Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ψαρι για ενυδρειο με δυνατη ροη.

ignatios1993
09-10-12, 22:54
παιδες εχουμε κανενα ειδος που να γουσταρει πολυ δυνατη ροη! και να μπαινει σε 45αλιτρο?

mathaios81
10-10-12, 00:50
κανενα για αυτα τα λιτρα...

tsala
10-10-12, 01:04
1με2.χαρεμακια.γκαπυ

mathaios81
10-10-12, 01:30
μπορεις σε παρακαλω να μου δικαιολογησεις; την απαντηση σου σε παρακαλω τσαλα?

snakepanos
10-10-12, 09:14
μπορεις σε παρακαλω να μου δικαιολογησεις; την απαντηση σου σε παρακαλω τσαλα?
Και εγω το ιδιο με το φιλο εχω απορίες για την απαντηση σου Τσαλα.

tsala
10-10-12, 13:18
Γιατι.ρε.παιδια.σας.φαινεται.παραξενο?
Δεν.μπαινουν.5-6.γκαπακια(σταθερα).σε.45.λιτρα?
Με.ενα.καλο.φιλτρο.δεν.θα.υπαρχει.κανενα.προλημα.
Και.μια.σωστη.διαχειρηση.του.πληθυσμου,ολα.θα.πανε .καλα.
Εννοειται,δεν.θα.κραταει.γεννες..θα.τα.δινει..
Θα.μεταφερονται.απο.το.ενυδρειο.(μικρα.ακομα).σε.μ ια.γεννηστρα(15λ).
μεχρι.να.μεγαλωσουν.
Αν.δεν.εχει.αλλο.ενυδρειο.για.γεννηστρα,το.φυτευει .φουλ.και.οποια
μεγαλωσουν.λιγο.φευγουν...
Επισεις.μπορει.να.βαλει.μονο.αρσενικα.
Προφανως.απορειτε.για.την.απαντηση.μου.λογω.υπερπλ ηθυσμου..
Εξηγησα.πιο.πανω...αλλο.λογω.δεν.βρισκω.

exelix
10-10-12, 13:32
παιδες εχουμε κανενα ειδος που να γουσταρει πολυ δυνατη ροη! και να μπαινει σε 45αλιτρο?

....

genecr
10-10-12, 13:40
η πολύ δυνατή ροή αρέσει στις αφρικάνες, τα λίτρα είναι πολύ λίγα αλλά ίσως να μπορείς να κρατήσεις 1 ζευγάρι κοχυλόψαρα από ταγκανικα πλευρά... ποιές οι διαστάσεις του ενυδρείου;

Χρηστος Ζ.
10-10-12, 13:44
το borneo sucker το γνωριζεις? με λιγη φαντασια μοιαζει με σαλαχι.
ξερω οτι θελει πολυ δυνατη ροη και διακοσμηση ενυδρειου με αρκετες κροκαλες, αλλα δεν γνωριζω τις απαιτησεις του.

platy
10-10-12, 14:51
ελαχιστα λιτρα 80.......

ignatios1993
10-10-12, 14:55
43*35*30

Χρηστος Ζ.
10-10-12, 14:55
δεν ηξερα οτι γινεται τοσο μεγαλο. απο φωτογραφιες μου φαινοταν πιο μικρο.

platy
10-10-12, 15:01
γινεται μεχρι 10 εκατοστα...το θέμα ειναι οτι θέλει ισχυρή ροη ,πολύ καλη βιολογία(αρκετο ογκο δηλαδη στο φιλτρο) και καθαρό νερο...θερμοκρασίες δε απο 18-24 που σημαινει οτι αν ανέβεις μετα το πασχα στους 28 τα ξεχνας...

dinos99
10-10-12, 16:15
IMO μια χαρα μπαινει στα 45 λιτρα,αν....μπορεις να του προσφερεις αυτα που χρειαζεται.

Υ.Γκαλη,χρυση κ αγια η βιβλιογραφια αλλα δεν μπορει κανεις και σε κανενα να πει αν θα βαλει το χ ή ψ ψαρι στο ενυδρειο του,αν δεν το εχει φιλοξενησει πρωτα ο ιδιος.

platy
10-10-12, 17:38
1oν απο πού συμπέρανες οτι δεν το εχω φιλοξενίσει και οτι τα βγάζω απο το κεφάλι μου (ή εστω δεν εχω αυτα τα συμπεράσματα απο φίλους)....

2ον ειναι ένα ψάρι δηλαδη που θα παροτρύνεις καποιον να βάλλει 1 μόνο του σε 45λίτρα χωρίς να ξέρει τπτ για αυτό και ιδιαίτερα οταν δεν εχει την ανάλογη εμπειρία??

maikl
10-10-12, 18:43
Τη δυνατη ροη δεν ακουσαμε.....

rtolis
10-10-12, 19:20
Δεν είναι μόνο τα λίτρα κώλυμα. Συνήθως στη φύση δυνατή ροή σημαίνει και χαμηλή θερμοκρασία..
Να ρωτήσω γιατί είναι must να έχει δυνατή ροή το ενυδρειάκι?

ignatios1993
10-10-12, 19:51
το εχω φτιαξει ετσι! εχω ενσωματωσει ενα εξωτερικο φιλτρο μεσα στο καπακι και μου γυρναει περιπου 30 φορες τα λιτρα μου!

janickrules
10-10-12, 20:04
παντως γκαπυ σε 45 λιτρα μπαινουν!
μην υπερβαλουμε κιολας!!

και δυνατη σχετικα,ροη θελουν!

οχι βεβαια τοσο δυνατη...

genecr
10-10-12, 20:09
αν έχεις βάλει σε 45άρι φίλτρο με 1300 λίτρα την ώρα κανενα ψάρι νομίζω δεν θα την παλέψει ούτε φυτό θα μείνει στη θέση του... υπερβολή

ignatios1993
10-10-12, 20:15
ειναι μοιρασμενη πολυ καλα η ροη! 1/3 εδαφος
1/3 μεση 1/3 πανω! αλλα μονο για αλατια πιστευω οτι ειναι οκ!

nikolakis94
10-10-12, 20:33
Τοση πιεση που εχει το νερο θα κοβει τα ψαρια στη μεση:D.

ignatios1993
10-10-12, 20:36
δεν ειναι και τοσο μεγαλη! :P ειναι ποιρασμενη παντου

nikolakis94
10-10-12, 20:59
με τετοια κυκλοφορια το κανεις θαλασσινο.

stratigos24
10-10-12, 21:02
Υπαρχει ενα ψαρι που μου ηρθε στο μυαλο οταν ειπες δυνατη ροη. Δεν ξερω ομως αν μπαινει σε αυτα τα λιτρα.

Σε καποιο απο τα παρακατω βιντεο το δειχνουν (ειμαι δουλεια και δεν εχω ηχο να δω που):

http://www.youtube.com/watch?v=h-eSgcfz-mw

http://www.youtube.com/watch?v=u9g4e2VnVJM&feature=relmfu <----(σε αυτο το βιντεο στο 2:18 το δειχνουν)

http://www.youtube.com/watch?v=wPrS_4Ah4n4&feature=relmfu

platy
10-10-12, 21:17
αυτο που λεμε παραπάνω ειναι stratigos ..το borneo sucker*στο 2.18 του βιντεο*

stratigos24
10-10-12, 21:19
Σορρυ, δεν το προσεξα. :)

genecr
10-10-12, 21:21
Υπαρχει ενα ψαρι που μου ηρθε στο μυαλο οταν ειπες δυνατη ροη. Δεν ξερω ομως αν μπαινει σε αυτα τα λιτρα.

Σε καποιο απο τα παρακατω βιντεο το δειχνουν (ειμαι δουλεια και δεν εχω ηχο να δω που):

http://www.youtube.com/watch?v=h-eSgcfz-mw

http://www.youtube.com/watch?v=u9g4e2VnVJM&feature=relmfu <----(σε αυτο το βιντεο στο 2:18 το δειχνουν)

http://www.youtube.com/watch?v=wPrS_4Ah4n4&feature=relmfu

στο δεύτερο βιντεο γύρω στο 5.30
δεν την είχα δει την εκπομπή. μπράβο στα παιδιά

platy
10-10-12, 21:22
και επειδή ρώτησε καποιος....''Δεν είναι μόνο τα λίτρα κώλυμα. Συνήθως στη φύση δυνατή ροή σημαίνει και χαμηλή θερμοκρασία..
Να ρωτήσω γιατί είναι must να έχει δυνατή ροή το ενυδρειάκι?
''

δυνατή ροή χρειάζεται επειδή αυτο το ψαράκι εχει μάθει στον βιότοπο του να πιάνεται σε πετρες και να ζεί σε αυξημένη ροή...αρα και εμείς θα πρέπει να το διατηρήσουμε σε αυτες τις συνθήκες...

janickrules
10-10-12, 21:25
ουτε εγω την ειχα δει την εκπομπη!
μπραβο τους!!

nikolakis94
10-10-12, 21:33
που να την δουμε τετοια εκπομπη.πρεπει να ζεις στην θρακη για να την δεις.κανενα γνωστο καναλι δεν καταδεχεται να κανει κατι τετοιο δυστυχως.Μπραβο στα παιδια μου μιλησαν.

platy
10-10-12, 21:35
υπηρχε σε θέμα εδω στο φορουμ,αλλα πιθανοτατα ειναι θαμμένο καπου οπως πολλα αλλαα!!

rtolis
10-10-12, 23:45
Δεν νομίζω να χρειάζεται τόσο ακραία κυκλοφορία νερού. Σε ενυδρείο, τόσο μικρό κιόλας, είναι σαν να έχεις μίξερ, όσο στρωτά και να διανέμεται.
Ότι ψάρι και να μπει ή θα σκοτωθεί ή θα πεθάνει από εξάντληση. Και το να βάλεις ένα φίλτρο που γυρίζει 1200-1300 λίτρα σε 45 λίτρα ενυδρείο, σου περισσεύουν λεφτά να δώσεις στη ΔΕΗ.

Δεν νομίζω να χρειάζεται τόοοσο πολύ δυνατή κυκλοφορία το Borneo sucker. Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι η ροή, θα βρεθεί ένα φίλτρο να έχει όση χρειαστεί, το θέμα είναι η θερμοκρασία, κατά τη γνώμη μου πάντα. Το να έχει 22 με 24 βαθμούς συνέχεια.
Τώρα θα μου πεις και τα white cloud τόσο θέλουν... Να σε ρωτήσω αν το έχεις φιλοξενήσει το ψαράκι platy? Το Borneo εννοώ?

platy
11-10-12, 00:06
ναι φίλε μου ..για μικρό χρονικό διάστημα σε species tank (3 του ειδους) με χαλαζιακο χαλικι και μεγαλες πετρες μεσα...σε 80ρι ενυδρείο με σταθερη θερμοκρασία στους 24-5 βαθμους αλλαγες 2 φορες τη βδομαδα 20%... οσο για το φίλτρο που λέτε..ναι ...ισως δεν παίζει τοσο πολύ ρολο η ροή (λιτρα ανα ωρα) κανεις δεν ειπε για 1500λιτρα σε 45λιτρο,αλλα το ενυδρείο που θα το φιλοξενίσει και το φίλτρο που θα εχουμε πρεπει να ειναι ικανό να κάνει πολύ καλη κυκλοφορία μεσα στο ενυδρείο....αφου ξέρουμε οτι έτσι ειναι στο βιότοπο του δε νομίζεις οτι ειναι καλύτερο να του το προσφέρουμε κιολας..?

Χρηστος Ζ.
11-10-12, 00:07
ψαρια που ζουν σε μερη με αυξημενη ροη δεν παθαινουν τιποτα με τη ροη που εχει σκοπο να φτιαξει ο φιλος, ισα-ισα που θα γουσταρουν κιολας.
αν εβλεπες ενα βιντεακι του Bleher στην εκθεση θα καταλαβαινες. προσπαθουσε να ψαρεψει (και επιασε) ψαρια παρομοια με βορνεο σακερ στο ξεκινημα του καταρρακτη (στην κυριολεξια).

υπαρχουν και στην Ελλαδα ψαρακια που ζουν γατζωμενα σε βραχους σε ορμητικα ποταμια και ειλικρινα μου εχει κανει εντυπωση οτι τα βρισκω παντα σε σημεια που το νερο σχηματιζει μικρους καταρρακτες. πρεπει να το δεις για να καταλαβεις τι εννοω. στο χωριο μου τα λενε γαλανιδια.

platy
11-10-12, 00:15
ημουνα ολες τις μέρες στην έκθεση και παρακολούθησα και την ομιλία του κBleher ..στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ενα ψάρι το οποίο ο καθενας απο εμάς (οπως και πολλα αλλα ) θα το διατηρίσει ανάλογα με τα δικά του κριτήρια και την δικη του ΕΜΠΕΙΡΙΑ...δεν ξέρω τι ροή σκοπεύει να φτιάξει,πάντως εγώ φρόντισα να επισημάνω με βάση τις δικές μου παρατηρησεις τι ειναι καλό για το ψάρι ,μιας κια συνηθίζω πρώτα να κοιτάω τις αναγκες του καθε ψαριου και μετα αν μπορώ να του τις προσφέρω ή τουλάχιστον να τις προσομοιώσω οσο το δυνατο πιο βιοτοπικα....το οτι τα ψάρια ''ανεβαίνουν'' και ψηλότερα και δεν απαντωνται μονο σε ορμητικά νερα..δεν το αμφισβητώ ισχυει με πάρα πολλα ειδη...κλείνω το οφτοπικ εδω ....παντα φιλικα και χωρίς κανενα τονο παρεξήγησης....

rtolis
11-10-12, 00:25
Όταν το ταίσεις θα χρειαστεί να αφήσει τον βράχο? Κι όταν τον αφήσει θα το κολλήσει η τόση δυνατή ροή στο απέναντι τζάμι? Το να κάνει ένα είδος κάτι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν σημαίνει ότι περνάει όλη του τη ζωή έτσι. Ούτε ότι θα κακοπεράσει αν στο ενυδρείο γυρνάνε 7-8 φορές τα λίτρα. Μπορεί κιόλας να έχεις κυκλοφορητή να κάνει την ροή.

Μπορείς τον Αύγουστο να του έχεις 23-24 βαθμούς? Αυτό κρίνω ότι είναι το βασικό που πρέπει να σκεφτεί κάποιος αν θέλει να φιλοξενήσει γαστρόμυζα και όχι η κυκλοφορία, δεν υπάρχει καμία δυσκολία σε αυτό.

Συγγνώμη κιόλας φίλε μου Ignatios, για να πάρουμε το πράγμα από την αρχή, γιατί το έκανες αυτό το πράγμα? Δεν εξυπηρετεί κάπου.

-----
Όποτε θες φίλε platy μας λες τα συμπεράσματά σου. Είναι ανοιχτό πεδίο και αφού το φιλοξένησες κάθε συμβουλή σου, λόγω και της εμπειρίας σου, είναι πολύτιμη.

Χρηστος Ζ.
11-10-12, 00:34
οντως η θερμοκρασια ειναι ενα σοβαρο προβλημα. για το βορνεο σακερ δεν ξερω τιποτα, αν περναει ολη τη ζωη του σε δυνατα ρευματα η οχι.
παντως, ψαρια που ειναι προσαρμοσμενα να ζουν σε δυνατα ρευματα δεν εχουν προβλημα να κινουνται, να τρεφονται, να ζευγαρωνουν κ.τ.λ. πρεπει να το δεις για να το καταλαβεις και να το πιστεψεις. εχω <<εμπειρια>> απο τετοια ψαρια, οχι σε ενυδρεια, αλλα τα εχω παρατηρησει απειρες ωρες σε ορμητικα ποταμια. κινουνται τοσο ανετα λες και τα νερα ειναι στασιμα.

platy
11-10-12, 00:36
Δυστηχώς δεν ειχα την πολυτέλεια οπως καταλαβαίνεις να το φιλοξενίσω καλοκαίρι λογω μεγάλης απουσίας(διακοπες)..το συγκεκριμένο ψάρι πιστευω πως απαιτει CHILLER ή αλλιως πολύ καλα οργανωμένη αυτόματη αναπληρωση και ψυξη σε συνδοιασμό με κοντρόλλερ....πραγμα που προσωπικα αδυνατω να εχω (μεχρι στιγμης) για αυτο και το εδωσα πριν το καλοκαιρι ....όπως ίσως εχεις διαβάσει ηδη σε αρκετα ξενα site το συγκεκριμένο ψαράκι δεν εχει πρόβλημα με την γρήγορη κυκλοφορια..μπορεί να κρατηθεί σε πετρες ξυλα και τζαμια πολυ γερα και του αρέσει μαλιστα να καθεται κοντα στις εξόδους των φιλτρων οπου υπάρχει αρκετη κυκλοφορια και οξυγονωση....βέβαια..επειδή θα μας διαβάσει και κανεις και θα δημιουργήσουμε λάνθασμένα συμπεράσματα...εγω δεν ειπα πουθενα οτι η υψηλή-δυνατη ροή πρεπει να προσομοιάζει πλυντήριο ....δυνατή ροη μπορείς να πετύχεις με ενα φίλτρο που γυρνάει 1-2 φορες παραπάνω τα λιτρα σου απο το ενδεδειγμένο η να χρησιμοποιήσεις σε 100ρι ενυδρείο φιλτρο για 300ρι....φυσικά παιζει ρολο η χωρητικότητα του φίλτρου,η διαταξη των υλικών και το τί διακοσμος υπάρχει ωστε να κοβει (ή να μην κοβει) κυκλοφορία)....ελπίζω να γίνομαι κατανοητος γιατι τα εγραψα ''καπως''.....

σε 45ρι ενυδρείο η ισχυρή κυκλοφορία ειναι πολυ μεγαλύτερο πρόβλημα απο οτι σε ενα 100ρι ή ενιοτε 200ρι οπου ειναι χρήσιμη ;)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1SSLhRqMEpw
ενδεικτικα...νομίζω οτι μπορείτε να δειτε τη ροή....

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QRf3zCEbsfg

dinos99
12-10-12, 00:53
1oν απο πού συμπέρανες οτι δεν το εχω φιλοξενίσει και οτι τα βγάζω απο το κεφάλι μουγιατι δεν το αναφερεις πουθενα (ή εστω δεν εχω αυτα τα συμπεράσματα απο φίλουςειναι διαφορετικο να σου το λεει καποιος τριτος κ διαφορετικο να το εχεις μεσα στο ενυδρειο σου και να το παρατηρεις.....)....

2ον ειναι ένα ψάρι δηλαδη που θα παροτρύνεις καποιον να βάλλει 1 μόνο του σε 45λίτρα δεν με ενδιαφερει κ δεν εχω λογο να παροτρυνω κανεναν....αυτο που λεω ειναι οτι αν μπορει να καλυψει τις υπολοιπες αναγκες που εχει το ψαρι αυτο τοτε ναι μπορει να το φιλοξενησει χωρίς να ξέρει τπτ για αυτόμπορει να διαβασει κ να μαθει αν θελει και ιδιαίτερα οταν δεν εχει την ανάλογη εμπειρία??κανεις μας δεν γεννηθηκε εμπειρος.δοκιμαζεις κ μαθαινεις
Αυτα τα ολιγα κ επειδη εγραψα εντελως καλοπροεραιτα αλλα απο οτι βλεπω ορισμενοι εχετε ορεξη για ''μανουρα'',γεια σας και συγνωμη που ασχοληθηκα.:smt039:smt039