PDA

Επιστροφή στο Forum : Κερατόφυλλο σε μονομαχοενυδρείο;

greeknick
17-10-12, 21:57
Ποια η γνώμη σας για κερατόφυλλο σε μονομαχοενυδρείο; Μήπως είναι ασύμβατος συνδυασμός; Το ρωτάω επειδή δεν ξέρω αν ένας μονομάχος είναι αρκετός για το συγκεκριμένο φυτό το οποίο απ'ότι ακούω "καταπίνει" νιτρικά... Επίσης αν υπάρξει ο συνδυασμός κερατόφυλλο-μονομάχος μπορούν να μπουν άλλα εύκολα φυτά χωρίς πρόβλημα;

platy
17-10-12, 22:11
αφοβα....

greeknick
17-10-12, 22:20
αφοβα....

Χωρίς να είναι απαραίτητη η συχνή χρήση λιπασμάτων κτλπ; (μιλάμε πάντα για "εύκολα" φυτά...)

platy
17-10-12, 22:44
το κερατόφυλλο ειναι απο τα λιγότερο απαιτητικά φυτα..αν εχεις επαρκή φωτισμό και νιτρικα (τα οποια εχεις ουτως η αλλως απο την τροφη και τα περιττώματα του ψαριου ) αυτο θα μεγαλώνει...απλα να ξέρεις οτι οταν βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα τραβάει περισσότερα νιτρικα,αρα τα αλλα σου φυτα θα μενουν πίσω στην ανάπτυξη!

Nick74
18-10-12, 02:49
η δικη μου γνωμη ειναι πως απλα ειναι απαραιτητο για καθε ενυδρειο. Βαλτο κι οσο μεγαλωσει...
εμενα σε 55ρι, σε 60ρι και σε 80ρι (μονομαχοενυδρεια αυτα) το κερατοφυλλακι παρα τα ελαχιστα νιτρικα δεν εχει προβλημα, απλα αναπτυσεται με ρυθμο χελωνας (ε και? )

kgf12345
18-10-12, 08:19
εγω εχω βαλει τρια κομματια dracaena (http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/30063595/)(lucky bamboo)που δεν ειναι μπαμπου αλλα τεσπα,και τραβανε νιτρικα σαν τρελλα.και δινουν και "ασιατικο" λουκ.και το ψαρι τα γουσταρει γιατι ολο γυρω τους τριγυρναει:D0.99 ευρω απτο ikea αν θυμαμαι καλα.

greeknick
19-10-12, 00:22
Το αν δεν αναπτύσσεται γρήγορα ποσώς με ενδιαφέρει.... Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην χαλάσουν τα άλλα φυτά λόγο του οτι θα τραβάει το κερατόφυλλο τα λιγοστά νιτρικά... (έχω 6 ρίζες βελισνέρια και 2 ανούμπιες). Αφού όμως δεν παίζει θέμα θα το δοκιμάσω...

Για το dracaena το είχα σκεφτεί παλιότερα αλλά λόγο του μονομάχου πρέπει να έχω καπάκι στο ενυδρείο μην έχουμε καμία ελεύθερη πτώση... :p

kgf12345
19-10-12, 01:25
ναι ειναι ενα θεμα αυτο.εγω τα εχω βαλει πλαγια και βγαινουν απτο καπακι.αλλα σε περισσοτερα λιτρα που μπορεις να παιξεις και με τη σταθμη πιστευω οτι δεν θα ειναι προβλημα να το εχεις ανοιχτο με φυτα να βγαινουν απο πανω.βασικα το επομενο μονομαχοενυδρειο μου καπως ετσι τοχω στο μυαλο μου...

korman709
03-12-12, 15:22
το κερατοφυλλο πρεπει να ειναι ολοκληρο μεσα στο νερο η να ειναι κ εξω εν μερει...?