Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προτασεις για 80αρι ενυδρειο φιλου για βοηθηστε λιγοοο

Κουραμπιές
02-11-12, 15:39
Αναποφευκτα λοιπον βλεποντας το δικο μου διαμαντι-ενυδρειο (μη γελατε ρε) ενα φιλαρακι ψηθηκε να στησει ενα 80λιτρο (μαλλον) που ειχε στο πατρικο του. Λεω μαλλον γιατι δεν ειναι σιγουρος, θα μας ερθει μεθαυριο. Τουδειξα ενα 80αρι σε ενα πετσοπ και μουπε να σαν αυτο ειναι. Απο εξοπλισμο θα δουμε τι εχει και το θα χρειαστει.

Παμε στο δια ταυτα. Ειδε ο κολημενος ενα που ο πετσοπας το ειπε γκαλαχερ, εψαξα και ειδα οτι ειναι γκρικ νειμ οποτε δεν ξερω ποιο ειναι, σαν καρχαριας ηταν. Και κολησε εκει. Τον επεισα οτι χρειαζεται τρελα λιτρα και τωρα ψαχνω να του προτεινω κατι καλο. Οσο και αν προσπαθησα δεν τον ενδιαφερουν μικρα κοπαδοψαρα, θελει καποιο λιγο μεγαλυτερο, ας πουμε τελικο μεγεθος 15 cm και να βαλει 1-2 οσα γινεται τελωσπαντων. Θηρευτης μπαινει σε τετοια λιτρα; Υπαρχει κατι μικρο; Τον ψηνω και για μονομαχο εκτος αυτων.

Υγ το νερο εδω εχει νιτρικα της βρυσης. Θα παω απτο σπιτι του να μετρησω ποσα εχει, αν εχει και αυτουνου τοσα (40+) παμε στη δικη μου λυση, μαλακου νερου ψαρια. Παρολαυτα ειναι διατεθειμενος να ανεβαζει σκληροτητες με πετρες βυθο μεταλικα αλατα κλπ, οποτε και η αφρικη ειναι μεσα στο παιχνιδι.

Αυτα. Πιστευω εδωσα τις πληροφοριες για να προτεινετε κατι που να του αρεσει. Βοηθεια :D

nazgul
02-11-12, 16:09
Α, κανενα προβλημα. Μπαινει ανετα κοπαδι σε 80αρι. :D

Αν δεν κανω λαθος, ονομαζεται pangasius sanitwongsei και ειναι της γνωστης σε ολους μας οικογενειας των PANGASIUS!!!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43958

Giannakis
02-11-12, 16:30
1 φυτεμενο ενυδρειο με ενα ζευγαρι gourami pearl και 1 κοπαδι (6 περιπου) kuhliloach

nazgul
02-11-12, 16:34
Και απο αφρικη μερια παντως, μιας και υπαρχει ενδιαφερον, ενα χαρεμακι Multi (Neolamprologus multifasciatus) νομιζω οτι μπαινει ανετα.

Κουραμπιές
02-11-12, 16:55
Του ειπα για αστειο να βαλει πανγκασιους χαχα. Τουδειξα και τα μουλτι δεν τρελαθηκε...γενικα δεν θελει κοπαδι αυτο ειναι το θεμα. Δεν μπορει να καταλαβει τη χαρη του τι να τον κανω...1-2 ατομα απο κάτι θελει. Καμια μεγαλη αφρικανα ας πουμε; Δεν εχω ιδεα απο εκει μερια. Φροντοζες ενα ζευγαρι ας πουμε μπαινει;

Ακυρο...μαλλον δεν μπαινει χαχα.

Giannakis
02-11-12, 17:02
Του ειπα για αστειο να βαλει πανγκασιους χαχα. Τουδειξα και τα μουλτι δεν τρελαθηκε...γενικα δεν θελει κοπαδι αυτο ειναι το θεμα. Δεν μπορει να καταλαβει τη χαρη του τι να τον κανω...1-2 ατομα απο κάτι θελει. Καμια μεγαλη αφρικανα ας πουμε; Δεν εχω ιδεα απο εκει μερια. Φροντοζες ενα ζευγαρι ας πουμε μπαινει;

Ακυρο...μαλλον δεν μπαινει χαχα.

Gourami????αυτα που σου προτεινα δεν του αρεσαν??Να παει να χεστει :p:D

Κουραμπιές
02-11-12, 17:14
Χαχαχα. Θα του τα δειξω δεν ταχει δει. Εκανα και εγω μλκια και εβλεπα κατι βιντεο απο red belly την ωρα του φαγητου. Ε το ειδε και κολησε στους θηρευτες, το να τον κανω. Αφου καταλαβε οτι δεν μπορει να βαλει σε τετοια λιτρα ψαχνει κατι....για κανα ζευγαρι μονομαχους τον βλεπω.

nazgul
02-11-12, 19:10
Ζευγαρι???
Να του παρεις και ολα τα φαρμακα για fin rot μαζι γιατι ο αρσενικος θα μεινει πετσι με πετσι απο το ξυλο που θα φαει απο τη θυλικια :D
Δεν μπαινει ζευγαρι απο αρχαριο Σπυρο...

Αν θελει red belly, ας παρει ενα χιλιαρι κι ας βαλει δυο-τρια :rolleyes:

Να τον πεισεις να μην ταλαιπωρησει αδικα ψαρακια και τρεχει να τα σωσει μετα οταν ψαροκολλησει. Γιατι θα ψαροκολλησει! :D

Κουραμπιές
02-11-12, 19:14
Ουφ....βαρεθηκα. :D :D Θα τον πω για τα γκουραμι, μονομαχο, βια βια κανα χρυσοψαρο αλλιως κανα κοπαδι νεον που ειμαι υπερ, η τιποτα γκαπι, να χαρει ενυδρειο. Αλλιως καμια αφρικανα αλλα καμια εντονη σε χρωμα.

nikolakis94
02-11-12, 22:23
Αν θελει red belly, ας παρει ενα χιλιαρι κι ας βαλει δυο-τρια :rolleyes:

Σοβαρα μιλας ή κανεις πλακα?

nazgul
02-11-12, 22:38
Εννοεις οτι μπαινουν παραπανω? Μαλλον μπαινουν, αλλα δεν ειμαι γνωστης του ειδους. Παντως στο 80αρι δεν μπαινουν.

nikolakis94
02-11-12, 22:43
Σε 80αρι σιγουρα δεν μπαινουν.Εχω διαβασει 80 λιτρα για καθε ψαρι.Σε 400 λιτρα μπορεις να κρατησεις μια ομαδα 5 ατομων.

Κουραμπιές
03-11-12, 22:47
Ειδα την βαση του πριν λιγο...τελικα μαλλον 60αρι ειναι, αν κρινω απο μηκοςxπλατος. Οποτε τον επεισα να βαλει 2 red belly. Ολα καλα. :D :D

Για φυτεμενο μονομαχοενυδρειο θα παει μαλλον, μια χαρα θα του ειναι. Ειπα να τον υποστηριξω για nano reef αλλα δεν ψηνεται, θα γινει και μελος εδω να μαθει απο μονος του. Παρολαυτα αν υπαρχει καμια προταση αλλη ριχτε μην ντρεπεστε.

Μονομάχος
03-11-12, 23:44
Χαιρετώ την "ψαροπαρέα"!!!!!!!:smt006
Είμαι αυτός που λέει ο Κουραμπιές με το 60ρι...Έχω φάει κόλλημα με "καρχαροειδές" και "shark look-like" αλλά δεν μπορώ να υποστιρίξω κάτι(νομίζω) με αυτό το ενυδρίο...

kgf12345
04-11-12, 01:36
καλωσηρθες!καλα νομιζεις:Dτα περισσοτερα απο αυτα τα ειδη,ειτε γινονται μεγαλα,ειτε θελουν αρκετο χωρο για κολυμπι,ειτε και τα δυο μαζι:Dασε που δε φερνουν καθολου σε καρχαρια εκτος απτο ονομα...προς το παρον ριξε μια ματια και εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573) να παρεις μερικες ιδεες.μπορει να δεις κατι που σου αρεσει;)

nazgul
04-11-12, 09:26
Χαιρετώ την "ψαροπαρέα"!!!!!!!:smt006
Είμαι αυτός που λέει ο Κουραμπιές με το 60ρι...Έχω φάει κόλλημα με "καρχαροειδές" και "shark look-like" αλλά δεν μπορώ να υποστιρίξω κάτι(νομίζω) με αυτό το ενυδρίο...

Γεια σου και απο εμενα!
Η γνωμη μου ειναι να αρχισεις με κατι συμβατο με τα λιτρα σου, να διαβασεις πολυ, να δεις τις απαιτησεις των ψαριων και με τον καιρο, ποτε δες ξερεις. Μπορει να φτιαξεις ενα κτηνος με καρχαριες :D Υπαρχουν τοσα υπεροχα ειδη ψαριων που θα μπορουσες να φιλοξενησεις και αξιζει να τα μελετησεις.

Nick74
04-11-12, 15:37
εγω για το 60ρακι θα προτεινα -τι αλλο?- εναν ομορφο betta ή αν θες ντε και καλα περισσοτερα απο ενα ψαρια dwarf gouramis.
Και οι δυο προτασεις απαιτουν βεβαια καποια επεξεργασια νερου

Κουραμπιές
04-11-12, 15:52
Ναι νικο για μονομαχο θα παμε. Θα κανω τεστ στο νερο του σημερα, μαλλον απο εμενα θα περνει νερο, απο οσμωση. Θα τον καθοδηγησω τι τοπικς να διαβασει , ηδη διαβαζει, και θα στησουμε κατι καλο. Απλα θα σας ξενερωσω με τον διακοσμο, ειναι κολημενος με αρχαια ελλαδα και βλεπω τον μονομαχο να κοβει βολτες πανω απο δωρικους κιωνες και αμφορεις και φυσικα αληθινα φυτα μολις κλαδεψω εγω. :) :D θα κανουμε το καλυτερο landscape aquascape ever. :p

Nick74
04-11-12, 16:20
ωραια επιλογη, νερακι εννωειται βαλε δικο σου και σιγα σιγα καλο θα ειναι να προχωρηστε και σε χρωματακι οποτε μη σκεφτεσαι και τα δυσκολοτερα φυτα του κοσμου ;)
Θεωρω πως η επιλογη ειναι πολυ καλη γιατι το συγκεκριμενο ψαρακι αν του δωσεις τις σωστες συνθηκες και τον σωστο χωρο ειναι ενα κανονικοτατο πετ που σε αναγνωριζει, δεχετε ταισμα με το χερι κτλ κτλ

Κουραμπιές
04-11-12, 16:55
Moλις τουφτιαξα το φιλτρο...να απο εξοπλισμο τι εχει. Απειρες τροφες, θα δω ποιες θα μεινουν, να δω ποιες πανε καλα απο ημερομηνιες και ποιες κανουν για τον μονομαχο...αν σας πω σαυτο το ενυδρειο τι ειχαν μεσα.....αφηστε καλυτερα. :D :D Ειναι ενα boyu SP-1300A 400l/h. Εβγαλα το μαυρο χοντροτρυπο σφουγγαρι που ειχε (τιποτα αλλο δεν ειχε) και εσπασα λιγο απτο σιποραξ μου και εκανα μια "καλτσα" απο filter wool, και το εβαλα μεσα.
Θερμοστατη εχει 150w....ειναι τεραστιος, θα τον τεσταρω στο δικο μου να δω αν ειναι οκ γιατι αν κολησει αυτος, θα βρασουν τα παντα.
http://s12.postimage.org/eht5unrpl/IMG_2493_1.jpg (http://postimage.org/image/eht5unrpl/)

Σειρα εχει τεστ το ενυδρειο για καμια βδομαδα για στεγανοτητα,, και μετα σιγα σιγα θα παρουν ολα τον δρομο τους.;)
-------------------------
ωραια επιλογη, νερακι εννωειται βαλε δικο σου και σιγα σιγα καλο θα ειναι να προχωρηστε και σε χρωματακι οποτε μη σκεφτεσαι και τα δυσκολοτερα φυτα του κοσμου ;)
Θεωρω πως η επιλογη ειναι πολυ καλη γιατι το συγκεκριμενο ψαρακι αν του δωσεις τις σωστες συνθηκες και τον σωστο χωρο ειναι ενα κανονικοτατο πετ που σε αναγνωριζει, δεχετε ταισμα με το χερι κτλ κτλ

Ωραια θα του αρεσει αυτο. Αυτο για το χρωμα και τα φυτα δεν το καταλαβα νικο. Απλα φυτα θα μπουν ουτως η αλλως ναι ;)

Giannakis
04-11-12, 17:00
Μπορει να βαλει κι ενα ζευγαρι απιστο αν θελει.

Κουραμπιές
05-11-12, 13:37
Γιαννακη ευχαριστω για την απαντηση, πολυ ωραια ψαρια αλλα δεν ψηθηκε....γκρρρρρ. :D

Nikos74 εξηγησε μου λιγο αυτο για το χρωματακι και τα φυτα, δεν σεπιασα τι εννοεις?

eimaste aR21rwstoi
05-11-12, 13:43
βρε κουραμπιε υπαρχει υπομνημα!!!

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 οριστε παρτο!!!

τωρα το γκαλαχερ να το βαλει στο ενυδρειο???κριμα ειναι...

Κουραμπιές
05-11-12, 15:15
...Λες να μην το ξερω και να μην το ειδα το υπομνημα;! Το ξεκοκαλησα, και ειπα στο αρχικο δεν τον ενδιαφερουν μικρα ψαρια κοπαδιου. Δεν του αρεσε τιποτα. Για μονομαχο θα παει και κανα συμβατο συγκατοικο.

Immortal
05-11-12, 15:23
Συμβατό συγκάτοικο....χμμμμμ.... Μονομαχίνα με χώρισμα στη μέση του ενυδρείου? 40 λίτρα έκαστο δεν είναι και άσχημα...

Κουραμπιές
05-11-12, 15:26
Μπα για αρχη δυσκολο, ειναι και αρχαριος. Στο υπομνημα του Τολη εχει καποιες αναφορες για καποιους συγκατοικους αλλα θα δουμε στο μελλον. ;)

genecr
05-11-12, 20:41
ενα ζευγάρι ραμιρέζι; :rolleyes: χωρις το μονομάχο φυσικά :D

Γιώργος Κ
05-11-12, 20:52
Τα μεταξωτα βρακια θελουν μεταξωτους ....

Αν θελει μεγαλα ψαρια αναγκαστικα χρειαζεται μεγαλο ενυδρειο!

Ασχετο:
Με αυτο το φιλτρακι δε θα κανει τιποτα :smt047

Κουραμπιές
05-11-12, 20:59
Eκει και αν εμεινα καγκελο οταν τουταδειξα και δεν του αρεσαν...!!! :(

Nick74
05-11-12, 22:53
Nikos74 εξηγησε μου λιγο αυτο για το χρωματακι και τα φυτα, δεν σεπιασα τι εννοεις?

οσο χρωματιζεις το νερο τοσο λιγοτερο φως φτανει στο βυθο, αρα πας και για λιγοτερο απαιτητικα φυτα.

nikolakis94
05-11-12, 23:10
Εχει σκοπο να παρει μεγαλυτερο ή οχι αν ναι τοτε:

1. Ζευγαρι firemouth
2. Ζευγαρι kribensis(δεν χρειαζονται μεγαλυτερο ενυδρειο.)
3. 2 μικρα οσκαρακια(με την προυποθεση να παει σε μεγαλυτερο)

Κουραμπιές
06-11-12, 00:28
Νικο74 με τυρφη εννοεις να χρωματιστει; Πρεπει να χρησιμοποιει; Απο την αο μου θα βαζουμε νερο. Τι παραμετρουσ προτεινεισ να κυνηγησουμε μιασ και εχεισ μια αδυναμια στα betta. Γιωργο γιατι το λες; Με 1-2 ψαρια; Απο χωρο η παροχη; Παροχη ειδικα για μονομαχο ειναι κομπλε νομιζω...
Nikolakis θα του δειξω τα firemouth αλλα δεν τον κοβω ψημενο για μεγαλυτερο οποτε περιορισμενες επιλογες...ποτε δεν ξερεις βεβαια. :p

exelix
06-11-12, 00:36
Ένα ζευγάρι macropodus opercularis;

Κουραμπιές
02-12-12, 17:49
Λοιπον μετρησεις σημερα. Θελω μια γνωμη. Ριχνουμε αμμωνια για δυο βδομαδες (και σημερα) και πριν καμια βδομαδα του εστυψα ενα κομματι υαλοβαμβακα που επρεπε να αλλαξω στο δικο μου αλλα βιολογια δεν ειχα τοτε λογω ελλειψης ψαριων.
Nh3/nh4 4.0
No2 5.0
No3 80-160

Αρα ειναι στρωμενο ετσι; Σταματαμε την αμμωνια και θα μετρησω μεθαυριο νιτρωδη και αμμωνια, αν ειναι 0 πρεπει ναχει στρωσει ε;

exelix
02-12-12, 17:54
Φαίνεται να έχει στρώσει, απλά έχει υπερβολική αμμωνία. Κόψ' τη και λογικά θα έρθει στα ίσια του και αν όλα είναι φυσιολογικά μετά απλά μια αλλαγή και θα κάνετε συντήρηση, αν πρόκειται να μη γίνει κατευθείαν η εισαγωγή.

Κουραμπιές
02-12-12, 18:03
Ευχαριστωωω! Ισως γιαυτο λιωσανε και κατι κλαδεματα που τουχα βαλει. Οκ, θα στματησουμε αμμωνια και θα γινουν αλλαγες με νερο οσμωσης και βρυσης, μετραμε και βαζουμε τον μονομαχο (με προσαρμογη) που για την ωρα τον κραταω στο δικο μου.

exelix
02-12-12, 18:06
Μην κάνετε απότομα αλλαγή σε πιο μαλακό νερό, ειδικά τώρα που είναι φρεσκοστρωμένο. Αν δεν τον είχες ήδη στο δικό σου που το έχεις μαλακώσει θα σου έλεγα να το αφήσεις σε σκέτο βρύσης στην αρχή.

Κουραμπιές
02-12-12, 18:23
Ναι τοχω υποψην μου, θα γινουν αργα οι αλλαγες, αν και δεν θα γυρισει στο οξινο ακομα και ολικη αλλαγη 100% οσμωσης ναβαζα, αν κρινω απτο δικο μου λογω της αμμου που εχουμε. Εφοσον ειναι στο δικο μου ο μονομαχος λεω να κανουμε 2 αλλαγες 30% με οσμωση, μια αυριο και μια την τεταρτη πχ, να βαλουμε τον μονομαχο και να κατεβαζουμε σιγα σιγα της σκληροτητες μετα.

Nick74
02-12-12, 22:58
Νικο74 με τυρφη εννοεις να χρωματιστει; Πρεπει να χρησιμοποιει;

τυρφη + καταπα

Απο την αο μου θα βαζουμε νερο. και αυτο, εννωειται :D
(σιγα το ναρο σας εκει πανω μη μαλακωσει με τυρφη, απλα να τη βαζετε για τα χουμικα και τις τανινες)

Τι παραμετρουσ προτεινεισ να κυνηγησουμε μιασ και εχεισ μια αδυναμια στα betta.

Αδυναμια εχω επισεις στις βιοτοπικες συνθηκες ειτε μιλαμεγια αγριο ειτε για εκτροφης (το φτωχο μου μυαλουδακι προφανως ειναι πολυ πρωτογονο για να τα διαχωρησει :D )
Οποτε θεωρω σωστο ενα GH κατω απο 5-6, ΚΗ στο 1 (αλλα κρατηστε το στο 3 για να μην παθετε καμια πλακα μεχρι να εξοικειωθει το παλικαρι) ph 6 - 6.5 (δε προτεινω κατω απο 6ρακι για να βοηθιουνται και τα φυτακια που επισεις με τη σειρα τους βοηθανε την καλη υγεια του ενυδρειου, αρα και των ψαριων), θερμοκρασια 27.5 και σταθμη γυρω στα 18 cm

Κουραμπιές
03-12-12, 01:05
Καλα προφανως εχει γινει προσαρμογη. Απολυτως σωστο αυτο που ειπες. ;)

Κουραμπιές
07-12-12, 17:24
Μπορει ενα μοντ να το μεταφερει στο φορουμ των μπετα; Ευχαρστω. :D

Το ενυδρειο εστρωσεεε. Αμμωνια νο2 0 νιτρικα....μαυρα. :D καναμε 90% αλλαγη με νερο ΑΟ. Ειπα να το διακυνδυνεψω μιας και ο μονομαχος σε τετοια νερα εχει συνηθισει, τελικα απο βιολογια παρολη τη μεγαλη αλλαγη απο σκληρο σε μαλακο, μια χαρα φαινεται. Η μετρησεις μηδενικες εδω και 3 μερες που ειναι μεσα. Σημερα αυριο λεω να κλαδεψω το δικο μου, και θα του το γεμισω φυτα. Διαβασα οτι κανουν φωλιες. Επειδη ο ιδιοκτητης του εχει κολημα με την αρχαια ελλαδα, θελει να το κανει βυθισμενη πολη, ο αμφορεας θα κανειγια φωλια; Απο φυτα θα γινει χαμος εκει μεσα σιγα σιγα οπως και πλατανοφυλλα και πιστια που εχω βαλει στην επιφανεια για σκιες, φαινεται ναα τα εκτιμαει πολυ. Απο τροφη bloodworms grindal και omega one first flakes τις τσακιζει.

Nick74
07-12-12, 22:19
ποιος αμφορεας βρε και πρασσινα αλογα? :D κανα φυλο στην επιφανεια βρισκουν η κανενα σπασμενο καλαμι και κανουν γυρω του μπουρμπουλιθρες, (τεχνητα το κανουμε με ποτηρι η λαστιχακι για γεννες, αλλα και ο φυσικος τροπος μια χαρα ειναι) αυτες ειναι οι φωλιες των μονομαχων, οχι σπηλαια και κατακομβες :D:D:D:D Μονομαχος ειναιο οχι Αφρικανα :D

Κουραμπιές
07-12-12, 22:26
χαχαχα οκ δεν ειχα ιδεα. :D οποτε νταξει την εχει την "φωλια" του. Απλα διαβαζα καποια τοπικ και εβλεπα ποστ τυπου τωρα φτιαχνει τη φωλια του που εβαλα τη θηλυκια, ε ειχα δει και κατι βιντεο με αφρικανες και πηγε εκει το μυαλο μου. :D

Του εδειξα απο αυτο το τοπικ την δευτερη φωτο απτο Taiwan Style και επαθε αμοκ. Θα δουμε αν με μοςς, εχινοδορους και διαφορα αλλα που εχω μπορουμε να κανουμε κατι σε αυτην την κατευθυνση. Το κακνο ειναι οτι δεν του αρεσει το blackwater αλλα τι να κανω δικο του ειναι. Θα του βαλω κανα καταπα μεσα και κανα πλατανοφυλο στην επιφανεια (εχει ηδη) ε καποιες ουσιες θα απελευθερωθουν.

Maverick
08-12-12, 02:28
Καμιά φορά δεν περιορίζεται στο φύλλο/ποτηράκι/λαστιχάκι... :D

http://img196.imageshack.us/img196/8391/veseenbytheguyinmyavata.png

Για βάλε καμία φώτο από τον νεαρό... ;)

Nick74
08-12-12, 05:53
ωχ τι εφτιαξε το ατομο? Αυτος ειχε αγριες διαθεσεις (γρηγορα μια πισινα για να μπουν τα μικρα κι αν δε χωρανε βαζουμε μερικα και στου γειτονα) :smt081

Κουραμπιές
26-12-12, 17:10
Λοιπον μετα απο ενα κλαδεματακι που εκανα στο δικο μου, του εβαλα καποια φυτα για να δειξει λιγο. Εχει ακομα δρομο. Τον επειδα οτι το εσωτερικο πρεπει να φυγει, θα παρει καποιο εξωτερικο φιλτρο. Για δειτε τον ομως. Εχει αρχες φιν ροτ οπως πιστευω? Αποσο μπορω να μεταφρασω την συμπεριφορα του παντως μου φαινεται αρκετα κινητικος τι λετε?

o2quRvbIcLU
-------------------------
κανεις???

nazgul
26-12-12, 20:12
Για το κινητικος Σπυρο, απλα θα σου πω οτι ο δικος μου μονομαχος οταν ηταν στα τελευταια του, με το πανω πτερυγιο να εχει φυγει τελειως, με εβλεπε και εκανε τουμπες, λες και δεν ειχε τιποτα. Και να φαει και να κανει χαρες, τα παντα.

Αν εχεις υποψιες ρηξε λιγο melafix και primafix και οχι φαρμακα και κοιτα απλα να εχει πολυ καλες συνθηκες. Δεν θα παθει τιποτα ετσι και οργανισμος του θα ειναι δυνατος για να υπερνικησει οτιδηποτε.

Κουραμπιές
26-12-12, 20:39
Καταλαβα. Θοδωρη απτο βιντεο δεν μπορεις να καταλαβεις αν εχει φιν ροτ η οχι? Ειπαμε primafix melafix απο πετ σοπ ε? Ο petcumulus εχει?

nazgul
27-12-12, 19:45
Αν εχει αρχεις fin rot, ας βοηθησει κανενας πιο εμπειρος καλυτερα. Δεν πολυφαινεται, αλλα απο κοντα φαινεται αν εχει καποια ασπρα σημεια στο τελειωμα των πτερυγιων. Παρε και μια δευτερη γνωμη καλυτερα.

Σε ολα τα πετσοπ, εχει και ο petcumulus. Ειναι φυτικα, οχι φαρμακα, για πολυ light περιπτωσεις.