εύκολα, ευκολότερη σκούπα βυθού, δεν σκάβεται εύκολα από ψάρια βυθού και να ξεθάβονται τα φυτά και τέλος δεν μετακινείται εύκολα από ροές κυκλοφοριτών κα ....). από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου και το πόσο κοντά θέλουμε να φτάσουμε σε ένα βιότοπο. Οπτικά μου αρέσει η άμμος αλλά προτιμώ το ψιλόκοκκο χαλίκι για όλα τα παραπάνω. Όλα αυτά είναι προσωπική μου άποψη και όχι κανόνας. Οι πιο έμπειροι μπορούν να πουν τη γνώμη τους. Εγώ θα έβαζα για παράδειγμα αυτό (http://www.petsupermarket.gr/3734/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%B9.html).

ανδρεα
04-11-12, 00:29
οκ φιλε αυτο κανει https://www.youtube.com/watch?v=Hk1_NhdDJvg&feature=related??

Skydiver
04-11-12, 00:37
οκ φιλε αυτο κανει https://www.youtube.com/watch?v=Hk1_NhdDJvg&feature=related??

Ποιο εννοείς :smt017 ; Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι από το βίντεο :smt104 :smt009 . Γενικότερα κοίτα για χαλίκι 1-2χιλ. ;)

ανδρεα
04-11-12, 10:29
σορι λαθος link εδω σα αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=963
επιδει εχω περδεφτη θα παρω χαλικι 2χιλ, τωρα πειτε μου πεια φυτα γιατι ειμαι ασκετος μετα φυτα,ευκολα φιτα πιτε μου και το γρασιδι πως το βαζουμε γιατι πειο πανο οπος μου ειπαι ενας φιλος δεν το καταλαβα και πολυ

Skydiver
04-11-12, 12:00
σορι λαθος link εδω σα αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=963
επιδει εχω περδεφτη θα παρω χαλικι 2χιλ, τωρα πειτε μου πεια φυτα γιατι ειμαι ασκετος μετα φυτα,ευκολα φιτα πιτε μου και το γρασιδι πως το βαζουμε γιατι πειο πανο οπος μου ειπαι ενας φιλος δεν το καταλαβα και πολυ

Αυτό που λες είναι ενεργό υπόστρωμα. Δεν νομίζω πως σου χρειάζεται. Είναι υπερβολή και ίσως να σε βάλει σε μπελάδες μελλοντικά. Και αυτό να βάλεις όμως, θα χρειαστεί να βάλεις από πάνω χαλίκι ή άμμο. Το καλύτερο είναι αυτό που λες τώρα στο τέλος. Χαλίκι 2χιλ αλλά να κοιτάξεις να είναι φυσικό και ουδέτερο. Μην πας και πάρεις τίποτα βαμμένα ή διάφορα άλλα ψεύτικα διακοσμητικά.... Υπάρχουν πάρα πολλά στο εμπόριο. Να θυμάσαι τις λέξεις ΦΥΣΙΚΟ - ΧΑΛΑΖΙΑΚΟ - ΟΥΔΕΤΕΡΟ. Όταν δεις κάτι από αυτά είσαι σε καλό δρόμο. Μια προσοχή στο ουδέτερο που μπορεί να μην είναι φυσικό... ;)

ανδρεα
04-11-12, 22:20
οκ οποτε περνο τετιο χαλικι τωρα τη φυτα να παρω γιατι δεν ξερω απο φυτα
παιδια βρηκα χαλικι και φυτα τωρα πεια διαδικασια να κανω για να τα βαλω μεσα?

Κουραμπιές
04-11-12, 22:36
Τι φυτα πηρες...που ταχεις; Και τι χαλικι πηρες;

ανδρεα
04-11-12, 22:43
δεν τα πηρα ακομα αυριο και ο φιλος μου ο γιαννης θα μου δοσει καπεια ευκολα φυτα
τετιο χαλικι http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=2509

Κουραμπιές
04-11-12, 22:43
Βαζεις το χερι μεσα ενω με αντιχειρα και δεικτη πιανεις κατω κατω τη ριζα, ανοιγεις δρομο μεχρι τον πατο, και με τα αλλα δαχτυλα προσεκτικα ξαναβαζεις το χαλικι στη θεση του για να σταθεροποιησεις τη ριζα. Θα σου πει και ο γιαννης (τον lIngistis δεν λες; )
Το χαλικι τωρα για να μην στρεσσαρεις το ψαρι, βγαλτο βαλτο καπου αλλου προσωρινα σε κατι που ναχει χωρο, και ριξε το χαλικι πανω απτο υπαρχον, καθαρισε το καλα πριν το βαλεις να μη σου βρωμισει το νερο, μετρα παραμεντρους μη σου σηκωσει καμια αμμωνια και οταν ειναι ολα καλα ξαναβαλε το ψαρι μεσα. Αν κανεις πολλες ωρες κανε αλλαγες νερου εκει που θαχεις το ψαρι. Πιστευω ετσι θαναι οκ. Περιμενε και για γνωμη απο καποιον αλλον.

ανδρεα
04-11-12, 22:47
http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=2509 τετιο χαλικι ναι αυτον λεω εγω αλλο λεω να βαλω ολλο το νερο του ενυδρειου σε κουβα και τα ψαρια να τα βαλω σε σακουλες απο το πετσοπ που τι ειχα παρει τα ψαρια και ουτε μισι ωρα δεν θα κανω και μετα βαζω το νερο στο ενυδρειο και μετα τα ψαρια ετσι να κανω??

Κουραμπιές
04-11-12, 22:48
Σουγραψα απο πανω πως λεω εγω.

Skydiver
04-11-12, 22:49
οκ οποτε περνο τετιο χαλικι τωρα τη φυτα να παρω γιατι δεν ξερω απο φυτα
παιδια βρηκα χαλικι και φυτα τωρα πεια διαδικασια να κανω για να τα βαλω μεσα?

Στρώνεις το χαλίκι σου, βάζεις νερό 5-10εκ πάνω από την επιφάνεια του χαλικιού (με προσοχή χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα πιατάκι), βάζεις τις ταμπλέτες σου 1-2εκ μέσα για να βοηθήσεις τα φυτά τις πρώτες μέρες και ξεκινάς να φυτεύεις. Τα κοντά εμπρός, τα μεσαία κέντρο, τα ψηλά πίσω. Αυτά που δεν φυτεύονται τα σταθεροποιείς κάπου (πέτρα, ξύλο ή κάποιο άλλο διακοσμητικό). Αφού τα φυτέψεις όλα συμπληρώνεις το υπόλοιπο νερό. Τέλος τοποθετείς θερμοστάτη, θερμόμετρο, φίλτρο κτλ, συνδέεις ρεύματα και START!!! ;)

Κοίτα και εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=CUJLUJn3AUQ&feature=fvwrel) αν δεν κατάλαβες κάτι, γιατί στα είπα χοντρά χοντρά...

ανδρεα
04-11-12, 22:56
Σουγραψα απο πανω πως λεω εγω.
οκ σε ευχαριστω πολυυ
Στρώνεις το χαλίκι σου, βάζεις νερό 5-10εκ πάνω από την επιφάνεια του χαλικιού (με προσοχή χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα πιατάκι), βάζεις τις ταμπλέτες σου 1-2εκ μέσα για να βοηθήσεις τα φυτά τις πρώτες μέρες και ξεκινάς να φυτεύεις. Τα κοντά εμπρός, τα μεσαία κέντρο, τα ψηλά πίσω. Αυτά που δεν φυτεύονται τα σταθεροποιείς κάπου (πέτρα, ξύλο ή κάποιο άλλο διακοσμητικό). Αφού τα φυτέψεις όλα συμπληρώνεις το υπόλοιπο νερό. Τέλος τοποθετείς θερμοστάτη, θερμόμετρο, φίλτρο κτλ, συνδέεις ρεύματα και START!!! ;)

Κοίτα και εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=CUJLUJn3AUQ&feature=fvwrel) αν δεν κατάλαβες κάτι, γιατί στα είπα χοντρά χοντρά...
οκ εγινε ευχαριστω που με βοειθισατε

Skydiver
04-11-12, 23:12
οκ σε ευχαριστω πολυυ

οκ εγινε ευχαριστω που με βοειθισατε

Να' σαι καλά! ;)
Ας πει τη γνώμη του και κάποιος πιο έμπειρος όμως...

ανδρεα
05-11-12, 11:15
ας πει οπειος θελειι ;)
παιδια πειρα χαλικι και ενα κοματι ξυλο εχω μια απορια το νερο που ειναι στο ενυδρειο να το κρατισο και μετα να το βαλω ξανα στο ενυδρειο η να βαλω αλλο καινουριο νερο απο την βρυση?

Skydiver
05-11-12, 17:58
ας πει οπειος θελειι ;)
παιδια πειρα χαλικι και ενα κοματι ξυλο εχω μια απορια το νερο που ειναι στο ενυδρειο να το κρατισο και μετα να το βαλω ξανα στο ενυδρειο η να βαλω αλλο καινουριο νερο απο την βρυση?

Βάλε φρέσκο

ανδρεα
05-11-12, 18:21
οκ το εκανα και εβαλα ενα ξυλο αυφου το εβρασα και ξεπλενα το χαλικι με ζεστο νερο και τωρα το νερο ειναι θολο τι να κανωωωω

Skydiver
05-11-12, 18:23
οκ το εκανα και εβαλα ενα ξυλο αυφου το εβρασα και ξεπλενα το χαλικι με ζεστο νερο και τωρα το νερο ειναι θολο τι να κανωωωω

Το ξέπλυνες καλά το χαλίκι;

ανδρεα
05-11-12, 18:26
ναι κανα 3 φορες με ζεστο νερο

Skydiver
05-11-12, 18:43
ναι κανα 3 φορες με ζεστο νερο

Πρέπει να το ξεπλύνεις μέχρι να μην σου βγάζει άλλες σκόνες κτλ...
Τώρα που το έχεις βάλει, άστο και μάλλον θα κάτσει.... Βάλε άνθρακα στο φίλτρο σου καλού κακού μήπως και μαζέψει τυχόν βλαβερές ουσίες. Κανονικά θα καθαρίσει σε μια μέρα. Αναλόγος τη θολούρα βέβαια. Δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο. Μια ελαφρυά θολούρα έχω δεί απο βρώμικα χαλίκια που όσο και να τα πλένεις έχουν μια σκόνη που δεν φεύγει, αλλά η θολούρα δεν κρατάει πάνω απο μια μέρα.

ανδρεα
05-11-12, 18:50
εεε φιλε τωρα εχει φιγι λιγο οποτε σε κανα 2 θα εχει κατσει.αθρακα να το βαλω ομος εχω μονο μια θυκη που ειναι το simorax

Κουραμπιές
05-11-12, 21:46
και ριξε το χαλικι πανω απτο υπαρχον, καθαρισε το καλα πριν το βαλεις να μη σου βρωμισει το νερο

Να πεις οτι δεν στο ειπα....:rolleyes: μην πηγαινουν παλι στο βροντο αυτα που σου λεμε, οπως στο αλλο τοπικ...
Αν εχεις κανα αλλο φιλτρο πεταμενο να υπαρχει, βαλε εκει τον ανθρακα, κατι αλλο δεν μπορεις να κανεις αφου εχεις μια θηκη.

ανδρεα
05-11-12, 22:06
παιδια ολλα μια χαρα η θολουρα εφιγεεεεε :D