Επιστροφή στο Forum : ερώτηση για αντικατάσταση λάστιχου fluval
n_vergopoulos
25-10-12, 18:25
γνωρίζει κανένας αν μπορώ να αντικαταστήσω τα σπιράλ του fluval 305 με λάστιχο 16/22 ή κάποιο άλλο λάστιχο ?? ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι ότι είναι κοντά και δεν φτάνουν για να βάλω την είσοδο του νερού από την μία μεριά και την έξοδο από την άλλη.
εγω στο 2217 (eheim) το εχω με αλφαδολάστιχο(εισοδος 16-22 εξοδος 12-16)..αλλοι το εχουν με λάστιχο ποτίσματος...φυσικα και μπορείς :) αρκει να η διατομή να ειναι ιδια
n_vergopoulos
25-10-12, 18:34
εγω στο 2217 (eheim) το εχω με αλφαδολάστιχο(εισοδος 16-22 εξοδος 12-16)..αλλοι το εχουν με λάστιχο ποτίσματος...φυσικα και μπορείς :) αρκει να η διατομή να ειναι ιδια
ναι αλλα το fluval δεν έχει λάστιχο όπως τα eheim, έχει κατι σωλήνες σαν σπιράλ πλαστικούς
Κλεόβουλος
25-10-12, 18:46
Βάλε αλφαδολάστιχο ίδιας διατομής και θα είσαι μια χαρά.
Κατά τη γνώμη μου είναι μ@κακία της fluval αυτά τα σπιράλ που η εντύπωση μου είναι πως, εκτός του ότι πιάνουν εύκολα μούργα, εμποδίζουν και την ροή (ίσως κάποιος μηχανικός να μας έλεγε μια άποψη-αν δηλαδή είναι πιο ανεμπόδιστη η ροή στο σπιράλ ή στο λείο λάστιχο).
n_vergopoulos
25-10-12, 19:02
Βάλε αλφαδολάστιχο ίδιας διατομής και θα είσαι μια χαρά.
Κατά τη γνώμη μου είναι μ@κακία της fluval αυτά τα σπιράλ που η εντύπωση μου είναι πως, εκτός του ότι πιάνουν εύκολα μούργα, εμποδίζουν και την ροή (ίσως κάποιος μηχανικός να μας έλεγε μια άποψη-αν δηλαδή είναι πιο ανεμπόδιστη η ροή στο σπιράλ ή στο λείο λάστιχο).
συμφωνώ απολύτως Κλεόβουλε !!!!!!
η δικια μου γνωμη ειναι πως δεν βγαζουν καθολου βρωμια πανω τους.τουλαχιστον στο δικο μου (χρονο πλεον τωρα fluval fx5) δεν εχει πιασει τιποτα απολυτως.και ειχα να το καθαρισω και καιρο.ειναι σαν καινουργιο.οπως το αγορασα.φιλτρο και σπυραλ.
και η δικια μου παλη γνωμη fluval και παλη fluval.
απο τοτε που ειπα να αλαξω μαρκα, κοιμαμαι ησυχος.πολυ ησυχος μαλιστα.
αλλα οτι αλαζη με οποιοδηποτε διατομη αλλου λαστιχου ναι μπορεις να το κανεις.απο εσενα εξαρταται.
γιατι δεν παίρνεις ένα σετ καινούριο σπιράλ, δεν είναι ακριβο το ανταλλακτικό
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.