PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλγη bba

Φιλιππας
21-10-12, 19:21
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα: 120 καθαρα γυρω στα 100
Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.):φυτεμενο
Χρονος λειτουργιας:Απο 4 Σεμπτεμβριου με αυτο το στησιμο.Το ενυδρειο συνολικα τριαμιση χρονια
Υποστρωμα και ποιο:Tetra plant completeSubstrate το εχω 2 χρονια μεσα
Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων):60 watt 2 λαμπες φθοριου.Η μια ειναι grow.
Φωτοπεριοδος:10 ωρες
Παροχη CO2:Ναι Dyi
Χρηση excel:οχι
Λιπασματα που χρησιμοποιειτε:Sera Florenna
Ταμπλετες λιπανσης:οχι
Προγραμμα λιπανσης:10 ml καθε εβδομαδα
Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %):20 λιτρα καθε εβδομαδα
Θερμοκρασια:27
Μετρησεις:
ΝΗ3/ΝΗ4:0
ΝΟ2:0
ΝΟ3:15
ΡΟ4:
Fe:
ΡΗ:7.4
KH:
GH:
Φιλτρανση:Fluval 205
Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων):7 gappy και 5 μωρα
Ειδη φυτων:Ντοματιες,vallisneria nana,micronthemum umbrosun,ludwigia repens rubin,Cabomba caroliniana,hygrophilla corymbosa,anumbia nana
Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10):
Περιγραφη αλγης:Μαυρη τριχωειδης.Ξεκινησε απο την ρουμπια στο ψυλωτερο σημειο της και εξαπλωνετε στο υπολοιπο ενυδρειο
Ποτε εμφανιστηκε:Πριν 3 μερες
Αλλα σχολια:Εξαπλωνετε πολυ γρηγορα.Καθαριζω με τα χερια οτι μπορω,αλλα την επομενη βλεπω και αλλου.

Φωτο:Δεν μπορω να τραβηξω ετσι ωστε να φαινετε η αλγη.

Οποιαδηποτε συμβουλη δεχτη ευχαριστω.

Γιαννης Μ5
21-10-12, 19:26
Ριξε οξυζενε πανω στην αλγη με μια συριγγα για καποιες μερες και θα φυγει.

Φιλιππας
21-10-12, 19:28
Ευχαριστω Γιαννη.Το ξεκινησα ηδη απο το πρωι που μου το ειπες.
Ελπιζω να κανει δουλεια

Γιαννης Μ5
21-10-12, 19:30
Μετα απο λιγο,αφου ριξεις θα δεις την αλγη να ασπριζει και φυσαλιδες πανω της.Τα ειδες αυτα;

Φιλιππας
21-10-12, 20:03
oxi.και ειχα κλειστο τον κυκλοφορητη

Γιαννης Μ5
21-10-12, 20:10
Τοτε μαλλον κατι δεν εκανες καλα.Σε εμενα οταν το ειχα κανει το εβλεπα αμεσως(ειδικα πανω στο ξυλο που ειχα αρκετη,το τρυπαγα με την συριγγα).Προσπαθησε πιο στοχευμενα αυτη την φορα(πανω σε φυτα ειναι δυσκολο,καλυτερα βγαλε τα φυλλα που εχουν αλγη).Παντως μην αγχωνεσαι,σε φιλο που εριχνε με το μπουκαλι μεσα στο ενυδρειο(και οχι με συριγγα),του εξαφανιστηκε και αυτου η αλγη.

alex siak 1986
21-10-12, 21:32
Τοτε μαλλον κατι δεν εκανες καλα.Σε εμενα οταν το ειχα κανει το εβλεπα αμεσως(ειδικα πανω στο ξυλο που ειχα αρκετη,το τρυπαγα με την συριγγα).Προσπαθησε πιο στοχευμενα αυτη την φορα(πανω σε φυτα ειναι δυσκολο,καλυτερα βγαλε τα φυλλα που εχουν αλγη).Παντως μην αγχωνεσαι,σε φιλο που εριχνε με το μπουκαλι μεσα στο ενυδρειο(και οχι με συριγγα),του εξαφανιστηκε και αυτου η αλγη.

Καλησπέρα και από έμενα.
Συγνώμη που επεμβαινω απλά θα ήθελα να πω και να ρωτήσω ταυτόχρονα οτι και εγώ έχω αυτήν την άλγη πάνω στις πέτρες μου και εξαπλώνεται στα φυτά.
Και βγάζω τα φύλλα και ξανά βγαίνουν με άλγη.
Κάνω κάτι λάθος εγώ η έτσι είναι? :-)
Για να μην κάνει το ίδιο λάθος και ο φιλος.
Ευχαριστώ και συγνώμη πάλι αν επεμβαινω.

Γιαννης Μ5
21-10-12, 21:48
Eσυ το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι εφοσον οι πετρες μπορουν να βγουν,να τις βγαλεις,να τις καθαρισεις,να τις βρασεις μετα και στο τελος να τις ξαναβαλεις μεσα.Αν δεν βγαινουν,οξυζενε.

alex siak 1986
21-10-12, 22:14
Eσυ το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι εφοσον οι πετρες μπορουν να βγουν,να τις βγαλεις,να τις καθαρισεις,να τις βρασεις μετα και στο τελος να τις ξαναβαλεις μεσα.Αν δεν βγαινουν,οξυζενε.

Το θέμα είναι οτι δεν με ενοχλεί τοσο στις πέτρες. ;-) Λίγο στα φυτά μόνο..
Χιχι

Γιαννης Μ5
21-10-12, 22:35
Απο τις πετρες ομως θα παει και στα φυτα η αλγη(και αντιστροφα).;)