PDA

Επιστροφή στο Forum : ΨΑΡΙ...ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ


ChocolatePuma
10-10-12, 07:00
Καλημέρα σε όλους

Ξέρεις κανείς το παρακάτω ψάρι...σε ποιο είδος ανήκει?

Πάνος
10-10-12, 07:18
sailfin molly μιαζει http://www.google.gr/search?q=gold+sailfin+molly&hl=el&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=NgV1UJ77JKOy0QXmi4CgCg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=754 ...αλλα απο τη μια εχει γονοποδιο..κι απο την αλλη οχι το μεγαλο πτερυγιο του αρσενικου του ειδους. ισως εχουν κανει ποικιλια με κοντο πτερυγιο στα αρσενικο..ή δε ξερω αν ειναι νεαρο ωστε να εχει αναπτυχθει γονοποδιο και οχι ακομη το ραχιαιο πτερυγιο που δινει και το ονομα στο ειδος.

ChocolatePuma
10-10-12, 07:27
sailfin molly μιαζει http://www.google.gr/search?q=gold+sailfin+molly&hl=el&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=NgV1UJ77JKOy0QXmi4CgCg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=754 ...αλλα απο τη μια εχει γονοποδιο..κι απο την αλλη οχι το μεγαλο πτερυγιο του αρσενικου του ειδους. ισως εχουν κανει ποικιλια με κοντο πτερυγιο στα αρσενικο..ή δε ξερω αν ειναι νεαρο ωστε να εχει αναπτυχθει γονοποδιο και οχι ακομη το ραχιαιο πτερυγιο που δινει και το ονομα στο ειδος. Διάβασα το παρακάτω που ίσως εξηγεί το μικρό πτερύγιο : Η ανάπτυξη των μεγάλων πτερυγίων των αρσενικών εξαρτάται από τις θρεπτικές ουσίες που παίρνει το ψάρι με την σίτιση του και μπορεί να μην αναπτυχθούν κατάλληλα εάν δεν παραλαμβάνονται οι κατάλληλες τροφές.


Να σαι καλά Πάνο!
Απ ότι είδα απ τις φωτογραφίες...μοιάζει αρκετά με sailfin moly..
Άρα μιλάμε για ένα ψάρι που φτάνει σε μέγεθος τα 15 - 18 εκ

Και ο αγαπητός πετσοπας :smt068...το πούλησε σε φίλο μου :smt079 για συγκάτοικο σε μονομαχοενυδρείο 30λιτρο...και του έδωσε μαζί και ένα platy!!!!:mad:

Και πάλι ευχαριστώ