PDA

Επιστροφή στο Forum : Φυτά από ebay???

g81gr
24-10-12, 21:31
Θα αγοράζατε ποτέ φυτά από ebay???

http://www.ebay.co.uk/itm/Java-Fern-REMOVE-ALGAE-moss-Live-Aquarium-Pond-Plant-/280540329173?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415181b4d5&_uhb=1

http://www.ebay.co.uk/itm/JavaMoss-Live-Plant-Help-Clear-Pond-Algae-Naturally-/330366393275?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item4ceb5f1bbb&_uhb=1

Τι λένε αυτά τα φυτά??? είναι από τα εύκολα, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να φυτευτούν ή να στερεωθούν ή τι νερό θέλουν (δεν εμπιστεύομαι τους πολιτές του ebay...) έχω πάρει 2 moss balls, και βγήκαν καλά έφτασαν γρήγορα σε 5 μέρες, αλλά δεν έχουν κλαδιά, ή φύλλα... Τα δύο που αναφέρω πιο πάνω είναι κανονικά φυτά με φύλλα και κορμό και για αυτό ρωτάω...

Τώρα είδα και σαλιγκάρια...

http://www.ebay.co.uk/itm/12x-Live-Ramhorn-Snails-Algae-Eater-Cleaner-Red-Brown-Pink-Beautiful-we-Ship-15-/300678630322?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item4601d7cbb2&_uhb=1

Είναι τρελλοί εκεί στο ebay!!! Πιστεύετε ότι θα φτάσουν ζωντανά???

sailor247
24-10-12, 21:41
τα φυτα που κοιτας δεν φυτευονται.το πρωτο δενει την ριζα του σε ξυλο η πετρα και το δευτερο το δενεις και αυτο σε πετρα η ξυλο.Τα σαλιγκαρια αυτα γενανε ασταματητα και θα ψαχνεις τροπο να καθαρισεις μετα.Εχω μπολικα τετοια στα ενυδρεια μου

rottbea
24-10-12, 21:42
Κοιτα πρωτα απο δω μεσα τι μπορεις να βρεις και αν δε ........δοκιμασε εξω.
Το μαγαζι με τα φυτα εχω παρει αρκετες φορες,μικρες ποσοτητες αλλα φτανουν σωες.:D

Nick74
24-10-12, 21:51
τα φυτα που κοιτας δεν φυτευονται.το πρωτο δενει την ριζα του σε ξυλο η πετρα και το δευτερο το δενεις και αυτο σε πετρα η ξυλο.Τα σαλιγκαρια αυτα γενανε ασταματητα και θα ψαχνεις τροπο να καθαρισεις μετα.Εχω μπολικα τετοια στα ενυδρεια μου

να πω την αληθεια java fern εχω χρονια φυτεμενη, ειναι σιγουρο πως δε φυτευεται?
Δεν φημιζομαι για τη τεραστια προσοχη που δινω στα φυτα αλλα δεν το ειχα ξανακουσει αυτο.

sailor247
24-10-12, 22:22
να πω την αληθεια java fern εχω χρονια φυτεμενη, ειναι σιγουρο πως δε φυτευεται?
Δεν φημιζομαι για τη τεραστια προσοχη που δινω στα φυτα αλλα δεν το ειχα ξανακουσει αυτο. http://www.aquarium4u.gr/%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%C E%B9%CF%82/microsorum-pteropus-java-fern

tsiou9
24-10-12, 22:26
Καλησπέρα g81gr, έχω πάρει 2-3 φορές πράγματα από το Aquaticmagic και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, φτάνουν σε καλή κατάσταση και γρήγορα. Στις μος είναι ένα μικρό ποσοστό "σάπιο" στην αρχή, αλλά μόλις τη δέσεις σε μια πέτρα ή κλαδί μετά από καιρό παίρνει τα πάνω της! Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα σαν κατάστημα, απλά δεν είναι και τρελή η ποσότητα που παίρνεις ;)
Αν πάρεις φυτά κάνε την παραγγελία παρασκευή, για να τα στείλουν δευτέρα και να τα έχεις μέχρι την άλλη παρασκευή..

ChrisLust
24-10-12, 22:45
εχω παρει απο ιμπει java fern , echinodorus amazonicus,annubia Lanceolata,
Apo.Natans...ολα τα πανε μια χαρα...την φτερη δεστην σενα ξυλακι η πετρα και αστην να κανει τα υπολοιπα αυτη...αποτι θα σου στειλουν επειδη καποια μπορει να φτασουν ελαφρως χαλασμενα...στο συνολο του οτι παραγγειλεισ θαχεισ μια επιτυχια του 70% οταν τα τοποθετησεις στο ενυδρειο,για παραδειγμα με δυο αγορες ελαβα 7 εχινοδορους...εζησαν οι 5...αξιζει...να παραγγειλεις...

g81gr
25-10-12, 16:02
Ωραία... Οπότε θα δω αν είναι να παραγγείλω κάτι από εκεί!!! Στο Ηράκλειο εδώ, τα πετ σοπ δεν έχουν και πολλά φυτά και ότι έχουν το έχουν 6-14€ το γλαστράκι!!! Γι αυτό σκεφτόμουν το ebay!!!

Alex_Salonica
25-10-12, 17:00
Από τον συγκεκριμένο στο ebay είχα αγοράσει παλιότερα αρκετές φορές πολλά φυτά, δεν είχα ποτέ πρόβλημα

egeorgiou
25-10-12, 17:06
Έχω πάρει Java fern και anubias barteri nana από αυτόν με δωρεάν μεταφορικά. Μια χαρά ήρθαν.

g81gr
25-10-12, 17:55
Αυτό το christmass moss, ξέρετε τι είναι??? Το πουλάει σε διαστάσει 5 χ 5 εκατοστά, αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι και πως μπορεί να μπει στο ενυδρείο και που...

korasidikos
25-10-12, 18:04
Αυτό το christmass moss, ξέρετε τι είναι??? Το πουλάει σε διαστάσει 5 χ 5 εκατοστά, αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι και πως μπορεί να μπει στο ενυδρείο και που...
ειναι ενας τυπος moss δενεται σε πετρες και ξυλα κανονικα οπως και οι αλλες.
http://www.aqmagic.com/moss/christmas-moss-p-207.html

g81gr
25-10-12, 18:23
Και δε μου λες, παραμένεις 5 χ 5 εκατοστά για πάντα??? Δηλαδή παίρνει απλά ύψος στα 5χ5 ή απλώνεται και παίρνει και ύψος???

rottbea
25-10-12, 18:28
Το 5χ5 ειναι ενα μετρο ποσοτητας του πωλητη.Αν σου παει εσενα μπορει να γεμισει το ενυδρειο σου!

g81gr
25-10-12, 19:18
cool!!!

stratigos24
25-10-12, 19:51
Μια φορα πηρα απο aquaticmagic και δεν ηρθε ποτε το φυτο.

Vandar
25-10-12, 20:32
Κάποια moss και anubias την ψιλοπαλεύουν (αν και για τα moss είναι πραγματικά 50-50 το ποσοστό να επιβιώσει μετά!).
Άλλα είδη , δύσκολο να αντέξουν πάνω από 2-3 μέρες ταξίδι. Ένα κόλημα στο ταχυδρομείο και τα πιο πολλά θα είναι σάπια,αν όχι όλα :(

tounion
25-10-12, 23:37
Απο aquaticmagic έχω πάρει πολλές anubies, Cryptocory​ne balansae & Echinodoru​s amazonicus και έρχονται μια χαρά σε ένα ποσοστό 80%.
Αλλά τουλάχιστον εμένα δεν έχουν έρθει τόσο γρήγορα όσο λενε παραπάνω για βδομάδα. Γενικά πάντως για να έρθουν τα φυτά σε καλή κατάσταση παίζει ρόλο και ο καιρός. Σίγουρα είναι καλύτερο να παραγγέλνουμε κρύους μήνες, τα φυτά αντέχουν ευκολότερα. Εγώ συγκεκριμένα Δεκέμβρη κ Γενάρη ότι έχω παραγγείλει απο Ευρώπη ή Ασία έχει έρθει σε άριστη κατάσταση

alan boy
26-10-12, 14:59
εχτες βραδυ εδωσα και εγω μια παραγγελια για 2 φυτα JavaMoss και Fissidens Splachs απο aquaticmagic.
σημερα ηρθε μαιλ οτι τα εστειλαν .
περιμενω και θα σας γραψω τα αποτελεσματα...
αλλα ειδα οτι πουλαει και σαλιγκαρια.αυτα πως τα στελνουν ζωντανα ?μεσα σε νερο?σε σκονη? σε ? σε?

g81gr
26-10-12, 15:09
Στείλε τους ερώτηση, εγώ το έκανα για τα φυτά και μου απάντησαν ότι τα βάζουν σε σακουλάκι με υγρασία κτλ... Για τα σαλιγκάρια δεν ρώτησα!!!

beat89
27-10-12, 15:29
Την Τεταρτη μου ηρθαν μετα απο 7 εργασιμες 5 φυτα απο aquaticmagic.
Μεσα σε σακουλακια με υγρασια.Πηρα ανουμπιες και java fern.Μικρες ποσοτητες.

g81gr
27-10-12, 16:22
και είναι σε καλή κατάσταση??? και από διαστάσεις??? πόσα εκατοστά είναι τα φυτά αυτά???

beat89
27-10-12, 16:37
Σε πολυ καλη κατασταση.
Οι nana ειναι περιπου 7-8 ποντους το φυτο σε μηκος.
Η fern εχει λεπτα φυλλα γυρω στους 10 ποντους μηκος.

g81gr
27-10-12, 19:02
καλά είναι για τα λεφτά που έδωσες!!! Στο ηράκλιεο τέτοια φυτά τα παίρνεις με 8 ευρώ το ένα!!!

Θοδωρής Μ
27-10-12, 19:16
Έχω πάρει Java fern και anubias barteri nana από αυτόν με δωρεάν μεταφορικά. Μια χαρά ήρθαν.

Kαι εγώ ακριβως το ίδιο.
Κανένα πρόβλημα.

alan boy
10-11-12, 01:56
ηρθαν τα 2 φυτα σημερα σε ψιλο τραγικη κατασταση.
τα εριξα μεσα και ελπιζω σε συντομη ανακαμψη.
θα δουμε...

g81gr
10-11-12, 08:53
Λογικά θα ανακάμψουν, έκαναν πολλές μέρες σε σένα... έπεσες μέσα στις απεργείες...

alan boy
10-11-12, 12:42
ναι γιαυτο και δε λεω οτι φταιει το μαγαζι.ειχε και μια μερα απαγορευτικο καπακι με την απεργια.

τελος παντων θα δειξει.

exelix
10-11-12, 13:04
Κοίτα, άμα ήρθαν πολύ χάλια αμέσως φωτογραφίες και μήνυμα στον πωλητή κι άμα καταφέρεις να σου στείλει άλλα καλώς.

beat89
20-11-12, 00:57
Σε πολυ καλη κατασταση.
Οι nana ειναι περιπου 7-8 ποντους το φυτο σε μηκος.
Η fern εχει λεπτα φυλλα γυρω στους 10 ποντους μηκος.

Τελικα δεν ηταν και σε τοσο καλη κατασταση...:(
Τα εβαλα αρχικα για μερικες μερες σε εναν κουβα με νερο και τα εβγαλα 5 μερες μετα που εστησα το ενυδρειο.
Τοτε κοιταζοντας προσεχτικα(ο Στελιος) ειδε οτι οι ανουμπιες στον κορμο τους ηταν σαπισμενες σα να ειχαν προσβληθει απο καποιο μηκυτα,βακτηριο,κτλ...
Τις εβαλα στο ενυδρειο μηπως και σωνονταν.Φυσικα δεν εγινε κατι τετοιο και σαπισαν ολοκληρες.
Εστειλα μηνυμα στο aquaticmagic με φωτογραφιες και αφου μου ζητησαν συγγνωμη μου εστειλαν νεες,οι οποιες εφτασαν σε 5 εργασιμες και ηταν πολυ μεγαλυτερες και υγιεις.
Μεχρι εδω καλα.
Χτες ομως,οπως παρατηρουσα το ενυδρειο ειδα μια αλλη ανουμπια που την εχω πανω απο 1.5 χρονο να εχει σαπισει στη μια ακρη της.:mad:
Να σημειωσω οτι δεν ειχε καμια επαφη με τις μολυσμενες ανουμπιες οι οποιες ειχαν βγει αρκετες μερες πριν,εκτος απο ενα μικρο σαπισμενο κομματι.

Εχει παρατηρησει κανεις κατι αναλογο?
Να υπαρχει μολυνση απο φυτο σε φυτο και μαλιστα χωρις επαφη??

Για να την σωσω αναγκαστικα να κοψω το μολυσμενο κομματι και να απολυμανω την υπολοιπη σε οξυζενε.
Τωρα απλα ελπιζω να μην επεκταθει.Εχω το ενυδρειο υπο παρακολουθηση.
Με λιγα λογια πρεπει να κοιταμε ενδελεχως οτι περνουμε και να τα απολυμενουμε.

g81gr
20-11-12, 07:55
οκ, πρέπει όλοι να το έχουμε υπόψιν μας!!! Το λογικό είναι ότι αν υπάρχει κάποια μόλυνση από μύκητα ή κάτι σε κάποιο φυτό, θα κολλιέται χωρίς επαφή αφού το νερό είναι κοινό μέσο επαφής, ίσως κάποιοι μικροοργανισμοί να κολάνε άλλα φυτά με αυτό τον τρόπο.

beat89
23-11-12, 00:53
Σημερα ειδα καποια φυλλα να εχουν χαλασει αλλα οι κορμοι ηταν μια χαρα.
Ισως απο το οξυζενε.
Θα τα παρακολουθησω και ελπιζω να πανε ολα καλα.

Υ.Γ. Γνωριζει κανεις αν βαλω τις ανουμπιες σε χλωρινη και εχουν κοψιματα-πληγες στον κορμο τους ,αν θα χαλασουν-σαπισουν?