PDA

Επιστροφή στο Forum : Σχετικά με το σύλλογο.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
12-10-12, 23:00
Δεν ξέρω πως μπορώ να γράψω χωρίς να παρεξηγηθώ οτι προσπαθω να προκαλέσω ή και να μειώσω πρόσωπα και καταστάσεις .

Ειλικρινά θα είθελα να βοηθήσω να μη χαθεί αυτη η προσπάθεια που έγινε απο ανθρώπους που είχαν όνειρα για το χόμπι μας .
Ο χώρος μας χρειάζετε να έχει μια στέγη που να μας ενώνει όλους , με τις όποιες αδυναμίες μας .

Τις προηγούμενες ημέρες στο διαγωνισμό των δίσκων μίλησα με κάποια παιδιά απο το GAB που μου έθιξαν το θέμα του συλλόγου και το πόσο στεναχωρημένοι είναι .
Ειλικρινά απο εκείνη την ημέρα εχω στεναχωρηθεί πολύ και το σκεφτομε καθημερινά για το πως μπορώ να βοηθήσω .

platy
12-10-12, 23:06
Σταμάτη...όντως να σου πώ την αλήθεια.απο εκεινη τη μερα που μιλησαμε,κατάλαβα πως εισαι ενα απο τα ατομα που με τον 1 ή με τον αλλο τρόπο εχεις ακόμα στο βάθος του μυαλό σου τον σύλλογο και το πως θα ερθει στην επιφανεια..και εμένα τριγυρνάει στο μυαλό μου..και ανακατεύω παλαιότερα θέματα εδω στο gab μπας και σκεφτω κατι...εχεις κάτι στο μυαλό σου ?...μια βάση για να ξεκινήσουμε απο κάπου..?

exelix
12-10-12, 23:08
Μια πίκρα την έχουμε όλοι μας.

Ο Σύλλογος χρειάζεται ανθρώπους με όρεξη και ανοιχτά μυαλά.

Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει η όρεξη και ο χρόνος για τρέξιμο από τα παλιά μέλη, αλλά θέλω να δω τι πιστεύουν.

Είναι και κακή η συγκυρία της εποχής, αλλά και να μην υπάρξει άμεσα ένας φυσικός χώρος για το σύλλογο νομίζω ότι και μόνο αν υπάρξει ως δίκτυο ανθρώπων αρχικά θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για αργότερα.

Nick74
12-10-12, 23:24
παιδια κοιταξτε λιγο τη "λεσχη φιλων κομικ" http://www.lefik.gr/
αυτοι εχουν βρει μια χαρα τροπο να βγαζουν τα εξοδα του ενοικειου τους χωρις συνδρομες κτλ και διατηρουν ενα αρκετα αξιοπρεπη χωρο μεσα στο κεντρο της Αθηνας.
Δε νομιζω να ειναι δυσκολο και για τον συλογο φιλων ενυδρειου να κανει κατι αναλογο (δεν ξερω αν στο νομικο κομματι πρεπει απο συλλογος να γινει εταιρια, αλλα μια ερωτηση στα παιδια μπορει να λυσει καθε απορια για το πως το εχουν κανει)

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13-10-12, 00:44
Νομίζω το καλύτερο είναι , μέσα απο κουβέντα και απο τις συναντήσεις να γίνει η ακριβείς αναγνώρηση των προβλημάτων και απο εκεί και πέρα μέσα απ τη κουβέντα να βρεθεί λύση .
Όσο για τα παλιά μέλη θα μπορούσε κάποιος καλά ενημερωμένος να μας ενημερώσει για τα προβλήματα του συλλόγου και ομαδικά πλέον απ όσους ενδιαφέρωνται να δούμε τη λύση ποιά θα είναι .
Εχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου , δεν λέει όμως τίποτα χωρίς τα στοιχεία που μου λείπουν .
-------------------------
Και βέβαια σημαντικό είναι για το πως θα προχωρήσουμε , η συμμετοχή των μελών μας και εάν το θέλουν , σε αυτο το θέμα .

tsoum
13-10-12, 01:00
Πως προκυπτουν καποια πραγματα... Και εμείς, καποια παιδία εδω απο τα Γιαννενα λεγαμε πριν μερικες μερες για την κατάληξη του συλλόγου κτλπ. Αυτό που εχω καταλάβει, αν και απο μακρια, μεσω των φορουμ, είναι οτι στην Αθήνα λόγω των αποστάσεων η δυνατότητα του να γίνονται εβδομαδιαίες ή μηνιαίες συναντήσεις είναι αρκετά δυσκολο, πραγμα απαραίτητο για την διατήρηση της εννοιας ενός "συλλόγου" ή μιας οποιαδήποτε "ομαδας".

Εκτός αυτού, μαζί δεν κανουμε και χώρια δεν μπορουμε... Συνεχώς γίνονται τσακωμοί για ψύλλου πήδημα με αποτελεσμα παρεες να χαλανε, αξια μελη να μην θελουν να ξανα-ακουσουν για φορουμ και αλλα τετοια ωραία. Οποτε οταν υπάρχει ενα τετοιο κλιμα είναι δυσκολο να δομηθεί κατι το οποιο θα αντέξει μακροπροθεσμα.

Επισης, θυμαμαι πως βασικό παραπονο ηταν το "γιατί μόνο στην Αθήνα;" Π.Χ. περυσι, που είχε γίνει η παρουσίαση στην Εκθεση στη Θεσσαλονίκη, ήταν εξαιρετική, και δεν νομίζω να μην υπήρχε καποιος που να μην έμαθε κατι απο εκεινη την παρουσιαση. Οταν όμως γίνεται μια φορα στα δυο χρόνια και με το ζόρι σε καποια αλλη πολη περαν της Αθήνας... δυσκολο να καλείται Πανελλήνιος. Αναγνωρίζω πως είναι επίσης δυσκολο να γίνεται κατι και στις αλλες πολείς, όταν στην Θεσσαλονίκη είχε καμια 30-35 ατομα (αν θυμαμαι καλα).

Αν και δεν γνωρίζω την ακριβως την προϊστορία καθότι είμαι στον χώρο περίπου 3,5 χρόνια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν μπορουμε να αντέξουμε να είμαστε με καποιον με αντίθετη αποψη (...)

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13-10-12, 01:11
Τρέφω ελπίδες οτι με την εμπειρία του παρελθόντος που έχουμε θα είμαστε ποιό συκγαταβατικοί και οτι θα μπορέσουμε να συνθέσουμε απόψεις .
Ξέρεις tsoum με όλα αυτα που περνάμε δεν μας έχουν μείνει και πολλά για να έχουμε τη πολυτέλεια να επειμένουμε στη δική μας άποψη σαν τη μόνη σωστή .
Βέβαια υπάρχει και αντίλογος σε αυτο που λέω , δεν θέλω όμως να το σκέφτομε .

Γιώργος Κ
13-10-12, 02:44
Νομιζω το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι ο χωρος!
Αλλα ολα τα υπολοιπα! Πρωτα απο ολα χρειαζεται μελη ... με διαθεση και ορεξη ...
μελη ... οχι ηγετες, ουτε αρχηγοι
μελη!!!

Αν υπαρχει αυτο ολα τα αλλα βρισκονται!

Με το "πανελληνιο" του θεματος ... οταν ολα στηριζονται σε μια ομαδα ατομων που πρεπει να πραττουν και οι αλλοι να περιμενουν απο εκεινους τοτε για μενα κατι δε παει καλα. Δεν μπορουμε να τα περιμενουμε ολα απο μερικους ανθρωπους αλλα να ειμαστε αξιοι να το παρουμε "πανω" μας και να πραττουμε και οι ιδιοι!

Αν λοιπον ομαδες απο καθε πολη της Ελλαδας οργανωνόντουσαν και παρουσιαζαν ενα σεμιναριο (πχ) - φυσικα με την βοηθεια ολων οσων μπορουν να βοηθησουν για το στησιμο και την διαχείριση ενος τετοιου εγχειρήματος - θα μπορουσε να γινει σε καθε γωνια της Ελλαδας και οχι να περιμενουμε μια ομαδα να κανει "περιοδεία" στον τοπο μας!
Αν φαινεται δυσκολο φανταστειτε ποσο δυσκολο ειναι για εκεινους που αφηνουν δουλειες και υποχρεωσεις να το κανουν (αφηνω πισω τα εξοδα) και παλι ειναι ανεπαρκεις αφου δεν μπορουν να καλυψουν ολες τις επιθυμιες!

Αν βαζαμε αγγελια θα ζητουσαμε μια πλουσια ομαδα, να αγαπαει τα ενυδρεια, να μην εχει υποχρεωσεις και να αφιερωθει αποκλειστικα σε τετοιες δραστηριοτητες!

Για αυτο βλεπουμε και πολλα "παλια" μελη να αποσύρονται (και το εχω συζητησει με αρκετα). Οι πιο πολλοι δεν βλεπουν μελλον ... απογοητευονται ...

Εγω απο την αλλη ειμαι πιο αισιοδοξος :smt047

** Οπως βλεπεις Σταματη δεν φερομαι με τον τροπο που το εκανες πριν λιγα χρονια - που στην ουσια ελεγα οτι λες και εσυ τωρα!! Συγνωμη δε θελω να σε ερεθισω αλλα πια σε βλεπω να γραφεις την λεξη: ενωνει ... ηταν η λεξη που ειχα χρησιμοποιήσει και επεσες να με φας θεωρώντας οτι υπονοούσα κατι!

Να πω επιτελους? :smt109

Πάνος
13-10-12, 08:29
Ο συλλογος ειναι μια σκυταλη που πρεπει να περνα απο χερι σε χερι. Καποια ατομα τον εφτιαξαν....αυτα και καποια ακομη τον συνεχισαν....αλλα δεν υπηρξαν περαιτερω συνεχιστες.
Οι "παλιοι" ξεκινησαν δυναμικα και εκαναν ουσιαστικο εργο (για το οποιο μπορει να πληροφορηθει ο καθενας)....αλλα οταν κουραστηκαν...κι εκαναν τον κυκλο τους (για δικους τους λογους ο καθενας).....ακολουθησε μια γκρινια και μια μουρμουρα για τη χαλαρωση που επηλθε, χωρις ομως ουσιαστικη και πραγματικη θεληση να αναλαβουν καποιοι και να βελτιωσουν τα πραγματα.

Ο χωρος ειναι κατι σημαντικο...αλλα και χωρις αυτον συλλογος μπορει να υπαρξει και να κανει πολλα πραγματα....(εκδηλωσεις, παρουσιασεις, σεμιναρια, διαγωνισμους, εκδρομες και αλλα πολλα).
Χρειαζονται ατομα με θεληση και ορεξη και το κυριοτερο -οπως ειπε ο Γιωργος- χρειαζονται μελη για να τον κρατησουν ζωντανο.
Οι εποχες δε βοηθανε....αλλα αυτο δεν νομιζω να αποτελει δικαιολογια.

Οπως ειχε...μπορει να αποκτησει και παλι δυναμικη παρουσια....το ευχομαι...αλλα οι ευχες μονο δεν αρκουν.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13-10-12, 08:53
Σε πρώτη φάση θα έλεγα να μετρηθούμε panos-alex/polis (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=1246) ,να δούμε πόσοι απο εμάς έχουμε όρεξη . Αν είναι και είμαστε 10 νοματέοι , δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση που κάνουμε .
Γιώργος Κ (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=3348) μπορούμε να γυρήσουμε σελίδα ; Καλό για όλους θα είναι .
(http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=1246) (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=1246)

Γιώργος Κ
13-10-12, 08:55
Να γυρισουμε σελιδα αλλα να αναγνωρισουμε τα λαθη μας γιατι αλλιως θα τα ξανακανουμε! ;)

Προσωπικα οπως βλεπεις πρακτικα ημουν απο πολυ παλια ανοιχτομυαλος!! :p

exelix
13-10-12, 09:02
Ας δούμε τη διάθεση που υπάρχει και από εδώ και από το AZ και από όπου αλλού γίνεται να ξέρουμε πού βαδίζουμε.

Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Από τη στιγμή που ασχολούμαστε όμως με το Σύλλογο σημαίνει ότι είχε να δώσει κι άλλα και κακώς τον αφήσαμε να παροπλιστεί.

Κλεόβουλος
13-10-12, 09:14
Μπράβο σου Σταμάτη που ανακινείς το θέμα του Συλλόγου με ενωτικό και διαλλακτικό πνεύμα.
Η πρόταση μου είναι να ανοίξει μια παράλληλη συζήτηση στα 2 τουλάχιστον μεγάλα ενυδρειακά φόρα, για το πως μπορεί να γίνει επανεκκίνηση με την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή νέων και με την στήριξη όσων παλιών έχουν ακόμη το κουράγιο.
Οι καιροί μπορεί να είναι δύσκολοι αλλά ίσως γεννήσουν κάτι ελπιδοφόρο :)

tsiou9
13-10-12, 09:33
Σαν πιο καινούριος επειδή δε καταλαβαίνω τι λέτε θα μπορούσατε με 2 λόγια να μας πείτε τι γινόταν παλιά και τι σκέφτεστε να γίνει στο μέλλον για να μπούμε στο κλίμα όσοι δε ξέρουμε? Εάν υπάρχουν λινκς για θέματα απλά ποστάρετε τα να τα διαβάσουμε..

Kotsos
13-10-12, 09:40
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?s=&daysprune=-1&f=18 Αμα περάσεις τους τίτλους των θεμάτων θα πάρεις μια ιδέα..

http://www.psfe.gr/index.htm

stelios816
13-10-12, 09:47
οταν ερχεται η παρακμη τι γινεται ξαφνικα εεε?
Ας δούμε τη διάθεση που υπάρχει και από εδώ και από το AZ και από όπου αλλού γίνεται να ξέρουμε πού βαδίζουμε.

Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Από τη στιγμή που ασχολούμαστε όμως με το Σύλλογο σημαίνει ότι είχε να δώσει κι άλλα και κακώς τον αφήσαμε να παροπλιστεί.

αισιοδοξος στελιο εισαι φιλε μου αρεσει αυτο.:D

τις ποιο σοφες κουβεντες τις ειπε ο γιοργως κ αλλα.

Γιώργος Κ
13-10-12, 09:49
Επεσε στη χυτρα οταν ηταν μικρος!!! :D:D:smt036:smt036:smt036

exelix
13-10-12, 10:03
Η αισιοδοξία είναι κινητήρια δύναμη! Το αντίθετο φέρνει τη στασιμότητα!

Γιαννης Μ5
13-10-12, 10:07
Σωστη η ανακινηση και μπραβο.Γιατι δεν εγινε ομως η ιδια κινηση πριν το κλεισιμο των γραφειων;;;;Εγω λεω οτι χρειαζεται συζητηση και οργανωση συζητησουμε,προκειμενου να μην γινει οτι εγινε πριν 2 χρονια.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46119

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13-10-12, 10:14
Φίλε tsiou9 πριν μερικα χρόνια δημιουργήθηκε ενας σύλλογος φίλων του ενυδρείου που ο σκοπός είναι γραμμένος στο καταστατικό του και εδω περιληπτικά http://www.psfe.gr/index.htm
Δυστιχώς λόγο έλλειψης ωριμότητας κάποιοι έβλεπαν το δέντρο και όχι το δάσος , δεν υπήρχε και η εμπειρία με αποτέλεσμα αρκετά μέλη να κουραστούν και να εγκαταλείψουν τη προσπάθεια .
Σήμερα ανακοινώ το θέμα τρέφωντας την ελπίδα οτι υπάρχουν νέοι που θα ήθελαν την ύπαρξη ενός συλλόγου γύρο απο το χόμπι μας και οι παλιοί με την πείρα τους να βοηθήσουν να μη γίνουν τα λέθη του παρελθόντως .
Το να καθήσουμε και να συζητήσουμε ονόματα και ποιός έφταιξε πολύ ή λιγότερο θα μας γυρήσει στο δέντρο .
Σημασία έχει το χόμπι χρειάζετε ενα σύλλογο ; Αν ναί πόσοι το πιστεύουν ;
Απο τη στιγμή που οι χομπίστες πιστεύουν οτι είναι καλό να υπάρχει ενας σύλλογος που να τους ενώνει όλους , υποχρεούνται οι παλοι που έχουν τη πείρα απο τα λάθη να βοηθήσουν και να επαναφέρουν στο προσκήνιο το σύλλογο .
Δεν σε φώτησα το ξέρω .
Με λίγα λόγια εσύ (και κάθε εσύ) θέλεις να υπάρχει σύλλογος ;
Αν εσύ το θέλεις τότε και όσοι παλοί που μπορούν να βοηθήσουν θα φροντίσουν τα λάθη του παρελθόντως να μη ξαναγίνουν ..... φτάνει να τους ακούς .!!!

Γιώργος Κ
13-10-12, 10:33
Σημασια εχει το μελλον !! :p:p:p

Δε θελω να βαλω λινκ απο τα "παλια" ....
Σε οτι αφορα εμενα ετσι και αλλιως δεν εχει σημασια ... τα ιδια ελεγα τοτε τα ιδια λεω και τωρα τα ιδια θα λεω και στο μελλον!

@ Γιαννη πολλα επρεπε να ειχαν γινει εδω και χρονια!! Και πολλα δεν θα επρεπε να ειχαν γινει ποτε ...

Τωρα για το timing ισως ο διαγωνισμος βοηθησε .. ισως και κατι αλλο! Δεν ξερω ...

sps4ever(niktso)
13-10-12, 10:40
Προσωπικά θα με ενδιέφερε η ύπαρξη ενός "συλλόγου" που θα λειτουργούσε στα πλαίσια ενός club σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο εξωτερικό.
έχουμε μείνει πολύ λίγοι στο χόμπυ με διάθεση να "δώσουν" κάτι σε άλλους. Οι περισσότεροι που μπαίνουν σε τέτοιες προσπάθειες το κάνουν γιατί προσδωκούν σε ωφέλη.

Ας γίνει μια προσπάθεια να "ζωντανέψει" κάτι και όποιοι μετέχουν ας θέσουν χαμηλά το πήχυ. Ο χώρος είναι κάτι που θα έρθει (αν έρθει) πολύ αργότερα και όταν υπάρχει ικανός αριθμός "μελών" σε βάθος χρόνου.
Μέχρι τότε μπορεί να αναβιώσει μια προσπάθεια σε καφετέρια. Αλλωστε οι θεσσαλονικείς μια χαρά το κάνουν τόσα χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν.

Dimis
13-10-12, 10:48
Φιλολογικα μπορουμε να συζηταμε επι μερες...

Ας ανοιξουμε ενα νεο θεμα-ενα νεο ιδιο θεμα σε ολα τα ενυδρειακα φορουμ- και να κανουμε μια τυπου προσκληση ενδιαφεροντος συμμετοχης στον συλλογο.
Εκει θα δουμε αρχικα αν υπαρχει η δυναμικη ενος νεου ξεκινηματος.
Αν δουμε οτι υπαρχει αυτη...Παμε και στα πιο δυσκολα.

Λετ σταρτ λεπον...

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13-10-12, 10:52
Προσωπικά θα με ενδιέφερε η ύπαρξη ενός "συλλόγου" που θα λειτουργούσε στα πλαίσια ενός club σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο εξωτερικό.
έχουμε μείνει πολύ λίγοι στο χόμπυ με διάθεση να "δώσουν" κάτι σε άλλους. Οι περισσότεροι που μπαίνουν σε τέτοιες προσπάθειες το κάνουν γιατί προσδωκούν σε ωφέλη.

Ας γίνει μια προσπάθεια να "ζωντανέψει" κάτι και όποιοι μετέχουν ας θέσουν χαμηλά το πήχυ. Ο χώρος είναι κάτι που θα έρθει (αν έρθει) πολύ αργότερα και όταν υπάρχει ικανός αριθμός "μελών" σε βάθος χρόνου.
Μέχρι τότε μπορεί να αναβιώσει μια προσπάθεια σε καφετέρια. Αλλωστε οι θεσσαλονικείς μια χαρά το κάνουν τόσα χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν.
Συμφωνώ απόλυτα !!!
Φιλολογικα μπορουμε να συζηταμε επι μερες...

Ας ανοιξουμε ενα νεο θεμα-ενα νεο ιδιο θεμα σε ολα τα ενυδρειακα φορουμ- και να κανουμε μια τυπου προσκληση ενδιαφεροντος συμμετοχης στον συλλογο.
Εκει θα δουμε αρχικα αν υπαρχει η δυναμικη ενος νεου ξεκινηματος.
Αν δουμε οτι υπαρχει αυτη...Παμε και στα πιο δυσκολα.

Λετ σταρτ λεπον...
Εγω το άνοιξα και στο ΑΖ ταυτόχρονα , σαφώς και θα πρέπει να το ανοίξουμε σε όλα τα φόρουμ .

Dimis
13-10-12, 11:06
Εννοω ενα νεο θεμα Σταματη που να ειναι ξεκαθαρο.

"Προσκληση ενδιαφεροντος συμμετοχης στον ΠΣΦΕ"

Να εχει το ιδιο κειμενο σε ολα τα φορουμ και απλα ο καθενας να δηλωνει την προθεσης συμμετοχης και ενασχολησης με τον ΠΣΦΕ.

Να μετρηθουμε να δουμε ποσες ειμαστε...

thanasis76
13-10-12, 11:17
παιδια μπραβο σας για την κινηση να κοιταξετε αν μπορει να στηθει παλι ο συλλογος!! για τον Α η' Β λογο εμενα ο συλλογος δεν με χωραει αλλα θα ηθελα να σας πω σαν γνωμη μου οτι αν στηθει σωστα ενας συλλογος οπως παλλια και για να μπορει να εχει γραφειο και να μπορει να κανει δραστηριοτητες πανελλαδικα θα πρεπει να σκεφτειτε σοβαρα καποιο τροπο για να υπαρχουν καποια εσοδα για τον συλλογο... ιδεες θα πεσουν πολλες και αυτο ειναι ομορφο αλλα εκτως απο την θεληση απο πολλα ατομα αν υπαρχει θα πρεπει να υπαρχουν και οικονομικοι ποροι....
καλη αρχη να εχετε και παλι μπραβο σας!!!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13-10-12, 15:01
Εννοω ενα νεο θεμα Σταματη που να ειναι ξεκαθαρο.

"Προσκληση ενδιαφεροντος συμμετοχης στον ΠΣΦΕ"

Να εχει το ιδιο κειμενο σε ολα τα φορουμ και απλα ο καθενας να δηλωνει την προθεσης συμμετοχης και ενασχολησης με τον ΠΣΦΕ.

Να μετρηθουμε να δουμε ποσες ειμαστε...
Μέσα .... προχώρα μπροστα κι εγώ μαζί σου !!!

Tolis
13-10-12, 15:49
Πρωτα απο ολα χρειαζεται μελη ... με διαθεση και ορεξη ... μελη ... οχι ηγετες, ουτε αρχηγοι
μελη!!!

Το ζουμι ειναι αυτο. Οι ηγετες και αρχηγοι, με οποια εννοια θελετε, καλη και κακη, μας φαγανε. Και το λεει αυτο ο καθ' ολα αρμοδιος. Παντα οι ηγετες και οι αρχηγοι τρεχανε, σπρωχνανε, πετυχαινανε κατα καιρους και πραγματα πολυ σπουδαια, κανανε και λαθη και τρωγανε τις συνεπειες, και παντα υπηρχαν οι wannabe ηγετες και αρχηγοι που επειδη δεν εκαναν κι αυτοι λιγο, διασπουσαν και σαμποταρανε τα παντα.
Μέλη δεν υπηρχαν - με λαμπερες εξαιρεσεις, ποσοτικες και χρονικες, το κυριο προβλημα του ΠΣΦΕ οσα χρονια ηταν σε ενεργη δραση, ηταν τα μελη. Δεν ξερετε ποσο απογοητευτικο ειναι, να κανουν ανθρωποι βδομαδες ερευνες, μονταζ, παραγωγη για ενα σεμιναριο, να το γυριζουν με δικα τους εξοδα σε ολη την ελλαδα, να το δειχνουν σε μια αιθουσα σε 70-80 ατομα, να αποθεωνεται μεν, αλλά να μην γραφεται ουτε ΕΝΑ μελος, και να μην πουλιεται ουτε ΕΝΑ περιοδικο, και δεκα φορουμιτες απο τον καναπε τους να λενε, βαλτε το και στο ιντερνετ να το δουμε κι εμεις ρε.

Το τελευταιο ΔΣ ηδη τραβουσε απο τα μαλλια το πραγμα, μεχρι που μεινανε και τα μαλλια στο χερι, και απλως αδρανησε, ηρθε και η κριση, χαθηκαμε και μεταξυ μας.
Αν ειναι να γινει καποια νεκρανασταση, ας γινει με φρεσκα παιδια και κανεναν απο τους παλιους (οι οποιοι θα ειναι προθυμοι να δωσουν βοηθεια κλπ), με μια πολυ φθηνη συνδρομη και "ζήτηση" χρηματων μονο για καθε "στοχο" την φορά. Εξακολουθω να αναρωτιεμαι πως θα μαζευτουν μελη, κι εξακολουθω να φοβαμαι τις μικροτητες που προκυπτουν απο το πυθενα μολις καποιος (καποιος πρεπει να ειναι) μπει στο ΔΣ ή γινει πρόεδρας.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13-10-12, 15:55
.....
Αν ειναι να γινει καποια νεκρανασταση, ας γινει με φρεσκα παιδια και κανεναν απο τους παλιους (οι οποιοι θα ειναι προθυμοι να δωσουν βοηθεια κλπ),.......
Τόλη συμφωνώ μαζί σου !!!

Dimis
13-10-12, 16:14
Όσοι πιστοί προσέλθετε http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65705

Butterfly
13-10-12, 16:19
Διαβάζοντας ένα θέμα που άνοιξε πριν από λίγο ο dimis1978 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=3860) θα ήθελα (πιστεύω όχι μόνο εγώ) να ανεβάσετε ορισμένα link να μπορέσω να διαβάσω τι εστί ΠΣΦΕ για να μπορέσω να απαντήσω στο θέμα ΠΣΦΕ - Πρόθεση ενασχόλησης - συμμετοχής (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65705)

Φιλικά
Γιώργος

Dimis
13-10-12, 16:24
Γιωργο αυτο που πρεπει να γνωριζεις και εσυ και εγω και οποιος αλλος εχει την διαθεση να ασχοληθει ειναι το εξής:

Η αναγέννηση του Συλλογου θα εχει εναν και μονο σκοπό...

Να προαγει το χομπι μας

Οποιο και αν ειναι το τιμημα,οποιος και αν ειναι στο Δ.Σ.,οποια και αν ειναι τα μέλη,οπου και αν ειναι η φυσικη εδρα του,ο σκοπος του Συλλογου θα πρέπει να ειναι αυτος.

Για οποια αλλη απορια σου μπορείτε να διαβάσετε εδω www.psfe.gr

Butterfly
13-10-12, 16:43
Οποιο και αν ειναι το τιμημα,οποιος και αν ειναι στο Δ.Σ.,οποια και αν ειναι τα μέλη,οπου και αν ειναι η φυσικη εδρα του

Έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρθηκα σε τίποτα από τα παραπάνω :D :D :D :D

Για οποια αλλη απορια σου μπορείτε να διαβάσετε εδω www.psfe.gr

Μόνο αυτό ζήτησα, για να δω τον Σύλλογο :D :D :D

tsag
13-10-12, 16:58
θα ηθελα να ασχοληθω ......

Dimis
13-10-12, 17:13
θα ηθελα να ασχοληθω ......

Τσαγκ,εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65705 δηλωσε την προθεση σου...

Yiannis59
13-10-12, 18:04
Πολύ ωραίο όνειρο που κάποτε οταν ξεκίνησα το GD πριν κατι χρονια το ειχα και εγω
ενωμένοι ολοι οι χομπιστες ενωμένα τα φορα μια αγαπημένη παρεα κατω απο την σκεπη ενος χομπι
με πλακα γελιο πειράγματα ξεκούραση χωρις ο ενας να πιάνετε απο το (και) του αλλου και να γινετε το σώσε
και ύστερα ξύπνησα δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο
Πηγα στα υπόγεια του GD και ξαναδιαβασα τα θαμμένα αρχεία της εποχης που θελαμε σύλλογο (club) για δισκους ο ΠΣΦΕ μας αγγαλιασε και μας προσφερε έτοιμη στεγη αλλα εμεις θελαμε να ειμαστε αρχηγοι.
Ντροπή μονο ντροπή μπορώ να νιώσω και λύπη για αγαπημένους φιλους και συνεργάτες που δεν υπάρχουν πλεον
μονο και μονο γιατι υπήρξε διαφωνία πανω σε αυτο η και αλλα θέματα
δυστυχώς σε αυτον τον έρμο τοπο δεν γνωρίζουμε να διαφωνουμε κοσμια δεν ξεχναμε το, θα σου δειξω εγω ποιος ειμαι,
ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις εσυ εμενα, θα φυγω και θα στο κλείσω, γιατι εσυ και οχι εγω ,και θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο.
Ναι ειμαι υπερ του να δραστηριοποιηθεί ο σύλλογος ειμουν μελος και θα ξαναγινω αλλα φοβάμαι οτι πάλι θα την πληρώσουν οι λίγοι ονειροπόλοι που θα μπουν μπροστά
γιατι
ειμαι βεβαιος οτι πολλοι θα πουν τωρα μαζι σας και οταν ερθει η ωρα, φευγω και θα στο κλείσω γιατι εσυ και οχι εγω, το εχουμε δει και αυτο.
Μακαρι να κανω λαθος

Dimis
13-10-12, 18:43
Γιαννη,Τολη,αυτα που λετε ειναι σημαντικα και πρεπει να αποτελεσουν ΜΑΘΗΜΑ για αυτους που θα παρουν την σκυταλη...

Αλλα αυτο το ΜΑΘΗΜΑ για να το διδαξετε πρεπει να ειστε μαζι με αυτους που θα το διδαχθουν,εστω κι αν σας εχει κουρασει ολο αυτο,θα πρεπει να ειστε εκει για τα πρωτα βηματα.

Οποτε αν θελετε και εχετε ακομα εστω και λιγη διαθεση να ειστε μαζι δηλωστε εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65705 να "μετρηθουμε" και αν αξιζει ο κοπος να το προσπαθησουμε...

sps4ever(niktso)
13-10-12, 19:47
Πάλι πάει να φτιαχτεί ένας σύλλογος με μεγάλους στόχους χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη βάση των μελών. Ας μαζευτεί ένας πυρήνας 200-250 ανθρώπων ώστε να υπάρχει δυνατότητα να βρίσκονται άνθρωποι να ασχοληθούν και ας μπουν τότε στόχοι.
Δεν μπορεί να μιλάμε για ένα σύλλογο 100 ανθρώπων, μοιρασμένων στην Ελλάδα και να μιλάμε για να προσφέρει στο χόμπυ.
Αντε και να οργανωθεί ένα σεμινάριο. Και θα γίνει αυτό στην Αθήνα. Θα είναι δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου; Ωραία. Ναι αλλά πρέπει την επόμενη χρονιά να γίνει κάτι θεσ/νίκη. Και πότε θα κάνει σεμινάριο ο σύλλογος στη Κρήτη;Γιατί δεν μπορείς να χρησιμοποιείς εισφορές μελών για να προσφέρεις κάτι σε άλλα μέλη.Κάτι πρέπει να προσφέρει και στα υπόλοιπα μέλη του ο σύλλογος.
Ας γίνει κάτι χωρίς υψηλούς στοχους. Μπορεί να είναι και απλά μια εισαγωγή ζωντανών που δεν έρχονται. Να γίνει μια απλή ανταλλαγή-πώληση ζωντανών και εξοπλισμου. Και να ξαναγίνει.
Πράγματα που στο εξωτερικό είναι ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ στους χομπύστες και εδώ είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και για αυτά ούτε ΑΦΜ χρειαζόμαστε ούτε νομικό πρόσωπο.

Ας κάνουμε ένα απλό club και μετά αφού το πετύχουμε αυτό (γιατί και αυτό το "απλό" δεν είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε) και μετά ας μιλάμε για μεγάλους στόχους.

Dimis
13-10-12, 19:52
Πάλι πάει να φτιαχτεί ένας σύλλογος με μεγάλους στόχους χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη βάση των μελών. Ας μαζευτεί ένας πυρήνας 200-250 ανθρώπων ώστε να υπάρχει δυνατότητα να βρίσκονται άνθρωποι να ασχοληθούν και ας μπουν τότε στόχοι.
Δεν μπορεί να μιλάμε για ένα σύλλογο 100 ανθρώπων, μοιρασμένων στην Ελλάδα και να μιλάμε για να προσφέρει στο χόμπυ.

Μα δεν εχουν τεθει μεγαλοι στοχοι,ουτε καν οι προοπτικες!

Να "μετρηθουμε" θελουμε ωστε να ξερουμε την δυναμικη ενος νεου ξεκινηματος,αν ειμαστε πολλοι,υπαρχει μια προοπτικη,αλλα ας δουμε πρωτα την διαθεση που υπαρχει και με αυτο για μαγια θα τεθουν οι βασεις για τα περαιτερω...

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
13-10-12, 21:28
Πολύ ωραίο όνειρο που κάποτε οταν ξεκίνησα το GD πριν κατι χρονια το ειχα και εγω
ενωμένοι ολοι οι χομπιστες ενωμένα τα φορα μια αγαπημένη παρεα κατω απο την σκεπη ενος χομπι
με πλακα γελιο πειράγματα ξεκούραση χωρις ο ενας να πιάνετε απο το (και) του αλλου και να γινετε το σώσε
και ύστερα ξύπνησα δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο
Πηγα στα υπόγεια του GD και ξαναδιαβασα τα θαμμένα αρχεία της εποχης που θελαμε σύλλογο (club) για δισκους ο ΠΣΦΕ μας αγγαλιασε και μας προσφερε έτοιμη στεγη αλλα εμεις θελαμε να ειμαστε αρχηγοι.
Ντροπή μονο ντροπή μπορώ να νιώσω και λύπη για αγαπημένους φιλους και συνεργάτες που δεν υπάρχουν πλεον
μονο και μονο γιατι υπήρξε διαφωνία πανω σε αυτο η και αλλα θέματα
δυστυχώς σε αυτον τον έρμο τοπο δεν γνωρίζουμε να διαφωνουμε κοσμια δεν ξεχναμε το, θα σου δειξω εγω ποιος ειμαι,
ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις εσυ εμενα, θα φυγω και θα στο κλείσω, γιατι εσυ και οχι εγω ,και θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο.
Ναι ειμαι υπερ του να δραστηριοποιηθεί ο σύλλογος ειμουν μελος και θα ξαναγινω αλλα φοβάμαι οτι πάλι θα την πληρώσουν οι λίγοι ονειροπόλοι που θα μπουν μπροστά
γιατι
ειμαι βεβαιος οτι πολλοι θα πουν τωρα μαζι σας και οταν ερθει η ωρα, φευγω και θα στο κλείσω γιατι εσυ και οχι εγω, το εχουμε δει και αυτο.
Μακαρι να κανω λαθος
Γι αυτό θα είμαστε εμείς Yiannis59 εδω για να προφυλάξουμε τη νέ ηγεσία με την εμπειρία που έχουμε .
............
Ας κάνουμε ένα απλό club και μετά αφού το πετύχουμε αυτό (γιατί και αυτό το "απλό" δεν είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε) και μετά ας μιλάμε για μεγάλους στόχους.
Ετσι ..... σωστά τα λές .

Να "μετρηθουμε" θελουμε ωστε να ξερουμε την δυναμικη ενος νεου ξεκινηματος,αν ειμαστε πολλοι,υπαρχει μια προοπτικη,αλλα ας δουμε πρωτα την διαθεση που υπαρχει και με αυτο για μαγια θα τεθουν οι βασεις για τα περαιτερω...
Ακριβώς αυτό dimis1978 να μετρηθούμε πρώτα .........

sps4ever(niktso)
14-10-12, 09:44

Συγνωμη αλλά αυτό το κείμενο που έγραψες

και ενα ελάχιστο ποσό (μηνιαίως, ετησίως,θα δείξει...) για τους σκοπούς του συλλόγου,και ο σκοπός αυτός ειναι ο Σύλλογος να προάγει το χόμπι μας.

Μην σκέφτεστε την απόσταση,ο σύλλογος είναι Πανελλήνιος και ως Πανελλήνιος θα πρέπει να συμπεριφέρεται.

Οπότε δηλώστε συμμετοχή μόνο αν είστε σίγουροι οτι έχετε την διάθεση για τα παραπάνω.

μου θυμίζει μια "δήλωση" από τα παλιά.
Μιλάς για χρήματα. Αρα έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου. Το πού θα πάνε όμως αυτά τα χρήματα δεν το λες.
Μιλάς για Πανελλήνιο και προσωπικά θεωρώ ότι για να υπάρχει σύλλογος πανελλήνιος που να μπορεί να δώσει κάτι στους περισσότερους χομπύστες θέλει πάνω από 1000 μέλη (και λίγα λέω).
Μιλάς για σκοπό του συλλόγου να προωθήσει το χόμπυ. Εγώ λέω ότι ο σκοπός πρέπει να είναι να περνάμε καλά, να προσφέρουμε κάτι πίσω ώστε να αυξανόμαστε και ΚΑΠΟΙΑ στιγμή να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στους υπόλοιπους χομπύστες που ΔΕΝ είναι στη παρέα.
Εγώ λέω ότι αν ας πούμε μαζευτούμε και αρχίσουμε να κάνουμε μαζικές αγορές θα έρθουν και άλλοι. Από αυτούς που θα έρθουν 1 στους 30 θα θελήσει να συνεισφέρει ανιδιοτελώς. Και μετά βάζουμε στόχο για να κάνουμε ΕΝΑ σεμινάριο. Που θα βάλουμε ΟΣΟΙ θέλουν λεφτά για να πραγματοποιηθεί. Και όσοι θέλουν να το δουν θα δηλώσουν συμμετοχή εκ των προτέρων και θα "πληρώσουν" αντίτιμο για τη συμμετοχή τους.

Για να το κλείνω. Εγω μιλάω για κάτι χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς άλλους στόχους εκτός από τη γνωριμία μεταξύ μας και τη δυνατότητα συνάθροισης.
Συμμετοχή σε αυτό που ζητάς (αναφέρομαι σε εσένα επειδή εσύ άνοιξες το θέμα) δεν δηλώνω.
Φυσικά είμαι ένας και η γνώμη μου δεν μετράει αφού ήδη αρχίσατε να μαζεύεστε.

Dimis
14-10-12, 09:54
Δεν μπορω να απαντησω σε αυτα που μου λες.

Και αυτο διοτι δεν ξερω πως θα οργανωθει ολο αυτο,απλα θελω να δω ποσοι εχουν την διαθεση να οργανωθουν και να κανουν κατι πανω απο τα φορουμ και τις μικρες παρεες.

Το τι θα ειναι αυτο τελικα,θα το αποφασισουν οι πολλοι...

stelios816
14-10-12, 10:08
Συγνωμη αλλά αυτό το κείμενο που έγραψες

μου θυμίζει μια "δήλωση" από τα παλιά.
Μιλάς για χρήματα. Αρα έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου. Το πού θα πάνε όμως αυτά τα χρήματα δεν το λες.
Μιλάς για Πανελλήνιο και προσωπικά θεωρώ ότι για να υπάρχει σύλλογος πανελλήνιος που να μπορεί να δώσει κάτι στους περισσότερους χομπύστες θέλει πάνω από 1000 μέλη (και λίγα λέω).
Μιλάς για σκοπό του συλλόγου να προωθήσει το χόμπυ. Εγώ λέω ότι ο σκοπός πρέπει να είναι να περνάμε καλά, να προσφέρουμε κάτι πίσω ώστε να αυξανόμαστε και ΚΑΠΟΙΑ στιγμή να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στους υπόλοιπους χομπύστες που ΔΕΝ είναι στη παρέα.
Εγώ λέω ότι αν ας πούμε μαζευτούμε και αρχίσουμε να κάνουμε μαζικές αγορές θα έρθουν και άλλοι. Από αυτούς που θα έρθουν 1 στους 30 θα θελήσει να συνεισφέρει ανιδιοτελώς. Και μετά βάζουμε στόχο για να κάνουμε ΕΝΑ σεμινάριο. Που θα βάλουμε ΟΣΟΙ θέλουν λεφτά για να πραγματοποιηθεί. Και όσοι θέλουν να το δουν θα δηλώσουν συμμετοχή εκ των προτέρων και θα "πληρώσουν" αντίτιμο για τη συμμετοχή τους.

Για να το κλείνω. Εγω μιλάω για κάτι χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς άλλους στόχους εκτός από τη γνωριμία μεταξύ μας και τη δυνατότητα συνάθροισης.
Συμμετοχή σε αυτό που ζητάς (αναφέρομαι σε εσένα επειδή εσύ άνοιξες το θέμα) δεν δηλώνω.
Φυσικά είμαι ένας και η γνώμη μου δεν μετράει αφού ήδη αρχίσατε να μαζεύεστε.

θα συμφωνισω απολυτα μαζι σου φιλε μου. απλα ξεχνουν ευκολα απο οτι φαινετε τα λογια τους μερικοι και ξαφνικα ολος τυχαιος βγενουν στην επιφανεια.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
14-10-12, 10:20
stelios816 και sps4ever(niktso) το έγραψα και στο δίπλα θέμα .
Αυτο εσύ (και ο κάθε εσύ) θα το αποφασίσεις , με ποιό τρόπο δηλαδή θα προσφέρει ο σύλλογος .
Δεν γίνετε αυτη τη στιγμή να αποφασίσει κανένας για κανένα , απόψεις εκφράζουμε όλοι περιμένοντας τη μέτρηση που πραγματικα θα μας δείξη αν το θέλει ο κόσμος ή όχι .

Dimis
14-10-12, 10:21
θα συμφωνισω απολυτα μαζι σου φιλε μου. απλα ξεχνουν ευκολα απο οτι φαινετε τα λογια τους μερικοι και ξαφνικα ολος τυχαιος βγενουν στην επιφανεια.

Εξηγησε μας τι θελεις να πεις βρε Στελιο διοτι δεν το κατανοω...

Δεν το λεω για να το πω,αλλα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.

stelios816
14-10-12, 10:25
δεν λεγονται εδω αυτα δημητρη .

Dimis
14-10-12, 10:37
δεν λεγονται εδω αυτα δημητρη .

Οκ εσυ ξερεις.

Εδω θα ηθελα να πω οτι εγω σαν Δημητρης δεν εχω καμια προθεση να εχω καποιο ρολο στον πιθανο ανανεωμενο Συλλογο,απλα σαν συντονιστης εδω μεσα εκμεταλλευτηκα την θεση μου για να ξεκινησω μια δημοσκοπηση ωστε να δουμε ποιοι θελουν την αναβιωση του Συλλογου,και οταν τελειωσει αυτη η δημοσκοπηση,να τεθει η συζητηση,τι θελουμε και τι ζηταμε απο αυτη την νεα προσπαθεια και πως μπορουμε να το οργανωσουμε.

Αυτη η προτοβουλια ξεκινησε διοτι καθε φορα που συναντουσα καποιον συνχομπιστα παντα η συζητηση πηγαινε στο τι γινεται με τον συλλογο και γιατι ετσι και γιατι αλλιως...
Επισης συνεχεις ερωτησεις εδω μεσα στο φορουμ προς τον συλλογο και καμια απαντηση απο αυτον.

Ξαναλεω οτι δεν εχω διαθεση να εμπλακω αμεσα με τον συλλογο,περα απο την πιθανη χρηματικη συνδρομη αν υπαρχει,και βοηθεια με την παρουσια μου οπου χρειαστει.
Και αυτο διοτι ο χρονος μου ειναι ελαχιστος οπως επισης και ο χαρακτηρας μου δεν ειναι ο ιδανικος για τετοια πραγματα.

kwstas_original
14-10-12, 11:04
Θα ηθελα πολύ έναν συλλογο που να μας χωραει πραγματικα ολους κατω από την ιδια στεγη.
Ληπει πολύ κατι και οργανωμενο, και κοινο.
Ληπει γιατι υπαρχουν χασματα και διαφορετικες αποψεις όμως.
Δεν υπαρχει συμπνοια ιδεολογιας, όπως ακριβως γινεται και στα φορα, ο συλλογος αν και ξεχωριστο κομματι, δεν διαφερει και πολύ νομιζω.

Αν δεν παραμεριστουν οι οποιες διαφορες υπαρχουν, θα εχει ακομη πιο ασχημα αποτελεσματα την δευτερη φορα γιατι τα λαθη θα είναι ασυγχωρητα.

Γι’αυτό είναι σημαντικο η παλια γεννια να μηνει πιο πισω και να βγει μπροστα η νεα, να φερει την ανατροπη, να πεταξει τις παροπιδες και να εχει ανοιχτα μυαλα.

Ο συλλογος πρεπει να είναι η ‘’μαμα’’ του χομπυστα, και η μανα πρεπει να αγαπαει όλα της τα παιδια, χωρις να τα ξεχωριζει και χωρις να τους κολλαει ετικετες…

Εχω καποιες αμφιβολιες και καποια κολληματα ακομη, αλλα δεν μπορω με τιποτα να μηνω απραγος.
Δεν ειμαι μονος μου, εκπροσοπω και αλλους εκτως από τον εαυτο μου.
Αν αυτος ο συλλογος θα μας χωραει πραγματικα ολους, εγω και το MFG θα ειμαστε εδώ να τον στηριξουμε με οποιον τροπο κι αν χρειαστει.
Αν δεν μας χωραει ολους και αυτά είναι ακομη μια φορα λογια του αερα, ο δηθεν ανοιχτος συλλογος θα ξεμπροστιαστει από εμενα τον ιδιο και το δηλωνω ξεκαθαρα.

Πιστευετε ότι μας περνει?

Κανω αυτή την ερωτηση γιατι μιλησατε για ανοιγμα θεματος και ενδιαφερων από όλα τα Ελληνικα φορα.
Εγω χρειαζομαι καποιες απαντησεις πριν κανω κατι τετοιο, αρκετα βαδιζουμε στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα..
Τα στατιστικα του παρελθοντως δεν μου εμπνεουν καμια εμπιστοσυνη αλλα προσπαθω να βοηθησω και να στηριξω την προσπαθεια, στο χερι σας είναι να με αφησετε…

Δημητρακη, κανω εγω τωρα δημοσκοπιση….:smt047

sps4ever(niktso)
14-10-12, 11:32
@kwstas original

1. Δεν μπορώ να ακούω εκπροσώπους. Μιλάμε για να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο (άσχετα αν χρησιμοποιήσουμε ένα υπάρχων σχήμα) που να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε. Αν θέλεις να εκπροσωπείς κάποιους κάνε το αργότερα.
2. Ασχετα αν και εγώ μετέχω αλλού δεν άνοιξα το θέμα και δεν θα το κάνω. Όποιος θέλει να το ανοίξει όπου θέλει δικαίωμά του.
3. Οι διαφορές δεν είναι δυνατό και δεν μπορούν να παραμερισθούν. Αυτά θα πρέπει να τα σκεφθούμε ΑΦΟΥ ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε. Επίσης ιδανικές συνθήκες δεν μπορούν και δεν θα υπάρξουν ποτέ. Απλά αυτή τη φορά θα πρέπει να κρατήσουμε επίπεδο υποχρεωτικά. Αλλο προσωπικές αντεκλήσεις αλλο βρίσιμο. Στο βρίσιμο κάποιος πρέπει να φύγει είτε υποχρεωτικά είτε εθελοντικά.
4. Βάζεις όρους και προυποθέσεις. Αν μιλάμε για μια παρέα που πίνει καφέ και οργανώνει παραγγελίες δεν βλέπω γιατί να το κάνεις.
5. Δεν ξέρω αν με βάζεις στη παλιά γενιά ή όχι :D οπότε τζάμπα μιλάω

@stelios816 δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις αλλά πιστεύω ότι στη φάση αυτή πρέπει να δούμε τα πράγματα από μηδενική βάση. Ας αφιερώσουμε 2-3 ώρες σε μια συζήτηση να δούμε τι θέλει η πλειοψηφία και μετά αφού το δούμε βλέπουμε αν θέλουμε να μετέχουμε σε αυτό. Εκεί μπαίνει και η παράμετρος αν θέλουμε να συνυπάρξουμε με κάποια από τα άτομα που θα μετέχουν στο εγχείρημα.

@dimis1978 αν αλλάξει το αρχικό κείμενο και λέει ποιος ενδιαφέρεται να συζητήσουμε για μια αναβίωση του συλλόγου και με τι προοπτικές είμαι μέσα. Στο υπάρχων κείμενο συγνώμη αλλά δεν δεσμεύομαι και δεν σκοπεύω να βάλω χρήματα(χωρίς να ξέρω πού θα χρησιμοποιηθούν) δεν σκοπεύω να δηλώσω συμετοχη. Εγώ θέλω μια φρέσκια και από μηδενική βάση αρχή

@ όλους (επειδή το εθιξε ο Δημήτρης) δεν πρόκειται ούτε σκοπεύω να βάλω υποψηφιότητα για οτιδήποτε (εκτός από το οργάνωση ουζο(μπυρο-κρασο)κατάνυξης :p).Αυτό για να μην "τρομάζουν" κάποιοι παλιοί.

Dimis
14-10-12, 11:35
Kωστα σωστη και τιμια η θεση σου.

Αλλα δεν νομιζω πως μπορει καποιος να σου απαντησει ακομα,ειμαστε στην φαση του "να μετρηθουμε να δουμε αν αξιζει τον κοπο να ξεκινησουμε κατι..."
Το τι ακριβως θα ειναι αυτο το "κατι" μαλλον θα το μαθουμε οταν αυτοι που μαζευτουν θα εκθεσουν τις αποψεις τους για το πως θα ηθελαν να λειτουργησει αυτος ο Συλλογος.
Οι πολλοι θα αποφασισουν Κωστα...

Το σιγουρο ειναι οτι ολοι θα εχουν το βημα για να πουν τι θα ζητανε απο αυτον το νεο -αν υπαρξει τελικα - Συλλογο.

Βημα - βημα λοιπον...

Dimis
14-10-12, 11:47
@dimis1978 αν αλλάξει το αρχικό κείμενο και λέει ποιος ενδιαφέρεται να συζητήσουμε για μια αναβίωση του συλλόγου και με τι προοπτικές είμαι μέσα. Στο υπάρχων κείμενο συγνώμη αλλά δεν δεσμεύομαι και δεν σκοπεύω να βάλω χρήματα(χωρίς να ξέρω πού θα χρησιμοποιηθούν) δεν σκοπεύω να δηλώσω συμετοχη. Εγώ θέλω μια φρέσκια και από μηδενική βάση αρχή

Αγαπητε φιλε με βαζεις σε μια διαδικασια να απαντω για πραγματα που δεν δύναμαι να γνωριζω.

Το αρχικο κειμενο ειχε ως σκοπο να δωσει στους χομπιστες να καταλαβουν οτι πριν πουν "Ναι αμε ειμαι μεσα..." οτι απο αυτο το "Ναι" ΙΣΩΣ προκυψουν καποιες υποχρεωσεις,ειτε σε χρονο,ειτε σε χρημα,ειτε σε ευθυνες.

Ειλικρινα δεν ξερω αν χρειαστει να δωθουν χρηματα,αλλα εστω και για τα πιο απλα πραγματα θεωρω οτι ενα μικρο αντιτιμο πρεπει να δωθει,δεν ξερω αν αυτο το αντιτιμο θα ειναι για να εχουμε μια φυσικη εδρα,για καποιο σεμιναριο ή για καποια παρουσιαση ή για μια δωρεα ή για μια εκδρομη ή...ή...ή...

Το εβαλα και δεν προκειται να το αφαιρεσω απο το αρχικο κειμενο διοτι αν προκυψει εστω και η παραμικρη εισφορα ακομα και αν αυτη ειναι γελοια και προκειτε για φωτοτυπιες ψηφοδελτιων θα πρεπει να εχει ειπωθει απο την αρχη.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος.

Θα σας παρακαλεσω να μην μου κανετε περεταιρω ερωτησεις διοτι απαντω υποθετικα,και ο υποθετικος λογος μελλοντικα δημιουργει προβληματα.

kwstas_original
14-10-12, 12:24
@kwstas original
1. Δεν μπορώ να ακούω εκπροσώπους. Μιλάμε για να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο (άσχετα αν χρησιμοποιήσουμε ένα υπάρχων σχήμα) που να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε. Αν θέλεις να εκπροσωπείς κάποιους κάνε το αργότερα.
Στην μεση συμφωνω απολυτα.
Για τα υπολοιπα, καλως η κακως εκπροσοπω μια κοινοτητα, ένα φορουμ και μια ομαδα ανθρωπων, τους οποιους μπριζονομαι να βαλω σε μια διαδικασια…
Πρεπει να είμαι καλλημενος αλλιως μπορει να εκτεθω.Να βοηθησουμε παμε, μην τα ακουσουμε κι από πανω…
Δεν ζητησα και κανενα συμβολαιο, και δεν ειμαι και κανενας κυβερνητικος εκπροσωπος!:D
2. Ασχετα αν και εγώ μετέχω αλλού δεν άνοιξα το θέμα και δεν θα το κάνω. Όποιος θέλει να το ανοίξει όπου θέλει δικαίωμά του.
Για να συμμετεχεις μαλλων ψαχνεις να βρεις έναν σωστο τροπο να το κανεις, γιατι κατά βαθος το θελεις, όπως και εγω…

3. Οι διαφορές δεν είναι δυνατό και δεν μπορούν να παραμερισθούν. Αυτά θα πρέπει να τα σκεφθούμε ΑΦΟΥ ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε. Επίσης ιδανικές συνθήκες δεν μπορούν και δεν θα υπάρξουν ποτέ. Απλά αυτή τη φορά θα πρέπει να κρατήσουμε επίπεδο υποχρεωτικά. Αλλο προσωπικές αντεκλήσεις αλλο βρίσιμο. Στο βρίσιμο κάποιος πρέπει να φύγει είτε υποχρεωτικά είτε εθελοντικά.
Σωστα όλα.Τιποτα δεν θα παραμεριστει, πρεπει απλως να συνηπαρξουμε ολοι Με οποιονδηποτε τροπο, αλλα και να εχουμε λογο.. η θα γινει, η δεν θα γινει τιποτα.
4. Βάζεις όρους και προυποθέσεις. Αν μιλάμε για μια παρέα που πίνει καφέ και οργανώνει παραγγελίες δεν βλέπω γιατί να το κάνεις.
Δεν βαζω ορους ουτε προϋποθεσεις, απλα δεν μπορω να αφιερωσω χρονο, κοπο και χρημα σε μια προσπαθεια η οποια στο τελος ισως και να με φτυσει καταμουτρα.

Kωστα σωστη και τιμια η θεση σου.

Αλλα δεν νομιζω πως μπορει καποιος να σου απαντησει ακομα,ειμαστε στην φαση του "να μετρηθουμε να δουμε αν αξιζει τον κοπο να ξεκινησουμε κατι..."
Το τι ακριβως θα ειναι αυτο το "κατι" μαλλον θα το μαθουμε οταν αυτοι που μαζευτουν θα εκθεσουν τις αποψεις τους για το πως θα ηθελαν να λειτουργησει αυτος ο Συλλογος.
Οι πολλοι θα αποφασισουν Κωστα...

Το σιγουρο ειναι οτι ολοι θα εχουν το βημα για να πουν τι θα ζητανε απο αυτον το νεο -αν υπαρξει τελικα - Συλλογο.

Βημα - βημα λοιπον...
Θα υπαρξει κατι σιγουρα και αξιζει τον κοπο αν γινει σωστα ακομα πιο σιγουρα.
Ακομη και 100 να ενδιαφερθουν, τι θα τους πεις?
Δεν ειμαστε 300 ελαχιστο και δεν βγαινει?
Θα προσαρμοσουμε τον νέο συλλογο στις αναγκες.
Όπως προσαρμοζουμε την ζωη μας ολοκληρη και την καθημερινοτητα μας σε ολες τις συγκυριες της εποχης.
Και μετα θα είναι στο χερι του νεου συγχρωνου συλλογου να κερδιζει συνεχως νεα μελη.
Μελη όμως τα οποια οποια συνδρομη και να πληρωνουν θα εχουν καποια οφελη (και δεν μιλαω για κλαδεματα)…

kgf12345
14-10-12, 14:26
μιας και υπαρχει το θεμα θα πω κιεγω τις σκεψεις μου (σε ετουτο το θεμα και οχι στο αλλο,για διαφορους λογους),αν και δεν ειχα ποτε θεση στο συλλογο στο παρελθον.

κατα τη γνωμη μου,οπως ειπανε και αρκετοι παραπισω (συμπεριλαμβανομενου και του ιδιοκτητη του φορουμ) πρεπει η οποια προσπαθεια γινει, να γινει με την πρωτοβουλια και διαθεση των νεων στο χομπυ και στο χωρο.αυτο θα φερει και τα κινητρα και τη διαθεση για να γινει οτι πρεπει να γινει και να στηθει κατι τετοιο σωστα και απροβληματιστα αυτη τη φορα.

την οποια "ατμοσφαιρα" τη δημιουργουν τα ατομα(εστω και αν αυτο ειναι ακουσιο).

τα παλια μελη του παλιου συλλογου,κατα τη γνωμη μου πρεπει να ειναι "απλοι" αφανεις υποστηρικτες της νες προσπαθειας,και αυτο γιατι ειναι ανθρωπινως αδυνατο να εξαλειφθουν τα αισθηματα καχυποψιας,φοβου,προσωπικου εγωισμου,κλπ,κλπ.τουλαχιστον στην αρχη...φοβαμαι οτι τετοια αισθηματα θα υπονομευσουν την προσπαθεια...

καλως η κακως,τα παλια μελη του συλλογου χασανε την ευκαιρια που ειχανε με τα λαθη που κανανε και δεν εξαιρω κανεναν.κρινω μονο εκ του αποτελεσματος και γιαυτο αποκλειεται να φταινε μονο ενας η δυο ανθρωποι, ασχετως απτο ποσα "επεισοδια" δεν εχω δει...

μια τετοια προσπαθεια και με αυτες τις προυποθεσεις(της υπαρξης "υγειους ανταγωνισμου" με το υποβαθρο ομως της ευγενους αμιλας)θα δεχομουνα κιεγω να τη στηριξω χρηματικα η οπως αλλιως θα μπορουσα,εστω και χωρις να ειμαι μελος.

το "ζουμι" αυτων που θελω να πω ειναι: αφηστε το παρελθον,την καχυποψια και τον εγωισμο σας κατα μερος και στηριξτε ανευ ορον (σε λογικα πλαισια)μια προσπαθεια νεων χομπιστων για σωστη οργανωση στο χομπυ στην ελλαδα.

προσωπικα δεν βλεπω το λογο αυτη η προσσπαθεια να ειναι πανελληνιας εμβελειας -τουλαχιστον στην αρχη-χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορει καποιος απο αλλη πολη να συμμετασχει.αλλα αυτο δεν θα το κρινω εγω.απλα αποσο ξερω στις περισσοτερες χωρες υπαρχουνε club τοπικα που δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουνε απο πανελληνιους συλλογους σε αλλους τομεις.

lingistis
14-10-12, 17:56
Με ενδιαφέρον διαβάζω αυτές τις μέρες σε ψαροφόρουμ αντίστοιχα θέματα για το σύλλογο… παραθέτω εδώ σε γενικές γραμμές και αναφορικά τις απόψεις μου, για ότι αξίζουν, απόψεις που στο παρελθόν έχω αναπτύξει δημόσια…

Σύλλογος με μέλη από όλη την Ελλάδα πολύ δύσκολα να επιβιώσει. Έχει περισσότερα πράγματα που λειτουργούν κατά του παρά υπέρ.

Χρήματα θα χρειαστούν και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο οργανωμένο σχήμα χωρίς αυτά. Τα ποσό των 50 ευρώ π.χ. η συνδρομή του ΠΣΦΕ δυσανασχέτησε πολλούς σε βαθμό να μην ξαναγραφτούν. Πρέπει να βρεθεί-εξασφαλιστεί τρόπος εισροής χρημάτων.

Χρειάζονται ενεργά μέλη. Το ερώτημα που τίθεται στο καθένα μας είναι τι θα κερδίσω ΕΓΩ από την εγράφη μου στο σύλλογο. Απαντήσεις του τύπου ότι ο σύλλογος προάγει το χόμπι δεν είναι απάντηση στο ερώτημα… πρέπει να δοθεί απάντηση στο τι θα κερδίσει ΑΥΤΟΣ το νέο μέλος. Αν η μόνη διαφορά με κάποιον που δεν είναι μέλος είναι ότι αυτός πληρώνει ενώ ο άλλος όχι τότε γιατί να γραφτεί. Όταν ένας σύλλογος αποκτήσει πολλά μέλη τότε κάποια από αυτά θα είναι και ενεργά.

Πιστεύω ότι η δημιουργία τοπικών συλλόγων, club ή ομάδων ενυδρειόφιλων π.χ. κιχλίδων, δίσκων, ασπόνδυλων κλπ. αποτελούν τη βάση όχι για ένα πανελλήνιο σύλλογο αλλά για μια πανελλήνια ομοσπονδία ενυδρόφιλων.

Η συλλογική προσπάθεια σε τοπικό ή εξειδικευμένο αντικείμενο πιστεύω πως θα δημιουργήσει τελικά πιο πολλά ενεργά άτομα στο σύνολο της χώρας.

Το κάθε club λειτουργεί όπως θέλει και μπορεί με τα μέλη του και ως club συμμετέχει στην ομοσπονδία.

Το κάθε club μπορεί να προάγει πραγματικά το χόμπι στο τόπο του ή στο είδος του και η ομοσπονδία να οργανώνει τα μεγάλα events που θα αγκαλιάζουν όλους ή θα υποστηρίζει αξιόλογες δραστηριότητες συλλόγων.

Το παραπάνω σχήμα λειτουργεί σε πολλές χώρες και μπορεί να υιοθετηθεί ως μοντέλο και εδώ. Αν κινηθεί θέμα π.χ. για τη δημιουργία συλλόγου Αττικής θα εμφανιστούν αργά η γρήγορα σε αυτόν περισσότερα άτομα απότι για πανελλήνιο σύλλογο καθώς και άτομα που δεν συμμετέχουν σε φόρουμ και άλλες δραστηριότητες του διαδικτύου.

Αυτά φίλοι μου προς σκέψη και καλή επιτυχία σε ότι τελικά προχωρήσει… αν και όπως έγραψα είμαι υπέρ τοπικών συλλόγων θα συμβάλω στο μέτρο που μπορώ και σε πανελλήνιο.
προσωπικα δεν βλεπω το λογο αυτη η προσσπαθεια να ειναι πανελληνιας εμβελειας -τουλαχιστον στην αρχη-χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορει καποιος απο αλλη πολη να συμμετασχει. αλλα αυτο δεν θα το κρινω εγω. απλα αποσο ξερω στις περισσοτερες χωρες υπαρχουνε club τοπικα που δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουνε απο πανελληνιους συλλογους σε αλλους τομεις.

Τώρα είδα τη θέση του kgf12345... οπότε δεν είμαι ο μόνος που το βλέπει έτσι :D

tsoum
15-10-12, 02:45
Συμφωνώ με αυτά που λες Γιαννη, και σίγουρα υπαρχουν και "club τοπικα που δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουνε απο πανελληνιους συλλογους σε αλλους τομεις." Το θέμα είναι ποιο; Στα Γιαννενα υπαρχουν καμια 20αρια ατομα (και ισως να λεω πολλα) που ασχολουνται με τα ενυδρεία περα απο την γυαλα με το χρυσοψαρο. Οι μισοί απο αυτους μπαίνουν στα φορουμ, και ο καθένας είναι με τα δικά του. Ο ενας αφρική, ο αλλος αμαζονιο κτλκ. Αρα, καλλιστα μπορουμε αν ιδρύσουμε συλλογο "Ο Γιωργος", συλλογο "Ο Μιχαλης" και παει λεγοντας! :D:D:D Στη Φλωρινα π.χ. φανταζομαι θα είναι ακομα λιγότεροι

Απο την αλλη, αν δημιουργηθει π.χ. Πανελληνιος Συλλογος Κιχλιδων δεν βλεπω πως θα είναι διαφορετικος απο τον ΠΣΦΕ. Δηλαδή, θα υπαρχουν μερικά περισσότερα μελη στην Αθηνα, και οι υπολοιποι, είτε είναι είτε δεν είναι δεν θα εχει διαφορα... Και να θελουν, πως θα ανταλλαξουν ψαρια ενας κρητικός με εναν θρακιωτη για να αλλαξουν τα αιματα.

Που θελω να καταλήξω. Ειμαστε πολύ λίγοι για τοπικά σωματιά και πολύ αραιοί για πανελληνιους υπο-συλλογους. Μπορεί να εχουν στο εξωτερικό πολυ καλα οργανωμένους τοπικους συλλογους, αλλα οταν η μικρή πολη εχει μισο εκατομμυριο κατοίκους, που να συγκριθεί με τη μικρή ελληνική πολη; :rolleyes:

Εγω είμαι σίγουρος οτι θα υπαρξουν παλι τα ιδια θεματα του παρελθοντος, αλλα απο την αλλη, οταν σκεφτεσαι και την μπλουζα που θα παρεις, γιατι να δίνεις και 10€ ετσι για "πλακα"; Θα πρεπει να βρεθει καποιος τροπος για να εχουν κατι όλοι.
Π.χ. απο ενα φιλο που ειναι στον πτηνοτροφικό συλλογο, περνουν δαχτυλίδια για την πιστοποιηση των αναπαραγωγών τους. Αυτο όμως δεν υπαρχει σε εμας. Όπως εχω δηλωσει είμαι διατεθιμενος να βοηθησω στην αναγεννηση, αλλα αν δεν εχει καποιο αντικτυπο ή αποτελεσμα ή καποιο οφελος δεν θα κρατήσει για πολυ...

Tolis
15-10-12, 05:02
Συμβουλή παλιου συνιδρυτη, προεδρα, οτι θελετε, νο1:

Μην βαλετε στον συλλογο ανεραστους, χτικιασμενους απ το κακο τους απο γεννησιμιου. Βλαπτουν. Κι αν καταλαθος βαλετε, απωθηστε τους οσο το δυνατον πιο γρηγορα.

thanasis76
15-10-12, 08:41
Θα ηθελα πολύ έναν συλλογο που να μας χωραει πραγματικα ολους κατω από την ιδια στεγη.
Ληπει πολύ κατι και οργανωμενο, και κοινο.
Ληπει γιατι υπαρχουν χασματα και διαφορετικες αποψεις όμως.
Δεν υπαρχει συμπνοια ιδεολογιας, όπως ακριβως γινεται και στα φορα, ο συλλογος αν και ξεχωριστο κομματι, δεν διαφερει και πολύ νομιζω.

Αν δεν παραμεριστουν οι οποιες διαφορες υπαρχουν, θα εχει ακομη πιο ασχημα αποτελεσματα την δευτερη φορα γιατι τα λαθη θα είναι ασυγχωρητα.

Γι’αυτό είναι σημαντικο η παλια γεννια να μηνει πιο πισω και να βγει μπροστα η νεα, να φερει την ανατροπη, να πεταξει τις παροπιδες και να εχει ανοιχτα μυαλα.

Ο συλλογος πρεπει να είναι η ‘’μαμα’’ του χομπυστα, και η μανα πρεπει να αγαπαει όλα της τα παιδια, χωρις να τα ξεχωριζει και χωρις να τους κολλαει ετικετες…

Εχω καποιες αμφιβολιες και καποια κολληματα ακομη, αλλα δεν μπορω με τιποτα να μηνω απραγος.
Δεν ειμαι μονος μου, εκπροσοπω και αλλους εκτως από τον εαυτο μου.
Αν αυτος ο συλλογος θα μας χωραει πραγματικα ολους, εγω και το MFG θα ειμαστε εδώ να τον στηριξουμε με οποιον τροπο κι αν χρειαστει.
Αν δεν μας χωραει ολους και αυτά είναι ακομη μια φορα λογια του αερα, ο δηθεν ανοιχτος συλλογος θα ξεμπροστιαστει από εμενα τον ιδιο και το δηλωνω ξεκαθαρα.

Πιστευετε ότι μας περνει?

Κανω αυτή την ερωτηση γιατι μιλησατε για ανοιγμα θεματος και ενδιαφερων από όλα τα Ελληνικα φορα.
Εγω χρειαζομαι καποιες απαντησεις πριν κανω κατι τετοιο, αρκετα βαδιζουμε στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα..
Τα στατιστικα του παρελθοντως δεν μου εμπνεουν καμια εμπιστοσυνη αλλα προσπαθω να βοηθησω και να στηριξω την προσπαθεια, στο χερι σας είναι να με αφησετε…

Δημητρακη, κανω εγω τωρα δημοσκοπιση….:smt047

πολλα απο αυτα ειναι σωστα που λεει ο κωστας!!! δεν γινετε να εχουμε αυτοεξωριστει πολλα ατομα απο το φορουμ και να σκεφτουμε να ειμαστε ενεργα μελη στον ΠΣΦΕ...
θα χαρω πολυ να μπορεσουμε να φτιαξουμε κατι καλο, δυνατο και ομαδικο!!!! διαβαζω και περιμενω ανυπομονα να δω αν μας χωραει ολους η καινουργια αρχη!!!!!

το "ζουμι" αυτων που θελω να πω ειναι: αφηστε το παρελθον,την καχυποψια και τον εγωισμο σας κατα μερος και στηριξτε ανευ ορον (σε λογικα πλαισια)μια προσπαθεια νεων χομπιστων για σωστη οργανωση στο χομπυ στην ελλαδα.

προσωπικα δεν βλεπω το λογο αυτη η προσσπαθεια να ειναι πανελληνιας εμβελειας -τουλαχιστον στην αρχη-χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορει καποιος απο αλλη πολη να συμμετασχει.αλλα αυτο δεν θα το κρινω εγω.απλα αποσο ξερω στις περισσοτερες χωρες υπαρχουνε club τοπικα που δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουνε απο πανελληνιους συλλογους σε αλλους τομεις.

απο την μια γραφεις για οργανωση του χομπυ στην Ελλαδα και απο την αλλη οτι η προσπαθεια δεν πρεπει να ειναι πανελληνιας εμβελειας...!!!!!!
με αυτον τον τροπο μενει ολη η Ελλαδα εκτως και γινετε απλα κατι τοπικο σε καποια μεγαλη πολη!!! οποτε και ατομα δεν θα μαζευτουν πολλα , και πολλοι θα νιωθουν ξενοι... και τοτε δεν πρεπει να ονομαστει
Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου

κριμα γιατι ξεκιναμε λαθος!!!!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
15-10-12, 11:48
.........................

Κανένας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα , μη τρέχεις , με τις συμβουλές που ξεκίνησαν να δίδονται απ τους παλιούς , όλα θα πάνε καλά .
Αισιοδοξία θέλω και θα πάμε μπροστά !!!
Οι νέοι θα ανοίξουν νέους ορίζοντες και εάν δεν μας κάνουν και κάτι έτσι όπως το θέλουμε δεν πειράζει εμείς θα τους στηρίζουμε .
Επιτέλους θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη και όχι να προκαταλαμβάνουμε αρνητικά κατι το οποίο ακόμα δεν ξεκίνησε .

Εγω περιμένω πολύ κόσμο ακόμα να γράψει οτι το θέλει να γίνει κάτι τέτοιο .

Crazy_Beaver
15-10-12, 11:48
Εμένα οι απόψεις μου είναι ένα μπλέντερ των sps4ver, kwstas original και lingistis

Σίγουρα πρέπει να ξεκινήσει σαν club στα ξένα πρότυπα, σίγουρα πρέπει να υπάρχουν μέσα και MF keepers και σίγουρα πρέπει να δρα σαν τοπικά κλαμπ κάτω από μία ομπρέλα και βλέπουμε πως θα πάει!

ότι και να λέμε περισσότερο από αυτά σε αυτή την φάση , είναι λόγια του αέρα!:cool:

kgf12345
15-10-12, 12:11
απο την μια γραφεις για οργανωση του χομπυ στην Ελλαδα και απο την αλλη οτι η προσπαθεια δεν πρεπει να ειναι πανελληνιας εμβελειας...!!!!!!
με αυτον τον τροπο μενει ολη η Ελλαδα εκτως και γινετε απλα κατι τοπικο σε καποια μεγαλη πολη!!! οποτε και ατομα δεν θα μαζευτουν πολλα , και πολλοι θα νιωθουν ξενοι... και τοτε δεν πρεπει να ονομαστει
Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου

1)ακομη δεν εχει ξεκινησει τιποτα.
2)απο που και ως που η "οργανωση του χομπυ στην ελλαδα" ειναι συνυφασμενη με το η προσπαθεια αυτη να ειναι "πανελληνια"?

στο κατω κατω δεν θα διαλεξω εγω ποιο δρομο θα ακολουθησει η πλειοψηφια,απλα ανεφερα το γεγονος οτι σε ολες τις χωρες υπαρχουνε τοπικα Club και ετσι λειτουργει το συστημα.εδω εγινε μια προσπαθεια να λειτουργησει πανελληνιος συλογος και τελικα ναυαγησε.μηπως πρεπει να δοκιμαστει και αλλη συνταγη?δεν ειπα τιποτα για περιορισμο και εξειδικευση του καθε club σε ενα ειδος ψαριου η τυπο ενυδρειου.ουτε ειπα να "αποκλειστουνε" οι χομπυστες που τους αρεσουν τα "monster fish"-ουτε καν μου περασε απτο μυαλο τετοιο πραγμα.αυτα μονοι σας τα ειπατε...

εγω ειπα απλα οτι αντι να γινει προσπαθεια για συλλογο πανελληνιας εμβελειας (που εχει αποτυχει στο παρελθον) ισως θα ειναι πιο ευκολο αν γινει κατι πιο τοπικο.χωρις καν τον περιορισμο να εισαι κατοικος αθηνας πχ για να εισαι μελος.
αυτο απο μονο του θα διευκολυνει πιστευω τη διαχειρηση,τον προγραμματισμο και τα οποια εξοδα....

μια ιδεα ειπα βασισμενη στο γεγονος οτι ετσι οργανωνονται παντου.τωρα αν για λογους συναισθηματικους η δεν ξερω τι αλλο,θελετε να γινει "αναβιωση" του παλιου συλλογου καλως.η προσωπικη μου γνωμη ομως ειναι πως οι αλλαγες πρεπει να ειναι επι της ουσιας και σιγουρα ριζικες.ειδικα οταν υπαρχει και παρελθον...

γιαυτο και ειπα να μπουνε οι νεοι χομπυστες μπροστα στην προσπαθεια και οι παλιοι αφανεις (αλλα εμπρακτοι) υποστηρικτες.γιατι οι νεοι χομπυστες δεν εχουνε το αισθημα πικριας που εχουνε οι παλιοι(καποιοι εστω απο αυτους) που μπορει να υπονομευσει την προσπαθεια.

αν πιστευτε οτι ειναι τοσο λαθος η σκεψη μου,τι να πω....
οπως και ναχει παντως ελπιζω οτι και αν αποφασιστει να εχει επιτυχια και θα βοηθησω οπως μπορω αποκει που θα ειμαι.

ChocolatePuma
15-10-12, 12:49
Η άποψη μου για το θέμα, όσο πιο σύντομα γίνεται και χωρίς να γνωρίζω τι έγινε στο παρελθόν με την αντίστοιχη προσπάθεια

Βασική προϋπόθεση της προσπάθειας που θα γίνει είναι να υπάρχουν συμμετοχές μελών
Εφόσον εξασφαλιστούν αρκετές συμμετοχές (σε χρόνο, διάθεση & εισφορές), θα πρέπει να γίνει ταξινόμηση ανά περιοχή
Θεωρώ δεδομένο, πως λόγω πληθυσμού, οι συμμετοχές στο λεκανοπέδιο θα είναι οι περισσότερες
Και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε

Εγώ προσωπικά θα είχα αρκετές επιφυλάξεις να συμμετάσχω σε έναν σύλλογο με έδρα πχ τη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί θα γινόταν όλες οι συναντήσεις, θα οργανωνόταν σεμινάρια, παρουσιάσεις, ομιλίες κλπ
Ελάτε στη θέση κάποιου που μπορεί να είναι μέλος του συλλόγου, να συνεισφέρει χρηματικά, αλλά ποτέ δεν "καρπώνεται" κάτι από τη συμμετοχή του στον σύλλογο ;)

Εφόσον οργανωθεί ο ομάδα του λεκανοπεδίου, μετά μπορούμε να επεκταθούμε βάσει συμμετοχών και σε άλλες περιοχές και στη συνέχεια να γίνει κάτι πανελλαδικό

Δεν θα πω τπτ για το ελληνικό σύνδρομο της καρέκλας!
Νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανάλογες εμπειρίες πχ από τον χώρο εργασίας μας, οπότε ξέρουμε τι και από ποιους πρέπει να προστατευθούμε! ;)

Τέλος θεωρώ σωστό να δέσει το παλιο με το νέο. Οι παλιοί ξέρουν τι έφταιξε και ταυτόχρονα διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία και οι νέοι έχουν σίγουρα μεγαλύτερη διάθεση και μεράκι!

Και μια που βρήκα ευκαιρία, μια γενική παράκληση : Μην παίρνετε (ορισμένοι) απ τα μούτρα, κάθε νέο που απλά ρωτάει ή μεταφέρει τα λεγόμενα των πετσοπάδων. Ούτε να θεωρούμε τους τελευταίους, αντιπροσώπους του ίδιου του διαβόλου! Λίγο νερό στο κρασί (και κυρίως στο ύφος) δεν έκανε ποτέ κακό.
Το συγκεκριμένο σχόλιο δεν είναι και τόσο άσχετο με το νέο ξεκίνημα του συλλόγου (ή του club αν προτιμάτε)
Οφείλουμε όλοι μας, να προσέχουμε τι λέμε, πως το λέμε και τι λέξεις χρησιμοποιούμε
Η γνώση σε κάποιο αντικείμενο δεν με κάνει και καλύτερο χαρακτήρα από τον άλλον, ούτε μου δίνει το δικαίωμα να μιλάω απαξιωτικά (αναφέρομαι σε ορισμένα σχόλια των τελευταίων ημερών σε άλλες ενότητες & το κλείνω εδώ)
Ευτυχώς ο προφορικός λόγος έχει λιγότερους μπελάδες από τον γραπτό!

Καλή επιτυχία εύχομαι στη νέα προσπάθεια...

thanasis76
15-10-12, 12:58
Εγώ προσωπικά θα είχα αρκετές επιφυλάξεις να συμμετάσχω σε έναν σύλλογο με έδρα πχ τη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί θα γινόταν όλες οι συναντήσεις, θα οργανωνόταν σεμινάρια, παρουσιάσεις, ομιλίες κλπ
Ελάτε στη θέση κάποιου που μπορεί να είναι μέλος του συλλόγου, να συνεισφέρει χρηματικά, αλλά ποτέ δεν "καρπώνεται" κάτι από τη συμμετοχή του στον σύλλογο ;)

Εφόσον οργανωθεί ο ομάδα του λεκανοπεδίου, μετά μπορούμε να επεκταθούμε βάσει συμμετοχών και σε άλλες περιοχές και στη συνέχεια να γίνει κάτι πανελλαδικό

με αυτη την λογικη δεν θα μαζευτουν ποτε ατομα για κατι καλο!!!!! γιατι οταν θα προσπαθησετε να μαζευτειτε ατομα απο την Αθηνα και γυρω και δειτε οτι δεν φτανετε για τα λειτουργηκα του συλλογου θα ζητησετε την βοηθεια των γυρο..... και μετα τι??? περιμενεις να σου την δωσουν???
φαντασου αν εσυ εχεις επιφυλαξεις για εδρα την θεσσ. τι πρεπει να κανω εγω και αλλα παιδια που ειμαστε απο νησια...
μην βγαζετε με τις σκεψεις σας πολλα ατομα εκτος, γιατι παλι μια απο τα παλλια θα γινουν!!!!!!!!!

Chris82
15-10-12, 13:18
Παιδιά ας μαζευτούμε πρώτα να δούμε πόσοι είμαστε και μετά συζητάμε πως μπορεί να οργανωθεί.
Αν μαζευτούμε πολλοί τότε άνετα μπορούμε να οργανώσουμε σύλλογο ο οποίος θα μπορεί πχ να αναλάβει τα μεταφορικά έξοδα μελών της επαρχίας σε κάποια εκδήλωση του συλλόγου στην Αθήνα.
Όλα αυτά υποθετικά βέβαια καθώς δεν ξέρουμε καν πόσοι ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο.

thanasis76
15-10-12, 13:25
Παιδιά ας μαζευτούμε πρώτα να δούμε πόσοι είμαστε και μετά συζητάμε πως μπορεί να οργανωθεί.

εχεις απολυτο δικιο και αυτο επρεπε να γινει χωρις πολλα πολλα λογια!!!! καμια φορα λενε καλητερα να μασας παρα να μιλας...
με τα γραφομενα εδω μεσα και εμενα με κανουν να σκεφτομαι για να δηλωσω παρον και φανταζομαι πολλα ατομα απο ολη την Ελλαδα...
η σκεψεις μερικων χαλαν την ορεξη πολλων....

ChocolatePuma
15-10-12, 13:27
με αυτη την λογικη δεν θα μαζευτουν ποτε ατομα για κατι καλο!!!!! γιατι οταν θα προσπαθησετε να μαζευτειτε ατομα απο την Αθηνα και γυρω και δειτε οτι δεν φτανετε για τα λειτουργηκα του συλλογου θα ζητησετε την βοηθεια των γυρο..... και μετα τι??? περιμενεις να σου την δωσουν???
φαντασου αν εσυ εχεις επιφυλαξεις για εδρα την θεσσ. τι πρεπει να κανω εγω και αλλα παιδια που ειμαστε απο νησια...
μην βγαζετε με τις σκεψεις σας πολλα ατομα εκτος, γιατι παλι μια απο τα παλλια θα γινουν!!!!!!!!!

Είναι αυτό που είπα στο τέλος. Ο γραπτός λόγος έχει δυσκολίες
Μάλλον δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννοούσα

Δεν έβγαλα κανέναν εκτός. Εξήγησα πως εφόσον ο σύλλογος έχει συγκεκριμένη έδρα (Αθήνα), ίσως ορισμένοι νιώθουν αδικημένοι, γιατί απ τη μία θα είναι μέλη και θα συνεισφέρουν οικονομικά, απ την άλλη δεν θα μπορούν να "λάβουν" ότι συνολικά θα προσφέρει ο σύλλογος
Δεν νομίζω πως γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί ένας σύλλογος και παραμείνει μόνο στα χαρτια
Το θέμα είναι να προσφέρει κάτι στα μέλη
Αν λοιπόν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί (ή να συμβιβαστούμε) με την παραπάνω "αδικία", τότε ο σύλλογος θα πρέπει να επεκταθεί

Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να γράψω τη σκέψη μου
Απλά αν έχουμε κάτι στο μυαλό μας, ότι και να διαβάσουμε το μεταφράζουμε σύμφωνα μ αυτό που ήδη σκεφτόμαστε!

Ήδη έγραψα : Εφόσον οργανωθεί ο ομάδα του λεκανοπεδίου, μετά μπορούμε να επεκταθούμε βάσει συμμετοχών και σε άλλες περιοχές και στη συνέχεια να γίνει κάτι πανελλαδικό

kgf12345
15-10-12, 13:29
καμια φορα λενε καλητερα να μασας παρα να μιλας...
με τα γραφομενα εδω μεσα και εμενα με κανουν να σκεφτομαι για να δηλωσω παρον και φανταζομαι πολλα ατομα απο ολη την Ελλαδα...

.....

ChocolatePuma
15-10-12, 13:29
εχεις απολυτο δικιο και αυτο επρεπε να γινει χωρις πολλα πολλα λογια!!!! καμια φορα λενε καλητερα να μασας παρα να μιλας...

Θανάση (συνονόματε) ευτυχώς ακόμη υπάρχει ελευθερία σκέψης!
Που σημαίνει πως ακόμη κι αν κάτι δεν μας αρέσει να το διαβάζουμε (είτε είναι αντίθετο μ αυτό που πιστεύουμε) ο άλλος έχει δικαίωμα να το λέει
Κάτσε και σκέψου μήπως παίρνεις στραβά κάποια πράγματα, χωρίς πραγματικά να υπάρχει λόγος
Ή μήπως καταλαβαίνεις κάποια πράγματα τελείως διαφορετικά απ αυτά που θέλει ο άλλος να πει

(το "τελείως φιλικά" δεν χρειάζεται να το γράφω κάθε φορά...είναι δεδομένο! :D )

exelix
15-10-12, 13:30
Λεπτομέρειες δεν μπορούν να συζητηθούν μέσα από ένα φόρουμ για ένα σύλλογο που τώρα ξαναστήνεται. Απλά εδώ χρησιμοποιούμε το βήμα που μας δίνεται για να δηλώσουμε την πρόθεση συμμετοχής στη νέα προσπάθεια.

thanasis76
15-10-12, 13:37
παιδια κι εγω φιλικα μιλαω και οτι λεω ειναι επιδη θα ηθελα να ειμαι ενεργο μελος!!! παντος και καλα να μην καταλαβα τα οσα γραφονται, ισως το ιδιο λαθος να τα καταλαβουν κι αλλοι... διαβαστε καλα τι γραφουν μερικα ατομα και θα δειτε οτι δεν εχω τελειος αδικο!!!
ελπιζω ολα να πανε καλα...!!!!

kgf12345
15-10-12, 13:46
επειδη το βλεπω να γραφεται αρκετα,εγω παλι δεν εχω καταλαβει γιατι θα πρεπει καποιος να κερδισει κατι συγκεκριμενο απτο να συμμετεχει στο συλλογο με οποια μορφη θα εχει αυτος τελικα.:rolleyes:
η υπαρξη του και η πιθανη δυνατοτητα του να προαγει το χομπυ στη χωρα δεν ειναι αρκετο κερδος απο μονο του?
γιατι πρεπει καποιος να εχει να "λαβαινει" κατι αλλο?
γιατι θα πρεπει να πιεστουνε οσοι ξεκινησουνε αυτη την προσπαθεια να τους "ευχαριστησουνε" ολους με καποιο αλλο τροπο?
ισα ισα που αν υπαρξει επιτυχια και συμμετοχη, και λειτουργησει οπως πρεπει να λειτουργησει,μακροπροθεσμα θα οφεληθουνε ολοι οι χομπιστες αναιξερετως ακομη κιαν δεν ασχολουνται με το συλλογο.
δεν βγαζει κανεις κανεναν απεξω θαναση.ετσι κιαλλιως δεν υπαρχει τιποτα ακομα για νασαι απεξω η απο μεσα...

συμφωνω με τον exelix ομως οτι τετοια συζητηση των λεπτομερειων δεν μπορει να γινει απτο φορουμ.παρεξηγουνται πολλα πραγματα αποδω χωρις λογο.

ChocolatePuma
15-10-12, 14:00
επειδη το βλεπω να γραφεται αρκετα,εγω παλι δεν εχω καταλαβει γιατι θα πρεπει καποιος να κερδισει κατι συγκεκριμενο απτο να συμμετεχει στο συλλογο με οποια μορφη θα εχει αυτος τελικα.:rolleyes:
η υπαρξη του και η πιθανη δυνατοτητα του να προαγει το χομπυ στη χωρα δεν ειναι αρκετο κερδος απο μονο του?
γιατι πρεπει καποιος να εχει να "λαβαινει" κατι αλλο?
γιατι θα πρεπει να πιεστουνε οσοι ξεκινησουνε αυτη την προσπαθεια να τους "ευχαριστησουνε" ολους με καποιο αλλο τροπο?
ισα ισα που αν υπαρξει επιτυχια και συμμετοχη, και λειτουργησει οπως πρεπει να λειτουργησει,μακροπροθεσμα θα οφεληθουνε ολοι οι χομπιστες αναιξερετως ακομη κιαν δεν ασχολουνται με το συλλογο.
δεν βγαζει κανεις κανεναν απεξω θαναση.ετσι κιαλλιως δεν υπαρχει τιποτα ακομα για νασαι απεξω η απο μεσα...

συμφωνω με τον exelix ομως οτι τετοια συζητηση των λεπτομερειων δεν μπορει να γινει απτο φορουμ.παρεξηγουνται πολλα πραγματα αποδω χωρις λογο.

Και μόνο που θα μπορείς να μιλάς με με μια ομάδα ανθρώπων για το κοινό χόμπι, χωρίς να μεσολαβεί το %^#%$^@@ το πληκτρολόγιο...είναι κέρδος :D

Επίσης συμφωνώ με τον Στέλιο - Τις λεπτομέρειες...σε δεύτερη φάση

Καλό απόγευμα σε όλους...και καλή επιτυχία στην προσπάθεια

Ηλίας Β.
15-10-12, 14:10
Σταματη καλησπερα ειμαι ο Ηλιας,ελπιζω να εισαι καλα,θα ειμαι καζι σου σε οτι κανεις,και εγω ,αλλα και ο Γιωργος,ειμαι παλιο μελος του συλλογου και θελω να το ξανακανουμε αυτο για πολους λογους.Ας ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΤΑ ΧΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΦΙΛΙΚΑ ΗΛΙΑΣ Β.

kgf12345
15-10-12, 14:18
ενας αραβας συγκατοικος που ειχα οταν σπουδαζα μου ελεγε: αν βαλεις δυο αραβες στην ερημο μονους τους θα τσακωθουνε:D μοιαζουμε πολυ με τους αραβες τελικα:D

Crazy_Beaver
15-10-12, 14:21
Δεν καταλαβαίνω την εμμονή που έχουν ορισμένοι με τις εισφορές!

Για ψαχτείτε λίγο στο πως δουλεύουν τα club στο εξωτερικο!

Ας μην περιοριζόμαστε στον παλιό τρόπο λειτουργίας, ας σκεφτούμε καλύτερους οικονομικότερος και ποιο up to date τρόπους λειτουργίας

Σίγουρα καλό είναι να υπάρχει χώρο του συλόγου αλλά αυτό είναι και ακριβό, και δημιουργεί πικρίες (γιατί εδώ και όχι εκεί) και είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει στα ίδια αποτελέσματα!

Προσωπικά παρακολουθώ την συζήτηση αλλά δεν δηλώνω συμμετοχή στο άλλο θέμα αν δεν βεβαιωθώ ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση που θεωρώ σωστή!

ΥΓ. Ολα αυτά περί προβολής του χόμπι είναι :smt068

Παγκοσμίως οι σύλλογοι και τα club γίνονται για να κερδίζουν τα μέλη!Εδώ στην Ελλάδα μας έχουν φάει οι μεγάλες ιδέες!

kgf12345
15-10-12, 14:23

Ας μην περιοριζόμαστε στον παλιό τρόπο λειτουργίας, ας σκεφτούμε καλύτερους οικονομικότερος και ποιο up to date τρόπους λειτουργίας

Σίγουρα καλό είναι να υπάρχει χώρο του συλόγου αλλά αυτό είναι και ακριβό, και δημιουργεί πικρίες (γιατί εδώ και όχι εκεί) και είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει στα ίδια αποτελέσματα!

Προσωπικά παρακολουθώ την συζήτηση αλλά δεν δηλώνω συμμετοχή στο άλλο θέμα αν δεν βεβαιωθώ ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση που θεωρώ σωστή!

Παγκοσμίως οι σύλλογοι και τα club γίνονται για να κερδίζουν τα μέλη!Εδώ στην Ελλάδα μας έχουν φάει οι μεγάλες ιδέες!

+1...

thanasis76
15-10-12, 14:31

:smt023:smt023:smt023

sps4ever(niktso)
15-10-12, 14:35
@thanasis76 φίλε άσχετα αν είσαι μακρια.
Καμια φορά αθήνα έρχεσαι. Ε τότε θα το συνδυάσεις να βρεθείς με κάποιους από τους υπόλοιπους. Με κάποιους θα "δέσεις" και θα κρατήσεις μια πιο "καλή" επαφή.

Επιπλέον αν γίνονται ομαδικές παραγγελίες κάποιος θα μπει στο κόπο να πάρει και δικά σου πράγματα και να σου τα στείλει.

Ισα ισα που οι περισσότερο "απομωνομένοι" έχουν να κερδίσουν περισσότερα.
@crazy beaver εσύ θέλεις πολύ :smt079

Γιώργος Κ
15-10-12, 14:40
Εμενα με νοιαζει να γινονται σεμινάρια να επανα-κυκλοφορήσει το περιοδικο να βοηθαει οσους θελουν να ασχοληθουν με τα ενυδρεια! Να κανει καλυτερο και πιο ομορφο αυτο τον χωρο!

Αν θα γινονται εις την πρωτευουσα - στη Συρο - στη Σκυρο η στον Εβρο δε με νοιαζει καθολου!
Ετσι και αλλιως δε τα θελω ολα αυτα για μενα!

thanasis76
15-10-12, 14:51
@thanasis76 φίλε άσχετα αν είσαι μακρια.
Καμια φορά αθήνα έρχεσαι. Ε τότε θα το συνδυάσεις να βρεθείς με κάποιους από τους υπόλοιπους. Με κάποιους θα "δέσεις" και θα κρατήσεις μια πιο "καλή" επαφή.

Επιπλέον αν γίνονται ομαδικές παραγγελίες κάποιος θα μπει στο κόπο να πάρει και δικά σου πράγματα και να σου τα στείλει.

Ισα ισα που οι περισσότερο "απομωνομένοι" έχουν να κερδίσουν περισσότερα.

φιλε μου δεν εθεσα αυτα που αναφερεις σαν προβλημα!!! απλα μιλησα για τα λογια καποιον που απο οτι καταλαβα ( μαλλον λαθος ) θελουν να επικεντρωσουν τα μελη να ειναι κοντα... και οτι αν γινονταν αλλου θα ειχαν επιφυλαξεις να ειναι μελη..... δεν θελω κατι να κερδισω ... δεν ανεφερα πουθενα κατι τετοιο... οι σκεψη μερικων με απομακρυνει οτι τα κερδη που δεν ψαχνω!!!!
Εμενα με νοιαζει να γινονται σεμινάρια να επανα-κυκλοφορήσει το περιοδικο να βοηθαει οσους θελουν να ασχοληθουν με τα ενυδρεια! Να κανει καλυτερο και πιο ομορφο αυτο τον χωρο!

Αν θα γινονται εις την πρωτευουσα - στη Συρο - στη Σκυρο η στον Εβρο δε με νοιαζει καθολου!

+-3+-3+-3+-3

Dimis
15-10-12, 14:54

Δεν ειπα οτι ο συλλογος εχει σκοπο να προβαλει το χομπι αλλα να το ΠΡΟΑΓΕΙ!

Επισης η παρεουλα,οι μπυρες,οι μπριζολες και αλλα τετοια ομορφα μπορουν να γινουν μεσα απο το φορουμ,ποιος ο λογος να κανουμε ενα συλλογο για ολα αυτα?

Επισης οι μαζικες παραγγελιες παλι μπορουν να γινουν μεσα απο το φορουμ...

Επισης λετε συνεχεια την λεξη club,λες και ο συλλογος δεν θα ειναι ενα club αλλα κατι αλλο...

Ακομα λετε να χωριστουμε σε ενοτητες ανα κατηγοριες ψαριων και σε υποκατηγοριες ανα περιοχη γιατι αυτο κανουν στο εξωτερικο και πανε μια χαρα.
Ναι οντως αυτο γινεται στην Γερμανια,στην Γαλλια,στις ΗΠΑ,στο Ηνωμενο Βασιλειο,στην Τουρκια...

Εκει ομως οι αποστασεις ειναι χαωδεις και οι χομπιστες χιλιαδες,εμεις ειμαστε μια μικρη χωρα και οι οργανωμενοι χομπιστες δεν ξεπερνουν τους 1000,μαλλον τα παραλεω κιολας.

Δεν λεω οτι εγω εχω το δικιο,αλλα εχω μια αποψη,ισως να ειναι και λαθος...

Απλα δεν μπορω να καταλαβω αυτο που εχετε ξεκινησει ηδη,για το πως πρεπει να ειναι ο νεος συλλογος και τι πρεπει να δινει στους χομπυστες και που πρεπει να εχει εδρα κ.α. πολλα...

Ακομα δεν ξερουμε ποσοι θα ειμαστε,θα εκδώσουμε και ιδρυτικη διακήρυξη?

Ας δηλωσει οποιος θελει εναν συλλογο την προθεση του να συμμετεχει και αν δουμε οτι ειμαστε ενας ικανος αριθμος που αξιζει να προσπαθησουμε,τοτε θα παμε στο δια ταυτα.

snakepanos
15-10-12, 15:00
Γιωργο εμας μας ξεχασες απο Θεσσαλονικη μερια,εχεις δικιο σε οτι λες,,αλλα βλεπω ατομα που ειναι σχετικα καινουργια μελη να θελουν να βιοηθεισουν.
Πρεπει εμεις η ποιο παλιοί στον χωρο να ξεκινήσουμε ξανα κατι και να ακολουθησουν τα νεα παιδια που απο οτι φαινεται εχουν ορεξη.
Και οπως ανεφερες πρεπει να κυκλοφορήσει ξανα το περιοδικο σε ολους τους νομους ,και να γινονται παραγγελιες μεσο του φορουμ και θα τα διανεμουν οι μοντ κατα τοπους.
Πάντως τα ενυδρεια εδω στην Θεσσαλονικη υπαρχουν,[ του συλλόγου] ειναι σε μια αποθηκη ,,ο Μιχαλης ξερει.
Αν κανουμε ξανα ζωοτεχνια.

Επίσης να αναφερω οτι συνφωνω απολυτα με οσα αναφερει ο Δημητρης παραπανω και εχει δικιο σε ολα τα λεγομενα του.

Γιώργος Κ
15-10-12, 15:07
Ε ναι σε ολη την Ελλαδα !!! Τυχαια χρησιμοποίησα τα μερη της Ελλαδας ... Μακαρι να ειναι παντου ... απο την μια ακρη ως την αλλη :p

Crazy_Beaver
15-10-12, 15:07

:D:D:D:smt068

το περιοδικό σαν χαρτί κοστίζει!Μια καλή ιδέα είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό στο οποίο θα γράφουν χομπίστες για χομπίστες!Αλλά και πάλι αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και άτομα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και συγκεκριμένες γνώσεις . Επίσης ένα περιοδικό δεν ξέρω τί έχει να προσφέρει στην σημερινή εποχή;

Τώρα σχετικά με τα σεμινάρια, ένα σεμινάριο στην όμορφη Σύρο τί νόημα θα έχει και ποιος θα παέι; Επίσεις στην Αθήνα μπορεί να είναι πιο δυνατή η θαλασσινή κοινότητα και στην θεσν/νικη οι δισκάδες!Κάθε ένας έχει τις δικές του απαιτήσεις και είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοούνται οι μικρότερες ομάδες παρά όλη η Ελλάδα

Δεν ειπα οτι ο συλλογος εχει σκοπο να προβαλει το χομπι αλλα να το ΠΡΟΑΓΕΙ!

Επισης η παρεουλα,οι μπυρες,οι μπριζολες και αλλα τετοια ομορφα μπορουν να γινουν μεσα απο το φορουμ,ποιος ο λογος να κανουμε ενα συλλογο για ολα αυτα?

Επισης οι μαζικες παραγγελιες παλι μπορουν να γινουν μεσα απο το φορουμ...

Επισης λετε συνεχεια την λεξη club,λες και ο συλλογος δεν θα ειναι ενα club αλλα κατι αλλο...

Ακομα λετε να χωριστουμε σε ενοτητες ανα κατηγοριες ψαριων και σε υποκατηγοριες ανα περιοχη γιατι αυτο κανουν στο εξωτερικο και πανε μια χαρα.
Ναι οντως αυτο γινεται στην Γερμανια,στην Γαλλια,στις ΗΠΑ,στο Ηνωμενο Βασιλειο,στην Τουρκια...

Εκει ομως οι αποστασεις ειναι χαωδεις και οι χομπιστες χιλιαδες,εμεις ειμαστε μια μικρη χωρα και οι οργανωμενοι χομπιστες δεν ξεπερνουν τους 1000,μαλλον τα παραλεω κιολας.

Δεν λεω οτι εγω εχω το δικιο,αλλα εχω μια αποψη,ισως να ειναι και λαθος...

Απλα δεν μπορω να καταλαβω αυτο που εχετε ξεκινησει ηδη,για το πως πρεπει να ειναι ο νεος συλλογος και τι πρεπει να δινει στους χομπυστες και που πρεπει να εχει εδρα κ.α. πολλα...

Ακομα δεν ξερουμε ποσοι θα ειμαστε,θα εκδώσουμε και ιδρυτικη διακήρυξη?

Ας δηλωσει οποιος θελει εναν συλλογο την προθεση του να συμμετεχει και αν δουμε οτι ειμαστε ενας ικανος αριθμος που αξιζει να προσπαθησουμε,τοτε θα παμε στο δια ταυτα.

Αν δεν συζητήσουμε χαλαρά και ποιες γενικές γραμμές πως θα δούμε ποίοι ενδιαφέρονται και ποιοι όχι!

sps4ever(niktso)
15-10-12, 15:09
Δημήτρη
μιλάω για club γιατί θεωρώ ότι αυτό μπορεί να υπάρξει επιτυχώς για τα Ελληνικά δεδομένα.
Οι αποστάσεις ίσα ίσα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες για ορισμένους από εμάς. Σκέψου ότι οι χομπύστες στη Κρήτη, στην Ηπειρο έχουν πρόβλημα αφού ακόμα και τα μαγαζιά είναι περιορισμένα ενώ ακόμα και η σκέψη για ένα ταξίδι Αθήνα ή θεσ/νικη για ψωνια ειναι απαγορευτική για αυτούς. Αντιθετα στη Γερμανία ενα ταξίδι σε ένα κοντικό μαγαζί με ποικιλία ζωντανών είναι εύκολο.

Για τους υπόλοιπους που εύχονται για περιοδικά συγνώμη αλλά θεωρώ ότι είναι ανεδαφικό να το συζηταμε στη παρούσα φάση.

Crazy_Beaver
15-10-12, 15:09
Γιωργο εμας μας ξεχασες απο Θεσσαλονικη μερια,

Sorry αλλά αρχίσαμε πριν καν αρχίσουμε!Γι αυτό πρέπει να οργανώνεται τοπικά το θέμα!

Dimis
15-10-12, 15:22
Μα λεμε το ιδιο απλα το βλεπουμε απο αλλη σκοπια,αν συνασπιστούμε οι της Αττικης σε ενα club οι Σαμιωτες που ειναι 5 ολοι κι ολοι τι θα κανουν,οι Κρητικοι ειναι 12-15,Απο την Συρο ειναι 1,οι Πατρινοι 12 και οι Γιαννιωτες 8 και απο την Αλεξ/πολη 4...
Μπορουν αυτοι να κανουν club?
Σαφως και Οχι.

Ενω εμεις οι Αθηναιοι θα κανουμε μια clubΑΡΑ!
Και οι Σαλονικοι το ιδιο...

Οι αλλοι ομως?

Πρεπει να εναν τροπο να τους ενσωματώσουμε,ο Συλλογος παλαιοτερα γι αυτο ειχε τα κλιμακια.
Αν αυτο δεν πετυχε οκ,ας βρουμε καποιον αλλο τροπο.

Σε καθε ενωση,ειτε αυτος ειναι Γαμος ειτε ειναι συγχωνευση,ειτε...ειτε...Πρεπει να υπαρχει η ελαχιστη διαθεση συμβιβασμου.

Μπορει να τα διαβαζετε και να λετε "ο τυπος λεει συγκλονιστικες μ@λ@κιες..."
αλλα την εννοια ενος συλλογου ετσι την εκλαμβάνω, συναθροιζόμαστε για το κοινο καλο του χομπι μας.Οπου κοινο,βαλτε την αποψη την δικη μου,την δικη σου,του αλλου,του διπλα και το αθροισμα αυτων θα ειναι ο Συλλογος.

Crazy_Beaver
15-10-12, 15:30
Αυτός από την Σύρο μπορεί να μπει στο club Κυκλάδες ας πούμε!

Τώρα για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αρκετά άτομα σε ένα σημείο, ε τί να κάνουμε! Θα προσαρτίζονται κάπου αλλού!Δεν υπάρχει άλλη λύση!

Τα είδες και πιο πάνω!Ο σαλονικίος πετάχτηκε να πει ότι δεν μπήκε η θεσ/νικη στο παράδειγμά!

Σκέψου να οργάνωνες κάνα σεμινάριο !!!!

Έτσι δεν κάνουμε δουλειά!

Nick74
15-10-12, 15:35

Ενα ακομα πραγμα που εχει πολυ μεγαλη αναγκη το χομπυ, απιστευτη αναγκη θα ελεγα -αυτο βεβαια απαιτει εδρα-ειναι ενας χωρος με μερικα ενυδρεια (οκ μπορει να ειναι και κουτια του ικεα) ως "νοσοκομειο" η αν θες "καραντινα" ψαριων για μελη και μη.

ΙΣΩΣ πολλοι θεωρουν γραφικο το οτι -για δευτερη φορα- θετω θεμα χωρις να υπαρχει συλλογος καν, αλλα προσωπικα πιστευω πως καλο ειναι καποιοι στοχοι να συζητονται απο πριν.
Αν ο συλλογος και η επαναλειτουργεια του εχει αρχικο στοχο την αναπτυξη του χομπυ, πρεπει να σκεφτουμε παρα πολυ σοβαρα το ποια ειναι τα σημαντικοτερα προβληματα που εχουν οι νεοι και μη χομπυστες αυτη τη στιγμη, και αυτα ειναι δυο: η σωστη ενημερωση που ειπε ο Γιωργος και δευτερον -που προσωπικα το θεωρω σημαντικοτερο- τα ψαρια που πεθαινουν καθημερινα σε αστρωτα και λαθος στημενα ενυδρεια.
Πολλοι απο μας εχουν ιυοθετησει καποια ψαρακια κατα καιρους και τα εχουν σωσει απο βεβαιο χαμο, αλλα στο 99% των περιπτωσεων αυτο δεν ειναι εφικτο.
Θεωρω λοιπον πολυ μεγαλη αναγκη την υπαρξη ενος χωρου σαν "δημοσια καραντινα" οπου καποιος μπορει να αφησει σε καλα χερια για λιγο καιρο τα ψαρια του.

Crazy_Beaver
15-10-12, 15:42
Ενα ακομα πραγμα που εχει πολυ μεγαλη αναγκη το χομπυ, απιστευτη αναγκη θα ελεγα -αυτο βεβαια απαιτει εδρα-ειναι ενας χωρος με μερικα ενυδρεια (οκ μπορει να ειναι και κουτια του ικεα) ως "νοσοκομειο" η αν θες "καραντινα" ψαριων για μελη και μη.

ΙΣΩΣ πολλοι θεωρουν γραφικο το οτι -για δευτερη φορα- θετω θεμα χωρις να υπαρχει συλλογος καν, αλλα προσωπικα πιστευω πως καλο ειναι καποιοι στοχοι να συζητονται απο πριν.
Αν ο συλλογος και η επαναλειτουργεια του εχει αρχικο στοχο την αναπτυξη του χομπυ, πρεπει να σκεφτουμε παρα πολυ σοβαρα το ποια ειναι τα σημαντικοτερα προβληματα που εχουν οι νεοι και μη χομπυστες αυτη τη στιγμη, και αυτα ειναι δυο: η σωστη ενημερωση που ειπε ο Γιωργος και δευτερον -που προσωπικα το θεωρω σημαντικοτερο- τα ψαρια που πεθαινουν καθημερινα σε αστρωτα και λαθος στημενα ενυδρεια.
Πολλοι απο μας εχουν ιυοθετησει καποια ψαρακια κατα καιρους και τα εχουν σωσει απο βεβαιο χαμο, αλλα στο 99% των περιπτωσεων αυτο δεν ειναι εφικτο.
Θεωρω λοιπον πολυ μεγαλη αναγκη την υπαρξη ενος χωρου σαν "δημοσια καραντινα" οπου καποιος μπορει να αφησει σε καλα χερια για λιγο καιρο τα ψαρια του.

Τώρα είναι δυνατόν να μαζεύουμε λεφτά κάθε μήνα για ενοίκιο για να κρατάμε καραντίνες;

Επίσης ο σύλλογος πως θα προλαμβάνει την αγορά ζωντανών από ανενημέρωτους ανθρώπους;

Nick74
15-10-12, 15:49
Τώρα είναι δυνατόν να μαζεύουμε λεφτά κάθε μήνα για ενοίκιο για να κρατάμε καραντίνες;

εχεις απολυτο δικιο και αυτο ετσι οπως το θετω παλι ακουγεται ριξημο για οσους ειναι μακρυα, ομως αν βρεθει μια φορμουλα να γινουν ολα αυτα ΧΩΡΙΣ να υπαρχει αναγκη χωρου? πως σου φαινεται?

Crazy_Beaver
15-10-12, 15:53
εχεις απολυτο δικιο και αυτο ετσι οπως το θετω παλι ακουγεται ριξημο για οσους ειναι μακρυα, ομως αν βρεθει μια φορμουλα να γινουν ολα αυτα ΧΩΡΙΣ να υπαρχει αναγκη χωρου? πως σου φαινεται?

Μου φαίνεται formula 1!:D:D:D:D:D:D:D

Chris82
15-10-12, 15:57
Εμένα γνώμη μου είναι πως αν είναι να δίνουμε λεφτά και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων(αν όχι όλα) να πηγαίνει για ενοίκιο τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε δουλειά.

platy
15-10-12, 15:59
εκτος αν υπάρχει καποιο μέλος που αφιλοκερδώς μπορεί να διαθέσει καποιο χώρο...

Dimis
15-10-12, 16:00
Η απλα να μην υπαρχει φυσικη εδρα!

sps4ever(niktso)
15-10-12, 17:51
: η σωστη ενημερωση που ειπε ο Γιωργος και δευτερον -που προσωπικα το θεωρω σημαντικοτερο- τα ψαρια που πεθαινουν καθημερινα σε αστρωτα και λαθος στημενα ενυδρεια

Μα και για τα δύο αυτά υπάρχουν τα διάφορα fora. Ας τα αφήσουμε στην ακρη αυτα.

Διάθεση και χώρος να τα πουμε ζωντανα αυτά υπάρχει;

Nick74
15-10-12, 18:04
Διάθεση και χώρος να τα πουμε ζωντανα αυτά υπάρχει;

χμμμ αν ο σκοπος ειναι απλα να τα πουμε ζωντανα τοτε αυτο κανονιζεται κει με ενα καφε, δε χρειαζεται συλλογος για κατι τετοιο.
Νομιζω τα θεματα που θιχτηκαν καθως και το να βαλουμε ολοι ενα χερακι να σηκωσουμε λιγο τον πηχη στο χομπυ γενικοτςρα ειναι σημαντικοτερα απο αυτο.
Αποψη μου παντα

mathaios81
15-10-12, 19:06
μακαρι παιδια να κανετε ξανα πραγματικοτητα το θαυμα της αναστασης....

sps4ever(niktso)
15-10-12, 20:24
χμμμ αν ο σκοπος ειναι απλα να τα πουμε ζωντανα τοτε αυτο κανονιζεται κει με ενα καφε, δε χρειαζεται συλλογος για κατι τετοιο.
Νομιζω τα θεματα που θιχτηκαν καθως και το να βαλουμε ολοι ενα χερακι να σηκωσουμε λιγο τον πηχη στο χομπυ γενικοτςρα ειναι σημαντικοτερα απο αυτο.
Αποψη μου παντα

Εννοώ να συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτη από κοντά.

NIDAL
15-10-12, 21:26
Εννοώ να συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτη από κοντά.
Εεεεετσι!!!!!

beat89
16-10-12, 15:09
Λεπτομεριες οπως τι θα κανει ο συλλογος,με ποιον τροπο,αν θα ειναι πανελληνιος ή οχι δεν μπορουν να συζητηθουν εδω μεσα.Ενα λογος ειναι οτι σε αυτη την προσπαθεια ειναι ατομα απο διαφορα φορα,που για να υπαρξει καλυτερη επικοινωνια πρεπει να βρεθουν απο κοντα.Να υπαρξουν προτασεις,να συζητηθουν και να παρθουν αποφασεις.Το σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστει χρονος.Αλλα το θεμα ειναι να προσπαθησουμε...

lingistis
16-10-12, 20:08
Γιατί να μην γίνει κουβέντα στο φορουμ (αν υπάρχει ακόμα) του ΠΣΦΕ;

www.aquarist.gr/forum (http://www.aquarist.gr/forum/)

Ας ανοιχτεί λίγες μέρες για όλους και ας κατατεθούν εκεί σκέψεις και προτάσεις από όσους ενδιαφέρονται.

Με αφορμή την παρακάτω πρόταση
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65782

χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του :smt077 νομίζω ότι έτσι θα συμμετάσχουν άτομα κυρίως από την Αττική... άρα τοπικό σύλλογο. Εγώ που θέλω να συμμετάσχω δεν θα μπορέσω και θα ρωτάω μετά να μάθω ποιοι ήταν και τι είπαν. Πρόταση μου είναι να αναφερθούν μερικές πόλεις και να γίνει μια ψηφοφορία από τα άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στο σύλλογο για το που θέλουν να γίνει μια πρώτη φυσική συνάντηση... και στο κάτω κάτω ας γίνουν πολλές συναντήσεις σε διάφορες πόλεις ;)

sps4ever(niktso)
16-10-12, 21:43

+1000

Φίλε lingistis μακάρι να μπορέσει να γίνει μια μεγάλη "παρέα". Αλλά ας ξεκινήσουμε πρώτα στην Αθήνα που είμαστε ζεστοί, να δούμε αν θα υπάρξει κοινή συνισταμένη, να δούμε μετά πόσοι το υποστηρίζουν.

Ετσι κι αλλιώς για να δούμε κάτι καλό (σεμινάριο ας πούμε) θα περάσει καιρός.

Ελπίζω να διαψευστώ

beat89
17-10-12, 15:59

Ας ανοιχτεί λίγες μέρες για όλους και ας κατατεθούν εκεί σκέψεις και προτάσεις από όσους ενδιαφέρονται.

Η προταση του lingistis ειναι πολυ καλη μιας και θα μπορει να γινει συζητηση με ατομα απο ολα τα φορα ταυτοχρονα.Αν δεν γινεται αμεσα,τοτε μετα απο τις πρωτες συναντησεις να τεθουν εκει τα αποτελεσματα και οι προτασεις,για να συζητηθουν.
Αν βεβαια ειναι πρακτικα εφικτο...

tsag
12-11-12, 15:45
εγω προτεινω για εδρα να βρουμε ενα χωρο σε ενα δημοσιο κτηριο , οπου δεν θα εχουμε ενοικιο.