Επιστροφή στο Forum : κοινωνικο ενθδρειο και φυτα?
ikaria_jim
22-10-12, 16:26
καλησπερα.....θα ηθελα τα φωτα σας.....εχω ενα 60 αρι....με γκαπη μεσα...και καποια γατοψαρα.....δεν εχω φυτα....αναρωτιεμαι....αν μπορω τωρα να βαλω καποιο ευκολο....κατι στην επιφανια....που να μπορει να βοηθησει τα μωρα.....
korasidikos
22-10-12, 16:44
κερατοφυλλο το αφηνεις να επιπλεει στην επιφανεια το ιδανικο για τα μωρα ;)
Αν μπορεσεις να βρεις κερατοφυλλο, επιπλεει και θεωρησε το απαραιτητο για να κρυβονται τα μικρα.
Κατα τα αλλα καμια anubia, κανενα Microsorum pteropus (java fern) ειναι πολυ ευκολα.
Φιλε μου καλως ηρθες στο φορουμ.
Οχι απλα μπορεις, αλλα επιβαλλεται κι ολας να εχεις φυτα σε ενα ενυδρειο γιατι βοηθανε απιστευτα στον περιορισμο των τοξινων.
Αν θες κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου σου να σου πουμε τι αλλες βελτιωσεις μπορεις να κανεις (αυτη που χτυπησε στο ματι πχ ηταν αυτο που εγραψες για γκαπυ με γατοψαρα που ειναι αταιριαστα ειδη μια και προερχονται απο διαφορετικους κοσμους και θελουν διαφορετικα νερα)
Φυτα επιφανειας οπως κερατοφυλλο, πιστια, φακη κτλ ειναι ολα ευκολα και πολυ καλοι απονιτροποιητες (λιγο φως να υπαρχει και αναπτυσονται ταχυτατα)
Επιισεις για βυθο υπαρχουν εκατονταδες ευκολα φυτα για καθε περιπτωση.
Η "τοματια" ειναι πολυ ευκολο φυτο και γεμιζει πολυ γρηγορα ολο το ενυδρειο χωρις να ζηταει τιποτα. Οι εχινοδωροι και οι ανουμπιες επισεις πανευκολα φυτα, δεν εχουν γρηγορη αναπτυξη (κατα συνεπεια δεν προσφερουν και πολλα σα φιλτρανση) αλλα ειναι πανεμορφα και δεν απαιτουν τιποτα
ikaria_jim
22-10-12, 17:58
παιδια ευχαρηστω πολυ για την απαντηση....το ενυδρειο δουλευει εδω και ενα χρονο.....ειμαι ομωσ μακρια απο την αθηνα...μενω ικαρια....και δεν εχω προσβαση σε πολλα.....θελω κατι ευκολο.....και αν μπορει να μου πει καποιος που μπορω να τα βρω....χωρις διαφημηση φυσικα....
janickrules
22-10-12, 18:10
βαζεις αγγελια εδω μεσα!
θα σου βγουν πολυ φθηνα (ή και δωρεαν)!
ειδικα στα γκαπυ πρεπει να εχεις πολλα φυτα!
σιγα-σιγα,αρχιζεις!;)
ikaria_jim
22-10-12, 18:14
ναι αλλα κατα ποσο μπορουν να σταλουν.....ειμαι πολλες ωρες μακρια.....με καραβι.....αστα.....
janickrules
22-10-12, 18:17
ολα γινονται...
και κουριερ υπαρχει.;)
ikaria_jim
22-10-12, 18:21
δηλαδη αντεχουν τα φυτα αποσταση....?συγνωμη δεν ξερω απο αυτα.....ξερω οτι τα ψαρια ειναι δυσκολο.....αλλα για φυτα δεν ξερω....
janickrules
22-10-12, 18:23
ανετοτατα!!
και τα ψαρια αντεχουν,αν κανεις σωστα το "πακετο"!
αλλα τα φυτα...
δεν παθαινουν τιποτα!!
το θεμα ειναι οτι θα σου βγει αρκετα (νομιζω) και το κουριερ..
ikaria_jim
22-10-12, 18:26
δεν με απασχολει αυτο.....
μια ακομα ερωτηση...και συγνωμη.....σας ζαλιζω.....το ενυδρειο μου ειναι απλο....εχω ενα υποστρομα....πλαστικα φυτα και πετρες...το κερατοφυλλο δεν εχει θεμα?
janickrules
22-10-12, 18:32
μας ζαλιζεις;
ουτε γι'αστειο!
ολοι ρωτοντας μαθαμε!
λοιπον:
τα πλαστικα φυτα,τα στελνεις στο καλαθι των αχρηστων!
δεν προσφερουν τιποτα,ενω δεν ειμαστε σιγουροι και για το αν καποια μπορει να βγαζουν ουσιες μεσα στο νερο,που ενοχλουν τα ψαρια!
το υποστρωμα το αφηνεις ως εχει,αρκει να μην ειναι πολυχρωμο!!να ειναι φυσικο δηλ!
θα πρεπει να φυτεψεις το ενυδρειο σου!
βαλε καμια ανουμπια,κανενα ξυλο μοπανι,και φυσικα κερατοφυλλο!
ikaria_jim
22-10-12, 18:36
οκ φιλε μου....αν ειναι θα το βαλω θεμα τωρα.....ευχαριστω παρα πολυ.....αν βρω πουθενα......θα τα αλλαξω ολα....
janickrules
22-10-12, 18:39
τιποτα ρε,αλιμονο!
στις μικρες αγγελιες βαλε!
Γιαννης Μ5
22-10-12, 20:07
Βαλε αγγελια που να τονιζει την Ικαρια(εκανα φανταρος στους φουρνους καποτε.....).Εχουμε πολλους Σαμιωτες στο φορουμ που σιγουρα θα σε βοηθησουν.
ikaria_jim
22-10-12, 20:35
φουρνους ε?αυτα ειναι.....ζωαρα.....οκ φιλε μου...θα το κανω....
Γιαννης Μ5
22-10-12, 20:45
Καλα ηταν,αλλα στο Καρλοβασι ηταν καλυτερα.Ειχε πανεπιστημιο.:D:D:D
ikaria_jim
22-10-12, 21:59
αχαχαχα...σωστος.....:smt071
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.