Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κλαδεμα ludwigia repens rubin

Φιλιππας
13-10-12, 18:56
Καλησπερα.Οπως λεει και η επικεφαλιδα θελω να κλαδεψω την ludwigia repens rubin ,γιατι εχει φτασει πανω στην επιφανεια.Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να την κλαδεψω απο κατω και να φυτεψω την κορυφη.Θελω να την κλαδεψω με τετοιο τροπο ωστε να πεταξει απο το ιδιο κλωνι δευτερα και τριτα κλωνια.
Ειναι εφικτο αυτο η πρεπει να κλαδεδυτει απο κατω?

golf20
13-10-12, 19:07
καλησπέρα Φίλιππα, μπορείς να κλαδέψεις σε όποιο ύψος θέλεις και θα πετάξει τουλάχιστον δύο καινούρια κλαδιά, εγώ συνήθως κλαδεύω στο μισό ύψος του ενυδρείου και δημιουργείτε θάμνος. Κλαδεύω το κάτω μέρος όταν παλιώσει αρκετά και γεμίσει ρίζες.

Φιλιππας
13-10-12, 19:09
Ευχαριστω.Τα δικα σου ειναι χαχαχχαχα.
Κοιτα πως τα προσεχω.

golf20
13-10-12, 19:19
χεχε, μια χαρά και κατακόκκινα βλέπω!! με την άλγη ξεμπέρδεψες τώρα με το co2;

Φιλιππας
13-10-12, 20:04
Με το διοξειδιο εχω δει τρελη διαφορα στα φυτα.και σε θεμα αναπτυξης,
αλλα και σε ζωντανια.Τα χρωματα τους δεν συγκρινοντε με πριν.
Βγαινει λιγη αλγη πρασινη στα τζαμια αλλα ειναι λιγη οποτε με καθε αλλαγη νερου,ριχνουμε και λιγο καθαρισμα στα τζαμια.αυτο που με στεναχωρησε ειναι,
οτι στην ρουμπιν, ψιλα εκει που κοκκινιζει και ειναι πολυ κοντα στις λαμπες,στα φυλλαρακια της ξεκινησε η μαυρη.(κλαδοφορα νομιζω οτι λεγετε).
Καθαριζω οσο μπορω αλλα δεν φευγει τελειως.Ελπιζω αμα την κλαδεψω και κατεβει ποιο χαμηλα να ξεμπερδεψω με αυτην.Και πριν ξαναστησω το ενυδρειο ετσι,
παλι φυτεμενο το ειχα και τα εχασα ολα απο την π....να την αλγη και τρεμω μην εχω τα ιδια.

golf20
15-10-12, 00:17
ρίξε μία ματιά εδώ για τις άλγες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816,
η Cladophora απ'ότι βλέπω είναι πράσινη, ελπίζω να είναι κάποια άλλη και να αντιμετωπίζεται εύκολα