Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χαλικι ψιλοκοκκο ή Αμμο ?

mmamatsis
23-10-12, 12:44
Αυτο ειναι ενα θεμα που με απασχολει τον τελευταιο καιρο.Αυτη τη στιγμη εχω στο ενυδρειο μαυρο χαλικι αρκετα ψιλοκοκκο (δεν θυμαμαι κοκκομετρια) και απο κατω εχω και υποστρωμα και τωρα σκεφτομαι να το αλλαξω σε αμμο χωρις υποστρωμα τα φυτα που εχω μεσα ειναι χαμηλων απαιτησεων.
Ποια ειναι η γνωμη σας ?
Επισης να πω οτι μεσα εχω corys και bolivian ramirezi σε 180lt.

Σας Ευχαριστω.

thanasis76
23-10-12, 12:55
τα ψαρια που εχεις χρειαζονται κατα κυριο λογο αμμο...!!

mmamatsis
23-10-12, 13:04
εχεις απολυτο δικαιο γιαυτο και θελω να μπω στην διαδικασια αυτης αλλαγης απλα ειπα να κανω και μια ερευνα.
Επισης να επεκτεινω την ερωτηση θα πρεπει να βγαλω απο μεσα ψαρια φυτα το νερο κανει να το ξανα βαλω μετα παλι μεσα η πρεπει να στρωθει παλι με νεο νερο ?

thanasis76
23-10-12, 13:15
αν εχεις εξωτερικο φιλτρο, η φιλτρο εσωτερικο που μεταφερετε, μπορεις να βαλεις σε μια μεγαλη λεκανη η καποιο βαρελακι τα ψαρια με το νερο του ενυδρειου και το φιλτρο για να ειναι οκ μεχρι να κανεις τις αλλαγες στο ενυδρειο σου.
νερο μπορεις να βαλεις τα 3/4 το ιδιο και 1/4 νεο!!!!
το νερο δεν εχεις λογο να το φοβασε γιατι δεν εχει βακτηρια και δεν εχουμε ποτε καποιο νερο στρωμενο!!!
οταν λεμε στρωνουμε το ενυδρειο εννοουμε το φιλτρο. τα υλικα που εχει μεσα το φιλτρο αποκτουν βακτηρια και αυτο ειναι μερος οπου εχουμε την βιολογια μας και οχι στο νερο!!!

mmamatsis
23-10-12, 13:20
εχω και εξωτερικο φιλτρο!
το σαββατο λεω να ξεκινησω αυτη την αλλαγη...
τα ψαρια να τα βαλω μεσα αμεσως μετα την αλλαγη η να περιμενω να ξεθολωσει πρωτα το νερο που λογικα στην αρχη θα ειναι θολώ απο την αμμο

Ευχαριστω πολυ

thanasis76
23-10-12, 13:32
εχω και εξωτερικο φιλτρο!
το σαββατο λεω να ξεκινησω αυτη την αλλαγη...
τα ψαρια να τα βαλω μεσα αμεσως μετα την αλλαγη η να περιμενω να ξεθολωσει πρωτα το νερο που λογικα στην αρχη θα ειναι θολώ απο την αμμο

Ευχαριστω πολυ

αφου εχεις εξωτερικο φιλτρο στρωμενο κανε οπως σου ειπα με ενα μεγαλο κουβα η λεκανη.
οταν τελειωσεις με τις αλλαγες θα βαλεις το νερο πολυ σιγα μεσα στο ενυδρειο οποτε το θολωμα θα ειναι ελαχιστο.
περιμενε λιγο να κατσει η θολουρα και μετα βαλε τα ψαρια παλι μεσα!!!!
αν βαλεις το ιδιο νερο, δεν χρειαζεται προσαρμογη. αν αλλαξεις το περισσοτερο νερο κανεις προσαρμογη και κοιτας την θερμοκρασια να ειναι καπος ιδια στο ενυδρειο και στο κουβα...

delta66
23-10-12, 14:35
οι πιο απροβληματιστοι βυθοι που ειχα ηταν απο αμμοχαλικο ή οπως το πει καποιος, ψιλο χαλικι ή χοντρη αμμο.
Με λιγα λογια γυρω στο 0.8 διαμετρο κοκκου.
Κανει και για φυτα και για κορυ.

ΥΓ 0.8 mm εννοω

Skydiver
23-10-12, 17:29
Το χαλίκι που θα βγάλεις γείτονα το θέλεις; Αν δεν έχεις τι να το κάνεις είμαι δίπλα σου να σε βοηθήσω να το ξεφορτωθείς... :D :D :D :D

mmamatsis
23-10-12, 22:45
οι πιο απροβληματιστοι βυθοι που ειχα ηταν απο αμμοχαλικο ή οπως το πει καποιος, ψιλο χαλικι ή χοντρη αμμο.

ΥΓ 0.8 mm εννοω

φίλε delta66 το Σάββατο θα το ψάξω να δω τι διάμετρο έχει το δικό μου χαλίκι και θα ζητήσω πάλι την βοήθειά σας. :)

mmamatsis
26-10-12, 09:59

ΥΓ 0.8 mm εννοω

Μετα απο μια "ερευνα" που εκανα το χαλικι που εχω αυτη τι στιγμη μεσα ειναι 1.2mm

delta66
26-10-12, 12:20
ΟΚ μεχρι 1.2
Χοντρη αμμος θεωρειται

mmamatsis
26-10-12, 12:45
Βασικα σκευτομουν να κανω την αλλαγη σε αμμο πιο πολυ για να βγαλω και το υποστρωμα κατω απο το χαλικι αφου τα φυτα μου δεν ειναι απαιτησεων και γιαυτο δεν εχω και co2 επισης θελω να τους αλλαξω θεση μεσα!!!! :confused: