Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αεραντλια ή 2ο εσωτερικο φιλτρο;

lionor
30-10-12, 04:33
Εχω το rio 180 με το εσωτερικο του φιλτρο και κανω την εξης, ισως χαζη, σκεψη:

Λεω να παρω μια αεραντλια schego, να την εχω σε περιπτωση που την χρειαστω, ιδιως το καλοκαιρι. Απο την αλλη μηπως θα ηταν καλυτερο να εβαζα ενα ακομα εσωτερικο φιλτρο απο την σειρα eheim biopower με το σκεπτικο οτι και καλυτερη φιλτρανση θα εχω αλλα και καλυτερη αναταραξη της επιφανειας του νερου και θα το εχω και σαν back up σε περιπτωση που παθει κατι το juwel

Stivv27
30-10-12, 08:18
Αφου ψαχνεσε για φιλτρο και αυτο που λες βγαινει στα 50 ευρω γιατι δεν κοιτας στις αγγελιες για κανα εξωτερικο με τα ιδια λεφτα?Θα κανεις πολυ καλυτερη δουλεια να το ξερεις

korasidikos
30-10-12, 08:25
θα συνφωνησω και εγω για εξωτερικο φιλτρο,καλυτερη αναταραξη και το καλυτερο που θα σου προσφερει πολυ καλυτερη βιολογια.;)

delta66
30-10-12, 11:31
Μια αεραντλια (για να μη πω 2-3) ειναι ακρως απαραιτητη στο ντουλαπι.
Δεν τιθεται θεμα συγκρισης και επιλογης.
Αν χρειαζεται εξτρα οξυγονωση το ενυδρειο παρε οτι θελεις, φιλτρο ή αεραντλια γι΄αυτο, αλλα παρε και μια τουλαχιστον αεραντλια για το ντουλαπι.

lionor
30-10-12, 14:43
Εχω ηδη μια resun, αλλα ειναι πολυ αδυναμη, ουτε για 50 λιτρο δεν κανει, νομιζω 72l/h εχει παροχη. Την εβαλα στο βαρελι προετοιμασιας νερου.

Γι αυτο τωρα εχω το διλλημα, να βαλω μια καλη αεραντλια στο ενυδρειο ή να βαλω ενα εσωτερικο φιλτρακι (τα συγκεκριμενα μου φαινονται καλα, μπορω να τα γεμισω μονο με βιολογικο υλικο και εχουν και το air diffusor για μπουρμπουληθρες), που θα εχει και διπλο ρολο (οξυγονωση-βιολογια);

thanasis76
30-10-12, 14:53
καλο ειναι να μην μπερδευουμε τα πραγματα!!!!!
αλλη δουλεια κανει ενα φιλτρο και αλλη δουλεια κανει η αεραντλια!!!!!
αλλο χρειαζομαι βιολογια και πιο καθαρο νερο και αλλο χρειαζομαι περισσοτερο οξυγονο!!!!
εσυ τι απο τα 2 εχεις αναγκη???

lionor
30-10-12, 15:26
Δεν μπερδευω απολυτως τπτ!

Βιολογια θελω να πιστευω πως εχω, ειναι λιγες μερες που το ξεκινησα και δεν εχω σαφη συμπερασματα ακομα, αλλα εχω βαλει αρκετο βιολογικο υλικο στο εσωτερικο φιλιτρακι του juwel.

Θα ηθελα λιγο καλυτερη αναταραξη της επιφανειας, μου μοιαζει λιγο ανεπαρκεις η αντλια των 600l/h για 160 λιτρα νερου.

Και ετσι κανω την σκεψη, να βαλω μια αεραντλια ή να βαλω ενα μικρο εσωτερικο φιλτρακι στην αντιθετη γωνια απο κει που ειναι το μαμα εσωτερικο φιλτρο, ετσι ωστε να εχω και καλυτερη αναταραξη (αρα και οξυγωνοση) και εξτρα (εστω και λιγη) βιολογια

thanasis76
30-10-12, 15:31
Δεν μπερδευω απολυτως τπτ!

Βιολογια θελω να πιστευω πως εχω, ειναι λιγες μερες που το ξεκινησα και δεν εχω σαφη συμπερασματα ακομα, αλλα εχω βαλει αρκετο βιολογικο υλικο στο εσωτερικο φιλιτρακι του juwel.

Θα ηθελα λιγο καλυτερη αναταραξη της επιφανειας, μου μοιαζει λιγο ανεπαρκεις η αντλια των 600l/h για 160 λιτρα νερου.

Και ετσι κανω την σκεψη, να βαλω μια αεραντλια ή να βαλω ενα μικρο εσωτερικο φιλτρακι στην αντιθετη γωνια απο κει που ειναι το μαμα εσωτερικο φιλτρο, ετσι ωστε να εχω και καλυτερη αναταραξη (αρα και οξυγωνοση) και εξτρα (εστω και λιγη) βιολογια

αν θελεις περισσοτερη αναταραξη δες αν μπορεις να αλλαξεις την ανλτια απο το εσωτερικο φιλτρο. νομιζω οτι γινετε ευκολα...
εξτρα οξυγωνο θα εχεις λιγο, αλλα εξτρα βιολογια οχι... απλα πιο γρηγορη ροη... για εξτρα βιολογια θελεις εξτρα βιολογικο υλικο!!!

lionor
30-10-12, 15:35
Η πιο σιγουρη λυση, ειναι να βαλω αυτη των 1000l/h, νομιζω οτι ταιριαζει.

Τεσπα, θα δω τι θα κανω... Σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας!

delta66
30-10-12, 16:08
Η οξυγονωση που κανει η φουσκαλα που σκαει στην επιφανεια απο μια αεραντλια, ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που κανει η αναταραξη απο ενα φιλτρο.
Το θεμα ομως ειναι, χρειαζεται εξτρα οξυγονωση;;
Σε ενα νορμαλ ενυδρειο φτανει η ελαφρια αναταραξη απο την εξοδο του φιλτρου.
Αν εχεις 200 λιτρα με 10 δισκους θελεις τσουναμι απο αεραντλιες.

lionor
30-10-12, 16:15
Eνα χρυσοψαρακι εχω και οταν στρωσει το φιλτρο θα βαλω ακομα ενα.
Απλα το βλεπω που και που να ανεβαινει στην επιφανεια και να βγαζει την μουριτσα του εξω και ισως αυτο να ειναι ενα δειγμα ελειψης οξυγονου.

Μαλλον θα παρω μια schego, τουλαχιστον θα ειναι χρησιμη το καλοκαιρι με τις πολλες ζεστες

delta66
30-10-12, 16:50
Δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρχει ελλειψη οξυγονου, ουτε με δευτερο ουτε με τεταρτο χρυσοψαρο.
Η ανασα απο την επιφανεια δεν ειναι απαραιτητα ενδειξη ελλειψης οξυγονου.
Παρολαυτα παρε την αεραντλια να υπαρχει.

Skydiver
30-10-12, 16:51
Eνα χρυσοψαρακι εχω και οταν στρωσει το φιλτρο θα βαλω ακομα ενα.
Απλα το βλεπω που και που να ανεβαινει στην επιφανεια και να βγαζει την μουριτσα του εξω και ισως αυτο να ειναι ενα δειγμα ελειψης οξυγονου.

Μαλλον θα παρω μια schego, τουλαχιστον θα ειναι χρησιμη το καλοκαιρι με τις πολλες ζεστες

Μετρήσεις κάνεις;

lionor
30-10-12, 16:55
Πολυ σωστα γι αυτο ειπα...ισως
Και μετρησεις κανω και απο ολα του κανω...
Ας εχω ομως την αεραντλια, κακο δεν κανει

Αυτη εδω ειναι επαρκης; http://www.quiko.gr/E6DA7ECE.el.aspx