Επιστροφή στο Forum : εχινοδορους
Το εχινοδορους μου, έχει αρχίσει και κάνει τρύπες πάνω στα φύλλα του. κάπου διάβαζα ότι είναι έλλειψη καλίου??? Καλά θυμάμαι??? Ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο??? Μήπως το επιρρεάζει το αλάτι (εχω βάλει 0.06%)???
Βαλε μια φωτο καλυτερα.;)
Αλατι γιατι?
λόγω υποψίας αρρώστιας των γκάπι...
Γενικα αλατι και φυτα δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα μια φωτο θα μας βοηθουσε!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag8-george_stratakis-img_0935.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ag8-george_stratakis-img_0936.jpg
Μήπως είναι απλώς παλιά τα φύλλα και σαπίζουν σιγά σιγά;
Το εχινοδορους μου, έχει αρχίσει και κάνει τρύπες πάνω στα φύλλα του. κάπου διάβαζα ότι είναι έλλειψη καλίου??? Καλά θυμάμαι??? Ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο??? Μήπως το επιρρεάζει το αλάτι (εχω βάλει 0.06%)???
αρα δεν ριχνεις κανενα λιπασπα εε? παρε ενα μικρο μπουκαλακι flourish Kαι βαζε μιση απο την προτεινομενη δοση. κανονικα αμα εχεις τρυπες(πολλες ομως) ειναι ελλειψη καλλιου. αμα κιτρινιζουν θες σιδηρο.
έχω ρίξει και σίδηρο, και fλourish αλλά έχω βάλει τώρα άνθρακα, που θα τον βγάλω σε καμιά δυο μέρες, και μετά θα τα ρίξω και τα δύο πάλι... Μπορεί επειδή έβαλα τον άνθρακα να έγινε αυτό???
έχω ρίξει και σίδηρο, και fλourish αλλά έχω βάλει τώρα άνθρακα, που θα τον βγάλω σε καμιά δυο μέρες, και μετά θα τα ρίξω και τα δύο πάλι... Μπορεί επειδή έβαλα τον άνθρακα να έγινε αυτό???
Νομίζω πως παίζει αυτό. Ο άνθρακας κρατά και στοιχεία του νερού που τα θέλουμε είτε για τα ψάρια αλλά πολύ περισσότερο για τα φυτά μας. Ξέχασα να σε ρωτήσω πιο πριν που διάβαζα το θέμα σου.
ε ποσο τρεχει ο ανθρακας? σκεψου ποτε αρχισαν να δημιουργουνται οι τρυπες....σιγουρα ο ανθρακας δεσμευει τα λιπασματα.
Που τις βλέπετε τις τρύπες :confused:. Εγώ βλέπω ένα σάπισμα περιμετρικά του φύλλου.
Που τις βλέπετε τις τρύπες :confused:. Εγώ βλέπω ένα σάπισμα περιμετρικά του φύλλου.
για να ειμαι ειλικρινης και γω στις φωτο δεν ειδα τιποτα. Απλα δεν φαινονται. Αρκεστηκα στα λογια του g81gr. Σάπισμα παντως φαινεται......
Η αλήθεια είναι ότι αρχικά και εγώ νόμιζα ότι είναι τρύπες, αλλά στις φώτο φαίνεται ότι είναι τρύπες από φάγωμα σάπιου φύλλου... Ισως φταίει ο άνθρακας, γιατί μάλλον χρονικά συμπέφτουν... Θα τον βγάλω σήμερα και θα δείξει!!! Αυτό το φυτό μου το έδωσαν ταλαιπωρημένο, και παραμένει σε δύσκολη κατάσταση!!!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!
Αν δεν εχεις "πλεκοειδη" μεσα στο ενυδρειο ή τιποτα σαλιγκαρια να στον χαλασουν,καμια ταμπλετα βαλτου στην ριζα και κανε υπομονη και θα στρωσει.;)
Σαλιγκάρια έχω, Malaisian trumbets. και έχουν γεννήσει και γίνεται πανικός!!! Αλλά ποτέ δεν έτρωγαν φυτά αυτα... βρίσκονται πάνω στα φύλλα όλων των φυτών και τρώνε άλγη!!
Σαλιγκάρια έχω, Malaisian trumbets. και έχουν γεννήσει και γίνεται πανικός!!! Αλλά ποτέ δεν έτρωγαν φυτά αυτα... βρίσκονται πάνω στα φύλλα όλων των φυτών και τρώνε άλγη!!
Αυτα δε πειραζουν φυτα....κοψε ομως λιγο την ποσοτητα φαγητου που ριχνεις ωστε να ελεγξεις τον πλυθησμο τους.;)
Αυτό είναι ένα θέμα... δεν ξέρω πόσο να τα ταΐζω, και μάλλον το παρακάνω!!! Διαιτα λοιπόν από σήμερα!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.