Επιστροφή στο Forum : Αεραντλία. Χρήσιμη;
Γεια σας,
επειδή θα κάνω μια παραγγελία αρκετά πραγματάκια, έψαχνα και για αεραντλίες. Αναρωτιέμαι αν χρησιμεύει σε κάτι, αν δηλαδή κάνει καλό στα φυτά στα ψάρια κλπ ή αν απλώς είναι μόνο καθαρά για αισθητικούς λόγους.
gianniwpopi
24-10-12, 12:20
η αεραντλια ειναι καλο να υπαρχει...
-την χρειαζεσαι οταν δεν εχεις καλη οξυγονοση του νερου σου(δηλαδη αν δεν κανει καλη αναταραξη το φιλτρο...
-σε περιπτωση ασθενιας χρειαζεται για την καραντινα η και στο κυριως ενυδρειο...
-για αισθητικους λογους...
- για εκκολαψη αρτεμιας αν ασχοληθεις με γεννες...
-ΔΕΝ κανει ομως μαζι με φυτα γιατι οταν οξυγονονεται το νερο φευγει το διοξειδιο που χρειαζονται τα φυτα...
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το φίλτρο μου κάνει ανατάραξη της επιφάνειας οπότε οξυγόνο μπαίνει μέσα, απ΄ότι βλέπω. Επίσης έχω φυτά στο ενυδρείο μου, οπότε λογικά θα μου χαλάσουν αφού φεύγει το διοξείδιο με την αεραντλία.
Τώρα όσον αφορά για τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα παίρνω αργότερα γιατί δε με καίει. Ευχαριστώ και πάλι!
:)
η αεραντλια ειναι καλο να υπαρχει...
-την χρειαζεσαι οταν δεν εχεις καλη οξυγονοση του νερου σου(δηλαδη αν δεν κανει καλη αναταραξη το φιλτρο...
-σε περιπτωση ασθενιας χρειαζεται για την καραντινα η και στο κυριως ενυδρειο...
-για αισθητικους λογους...
- για εκκολαψη αρτεμιας αν ασχοληθεις με γεννες...
-ΔΕΝ κανει ομως μαζι με φυτα γιατι οταν οξυγονονεται το νερο φευγει το διοξειδιο που χρειαζονται τα φυτα...
με φυτα κανει να εχεις αεραντλια οταν αντιστρεφεται η λειτουργια της φωτοσυνθεσης.
το βραδυ το φυτο αρχιζει και παραγει co2 αλλα χρειαζεται οξυγονο. αμα εχεις φυτεμενο με μεγαλη φυτομαζα θα βοηθησει το βραδυ δηλαδη μετα το σβησιμο απο τα φωτα να εχεις λιγες ωρες μια αεραντλια.....
Αυτή την απορία έχω και εγώ. Η αεραντλία μειώνει το CO2 του ενυδρείου; Είναι αντίθετη με το σύστημα CO2; Αν χρησιμοποιούμε CO2 (ειδικά DIY) δεν πρέπει να έχουμε αεραντλία; Αν όχι, μπορούμε να την ανάβουμε μετά το σβήσιμο των φώτων και αν ναι μέχρι τι ώρα. Εννοώ αν τα φώτα μας σβήνουν για παράδειγμα στις 00:00 και ανάβουν στις 16:00 πρέπει να περιμένουμε να ανάψουν τα φώτα για να την κλείσουμε ή πρέπει να την κλείσουμε νωρίτερα. Τέλος, αν έχουμε αερόφιλτρο σαν έξτρα φίλτρανση, τι κάνουμε; Πρέπει να το βγάλουμε γιατί μειώνει την αποτελεσματικότητα του CO2 ή μπορούμε να το ανοιγοκλείνουμε και αυτό, αναλόγως τις ώρες;
Σας ευχαριστώ!!!
Καλο ειναι να μην υπαρχει καθολου αεραντλια ... ακομα και το co2 να ειναι συνεχεια ανοιχτο (24/24ωρο) δεν πειραζει!
Η αεραντλια ειναι πολυ χρησιμη αλλα στο συρταρι "πρωτων βοηθειων", οχι στο ενυδρειο.
ΟΤΑΝ τη χρειαστουμε πρεπει να υπαρχει, αλλα δε νομιζω πως ωφελει σε κατι η καταχρηση της.
Οι περιπτωσεις που μπορει να χρειαστει -σπανια- ειναι αρκετες παντως και καλο ειναι να υπαρχει μια τουλεχιστο stand by κι οχι να ψαχνουμε τελευταια στιγμη
επισεις βοηθαει και στη διαδικασια προετοιμασιας νερου
Καλο ειναι να μην υπαρχει καθολου αεραντλια ... ακομα και το co2 να ειναι συνεχεια ανοιχτο (24/24ωρο) δεν πειραζει!
Δηλαδη αν εχεις φυτεμενο (μποσταναδικο) δεν χρειαζετε μετα το κλεισιμο των φωτων για καμια 2-3 ωρες αεραντλια για τα φυτακια....??
ΝΟΜΙΖΩ οτι ο raven το ειχε πρωτογραψει αυτο και απο κει το θυμαμαι....
Παντως για να ειμαι ειλικρινής εγω στο φυτεμενο μου δεν προλαβα να το εφαρμοσω....ισως το κανω μολις ερθει η αεραντλια απο το aquaristic.....
Οχι δε χρειαζεται!
Ο Raven ειχε συνεχεια ανοιχτο το CO2 ολη τη μερα και ολη τη νυχτα -και μαλιστα στο full- και ποτε δεν ειχε αεραντλια!!
Ειχε πολυ καλη αναταραξη της επιφανειας με 2 εξωτερικα φιλτρα και πολυ καλη κυκλοφορια νερου στο ενυδρειο!
Οχι δε χρειαζεται!
Ο Raven ειχε συνεχεια ανοιχτο το CO2 ολη τη μερα και ολη τη νυχτα -και μαλιστα στο full- και ποτε δεν ειχε αεραντλια!!
Μαλιστα, παντως εδω μεσα το ειχα διαβασει, δεν θυμαμαι καν σε ποιο ποστ.
anyway, αμα ειναι ετσι καλως....αρα η αεραντλια χρειαζεται στο ενυδρειο μονο οταν:
(εδω το συμπληρωνετε εσεις :p)
Οχι δε χρειαζεται!
Ειχε πολυ καλη αναταραξη της επιφανειας με 2 εξωτερικα φιλτρα και πολυ καλη κυκλοφορια νερου στο ενυδρειο!
Γιώργο καλησπέρα,
το ότι δεν χρειάζεται το έχω καταλάβει. Κάνει όμως κακό; Θέλω να πω, μειώνει η την ανάπτυξη των φυτών λόγο του ότι δημιουργεί απώλεια CO2 ή και άλλων θρεπτικών στοιχείων; Αν ισχύουν όλα αυτά, στην περίπτωση που υπάρχει αερόφιλτρο, πρέπει να βγεί; :confused:
αρα η αεραντλια χρειαζεται στο ενυδρειο μονο οταν:
(εδω το συμπληρωνετε εσεις :p)
με τις ζεστες εχουμε προβλημα οξυγονου
οταν εχουμε bacterial bloom
οταν προετοιμαζουμε νερο (αποχλωριοση)
οταν φτιαχνουμε αρτεμια
επι πλεον οταν με τις ζεστες δε φτανουν τα ανεμιστηρακια κανα δυο αεραντλιες βοηθανε στην ψυξη
Αν εχεις CO2 μην βαζεις αεραντλια ... μια πολυ καλη αναταραξη της επιφανειας αρκει για την οξυγόνωση!
Αν εχεις CO2 μην βαζεις αεραντλια ... μια πολυ καλη αναταραξη της επιφανειας αρκει για την οξυγόνωση!
Ναι φίλε μου :) , αλλά κάνει κακό όπως ένα απο τα παραπάνω παραδείγματα που σου είπα; :confused:
Συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός ή και σπαστικός ( :smt021 ) αλλά θέλω να μάθω.. :???:
lol
ναι ... χανεις πιο πολυ CO2 με την αεραντλια ...
αν φοβασαι οτι το οξυγονο ειναι σε χαμηλα επιπεδα ενα oxydator ειναι μια καλη λυση!! :rolleyes:
Δεν εχω δει πολλα ενυδρεια παντως με ιδιαιτερο προβλημα οξυγόνωσης!!
lol
ναι ... χανεις πιο πολυ CO2 με την αεραντλια ...
αν φοβασαι οτι το οξυγονο ειναι σε χαμηλα επιπεδα ενα oxydator ειναι μια καλη λυση!! :rolleyes:
Δεν εχω δει πολλα ενυδρεια παντως με ιδιαιτερο προβλημα οξυγόνωσης!!
Σ' ευχαριστώ φιλαράκι!!! :D
Γεια σας,
επαναφέρω λίγο το θέμα γιατί έχω μια απορία σχετικά με την αεραντλία. Επειδή θα κάνω "αναβάθμιση" του ενυδρείου μου και δε θα έχω πολλά φυτά μέσα, λέω να πάρω μια αεραντλία για διακοσμητικούς λόγους καθαρά. Βλέπω όμως βίντεο στο youtube ότι βγάζουν πολλές μπουρμπουλίθρες αυτές οι αεραντλίες. Θέλω να έχω μια που να βγάζει ελάχιστα έτσι ίσα - ίσα να φαίνεται κάτι. Γίνεται να το ρυθμίσω να βγάζει όσο θέλω εγώ;
Για παράδειγμα αυτή (http://fish.aquaristic.net/Tetratec-APS-Air-Pumps.html η φθηνότερη) κάνει για τη δουλειά που τη χρειάζομαι;
σε διακοπη ρευματος, ενα "βρωμικο" φιλτρο μπορει να μην ξεκινησει οταν ερθει το ρευμα, σε αυτην την περιπτωση η αεραντλια μας βοηθαει αρκετα, οταν δεν ειμαστε σπιτι.
Γεια σας,
επαναφέρω λίγο το θέμα γιατί έχω μια απορία σχετικά με την αεραντλία. Επειδή θα κάνω "αναβάθμιση" του ενυδρείου μου και δε θα έχω πολλά φυτά μέσα, λέω να πάρω μια αεραντλία για διακοσμητικούς λόγους καθαρά. Βλέπω όμως βίντεο στο youtube ότι βγάζουν πολλές μπουρμπουλίθρες αυτές οι αεραντλίες. Θέλω να έχω μια που να βγάζει ελάχιστα έτσι ίσα - ίσα να φαίνεται κάτι. Γίνεται να το ρυθμίσω να βγάζει όσο θέλω εγώ;
Για παράδειγμα αυτή (http://fish.aquaristic.net/Tetratec-APS-Air-Pumps.html η φθηνότερη) κάνει για τη δουλειά που τη χρειάζομαι;
Όσον αφορά για το θέμα που είπα πιο πάνω τι λέτε;
Όσον αφορά για το θέμα που είπα πιο πάνω τι λέτε;
Αν βγάζει πολύ αέρα, μπορείς να τον μειώσεις με διάφορα βανάκια (http://fish.aquaristic.net/Precision-Airhosetap-4-6-mm.html) που κυκλοφορούν.
Επίσης μπορείς να κάνεις την γνωστή πατέντα με το να τσακίσεις κάπου το σωληνάκι και να το κρατήσεις έτσι με κάτι (πχ μανταλάκι, σύρμα, συνδετήρα κτλ). Το πιο σωστό και λειτουργικό όμως είναι να βάλεις ένα βανάκι. Επίσης κυκλοφορούν βανάκια (http://fish.aquaristic.net/Precision-Airhosetap-4-6-mm-with-flow-trough.html)που έχεις τη δυνατότητα να μοιράσεις τον αέρα σε περισσότερες αερόπετρες από μια. Τέλος θα μπορούσες να πάρεις μια αεραντλία αυτού (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1268)του τύπου που της ρυθμίζεις την ένταση.
http://fish.aquaristic.net/Eheim-Air-pumps-aquarium_air_pump.html
Αυτή είναι η ίδια σωστά; Το 100 μοντέλο. Θα πάρω από εκεί αρκετά πράγματα για να μην πληρώνω δυο φορές μεταφορικά...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.