Επιστροφή στο Forum : βαλισνερια σπριντερ!
ρε παιδια εχω μερικες ριζες βαλισνερια. τις τελευταιες 2 βδομαδες εχουν δωσει πανω απο 25-30 εκατοστα υψος.!! απ'οτι ειδα εβγαλε και μια νεα ριζα στο πλαι. τι φαση?? που θα φτασει?!!:D:D
H νέα ρίζα στο πλάι είναι ο τρόπος που "αναπαράγωνται".. όσο για το ύψος, πρέπει να μάθεις ποιο είδος έχεις..
οι γιγάντεα ας πούμε φτάνει και μέτρο...;)
τετοια πρεπει να ειναι! μεγαλωσε πολυ γρηγορα και αποτομα.! να λειπεις 2-3 μερες απτο σπιτι και οταν πας να το δεις ειναι αλλο φυτο!
Χρηστος Ζ.
08-10-12, 16:39
καλα ξεμπερδεματα τωρα που πηραν μπρος οι βαλλισνεριες. δεν θα τις προλαβαινεις ουτε στο υψος, ουτε και στην αναπαραγωγη.
τα φυλλα μεγαλωνουν πολυ παραπανω απο ενα μετρο.
Καλησπέρα, κ 'μένα οι δικές μου οι βαλισνέριες, ίδια ανάπτυξη έχουν. Το φυτό αυτό αναπαράγεται με παραφυάδες. Δημιουργεί ένα δίκτυο αγωγών που μέσα σ' αυτό ρέουν τα θρεπτικά συστατικά και στο τέλος αναπτύσσεται βολβός και ριζικό σύστημα και σιγά σιγά αναπτύσσεται νέο φυτό. Σε λίγο καιρό θα γεμίσει παραφυάδες και νέα φυτά παντού. Όταν μεγαλώσει λίγο το νέο φυτό, μπορείς να 'κλαδέψεις' τις παραφυάδες και να αφαιρείς με αυτό το τρόπο ή να μετακινείς.
Και εμεις που εχουμε την νανα κανουμε ταμα να μεγαλωσει,και να καληψει την εισαγωγη του φιλτρου
emena παλι καποιες americana εχουν μηκός γυρω στο μετρο... :D :D και τις διπλώνω 2-3 φορες στην επιφανεια χαχαχ
Όποιος περνάει από τη Στυλίδα του χαρίζω Spiralis! Και "σκυλιά" είναι και μένουν ταπεινόφρονες!
emena παλι καποιες americana εχουν μηκός γυρω στο μετρο... :D :D και τις διπλώνω 2-3 φορες στην επιφανεια χαχαχ
μακαροναδα δηλαδη! γιατι δεν τις κουρευεις??:smt047
Έχω ακούσει οτι τα μακριά φύλλα μπορείς να τα κόψεις.. Σε μένα όμως όσες φορές το έκανα το φύλλο που έμενε σάπιζε..
Τι ισχύει τελικά?
Σαπιζε; Φιλαρακι τις κουρευει καθε εβδομάδα γιατι τις εχει σαν γκαζόν στο μπροστά μέρος του ενυδρείου..
δεν τα κόβω γιατί σαπίζουν...: )
εγω τα κόβω στις άκρες και όλα συνεχίζουν να μεγαλώνουν, δε μου έχει τύχει να χαλάσει κάποιο κλαδί λόγω κλαδέματος
Δεν σάπιζε το φυτό.. μόνο το φυλο που έκοβα στην μέση.. Τελικά αυτό που έκανα ήταν να βγάζω που και που τα μεγάλα φύλλα τελείως..
Δεν σάπιζε το φυτό.. μόνο το φυλο που έκοβα στην μέση
μα και εγώ στο φύλλο αναφέρομαι (έχω κουρέψει πάνω από 50 φύλλα και κανένα δε χάλασε, εκτος και αν δεν είδα κάτι γιατι στη μια γωνία του ενυδρείου γίνεται της βαλισνέριας :D )
Χρηστος Ζ.
09-10-12, 14:50
στη βαλλισνερια αμερικανα (gigantea) δεν σαπιζει το φυλλο οταν το κλαδευεις, αντιθετα στη σπιραλις σαπιζει μεχρι τη ριζα μετα απο καποιο καιρο.
Φιλαρακι τις κουρευει καθε εβδομάδα γιατι τις εχει σαν γκαζόν στο μπροστά μέρος του ενυδρείου..
:smt082:smt082:smt082:smt082
ενα μηνα μετα η πιο μεγαλη εχει φτασει το ενα μετρο παρα λιγα εκατοστα! λεω να δοκιμασω να κουρεψω μια να δω πως θα παει.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.