Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΒΟHΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!

ανδρεα
06-10-12, 15:29
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΦΟΥΣΚΟΣΗ Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΗ ΓΡΙΓΟΡΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗ ΕΧΕΙ?..ΑΑΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΦΙΓΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΣΠΡΟ

Γιαννης Μ5
06-10-12, 15:35
Καλως ορισες.Καταρχην γραφε με μικρα γραμματα.Συμπληρωσε την παρακατω φορμα(και κανε copy paste) στο θεμα σου για να βγαλουμε ακρη.Αν μπορουσες να ανεβασεις και φωτο ακομα καλυτερα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298

ανδρεα
06-10-12, 15:37
οκ ευχαριστω

Malawi Lover
06-10-12, 15:57
Αα....καιι...προσεξε λιγο και τα "ορθογραφικα" λαθη..! :D

Φιλικαα!

ανδρεα
06-10-12, 16:04
κιταξε να δεις εγω δεν εχω βαλει φιλτρα και τετια σιστιματα το αλαζω το νερς καθε 2 μερες και τα εχω σε ενα πλαστικο που χοραει 3L. http://www.aquatek.gr/vb/facebbok

ignatios1993
06-10-12, 16:12
αιωνία τους η μνήμη!

tsala
06-10-12, 16:14
Αρα.τι.ψαχνεις.να.βρεις...
Τα.χρυσοψαρα.δεν.ζουν.σε.γυαλες.3Λιτρων..
Καλυτερα.να.τα.δωσεις.καπου.τα.περισσοτερα..να.γλι τωσουν
αλλιως.θα.πρεπει.να.κανεις.ενα.ενυδρειο.120-150λιτρων,με.φιλτρο.φυσικα.
Αν.μεινουν.εκει.αργα.ή.γρηγορα.θα.ψοφησουν.ολα..
Στην.γυαλα.που.τα.εχεις.τα.καιει.η.αμμωνια..
δεν.υπαρχει.βιολογια..
Διαβασε.τα.υπομνηματα.για.χρυσοψαρα.και.για.αρχαρι ους.και.θα.
καταλαεις.τι.σου.λεω..

Αν.θελεις.να.τα.σωσεις.μπορουμε.να.σε.βοηθησουμε..

Κουραμπιές
06-10-12, 16:16
μισο λεπτο.....εχεις 4 χρυσοψαρα σε 3 λιτρα....??:smt103:smt103:smt103:smt103:smt103

ανδρεα
06-10-12, 16:17
και βεβαια θελς να τα σοσο πωσ βοθησεμε
-------------------------
ναι σε 3L και ζουν εδω και 3 εβδομαδες

PascM
06-10-12, 16:22
Δυστυχώς φίλε μας δεν υπάρχει η δυνατότητα να σωθούν. Τα ψάρια πιθανότατα έχουν ήδη δηλητηριαστεί από την αμμωνία και πολύ σύντομα θα πεθάνουν.
Αν θέλεις να συνεχίσεις το πανέμορφο χόμπι του ενυδρείου καλύτερα να διαβάσεις όπως σου πρότειναν τα υπομνήματα και να ξεκινήσεις να "στήνεις" το πρώτο σου πραγματικό ενυδρείο.

Κουραμπιές
06-10-12, 16:24
Εδω....και παρτα με τη σειρα....http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490

Ελπιζω να καταλαβαινεις ποσο απαραδεκτο ειναι αυτο που εχεις κανει. Ειναι σαν να σε βαζουν ορθιο, σε σφραγισμενο δωματιο με συγκεκριμενο οξυγονο, που χωρας να στριψεις ισα ισα, κανεις τις αναγκες σου για 2 μερες εκει μεσα και ζεις μεσα τους, και στις 2 μερες τις καθαριζουν και σου ανοιγουν το παραθυρο για να μπει οξυγονο μεσα. Αμφιβαλλω αν θα αντεχες ο ιδιος 3 βδομαδες.

Θελεις κανονικο ενυδρειο, θερμοστατη, φιλτρο, φυτα, κλπ. Ξεκινα το διαβασμα, αν γινεται δωσε τα χρυσοψαρα σε ενα πετσοπ προσωρινα, καλυτερα θαναι εκει, αν προλαβεις και δεν πεθανουν, και μολις στησεις το ενυδρειο, στρωσεις τη βιολογια του, και εισαι ετοιμος, τα ξαναβαζεις μεσα.

tsala
06-10-12, 16:24
Πρεπει.να.διαβασεις.πρωτα.αυτα.που.σου.ειπα..
Να.καταλαβεις.τον.κυκλο.του.αζωτου..την.σημασια.το υ.φιλτρου..κ.α
Τωρα.αν.τα.θελεις.ολα,σου.ειπα.τι.ενυδρειο.χρειαζο νται..
Για.το.αρρωστο.ψαρι.δεν.μπορεις.να.κανεις.τιποτα.ε κει.μεσα..
Θελει.καραντινα(20-30λ),για.να.αρχισει.η.θεραπεια...

ανδρεα
06-10-12, 16:26
ναι ωρεα ολα αυτα αλλα δεν εχω τοσα χριματα να παρω ενα τεραστιο ενυδριο

Κουραμπιές
06-10-12, 16:28
Αν ψαξεις στις αγγελιες, με κανα 200αρι κατι κανεις. Αλλιως δωσε τα χρυσοψαρα χαρισε τα, να προλαβουν να ζησουν. Τσαμπα τα τυραννας, και αυτα, και τα επομενα που φοβαμαι οτι θα παρεις.

tsala ελπιζω ναχεις καταλαβει οτι ακομα και η καραντινα 30 λιτρων ειναι παλατι μπροστα στην νεκρικη κασα των 3 λιτρων.

ανδρεα
06-10-12, 16:44
οκ ευχαριστω ολους σας
ξερει κανεις να αγορασω κανα φθινο ενυδριο??

Malawi Lover
06-10-12, 16:59
4 χρυσοψαρα! σε 3 λιτρα! χωρις φιλτρο! -_- πραγματικα... δεν εχω λογια! Φιλε... καλυτερα παρε καμια γατα για το σπιτι παρα ψαρια! 4???? Σε 3 λιτρα??? ΕΛΕΟΣ!!!!!! Τι αλλο θα ακουσε ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!
Περισσοτερες πιθανοτητες εχουν να ζησουν αν τα πεταξεις στην τουαλετα παρα στην γυαλα σου! ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ!!!!!

yoloris
06-10-12, 17:04
xaxaxaxa ελεος πραγματικαααα :smt068:smt068:smt068:smt068:smt068

Γιώργος Κ
06-10-12, 17:05
Ενταξει βρε παιδια ο φιλος μας δεν ειχε ιδεα τι χρειαζονται!!
Αν και εσενα βρε παιδακι μου δε σου φανηκαν στριμωγμενα?

Κοιτα στις αγγελιες - εχει πολλα ενυδρεια και πολυ καλες τιμες!
Χρειαζεται ομως αρκετο διαβασμα για να στησεις ενα ενυδρειο σε σωστες βασεις!! ;)

ανδρεα
06-10-12, 17:08
ενταξη ρεεε φιλεεε τι να κανωωω αρχαριοςςςς ειμαι αμαν μια εροτιση εκανα εσυ με εφαγεςςς :@
ΦΙΛΕΕ Μ ΓΙΩΡΓΟ Κ ΠΕΣΤΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΤΡ ΜΑΘΕΝΟΟΟΟ

Malawi Lover
06-10-12, 17:11
Δηλαδη ποσο μυαλο χρειαζεται για να το καλαταβεις αυτο!?? Δεν χρειαζεται να εισαι εμπειρος! Οταν βλεπεις 4 ψαρια να μην μπορουν να κουνηθουν δεν ειναι κ πολυ δυσκολο να καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα!

Γιώργος Κ
06-10-12, 17:17
Το θεμα ειναι τι γινεται απο εδω και περα!
Ανδρεα ξεκινησε να διαβαζεις τα υπομνηματα (δυστηχως δεν υπαρχει αλλος τροπος)! Ειναι γραμμενα ολα με κατανοητο τροπο και βοηθανε πολυ!!

ανδρεα
06-10-12, 17:19
ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΚΟΛΙΜΠΑΝΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΩΡΑ ΔΝ ΞΕΡΩ
ΟΚ ΓΙΩΡΓΟ Κ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΙΣΗ ΕΙΔΕΙ

nieous
06-10-12, 17:24
Κυριοι εχει ξανασυζητηθεί το θεμα πιστευω... μην παιρνετε τον κοσμακη που δεν ξερει απ'τα μουτρα ... ο άνθρωπος δεν ήξερε, ακολουθησε δυστηχώς την πεπατημένη. Οι περισσοτεροι νομιζω την έχουμε πατησει έτσι καποια στιγμη. Για να ρωταει σημαινει οτι θελει να μαθει. Πειτε του τι να κάνει και ας μην είμαστε επιθετικοι

Χαιρετισμους σε όλους και καλο ΣΚ

yoloris
06-10-12, 17:25
πλατσουριζουν????

ανδρεα
06-10-12, 17:27
ΝΙΕΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.... ΕΙΔΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΘΑΝΕ

yoloris
06-10-12, 17:34
ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΚΟΛΙΜΠΑΝΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΩΡΑ ΔΝ ΞΕΡΩ
ΟΚ ΓΙΩΡΓΟ Κ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΙΣΗ ΕΙΔΕΙ

τοσο ανεση που πεθανε το ενα ε?
ελεος

Malawi Lover
06-10-12, 17:35
Αυτο ηταν σιγουρο...καλα μην ανησυζεις φιλε θα σου ψωφησουν και τα αλλα οπου να 'ναι!

ανδρεα
06-10-12, 17:36
ΡΕΕΕΕΕ ΦΙΛΕΕΕΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΛΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ PETSOP ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΣΤΑ ΑΝ ΕΙΤΑΝ ΑΝΙΧΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΙΓΕΝΑ ΑΜΕΣΟΣΣΣΣΣΣΣ

kixlidatos
06-10-12, 17:37
Κυριοι εχει ξανασυζητηθεί το θεμα πιστευω... μην παιρνετε τον κοσμακη που δεν ξερει απ'τα μουτρα ... ο άνθρωπος δεν ήξερε, ακολουθησε δυστηχώς την πεπατημένη. Οι περισσοτεροι νομιζω την έχουμε πατησει έτσι καποια στιγμη. Για να ρωταει σημαινει οτι θελει να μαθει. Πειτε του τι να κάνει και ας μην είμαστε επιθετικοι

:smt023:smt023:smt023

Μπραβο φιλε μου,επιτελους αν και ειναι δουλεια αλλων να σταματα αυτους που μολις μαθανε 5 πραγματα να ξετσουτσουνιαζουν και να χλεβαζουν εναν νεο χομπιστα,που μονο και μονο ,εκανε τον κοπο ,και μπηκε στο φορουμ για να μαθει για τα ψαρακια του,του αξιζει ενα μπραβο και κατανοηση.

ανδρεα
06-10-12, 17:40
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΟΣ http://www.aquatek.gr/vb/image.php?u=8724&dateline=1314786611 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=8724) kixlidatos (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=8724) !!!!

Γιώργος Κ
06-10-12, 17:42
Ολοι ετσι ξεκινησαμε πανω κατω! Εχουμε δει πολλα ψαρια να πεθαινουν και γνωριζουμε την στεναχωρια!
Και διαθεση εχει το παιδι και ηδη εχει ενα μεγαλο ογκο πληροφοριων να επεξεργαστει!
Ας τον βοηθησουμε σε αυτο! ;)

evina
06-10-12, 18:28
οταν ημουν μικρη θυμαμαι που βαζαμε 5-6 χρυσοψαρα σε μια γυαλα..μολις αρχισαν να πεθαινουν κατηγορουσαμε το καταστημα πως ειχε αρρωστα ψαρια..μολις καταλαβαμε πως το λαθος ξεκινουσε απο μας σταματησαμε να περνουμε ψαρια..
τωρα που μεγαλωσα ξεκινησα παλι λαθος ..με 2 χρυσοψαρα σε 45 λιτρα...και μου φαινοταν και τεραστιο το ενυδρειο...μολις σας βρηκα καταλαβα πως παλι λαθος τα εκανα ολα..και προσπαθησα για το καλυτερο..παλι με λαθη..αλλα συνεχως βελτιωνομαι..
ενα χρονο στο φορουμ εχω μαθει πραγματα που ουτε τα φανταζομουν..
σιγουρα ειναι τραγικο 4 ψαρακια σε 3 λιτρα αλλα οπως ειπε και ενα παιδι πριν και μονο που το εψαξε (καθυστερημενα μεν,αλλα το εκανε) ειναι θετικο..;)

ανδρεα
06-10-12, 19:32
evina ετσι ειναι οταν σου αρεσουν τοσο πολι τα ψαρια ετσι ειναι αλλα θα φτιαξω ενα καλο ενυδριο!!! :D :D :D

evina
06-10-12, 19:45
μακαρι να καταφερεις να σωσεις τα υπολοιπα (αν και λιγο δυσκολο μου φαινεται αν δεν γινει κατι αμεσα)..ειναι πανεμορφα ψαρακια τα χρυσοψαρα..δωσε τους χωρο και θα δεις ;)..τα βλεπεις να μεγαλωνουν..καποιες φορες μπορει να αλλαξουν χρωμα..ειναι απιστευτα επικοινωνιακα αλλα αν θελεις αληθινα φυτα μη βαλεις αυτα που εχουν μαλακο φυλλωμα διοτι τα τρωνε..
Αν δεν μπορεις μεσα στις επομενες μερες να παρεις ενυδρειο καταλληλο για τον αριθμο τους φροντισε να τα δωσεις καπου που να μπορεσουν να ζησουν και μετα φτιαξε ενα σωστο ενυδρειο ..ειναι κριμα να πεθανουν.
καλη συνεχεια και αν εχεις θεληση τα παιδια στο φορουμ θα σε βοηθησουν απιστευτα !

ανδρεα
06-10-12, 19:48
ok ;) θα προσπαθισο να βρωωω

Γιώργος Κ
06-10-12, 20:13
Ανδρεα εχεις αντιχλωριο?

Προσωρινα εστω ενας μεγαλος (καθαρος) κουβας να τα μεταφερεις θα ηταν καλυτερα!

ανδρεα
06-10-12, 20:23
δεν εχω κουβα εχω αλα εγω για να φηγη το χλοριο γεμιζω μπουκαλια με νερο και σε 10 ωρες φεβγει το νερω με χορης καπακι τι να κανω τωραααα ????
http://www.superpet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3512&category_id= αυτο το ενυδριο καλο ειναιι ??
http://www.superpet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2104&category_i και αυτος ο κυκλοφορητης ειναι καλοςς ??

lingistis
06-10-12, 20:59

Μπραβο φιλε μου,επιτελους αν και ειναι δουλεια αλλων να σταματα αυτους που μολις μαθανε 5 πραγματα να ξετσουτσουνιαζουν και να χλεβαζουν εναν νεο χομπιστα,που μονο και μονο ,εκανε τον κοπο ,και μπηκε στο φορουμ για να μαθει για τα ψαρακια του,του αξιζει ενα μπραβο και κατανοηση.

Η συμπεριφορά ορισμένων με στεναχώρισε... το ότι υπάρχει πρόβλημμα το διαπίστωσε και το παλικάρι... αν μπορούμε να πούμε κάτι να βοηθήσουμε έχει καλός. Και πως ειστε τόσοι σύγουροι ότι θα του ψωφίσουν;;;; Το φόρουμ είναι για να βοηθάει.

Λοιπόν φίλε Ανδρεά στείλε μου ένα π.μ. με το τηλ. σου μια και είσαι απότι είδα από την Φλώρινα όπως και εγω και έλα να σου δώσω αντιχλώριο κλπ και να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για τα ψάρια σου ;)

ανδρεα
06-10-12, 21:07
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΙΘΕΙΣΗΣ

Γιαννης Μ5
06-10-12, 21:19
Επιτελους ημαρτον κυριοι.Αν καποιο θεμα δεν σας αρεσει,δεν ειναι υποχρεωτικο να απαντησετε.Χλευασμοι και ειρωνιες απο καποιους που ξεχασαν πως και αυτοι καποτε ηταν αρχαριοι,πιστευω δεν χωρανε στο χομπι.Αλλο οταν κανουμε πλακα μεταξυ μας και αλλο οταν παιρνουμε καποιον καινουριο(που ενδιαφερεται να μαθει)απο τα μουτρα επειδη εκανε τα ιδια λαθη με αυτα που καναμε εμεις καποτε.

Φιλε Ανδρεα μιλα με τον Γιαννη(lingistis)αφου ειστε και απο την ιδια πολη.Θα σε καθοδηγησει.Το νοημα πιστευω το επιασες με το τι πρεπει να κανεις για να χαιρεσαι απροβληματιστα τα ψαρακια σου.Οτι αλλο θες,εδω ειμαστε.

ανδρεα
06-10-12, 21:24
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΦΙΛΕ Μ ΓΙΑΝΝΗ :D

Κουραμπιές
06-10-12, 21:43
Mετα το κραξιμο που οκ παρατραβηξε, θα χρειαστεις για αρχη ενα ενυδρειο, εξοπλισμενο με ενα φιλτρο το οποιο καλο θα ειναι να ειναι "φτιαγμενο" για διπλασια λιτρα, λαμπες, θερμοστατη. Πχ αν παρεις 100αρι ενυδρειο, το φιλτρο ναναι για 200. Τι μεγεθος ενυδρειου θα σου πουν οι χρυψαραδες, αλλα ξερω οτι θελουν σχετικα μεγαλο. Στην αντιστοιχη κατηγορια "χρυσοψαρα" (εδω που ειμαστε) θα βρεις αρκετες πληροφοριες, οπως και δες για ενυδρεια μελων για χρυσοψαρα να δεις με τι ειναι εξοπλισμενα για να παρεις μια ιδεα του τι χρειαζεσαι. Μου κανει εντυπωση που προετοιμαζεις το νερο να αποχλωριονετε μονο του. :confused: Μπραβο γιαυτο. Δεν θελει ΤΑ τρελα λεφτα το χομπυ, μονο το αρχικο ποσο ειναι σχετικα σεβαστο, αλλα το θεμα ειναι οτι τοτε θα δεις τι σημαινει "ανεση" για τα ψαρια, στην κινηση τους. Πιστευω εδω ειναι καλο τοπικ και για τις ερωτησεις σου. Κανε αυτο που σουπε ο γιωργος για τον κουβα, ΒΑΣΙΚΟ ναναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ, αν τον καθαρισεις ΟΧΙ με χλωρινη, καλυτερα με ξυδι και μετα ΠΟΛΥ καλο ξεπλυμα. Παρα πολυ καλο. Το καλυτερο θαταν ενας καινουργιος-αχρησιμοποιητος. Μεχρι το τωρα διαβασμα σου δεν εχεις καποια απορια?

samgr
06-10-12, 21:44
Αιγό πάντος με Αντρέας θιμοιθοικα αφτώ
(http://www.youtube.com/watch?v=I_h_zCfYGuM)

nazgul
06-10-12, 22:09
Παιδια παντως αν ολοι οι "εμπειροι" εκραζαν τους αρχαριους και τους επερναν απο τα μουτρα ετσι, στην Ελλαδα θα υπηρχαν 3-4 ατομα να ασχολουνται με το χομπυ μας....

Καλη συνεχεια ανδρεα και καλο διαβασμα. Κανε σωστες κινησεις, εχε υπομονη και συντομα θα εχεις ενα ομορφο ενυδρειο να χαιρεσαι. Υπαρχουν πολλα ατομα και πολλες πληροφοριες εδω μεσα που θα σε βοηθησουν να κανεις τα ψαρακια σου χαρουμενα.

ανδρεα
06-10-12, 23:01
παιδια ευχαριστω ολους σας για τησ\ς σιβουλες σας!!!
http://www.superpet.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&I
αυτο ειναι καλο φιλτρο??
****http://www.superpet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2555&category_id=133&option=com_virtuemart&Itemid=193

samgr
06-10-12, 23:15
όχι.

tsala
07-10-12, 00:19
Oχι.αυτο.δεν.ειναι.χρυσοψαροφιλτρο..:D
Θα.σου.ελεγα.να.πεις.τον.Γιαννη..και.σε.βρηκε.αυτο ς..
Θα.σε.βοηθησει..
αν.αργησεις.να.παρεις.ενυδρειο.παρε.οπως.σου.ειπαν
ή.κουβα,ή.κανενα.πλαστικο.δοχειο..υπαρχουν.μεγαλα. 40-50λιτρα.
Καλο.ειναι.να.φυγουν.οσο.πιο.γρηγορα.γινεται.απο.ε κει..
Παρε.κι.ενα.φιλτρο.να.βαλεις.μεσα,ζητα.και.μπολι.α πο
τον.Γιαννη.και.ψαξε.ηρεμος.να.βρεις.το.ενυδρειο.πο υ.θα.τα.
φιλοξενησει.
Καθως.απο.οτι.ειπες.δεν.εχεις.πολλα.λεφτα(για.ενυδ ρεια.κλπ),δεν
σου.λεω.να.παρεις.εξωτερικο.φιλτρο..
Παρε.κατι.σαν.αυτο..http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2069

Nick74
07-10-12, 06:55
Δηλαδη ποσο μυαλο χρειαζεται για να το καλαταβεις αυτο!?? Δεν χρειαζεται να εισαι εμπειρος! Οταν βλεπεις 4 ψαρια να μην μπορουν να κουνηθουν δεν ειναι κ πολυ δυσκολο να καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα!

Ναι βρε εμπειρε, ενας αρχαριος που δεν εχει διαβασει, δεν εχει συζητησει και η μονη του επαφη με το χομπυ ειναι οι οδηγιες του καθε πωλητή ειναι δυσκολο να το καταλαβει, κι αυτα τα υπογραφω εγω που εχω βγαλει τη φημη του "στριμενου" πολυ-λιτρά.
ΟΛΟΙ εχουν δικαιωμα στο λαθος οταν δε γνωριζουν. Το κραξιμο εχει λογο και υποσταση οταν εχουν δωθει οι σωστες οδηγιες -γιατι πλεον γνωριζει και δεν υπαρχει κανενα αλοθι- και ο αλλος επιμενει στα λαθη του.
Οι σωστες οδηγιες βεβαια πρεπει να δινονται απο ανθρωπο που ξερει πολυ καλα τι λεει κι οχι απο καποιον που συμβουλευει τον αλλο σε ασθενεια δισκου να χαμηλωσει την "υψηλη" θερμοκρασια στους 26 (ξερεις εσυ)
Καλο θα ηταν να εριχνες μια ματια εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9177 και μη βιαζεσαι τοσο.

Σχετικα με το αρχικο θεμα, το να σωθουν ειναι λιγο δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο, αλλα για να κατσεις υπο πιεση να μαθεις ολα τα σχετικα με τα ενυδρεια κτλ το βλεπω καπως αθλο.
Η ενδεδειγμενη και ευκολη λυση ειναι να τα δωσεις σε καποιον που εχει λιμνη, η να τα ριξεις σε μια δημοσια λιμνη με χρυσοψαρα και απο κει και περα υπαρχει παντα πιθανοτητα σε φυσικο περιβαλλον να ανακαμψουν.
Προσωρινα μεχρι να δεις τι θα τα κανεις βαλτα σε μια λεκανη οσο μεγαλυτερη γινεται που να εχει πλυθει παρα πολυ καλα και που να μην εχει ερθει σε επαφη με απορρυπαντικα.
Το χομπυ ειναι πολυ ομορφο αλλα δεν ειναι και το οτι καλυτερο να μπεις σε αυτο κανοντας τον πυροσβεστη αι προσπαθοντας να μαθεις τα παντα μεσα στον ελαχιστο χρονο που απαιτειται (οχι πως δε γινεται, εχει τυχι ανθρωποι να σωσουν τελικα τα ψαρια τους ακομα και με οδηγιες απ το τηλεφωνο και πολυ τρεξιμο -ξερουν αυτοι :) - ) αλλα το πιο σωστο ειναι να βρεις καπου να τα δωσεις αν μπορεις και να κατσεις με την ησυχια σου να διαβασεις και να εφοδιαστεις ολο τον καταλληλο εξοπλισμο.
Αν πια εχεις ηδη δεθει τοσο με καποιο αο τα ψαρακια και δε θες να το αποχωρηστεις με τιποτα, τοτε βρες τουλαχιστο προσωρινα ενα χωρο οσο το δυνατο μεγαλυτερο (πχ μια παιδικη πισινα, η ενα κουτι απο τα τεραστια του ΙΚΕΑ η ενα μπανακι μωρων κτλ) και κανε πολυ τακτικες αλλαγες νερου μεχρι να στησεις ενα κανονικο ενυδρειο και να το στρωσεις σωστα ωστε να μπορει να φιλοξενησει το ψαρακι με ασφαλεια

ανδρεα
07-10-12, 09:49
οκ nick ευχαριστω!!!
αμα παρω αυτο το ενυδρειο http://www.superpet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3512&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=153 και ενα καλο φιλτρο θα κανει δουλεια??
η http://www.superpet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3511&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=153 αυτο 19,5L ??

Nick74
07-10-12, 09:51
αμα παρω αυτο το ενυδρειο http://www.superpet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3512&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=153 και ενα καλο φιλτρο θα κανει δουλεια??

Ουτε για πλακα! Αυτο δεν ειναι για να βαλεις κατι ζωντανο μεσα.
Καλυτερα να παρεις κατι τεραστια πλαστικα κουτια που εχει το ΙΚΕΑ που ειναι καμια εκατοστη λιτρα και ειναι παμφθηνα, εστω σαν προσωρινη λυση.
Σε 8 λιτρα που ειναι αυτο που ποσταρεις δε μπαινει απολυτως τιποτα εκτος ισως απο σκετα φυτα.

kixlidatos
07-10-12, 09:53
Οχι φιλε μου,να υπολογιζεις για καθε ψαρι θελει 40 λιτρα νερου.Αν πιανουν λιγο τα χερια σου,και εχεις καποιο τζαμα κοντασου,να σε βοηθησουμε να φτιαξεις ενα.Αλλιως ψαξε εδω εδω και θα βρεις κατι φθηνο

ανδρεα
07-10-12, 09:54
φιλε το αλλο 19,5 ??? http://www.superpet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2546&category_id=132&option=com_virtuemart&Itemid=192 και αυτο το φιλτρο??

Nick74
07-10-12, 09:55
Αυτο

http://www.petsupermarket.gr/4012/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/water-home-100x40x40cm-160lt.html

και αυτο το φιλτρο

http://www.petsupermarket.gr/3096/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-crystal-flo-model-80-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-230-300lt.html

ειναι μια αρκετα οικονομικη λυση και κανει για χρυσοψαρα, φτανει βεβαια να ειναι fancy κι οχι τιποτα ειδη απο αυτα που γινονται μισο μετρο (αληθεια δε μας ειπες τι ειδος ειναι)

Γενικα κατω απο 100 - 150 λιτρα δεν ειναι ευκολα τα πραγματα (και για αρχαριο θα ηταν καλυτερα ακομα παραπανω) και φιλτρο θελει απαραιτητα καλο γιατι ειναι ψαρια που βρωμιζουν πολυ σε σχεση με τα τροπικα.

Οσο για τα ενυδριακια που βλεπεις, υπολογιζε πως κατω απο 40-60 λιτρα δεν κανουν για κανενα απολυτως ψαρι, μονο για τιποτα γαριδες κι αυτες με το ζορι και πολυ καλη εμπειρια (καλα στο 8ρι δε μπανει ουτε μαρουλι :D )

ανδρεα
07-10-12, 09:58
το εχω σκεφτη να φτιαξω ενα εγωω
τωρα τη ειδος δν ξερω εχω δυο κανονικα χρυσοψαρα πορτοκαλι και κιτρινο και ενα αλλο που ειναι αλλο ειδος εχει πορτοκαλι χρομα και μαυρο και αυτο ειναι το αγαπιμενο μου ;)

Malawi Lover
07-10-12, 09:58
Φιλε το να φτιαξεις DIY ενυδρειο δεν ειναι ευκολο! Αντιθετα ειναι αρκετα δυσκολο ειδικα για εναν τοσο αρχαριο! Αλλααα αν θες τι να πω! Θα φας το κεφαλι σου...

kixlidatos
07-10-12, 09:59
το εχω σκεφτη να φτιαξω ενα εγωω
τωρα τη ειδος δν ξερω εχω δυο κανονικα χρυσοψαρα πορτοκαλι και κιτρινο και ενα αλλο που ειναι αλλο ειδος εχει πορτοκαλι χρομα και μαυρο και αυτο ειναι το αγαπιμενο μου ;)

Στην περιπτωση σου θα ηταν οτι το καλυτερο τωρα.

Γιαννης Μ5
07-10-12, 10:01
Ανδρεα αυτο εδω ειναι καλη περιπτωση.Εχει και επιπλο.φωτιστικο και εσωτερικο φιλτρο.Ειναι μεταχειρισμενο βεβαια,αλλα αυτο δεν λεει τιποτα για την ποιοτητα του.Και ειναι ενυδρειο που θα κρατησεις πολυ καιρο.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65346

kixlidatos
07-10-12, 10:03
Φιλε το να φτιαξεις DIY ενυδρειο δεν ειναι ευκολο! Αντιθετα ειναι αρκετα δυσκολο ειδικα για εναν τοσο αρχαριο! Αλλααα αν θες τι να πω! Θα φας το κεφαλι σου...

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω την αρνητικοτητα σου .Το οτι ο φιλος μας ειναι αρχαριος στα ψαρια,δεν σημαινει οτι ειναι και ανικανος να κρατησει σιλικονη.Γιαυτο τον ρωτησα αν πιανουν λιγο τα χερια του,μπορει πολυ ευκολα να φτιαξει ενα σωστο ενυδρειο.

ανδρεα
07-10-12, 10:05
http://www.petsupermarket.gr/3083/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/dolphin-kf-150-170-lh.html αυτο το φιλτρο??

Nick74
07-10-12, 10:11
για προσωρινη λυση το καλυτερο ειναι αυτο παντως με 8 ευρω 70 λιτρα

http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=80532

τα εχουμε οι περισσοτεροι για καραντινες και μερικοι εχουν προχωρησει και τα εχουν κανει κανονικες λιμνουλες... και γκαραντι σου εγκυομαι οτι αντεχει νερο σχεδον μεχρι 10 -15 ποντους κατω απ το max, δηλαδη σχεδον 65 λιτρα, δεν ειναι κι ασχημα... για μια προσωρινη λυση (ετσι κι αλλιως παντα πρεπει να υπαρχει και μια καραντινα διαθεσιμη)

Φιλε το να φτιαξεις DIY ενυδρειο δεν ειναι ευκολο! Αντιθετα ειναι αρκετα δυσκολο ειδικα για εναν τοσο αρχαριο! Αλλααα αν θες τι να πω! Θα φας το κεφαλι σου... Ειλικρινα δε σε ποιανω... Κι αν γυρισει και σου πει οτι ειναι τζαμας παλι θα εχεις κανει μια ακομη γκαφα?
Σκεψου κατι λιγο πριν το γραψεις...
http://www.petsupermarket.gr/3083/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/dolphin-kf-150-170-lh.html αυτο το φιλτρο??

Για χρυσοψαρα δεν μπορεις να βαλεις μικρο φιλτρο, ειναι βρωμιαρικα τα ατιμα. Θελουν αριστη βιολογια...

Για να μη ζοριζεσαι και ψαχνεις αδικα μπορεις να πεις ενα budget μηπως και μπορουμε να σου προτεινουμε μια καλη και οικονομικη λυση?
Παντως το χομπυ ειναι ψιλοακριβο, οποτε πες το ανωτερο νουμερο που μπορεις να διαθεσεις
Ανδρεα αυτο εδω ειναι καλη περιπτωση.Εχει και επιπλο.φωτιστικο και εσωτερικο φιλτρο.Ειναι μεταχειρισμενο βεβαια,αλλα αυτο δεν λεει τιποτα για την ποιοτητα του.Και ειναι ενυδρειο που θα κρατησεις πολυ καιρο.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65346

Ωπα, αυτο ειναι οντως ευκαιρια, και σου κανει... σκεψου το

ανδρεα
07-10-12, 10:12
καλο αυτο που μ διξες αλα θα πρεπινα αλαζω το νερο καθε μερα

Γιαννης Μ5
07-10-12, 10:14
Σε ποιο πρεπει να αλλαζεις νερο καθε μερα;Στο 180 αρι ή στου ικεα;

ανδρεα
07-10-12, 10:15
στο ικεα

Nick74
07-10-12, 10:19
γιατι πρεπει να αλλαζεις νερο καθε μερα?
Οτι και να παρεις, αν εχεις καλο φιλτρο και βρεις και μπολι κανονικες αλλαγες θα κανεις (στα τροπικα κανουμε 30% τη βδομαδα πχ, τωρα στα χρυσοψαρα καλο ειναι λιγο μεγαλυτερη ειδικα αν πας κατω απο 150 λιτρα)

ανδρεα
07-10-12, 10:21
ναι φιλτρο που 8α βρω και που θα το βαλω ολλο αυτο στο μπαλκονι εδω το χειμονα εχει -30

Nick74
07-10-12, 10:27
κοιτα, για το ψυχος δε νομιζω πως εχουν προβλημα αφου οταν παγωνει πανω η επιφανεια πεφτουν σε κατι σα χειμερια ναρκη, αλλα για να μη λεω μαλ....ες αυτο ειναι πολυ εξειδικευμενο θεμα και καλυτερα να μιλησεις με καποιον expert χρυσοψαρα που να εχει μικρη λιμνη να σου πει τι ακριβως κανει, γιατι κι εκει μπορει να εχει παγο αλλα κανουν διαφορα με κυκλοφορητες κτλ ωστε να μη μετατραπει το νερο σε παγοκολωνα.

Οσο για φιλτρο, τι να σου πω? θα ηθελα να μου πεις ποση ευχερια εχεις με diy κατασκευες. Αν εχεις καλη εμπειρια και εργαλεια παλι κατι γινεται, αλλα υπ οψη οσο εξοικονομισεις σε χρημα θα το καταναλωσεις σε υπερβολικο κοπο και δουλεια...
Για πες

γιστι πσντως να τα βαλεις στο μπαλκονι κι οχι στο σαλονι?

ανδρεα
07-10-12, 10:29
δεν καταλαβα?

Nick74
07-10-12, 10:36
btw αυτο το φιλτρο σου πεφτει πολυ ακριβο?

http://www.petsupermarket.gr/3096/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-crystal-flo-model-80-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-230-300lt.html

ειναι απο τη φθηνοτερη σειρα της hagen που κκλοφορει

τι δεν καταλαβες?
btw καλυτερη και πιο οικονομικη λυση απο το 180ρι που προτεινε ο Γιαννης Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι να βρεις.

Υπ οψη πως για ενα ξεκινημα τα εξοδα ειναι πολυ περισσοτερα αφου θα πρεπει να αγορασεις αρκετα ακομα πραγματα (τουλαχιστο τα βασικα τεστ νερου και ενα καλο αντιχλωριο)

ανδρεα
07-10-12, 10:45
μαλιστα δεν ειναι αυτο εχω 100 ευρο αλλα η γονεισ\ς μου δεν με αφινουν να αγορασο τοσα ακριβα πραγματα για τα ψαρια :@

Malawi Lover
07-10-12, 10:53
τοτε απλα..μην παιρνεις ψαρια! Θελουν φροντιδα φιλε....! Και η φροντιδα θελει χρημα!...

ανδρεα
07-10-12, 10:55
το ξερω

Γιαννης Μ5
07-10-12, 11:02
μαλιστα δεν ειναι αυτο εχω 100 ευρο αλλα η γονεισ\ς μου δεν με αφινουν να αγορασο τοσα ακριβα πραγματα για τα ψαρια :@

Ανδρεα μολις το στησεις,θα δεις και τους γονεις σου να αλλαζουν γνωμη.Καποιοι το περασαν και αυτο το σταδιο(εγω οχι,αλλα ξερω περιπτωσεις)....

Nick74
07-10-12, 11:04
Κοιτα, σε αυτη την περιπτωση η καλυτερη λυση ειναι να ριξεις τα ψαρακια σε μια δημοσια λιμνη που ζουν χρυσοψαρα η να τα δωσεις αν μπορεις, και οσο πιο γρηγορα γινεται ωστε να μην ταλαιπωρουνται αλλο.
Το χομπυ του ενυδρειου εχει καποιες απαιτησεις σε χρημα, κι αν για οποιοδηποτε λογο αυτες δε μπορουν να καλυφτουν τοτε καλυτερα να μην ασχολεισαι -τουλαχιστο στην παρουσα φαση - γιατι εχει να κανει με ζωες.

Φυσικα αυτο δε σημαινει πως δε μπορεις να ασχοληθεις σε θεωρητικη βαση διαβαζοντας και μαθαινοντας, ετσι ωστε οταν θα βγαζεις δικα σου χρηματα να εισαι ηδη ετοιμος απο θεμα γνωσεων και να στησεις ομορφα υγειη και σωστα ενυδρεια.
Απο τη στιγμη μαλιστα που μπηκες στον κοπο να μαθεις σημαινει πως σε ενδιαφερει, οποτε προσωπικα θα σε παροτρυνα -ασχετα αν εχεις η οχι ενυδρειο- να κατσεις και να μαθεις ολα οσα αφορουν το ομορφο αυτο χομπυ, και πιστεψε με ειναι τοσα πολλα που για να τα εμπεδωσεις θες πολυυυυ χρονο, και ειναι καλυτερα να ξεκινησεις εχοντας θεωρητικη καταρτηση παρα κανοντας τον πυροσβεστη. ;)

ανδρεα
07-10-12, 11:10
θα προσπαθισο να βρω φτηνα πραγματα για να στισο ενα καλο ενυδρειοο
οκ nick
εγω οταν πιγα να ροτισω πεια ψαρια ζουν χορις φιλτρο και μ ειπαν τα χρυσοψαραα

nazgul
07-10-12, 11:16
Δυστυχως ανδρεα δεν υπαρχουν ψαρακια που να μπορουν να ζησουν χωρις φιλτρο. Τα χρυσοψαρα απλα μπορουν να "επιβιωσουν", οχι να ζησουν καλα, λιγο παραπανω απο τα αλλα ψαρια χωρις φιλτρο. Μερικα μπορει να πεθανουν σε μια μερα, τα χρυσοψαρα μπορει να βγαλουν και το μηνα.
Αυτα ειναι τα γνωστα κολπα των πετσοπαδων για να πουλησουν, μη δινεις καμια σημασια.

kixlidatos
07-10-12, 11:17
Ανδρεα,μην ακους τι σου λενε οι ανευθυνοι που θελουν να πουλησουν,Να ακους αγοριμου,εδω μεσα τι σου λενε τα παιδια που τα εχουμε περασει πολυ πριν απο εσενα.

ανδρεα
07-10-12, 11:20
οκ :)
για αυτο εγραφτικα εδω να μ πειται τιποτα αλλα μερικι ειρονευονται με βριζουν επιδει δεν ειξερα αλλα τωρα που εμαθα ασ ερθουν να μ την πουν παλιι

kixlidatos
07-10-12, 11:25
για αυτο εγραφτικα εδω να μ πειται τιποτα αλλα μερικι ειρονευονται με βριζουν επιδει δεν ειξερα αλλα τωρα που εμαθα ασ ερθουν να μ την πουν παλιι

:D:D:D:D:D:smt068:smt068:smt068:smt068

ανδρεα
07-10-12, 11:29
ww.google.gr/imgres?um=1&hl=el&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1024&bih=678&tbm=isch&tbnid=4myRnv0VrgQh4M:&imgrefurl=http://www.aquazone.gr/forums/index.php%3Fshowtopic%3D37877&docid=KBSThoKLsXGJaM&imgurl=http://i949.photobucket.com/albums/ad337/azpt/fishdb/NeonTetra/Neontetra_1.jpg&w=600&h=450&ei=0kpxUJa0Nef44QShk4C4Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=529&vpy=89&dur=783&hovh=194&hovw=259&tx=186&ty=122&sig=115243762862744565787&page=6&tbnh=149&tbnw=205&start=78&ndsp=16&ved=1t:429,r:10,s:78,i:358 δηλαδη αν κανς ενα καλο ενυδρειο μπορο να βαλω και αυτα τα ψαρια??
* http://www.google.gr/imgres?um=1&hl=el&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1024&bih=678&tbm=isch&tbnid=4myRnv0VrgQh4M:&imgrefurl=http://www.aquazone.gr/forums/index.php%3Fshowtopic%3D37877&docid=KBSThoKLsXGJaM&imgurl=http://i949.photobucket.com/albums/ad337/azpt/fishdb/NeonTetra/Neontetra_1.jpg&w=600&h=450&ei=0kpxUJa0Nef44QShk4C4Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=529&vpy=89&dur=783&hovh=194&hovw=259&tx=186&ty=122&sig=115243762862744565787&page=6&tbnh=149&tbnw=205&start=78&ndsp=16&ved=1t:429,r:10,s:78,i:358

Nick74
07-10-12, 11:35

αυτους που σε ειρωνευονται και σε βριζουν ρωτα τους ποια ειναι η εμπειρια τους.

Τα ψαρια που τα εχεις τωρα? (οπως ειπα πιο πριν οταν καποιος γνωριζει το σωστο πλεον δε δικαιολογειται να συνεχιζει το λαθος ;) )
Τουλαχιστο και για προσωρινα μεχρι να δεις τι θα τα κανεις πρεπει να τα βαλεις καπου πιο φυσιολογικα σε σχεση με τα 3 λιτρα.
Παρε μια μεγαλη λεκανη πλυσιματος απο το σουπερ μαρκετ (οσο μεγαλυτερη γινεται) και βαλτα εκει μεσα αφου δεν υπαρχει κατι καλυτερο, εκτος κι αν σκοπευεις να τα δωσεις καπου σημερα, το πολυ αυριο

ανδρεα
07-10-12, 11:37

Γιαννης Μ5
07-10-12, 11:39
Κανε αυτο που σου λεει ο Νικος,προκειμενου να σωθουν τα ψαρακια σου.Αποφασισε τι θα κανεις και τι ποσο θα διαθεσεις και προχωρας με σωστα βηματα.Παντως αν παρεις το 180 αρι που σου εβαλα πιο πανω,εχεις προοπτικη να βαλεις αλλου ειδους ψαρακια,ακομα και τα νεον που εβαλες,που ομως θελουν διαφορετικο νερο απο τις βρυσης(υπαρχουν τροποι γι αυτο).Πρωτα απο ολα ομως αποφασισε τι θελεις.;)

ανδρεα
07-10-12, 11:41
εμενα μου αρεσουν τα ψαρια τα περιπλοκα με πολλα χροματα ;)

kixlidatos
07-10-12, 11:44
εμενα μου αρεσουν τα ψαρια τα περιπλοκα με πολλα χροματα ;)
Ασε τα περιπλοκα και τα τετοια,ξεκινα το διαβασμα και ολα θα γινουν σιγα σιγα.:D

Γιαννης Μ5
07-10-12, 11:45
Πρωτα ομως να βρεις ενυδρειο και φιλτρο που μπορει να ανταπεξελθει στα ψαρια που θες.;)
Υπαρχουν και τα γκαπυ,αλλα οπως ειπα πρωτα ενυδρειο-φιλτρο και διαβασμα.
http://www.google.gr/search?q=guppies&hl=el&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NE9xUPGrJqG30QWXpIHYDQ&sqi=2&ved=0CCAQsAQ&biw=1920&bih=934

ανδρεα
07-10-12, 11:48
ποοοοο φιλε αυτα ειναι ψαριααααα!!!

Nick74
07-10-12, 11:57
αυτα ειναι και ευκολα ψαρακια, με ενα 60λιτρο και απλο νερο βρυσης εισαι μια χαρα.;)

Ξεκινα διαβασμα ομως γιατι ενα ενυδρειο θελει καποιες γνωσεις

ανδρεα
07-10-12, 12:00
εχω ξεκεινιση ειδει

Nick74
07-10-12, 12:01
ακομα και τα νεον που εβαλες

νεον οχι, ΠΑΡΑ-ειναι να μπλεξει τωρα με μαλακο νερο και οξινες καταστασεις, αλλα γκαπακια πιστευω μπορει να εχει ανετα αν μαθει τα πεντε βασικα, και δε θελουν και τοσα λιτρα και τη φιλτρανση που θενε τα χρυσοψαρα

ανδρεα
07-10-12, 12:05
δεν ειπα οτι εχω παρει απλα ροτισα

janickrules
07-10-12, 12:07
παιδια,γι'αυτους που ειναι πιο ειρωνες με το παιδι θα ηθελα να πω κατι σαν σχετικα νεος στο σαιτ:

περα απο το οτι εχουμε κανει ΟΛΟΙ μας τετοιυ ειδους λαθη,απο την στιγμη που το παιδι δεν ηξερε,λιγη ευγενεια δεν βλαπτει!
οταν του ειπατε τα λαθη του,δεν ειπε τιποτα "τι με νοιαζει ας ψωφησουν" και τετοια χαριτωμενα!
αμεσως αρχισε να ψαχνεται για το καλυτερο!
το κοριδεμα,θα μπορουσε καλιστα να οδηγησει στο ακριβως αντιθετο αποτελεσμα:
να τα παρατησει ετσι πως ειναι τα ψαρια!

ο λογος που το aquatek εχει διακριθει στις συνειδησεις των χομπιστων,περα απο τις πληροφοριες που παρεχει,ειναι και η ευγενια των ανθρωπων εδω μεσα..

ανδρεα
07-10-12, 12:10
οκ ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για της συβουλες

tsag
07-10-12, 13:28
ανδρεα βρες ενα πολυ φθηνο ενυδρειο αρχικα (εαν γινεται κομπλε)

για ψαρακια θα επιλεξεις για αρχαριους.

μην αγορασεις τιποτα πριν ρωτησεις καποιον που ξερει απο τιμες .

(πχ εμενα)

kgf12345
07-10-12, 14:14
ανδρεα καλωσηρθες.ξεκινα να διαβαζεις τα υπομνηματα στους αρχαριους.θα τα βρεις ολα εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490).οτι σου φαινεται δυσκολο να το καταλαβεις ρωτα να στο εξηγησουμε;)προς το παρον κρατα τα λεφτα που εχεις και μην τα χαλασεις.μολις καταλαβεις τα βασικα και τι κανει το καθε πραγμα στον εξοπλισμο που χρειαζεσαι,θα βρουμε και τι πρεπει να αγορασεις και τι ψαρια θα βαλεις και ολα;)το χομπυ που διαλεξες θελει υπομονη και διαβασμα αλλα θα σε ανταμειψει με γνωσεις,(που μαλον δεν θα εχει κανεις αλλος στην ηλικια σου)και θα εχεις και ενα πανεμορφο ενυδρειο;)

και που ξερεις, μπορει στον επομενο βιοτοπικο διαγωνισμο να κερδισεις εσυ με βιοτοπο guppy...;)

για τα χρυσοψαρα σου εχουνε πει ηδη τι πρεπει να κανεις.οπως ολα τα ψαρια χρειαζονται χωρο,καθαρο νερο, και να διαβασεις.

ανδρεα
07-10-12, 17:54
tsag μπορεις να με βοειθισεις να βρς ενα φτηνοο?? http://www.aquatek.gr/vb/image.php?u=8152&dateline=1332855497 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=8152) kgf12345 οκ ;)
(http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=8152)

Κουραμπιές
07-10-12, 18:29
Πιο φτηνο απτο ριο δεν παιζει να βρεις ανδρεα. Ποσα εισαι διατεθειμενος να δωσεις; Γιατι αν τα 100 σου φαινονται πολλα τοτε δυσκολα. Αν φοβασαι οτι απλα θα αργησεις να τα μεζεψεις, καλυτερα κανε αυτο που σουπε ο νικος, ριξτα σε μια λιμνη. Και οταν εχεις ολο τον εξοπλισμο και πανω απολα τις καταλληλες γνωσεις τοτε ψαξε τι να βαλεις. Τα χρυσοψαρα δεν ειναι μονοδρομος υπαρχουν κυριολκτικα χιλιαδες επιλογες. Στα ποστ σου διακρινω βιασυνη αγχος, θα αγορασεις κανα 60αρι λογω περιορισμενο τωρα budget και θα κανεις μια τρυπα στο νερο.

Οσον αφορα τις ευκαιριες, το σιο με τοση προβολη πουφαγε μαλλον εφυγε ηδη (υποθετω). Εγω προσωπικα ειδα αγγελια για ενυδρειο 450λιτρα με βαση με φωτιστικο, με φιλτρο eheim 2028, συν ενα ενυδρειο 60λιτρα με καπακι-φωτιστικο.....ΟΛΑ...200ευρω. Με το που τοδα το πηρα κατευθειαν. Ημουν τυχερος, οποτε προταση μου; Μαζεψε ενα budget ωστε να μπορεις να χτυπησεις κατι μεγαλο, οσο μεγαλυτερο τοσο πιο σταθερο περιβαλλον, και να κανεις μια σωστοτατη αρχη. Τα χρυσοψαρα ξαναλεω δωστα, το πιο πιθανο ειναι να μην αντεξουν και να ειναι επιρεπη με μικρη ζωη μετα απο τετοια περιπετεια μεχρι τωρα.

ανδρεα
07-10-12, 20:38
οκ φιλε μου
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1632 αυτο το ενυδρειο μια χαρα δεν ειναι?

Γιαννης Μ5
07-10-12, 20:42
Για ψαρια Ανδρεα ειναι πολυ μικρο.;)

ανδρεα
07-10-12, 20:43
30L μικρο ειναι?

Γιαννης Μ5
07-10-12, 20:49
Για ψαρια ειναι μικρο.Για γαριδες μονο κανει.Δυστηχως αυτη ειναι η αληθεια.Θα αντιμετωπισεις αρκετα προβληματα σαν αρχαριος με τοσο μικρο ενυδρειο.

ανδρεα
07-10-12, 20:51
μαλιστα το φιλτρο αυτο καλο ειναι http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2570 ??

Κουραμπιές
07-10-12, 20:57
Οχι προτιμησε τα εξωτερικα. Μινιμουμ 100λιτρα δες. Καλυτερα 200. Και δεν ειναι πολλα. Μη φοβασαι. Αυτο που πρεπει να κατανοησεις ειναι οτι οσο μεγαλυτερο τοσο πιο ευκολο το ενυδρειο στη λειτουργια του, τοσο περισοττερο θα το χαρεις.

ανδρεα
07-10-12, 20:58

Γιαννης Μ5
07-10-12, 20:59
Αν μπορεις να βαλεις βιολογικο υλικο μεσα στο φιλτρο κανει για λιγοτερα λιτρα βεβαια απο οτι λεει,αλλα που θα το βαλεις να δουλευει;Δωσε τα ψαρακια πισω,διαβασε,μαζεψε τα λεφτα που θες και μπορεις να διαθεσεις και μετα κανεις τις κινησεις σου.Υπομονη και διαβασμα.

ανδρεα
07-10-12, 21:03
ok εγινε

lingistis
07-10-12, 21:25
Δωσε τα ψαρακια πισω,διαβασε,μαζεψε τα λεφτα που θες και μπορεις να διαθεσεις και μετα κανεις τις κινησεις σου.Υπομονη και διαβασμα.

Για την ώρα η πιο καλή κίνηση που μπορείς να κάνεις... ;)

και ότι δεν καταλαβένεις από το διάβασμα μην δυστάσεις να ρωτήσεις.

ανδρεα
07-10-12, 21:29
οκ θα ροτισω αν εχω απορια

janickrules
07-10-12, 22:08
σε καταλαβαινω,αλλα ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ και πρωτα απ'ολα ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ!!

φυσικα,οπως ειπαμε,για να μην χρειαζεται να βιαστεις,πρεπει να δωσεις τα ψαρια!
για να μην ταλαιπωρηθουν!;)

σιγααα-σιγα μαθαινεις,διαβαζεις,ρωτας κι εμεις εχουμε ολη την καλη διθεση να σε βοηθησουμε,να τα κανεις ολα σωστα!
απο την αρχη!

να ξερεις οτι αν ξαναθελησεις χρυσοψαρα,θα πρεπει να κοιτας για πολυ μεγαλα ενυδρεια!
επισης,ΜΗΝ πιστευεις οτι τα χρυσοψαρα ειναι πιο ευκολα απο καποια αλλα ψαρια!

κοιτας για πανω απο 50-60 λιτρα ενυδρειο,αναλογα παντα με το τι ψαρια θα βαλεις (για χρυσοψαρα ειπαμε,πανω απο 150 λιτρα)!

καλη συνεχεια!

Nick74
07-10-12, 23:32
Προσωπικα θα σε παροτρυνα αφου διαβασεις ολα οσα χρειαζονται να προσανατολιστεις σε γκαπυ, αφου σ αρεσουν κι ολας.
Ενα 60ρακι ενυδρειο ειναι ενταξει αν καταφερεις να ελεγχεις τον πλυθισμο τους (γιατι γεννανε πολυ τα ατιμα οποτε πρεπει να δινεις συνεχεια, εστω και σε πετσοπ), ενα φιλτρακι με ονομαστικη ικανοτητα φιλτρανσης 150-200 λιτρα εστω και εσωτερικο με λιγο εξτρα βιολογικο υλικο, ισως καποια φυτα που λιγο πολυ δε χρειαζεται να τα αγορασεις απο πουθενα, παρε απο κλαδεματα που ολοι βγαζουμε ειτε σε συμβολικες τιμες η ειτε ακομα και δωρεαν σε καποιες περιπτωσεις, 4 γκαπακια για αρχη (3 θυλικα ενα αρσενικο) κανα δυο τροφουλες μπολι απο συγχομπυστα και εισαι ετοιμος.
Ουτε προετοιμασιες νερου θελουν -εκτος απο αποχλωριωση- ουτε τιποτα ιδιεταιρο.

ανδρεα
08-10-12, 15:03
γκαπακια μπορεις να μ δειξεις σε φοτο πως ειναι αυτα τα ψαρια?
γκαπακια αυτο με αυτα τα ψαρια μου φενεται καλι ειδεααα ;))

nazgul
08-10-12, 15:04
Ειναι απο τα πιο ενδιαφεροντα και ομορφα ψαρακια:

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/guppy.htm

και ευκολα σχετικα με αλλα ειδη, τα πανε μια χαρα με το νερο της βρυσης δηλαδη.

ανδρεα
08-10-12, 15:08
ααα και να που πεις πριροφοριες πως πρεπει να ειναι το ενυδρειο και αλλα χαρακτιριστικα
τελεικα με αυτα τα ψαρια θα ασκολειθω nick ευχαριστω για την ειδεα μ αρεσουν πολι αυτα τα ψαρια τελικαα

tsag
08-10-12, 15:44
o shakepanos εχει καποια ενυδρεια .
καλο ειναι αυτο.
http://www.aquarium-discount.com/PBSCProduct.asp?ItmID=3321017
και ειναι κομπλε

ανδρεα
08-10-12, 15:54
ναι ομως πολλα λευτα δεν θα ζειτησει?

tsag
08-10-12, 16:05
ανδρεα αγοραζοντας μεταχειρισμενο ενυδρειο σιγουρα θα το παρεις φθηνοτερα. εννοειται πως ολοι μας εχουμε καποια ορια στα λεφτα μας , δηλαδη αγοραζουμε αναλογα με τα χρηματα που εχουμε.

ανδρεα
08-10-12, 16:24
εμ αυτο ψαχνο να παρω ενα με ασα χριματα εχω

Γιαννης Μ5
08-10-12, 16:32
Και αυτά που σου έβαλα εχθές-προχθές Ανδρέα,guppies είναι.

ανδρεα
08-10-12, 17:37
δεν θιμαμαι πειο μου εβαλες
για τα γκαπακια μπορειται να μου δοσεται πλιροφοριες??

nazgul
08-10-12, 17:46
Σου εδωσα πιο πανω, ανοιξε το link.

ανδρεα
08-10-12, 21:06
ααα λεει αυτο οκ ευχαριστω
γκαπακια πως ξεχορισουμε θυλικο και αρσενικο??
αν βαλω γκαπακια και αυτα τα ψαρια http://www.google.gr/imgres?num=10&hl=el&biw=1024&bih=678&tbm=isch&tbnid=5lupQKW7cgOZoM:&imgrefurl=http://www.aquazone.gr/forums/index.php%3Fshowtopic%3D36896&docid=JSbreUnrAriEDM&imgurl=http://i949.photobucket.com/albums/ad337/azpt/fishdb/CardinalTetra/Cardinal_1.jpg&w=600&h=450&ei=7iNzUK_KOdDc4QTt1YHgBw&zoom=1&iact=hc&vpx=496&vpy=5&dur=2640&hovh=194&hovw=259&tx=93&ty=88&sig=115243762862744565787&page=3&tbnh=149&tbnw=220&start=29&ndsp=17&ved=1t:429,r:2,s:29,i:174 γινεται?

tsag
08-10-12, 21:15
ααα λεει αυτο οκ ευχαριστω
γκαπακια πως ξεχορισουμε θυλικο και αρσενικο??
αν βαλω γκαπακια και αυτα τα ψαρια http://www.google.gr/imgres?num=10&hl=el&biw=1024&bih=678&tbm=isch&tbnid=5lupQKW7cgOZoM:&imgrefurl=http://www.aquazone.gr/forums/index.php%3Fshowtopic%3D36896&docid=JSbreUnrAriEDM&imgurl=http://i949.photobucket.com/albums/ad337/azpt/fishdb/CardinalTetra/Cardinal_1.jpg&w=600&h=450&ei=7iNzUK_KOdDc4QTt1YHgBw&zoom=1&iact=hc&vpx=496&vpy=5&dur=2640&hovh=194&hovw=259&tx=93&ty=88&sig=115243762862744565787&page=3&tbnh=149&tbnw=220&start=29&ndsp=17&ved=1t:429,r:2,s:29,i:174 γινεται?
δυσκολα ψαρια.....θελν μαλακο νερο οπως ειδα....

ανδρεα
08-10-12, 21:16
δηλαδει μαλακο νερο?

tsag
08-10-12, 21:24
η βρυση βγαζει σκληρο νερο. για να κανεις το σκληρο νερο μαλακο χρειαζεται καποια διαδικασια επιπονη για εσενα.

θα προτιμησεις ψαρια που θελουν σκληρο νερο και ph μεγαλυτερο ή περιπου 7 , οχι πιο κατω

ανδρεα
08-10-12, 21:26
http://www.aquatek.gr/vb/images/avatars/ava55.gif (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=9183) Nick74 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=9183) http://www.aquatek.gr/vb/images/statusicon/user_offline.gif
Senior Member
Περιοχή: Νικαια

http://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon1.gif
Προσωπικα θα σε παροτρυνα αφου διαβασεις ολα οσα χρειαζονται να προσανατολιστεις σε γκαπυ, αφου σ αρεσουν κι ολας.
Ενα 60ρακι ενυδρειο ειναι ενταξει αν καταφερεις να ελεγχεις τον πλυθισμο τους (γιατι γεννανε πολυ τα ατιμα οποτε πρεπει να δινεις συνεχεια, εστω και σε πετσοπ), ενα φιλτρακι με ονομαστικη ικανοτητα φιλτρανσης 150-200 λιτρα εστω και εσωτερικο με λιγο εξτρα βιολογικο υλικο, ισως καποια φυτα που λιγο πολυ δε χρειαζεται να τα αγορασεις απο πουθενα, παρε απο κλαδεματα που ολοι βγαζουμε ειτε σε συμβολικες τιμες η ειτε ακομα και δωρεαν σε καποιες περιπτωσεις, 4 γκαπακια για αρχη (3 θυλικα ενα αρσενικο) κανα δυο τροφουλες μπολι απο συγχομπυστα και εισαι ετοιμος.
Ουτε προετοιμασιες νερου θελουν -εκτος απο αποχλωριωση- ουτε τιποτα ιδιεταιρο.
__________________ εδω αλλος μου λεει αλλα

nazgul
08-10-12, 21:40
Το ιδιο πραγμα σου λενε τα παιδια ανδρεα, οτι τα guppies ειναι ψαρακια που μπορεις να κρατησεις με νερο βρυσης, χωρις επιπλεον επεξεργασια. Μονο αντιχλωριο και στρωμενο φιλτρο. Τα neon tetra που ποσταρες, θελουν αλλες γνωσεις και αλλο επιπεδο. Θελουν να επεξεργαστεις το νερο και να το μαλακωσεις.

Εγω θα σου προτεινα αντι να ποσταρεις τις ιδιες ερωτησεις, οπως με τα neon που ξαναεστειλες πριν μερικα ποστ, να προσπαθησεις να κατανοησεις καποια πραγματα, αν θελεις να αρχισεις σωστα το χομπυ και να αρχισεις να το απολαμβανεις, χωρις να σου φαινονται ολα κινεζικα, με το δικιο σου. Θα σου ελεγα να περασεις αρκετο χρονο διαβαζοντας και κατανοωντας τα υπομνηματα των αρχαριων και οτι θελεις, εδω ειμαστε προθυμοι να σε βοηθησουμε σε οτιδηποτε. Πως στηνεται ενα ενυδρειο, τι σημαινει μαλακο, σκληρο νερο, τι ειναι το ph, ποσο κακο κανει η αμμωνια στα ψαρακια, βασικες εννοιες που θα βρεις εδω:
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34

ανδρεα
08-10-12, 21:48
οκ και το ph το ξερω απο την χειμια

nazgul
08-10-12, 21:55
Αρχισε διαβασμα ανδρεα, οπως σου ειπα. Με υπομονη και χωρις καμια βιασυνη. Δεν σε πιεζει κανενας.

ανδρεα
09-10-12, 15:04
οκ φιλε
παιδια αφτες της μερες θα παρω ενυδρειο πιτε μου πως στινουμε ενα ενυδρειο?

ignatios1993
09-10-12, 15:12
οχι! ειναι τελειως διαφορετικα και πολυ πιο δυσκολα τα νεον!

platy
09-10-12, 15:13
αντι να ρωτάς οτι σου κατέβει μπορεις με το κουμπι ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ που βρισκεται πανω δεξια καπου διπλα απο το Νεα Μηνύματα να βρείς αυτο που θες αλλιώς ψάξε στα υπομνήματα των κατηγοριών ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ ΓΕΝΙΚΑ και θα βρείς ολες σου τις απορίες απαντημένες 2και3 φορες....

Φιλικα...

Κουραμπιές
09-10-12, 15:15
Αν διαβασεις κανα υπομνημα θα βρεις τις απαντησεις σου εμπεριστατομενες για να κατανοησεις τι κανεις. Για την ακριβεια στο λινκ που σουδωσα σε προηγουμενο ποστ εχει θεμα "στησιμο ενυδρειου για αρχαριους" η κατι παρομοιο. Διαβασε...

ανδρεα
09-10-12, 15:19
μπορεις να μου στιλης σε link αυτο το θεμα να το δω?

Κουραμπιές
09-10-12, 15:25
Οτι σουπε καο πλατυ. Πηγαινε στην κατηγορια "αρχαριοι γλυκου νερου" τα πρωτα τοπικς ξεκινανε με την λεξη υπομνημα. Ενα υπομνημα γραφει Αρθογραφια GAB. Ανοιξε το και εκει ειναι μαζεμενα ολα τα λινκς που θα χρειαστεις. Πρωτον ειμαι απο κινητο μου ειναι δυσκολο να δωσω λινκ. Δευτερον και σε υπολογιστη να ημουν παλι δεν θα στοδινα πρωτον γιατι στοδωσα ηδη και δευτερον και κυριοτερο πρεπει να μαθεις να ψαχνεις για το δικο σου καλο. Εκτς αλλων αυτων, οσοι ασχοληθηκαν, σου εχουν ηδη απαντησει σε αυτην την ερωτηση ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΤΟΠΙΚ. Μη βαριεσαι.

nazgul
09-10-12, 15:27
5 ποστ πιο πανω σου εστειλα λινκ ανδρεα με τα υπομνηματα για τους αρχαριους. Μαλλον το εγραψες και ουτε καν το ανοιξες, οπως και ολα οσα σου γραφουν τα παιδια. Θελει να ψαχνεσαι και μονος σου ξερεις, αν θελεις να μαθεις τιποτα. Ολα εδω μεσα ειναι.

Καλη συνεχεια απο εμενα, δεν ασχολουμαι αλλο.

ανδρεα
09-10-12, 15:36
οκ γιλε. νεον δεν θα βακω
φιλε *
βαλω*

evina
09-10-12, 16:51
Ανδρεα καλησπερα,
κατ αρχην με τα χρυσοψαρα τι εγινε;τα εδωσες καπου;τα εχεις βαλει σε κουβα;ζουν;

ανδρεα
09-10-12, 20:30
τα εδωσα
παιδια διαβασα πως να στισουμε ενυδρειο αλλα δεν καταλαβα πως διχνουμε την αμονια?

platy
09-10-12, 20:41
υπαρχουν ειδικά τεστ στα μαγαζιά με ενυδρειακά ειδη...τα ζητας ως τεστ αμμωνίας,τεστ νιτρικών ,και τεστ νιτρωδων (τα 3 πιο βασικα )

ανδρεα
09-10-12, 20:58
αα οκ αλλα εγω θελω να βαλω guppy πως μπορο να διοξο την αμονια αυτο θελω να μαθο

platy
09-10-12, 20:59
βάζοντας ΜΠΟΛΙ στο φίλτρο σου και αφου το στρώσεις κάνοντας αλλαγές νερου....αν διάβαζες οσα σου στείλαμε θα ειχες λύσει το πρόβλημα σου...

snakepanos
09-10-12, 21:02
αα οκ αλλα εγω θελω να βαλω guppy πως μπορω να διοξω την αμμωνία αυτο θελω να μαθω.

Αστην θα φυγη μονη της σε 15 μερες.

ανδρεα
09-10-12, 21:05
δηλαδη το χω στισει ολλο το ενυδρειο και εχω βαλει να λιτουργη το φιλτρο και ριξω αντιχλοριο η αμονια δεν φεβγει?
http://www.aquatek.gr/vb/image.php?u=6092&dateline=1297150151 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=6092) snakepanos (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=6092) δηλαδη αν λιτουργη κανονικα με φιλτρο και τα αλλα σε 15 μερες θα εχει φιγι γατι διαβασα οτι πρεπι να βαζουμε αμονια ετσι να τρεφοντ τα βακτιρια για να πολλαπλασιαζονται για να τροναι την αμονικα

Κουραμπιές
09-10-12, 21:05
Οχι. Πρεπει να το στρωσεις. Αυτο που εγραψες Πιο πανω ειναι η απαντηση σου!!!!!! Με τα τεστ θα δεις ποτε η αμμωνια που θα ριχνεις θαχει μηδενιστει, μολις τα νιτρικα αυξηθουν υπερβολικα δηλαδη και αμμωνια δεις 0. Τοτε κανεις 80-90% αλλαγη νερου και βαζεις ψαρια

ανδρεα
09-10-12, 21:07
πως να το στροσο αυτο δεν το πολι καταλαβα?

snakepanos
09-10-12, 21:09
Εγω θα ελεγα να μην βαλεις μεσα τιποτα ,,να αφησεις το ενυδρειο να κανει τον κυκλο του αζωτου μονο του ,και θα στρωση σε 15 μερες αναλογα με τα λιτρα σου.
Αλλα γιατι δεν λες τον Γιαννη να σου δωσει μπολι να τελειωνης.

platy
09-10-12, 21:13
Δ Ι Α Β Α Σ Ε

1) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934

2) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656

3) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655

4) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8388

ανδρεα
09-10-12, 21:14
οκ θα ροτισω τον γιαννη

snakepanos
09-10-12, 21:15
Ναι αλλα διαβασε και αυτα τα λινκ που σου εγραψε ο platy.

ανδρεα
09-10-12, 21:18
για εμενα που ειμαι και αρχαριος καλα ειναι να το αφισω 15 μερες γτ τωρα που διαβασα λεει οτι μπορει να μεταδοθουν αστενιες
αλλα αυτα τα εχω διαβασει πως να στισω ενα ενυδρειο τι χριασεται ενα ενυδρειο κλ

snakepanos
09-10-12, 21:19
Aν προλαβες και διαβασες τα λινκ που σου εστηλε ο PLATY σε 5 λεπτα εισαι αργηγος ,,

ανδρεα
09-10-12, 21:22
οχι φιλε δεν τα διαβασα τωρα καθισα το απογευμα και τα διαβασα ολλα για τους αρχαριους και τι ψαρια μπορο να βαλω σε τη λιτρα και αλλα αυτο που με προβλιματισαι ειναι πως να διαξω την αμονια απος μου ειπαις εσυ αυτος ειναι ο πειο εφκολος τροπος να το αφισο για 15 μερες

platy
09-10-12, 21:27
η αμμωνία ΔΕΝ θα φύγει σε 15 μέρες...πρεπει να διαβάσεις και να κατανοήσεις ΠΛΗΡΩΣ τον κύκλο του αζώτου...ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να στρώνουμε το φίλτρο μας ειναι ή το ΜΠΟΛΙ ή η αμμωνία (απο φαρμακείο)δεν εχεις να φοβιθείς για ασθένειες γιατι δεν εχεις ΚΑΝ ψαρια μεσα...πάρε μπόλι να ξεμπερδεύεις και να μην τυραννάς και εμας και το μυαλό σου

ανδρεα
09-10-12, 21:28
μαλιστα αυτο το ενυδρειο καλο ειναι γαπακια ?? http://www.petsupermarket.gr/4022/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hailea-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-30lt.html

platy
09-10-12, 21:30
http://www.petsupermarket.gr/3999/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-375lt.html

οριακά 1αρσ 3 θυλ ή 5-6 αρσενικά μονα τους..αλλιώς βάλλε endler

ανδρεα
09-10-12, 21:34
αυτο τα ενυδρειο που διχνεις ειναι καλο γτ το αλλο που σ εδιξα εχει φιλτρο ενο αυτο δεν εχει

evina
09-10-12, 23:04
μαλιστα αυτο το ενυδρειο καλο ειναι γαπακια ?? http://www.petsupermarket.gr/4022/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hailea-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-30lt.html

αυτο το ενυδρειο το ειχα καποτε..εμενα μου εδινε 20 λιτρα (χωρις αμμο,διακοσμητικα κτλ)..αν οντως θελεις να κανεις κατι καλο οπως λες γιατι δεν κοιταζεις καποιο μεγαλυτερο;γιατι κοιταζεις να σε καλυπτουν οριακα (και ουτε καν οριακα...)..επισης το συγκεκριμενο ενυδρειο εχει μπλε λαμπα..(στην περιπτωση που βαλεις αληθινα φυτα θα εχεις προβλημα και μαλλον θα πρεπει να την αλλαξεις)..

Κουραμπιές
09-10-12, 23:40
Ειλικρινα εχω αρχισει να πιστευω οτι μας τρολαρεις, μας δουλευεις. Ειλικρινα και χωρις παρεξηγηση. Εχεις ρωτησει απτην αρχη για καμια 10αρια ενυδρεια κουβαδες. Σου εχουν πει ολοι και εγω να μην πεσεις κατω απτα 100λιτρα και κατα τη γνωμη μου αφου εισαι αρχαριος οχι κατω απτα 200. Και να προτιμησεισ ενα εξωτερικο φιλτρο απο ενα εσωτερικο. Και τωρα παλι τα ιδια. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;!;!;!;;;;!! Ενα μεγαλο ενυδρειο ειναι πολυ πιο αργο σε αλλαγες και συγχωρει λαθη που ειναι μαθηματικως αποδεδειγμενο οτι θα κανεις. Απαντα μου, το καταλαβαινεις αυτο η οχι;;

ανδρεα
10-10-12, 13:37
δεν σας δουλευω χρυσοψαρα δεν θα βαλω ποτε δεν μου χριαζεται τοσο μεγαλο ενυδρειο καπει αλλι μ λενε να παρω εσοτερικο φιλτρο πειον να πιστευψω τωρα?

janickrules
10-10-12, 14:53
θελεις να βαλεις γκαπυ;

ανδρεα
10-10-12, 14:59
ναι φιλε

evina
10-10-12, 14:59
δεν σας δουλευω χρυσοψαρα δεν θα βαλω ποτε δεν μου χριαζεται τοσο μεγαλο ενυδρειο καπει αλλι μ λενε να παρω εσοτερικο φιλτρο πειον να πιστευψω τωρα?

Τα παιδια σου εξηγουν πως ανεξαρτητα απ το αν θα βαλεις χρυσοψαρα ολα τα ψαρακια εχουν αναγκη απο καποιες προυποθεσεις για να ζουν καλα..το οτι δε θα βαλεις χρυσοψαρο σε 30 λιτρα δεν σημαινει πως 10 γκαπακια θα ζουν καλα..ειδικα δε αν σκεφτεις πως τα αναγραφομενα 30 λιτρα αν βαλεις αμμο και διακοσμητικα θα ειναι λιγοτερα..
Οσον αφορα το φιλτρο δε σου απαγορευει κανεις να βαλεις εσωτερικο ..απλα το εξωτερικο σου δινει περισσοτερο χωρο για να βαλεις τα καταλληλα υλικα για φιλτρανση και επιπλεον δε σου κοβει χωρο απο τα ηδη περιορισμενα 30 λιτρα που σκεφτεσαι.
Απο εκει και περα θα κανεις εσυ οτι θελεις,θεωρω πως στο φορουμ γραφτηκες για να παρεις γνωμες και σωστη καθοδηγηση ετσι ωστε να μην ξοδευεις ασκοπα χρηματα,να μην ταλαιπωρησε και να μην ταλαιπωρεις αδικα ζωντανους οργανισμους..
Αν δεν εχεις ξεκαθαρισει τι θελεις εσυ και ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις θα τραβανε τα ποστ μηνες με αναρτησεις και στο τελος παλι απ την αρχη θα γυρνας..εφ οσον τα χρυσοψαρα τα εχεις δωσει και δεν εχεις αμεση πιεση..παρε το χρονο σου,διαβασε,αναζητησε,σκεψου τι θελεις και το φορουμ εδω ειναι.

platy
10-10-12, 15:00
απο 30 εως 60λιτρα εισαι ενταξει με ενα καλό εσωτερικό φίλτρο...εξωτερικό απο 100και πανω...

ανδρεα
10-10-12, 15:02
οκ ευχαριστω
εχω βρη καπεια φιλτρα αλλα δεν ξερω αν ειναι καλα?

platy
10-10-12, 15:04
δειξτα μας και θα σου πουμε...

ανδρεα
10-10-12, 15:07
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2164 αυτο και αυτο http://www.superpet.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2555&category_id=133&option=com_virtuemart&Itemid=193 αν ξερεται κανα καλο και φτινο πεστε μου

platy
10-10-12, 15:09
απο 30εως60λιτρα (περιπου) σε καλύπτει το κρεμαστό φιλτρακι (το 2ο λινκ) το οπποιο μπαινει κρεμαστό στο τζάμι και εχει μονο αυτο το μπαστουνάκι μεσα στο νερό....θα κερδίσεις και χώρο.....τώρα αν θές περισσότερο χώρο για υλική και καλύτερη φίλτρανση παίρνεις αυτο απο το πρώτο λινκ(ή καποιο λίγο μικρότερο γιατι με περιπου 400λ/ω γιατι τα 600μπορεί να στο κάνουν πλυντήριο το ενυδρειο

ανδρεα
10-10-12, 15:13
οκ ευχαριστω δηλαδη και τα διο καλα ειναι εε?

janickrules
10-10-12, 15:36
κοιτα για γκαπυ δεν ειναι απαραιτητο να παρεις 100λιτρο.

με ενα 50λιτρο ενυδρειο και ενα εσωτερικο φιλτρο εισαι οκ.

απλα διαβασε ΚΑΛΑ τα υπομνηματα,να μην κανεις λαθη!

platy
10-10-12, 15:37
θεωρητικά ναι..πρακτικα θα δεις πιο βολεύει εσένα,ανάλογα με το πώς θα στήσεις το ενυδρείο σου...

ανδρεα
10-10-12, 20:53
μαλιστα ευχαριστω παιδια για της σιβουλες
γινεται να βαλω γαπακια και Endler μαζι?

platy
10-10-12, 20:56
oχι διότι υβριδίζουν....

ανδρεα
10-10-12, 20:59
δηλαδη?

snakepanos
10-10-12, 21:13
Αντη να ρωτάς συνεχεία ,,διαβασε και λιγο και μετα ρωτα ,,εμεις βγαλαμε τα ματια μας απο το διαβασμα πριν το ιντερνετ,,διαβασε εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573.
Και κατι αλλο πως μπορεις να γραφεις την μια φορα χωρείς λαθη και την αλλη φορα με λαθη ,,δεν μπορω να το καταλαβω ,,μπραβο σου παντως.

Διαβασε και αυτο το σαιτ και θα γινεις ξεφτερη ,οχι πως τα υπομνηματα που ανεβασαν τα παιδια εδω δεν ειναι καλα ,,αλλα ετσι για να μαθεις και κατι αλλο.
http://www.tsamisaquarium.gr/eisagogi.htm

ανδρεα
10-10-12, 21:20
οκ φιλε επιδη βαριεμαι εγραφω οπως να ναι

snakepanos
10-10-12, 21:25
Και εγω το παθαινω αυτο οταν βιάζομαι.
Βρεθηκατε με τον Γιαννη?????

ανδρεα
10-10-12, 21:26
την παρασκευη κανονισαμε

snakepanos
10-10-12, 21:31
Αντε με το καλο ,,θα σε βοηθειση αρκετα ,,ειναι καλο παιδι,,,εγω ηρθα το καλοκαιρι στην Φλωρινα και τα ειπαμε με τον Γιαννη,,,οταν θα ξαναρθω θα γνωρισω και εσενα.

ανδρεα
10-10-12, 21:42
εγινε φιλε θα σε περιμενουμε να ερθεις ;)

ανδρεα
12-10-12, 13:16
http://www.petsupermarket.gr/4022/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hailea-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-30lt.html το πρωτο μου ενυδρειο θα ειναι αυτο :)

Κουραμπιές
12-10-12, 13:42
καλογεμιστο. ;)

ανδρεα
12-10-12, 13:43
ευχαριστω :D

snakepanos
12-10-12, 13:51
Αντε με το καλο .

ανδρεα
12-10-12, 13:53
ευχαριστω

Nick74
12-10-12, 14:09
Ανδρεα, επειδη το κουραζεις παρα πολυ και καθε απαντηση που παιρνεις βλεπ δημιουργει δυο νεες αποριες (προφανως δεν πολυδιαβασες τα υπομνηματα, η κι αν το εκανες δεν εδωσες την πρεπουσα σημασια) θα σου πω step by step μια μεθοδο που οπως και να χει θα δουλεψει.
Δεν ειναι η μονη, ουτε η καλυτερη ουτε η χειροτερη, απλα θεωρω πως ειναι εφικτη, σχετικα οικονομικη και ασφαλης για εναν αρχαριο.

1. Ξεχνας τα κουβαδακια κι αγοραζεις ενα ενυδρειο 60 λιτρα
2. παιρνεις χαλικι (φυσικο βεβαια οχι τιποτα βαμμενα) και στρωνεις το ενυδρειο σε ενα υψος περιπου 4 εκατοστων
3. ψαχνεις κλαδεματακια απο συγχομπυστες (στις αγγελιες) η βαζεις δικη σου αγγελια και ζητας συγκεκριμενα : λιγο κερατοφυλλο, προεραιτικα λιγη pistia ή φακη και 1-2 εχινοδωρους.
4. φυτευεις τους εχινοδωρους και αφηνεις το κερατοφυλλο να επιπλεει
5. παιρνεις το καλυτερο φιλτρο που επιτρεπουν τα οικονομικα σου και προσθετεις μεσα στα υλικα του λιγο siporax mini.
6. συννενοεισαι με το Γιαννη και σου δινει το μπολι. Αν του ειναι ευκολο και μενετε κοντα ζητα του να σου κανει αυτος το μπολιασμα, διαφορετικα κανε οτι σου πει
7. Βαζεις 1 αρσενικο και 3 θυλικα γκαπακια.
8. Αγοραζεις τεστ αμμωνιας, no2, no3 και κανεις μετρησεις, τις πρωτες μερες καθημερινα να δεις πως παει το ενυδρειο.
9. Αν κατι δεν παει καλα (αν πχ εχεις αμμωνια) κανεις ξανα μπολιασμα (ειναι σπανιο να μην ποιασει το μπολι αλλα εχει τυχει)
10. επισεις αγοραζεις ενα θερμομετρακι κι ενα θερμαντηρα και βαζεις το θερμαντηρα στους 27 βαθμους.
11. Στη βδομαδα πανω με λογικο ταισμα τα no3 πρεπει να ειναι κατω απο 15 το πολυ 20. Αλλαγες νερου θα κανεις 30% τη βδομαδα. Οι αλλαγες θα γινονται με πολυ αργη εισοδο του φρεσκου νερου, ωστε η διαδικασια να κραταει καπου μιση ωρα η και περισσοτερο αν γινεται.
12. τα ψαρακια θα τα ταιζεις με δυο διαφορετικες τροφες. Προτεινω μια staple (οπως πχ την GALA της JBL) και bloodworms της sera.
13. Μια μερα τη βδομαδα δε θα ταιζεις απολυτως τιποτα.
14.Μια μερα τη βδομαδα καλο ειναι να δινεις αρακα (ζεματιζεις ελαφρα ενα-δυο μπιζελακια σε ενα μπρικι με λιγο νερο ισα ισα να μαλακωσει και το διαλυεις με το χερι και ταιζεις)

btw αυτο http://www.petsupermarket.gr/4003/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/water-home-60x30x35cm-63lt.html το ενυδρειο εχει σχεδον τα ιδια λεφτα με το κουβαδακι που θες να αγορασεις και εχει πανω απο τα διπλασια λιτρα

αυτο http://www.petsupermarket.gr/3081/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-jet-flo-100-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%89%CF%82-100lt.html το φιλτρο δειχνει μια χαρα αλλα βγαζεις τον ανθρακα που εχει και τον αντικαταστας με siporax mini

Αυτος http://www.petsupermarket.gr/2855/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%C F%81%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%C F%85.html ο θερμαντηρας ειναι μια χαρα

Αυτο http://www.petsupermarket.gr/2862/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%BCarina-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%C F%81%CE%BF.html το θερμομετρο

Τα υλικα τα επελεξα με αρχικο στοχο να ειναι οικονομικα αλλα οσο γινεται καλυτερα.
Αν ακολουθησεις τις οδγηγιες θα εχεις ενα σωστο απροβληματιστο συστημα, και μη βιαστεις για τιποτα. Η γνωμη μου ειναι να αγορασεις πρωτα τα τεστ νερου (που κοστιζουν οσο και το ενυδρειο η και παραπανω αν τα παρεις απο Ελλαδα)

ανδρεα
12-10-12, 14:27
nick σε ευχαριστω με βοιθισες παρα πολυ σε ευχαριστω παλι!!!!!!!1
ααα και το ενυδρειο εχει μεσα φιλτρο

tsag
12-10-12, 14:29
νικο εσωσες την παρτιδα και μας γλυτωσες απο τα υπογλώσσια :D:D:D

ανδρεα
12-10-12, 15:42
δεν γινεται να το αφισω για 15 μερες για να στοσι ωπος ειπαι ενας αλλος?

platy
12-10-12, 16:10
μονο του δεν θα στρωσει....διάβασε ξανα τον κυκλο του αζωτου στα υπομνμήματα που σου υποδειξαμε παραπάνω...ελπίζω οτι εγραψα μεχρι τώρα να σου φανεί χρήσιμο διοτι σταματάω εδω..κουραστηκα..καλη συνεχεια

Κουραμπιές
12-10-12, 16:19
Σε νιωθω. Παλι καλα ανελαβε ο νικος. Ανδρεα ακολουθα οτι σου ειπε, δεν θαχεις προβλημα.

genecr
12-10-12, 16:38
-+9-+9:smt022:smt022:smt022:smt073
είναι απίστευτο αυτό:smt079 το θέμα

Nick74
12-10-12, 16:53
ανδρεα, χιλια συγνωμη αλλα ειπα μια μεθοδο για να σταματησουν μη δημιουργειται μια λερναια υδρα ερωταπαντησεων, γιατι απο την αρχη αυτο κανεις προσπαθωντας να "κλεψεις" τις απαντησεις χωρις να μελετησεις σοβαρα.;)
Σε αυτο το τριπακι δε θα μπω, απλα σου επαναλαμβανω πως αν ακολουθησεις ΟΛΑ τα βηματα που σου περιεγραψα χωρις να κανεις κατι διαφορετικο θα εχεις ενα σωστο ενυδρειο χωρις θανατους προβληματα, αρρωστιες και ταλαιπωριες. (τεσπα χωρις να τα εχεις προκαλεσει εσυ)
Τωρα αν θες να κανεις του κεφαλιου σου και να ακολουθησεις οτι πιο ευκολο εχεις δει δεξια κι αριστερα δε μπορω να σου εγκυηθω τιποτα.

Αν και δεν ηθελα λοιπον να δωσω απαντηση γιατι ηδη εχεις βοηθηθει περισσοτερο απο οποιονδηποτε αλλο Ελληνα χομπυστα, αυτο θα στο απαντησω: OXI ενυδρειο με σκετο νερο δε στρωνει.

genecr
12-10-12, 17:00
δεν γινεται να το αφισω για 15 μερες για να στοσι ωπος ειπαι ενας αλλος?

φίλε ανδρεά σόρυ για το ξέσπασμα αλλά δε γίνεται να ρωτάς αυτό το πράγμα μετά από 7 σελίδες γραφόμενων

ανδρεα
12-10-12, 19:52
οκ δεν ξαναροταω ευχαριστω για αυτα που μ ειπαται καλη σινεχια

Nick74
12-10-12, 20:26
Ανδρεα, το προβλημα δεν ειναι να μην ρωτησεις τις απορριες σου, γι αυτο ειμαστε εδω ολοι, αλλα να μη ρωτας τα ιδια και τα ιδια τοοοσες φορες.

ανδρεα
12-10-12, 20:40
οκ τελοσπαντον αυτο που ειθελα να μαθω μου το ειπαι ο γιαννης και το ευχαριστω πολυ βεβαιος και εσας που με βοιθισαται
κατι τελευτεω θα κανω αυτην την διαδικασια Θα χρειαστείς να βάλεις την άμμο που θα διαλέξεις και τι σχετική διακόσμηση. Θα βάλεις αντιχλώριο στο νερό όσο χρειάζεται και θα ρυθμίσεις την θερμοκρασία σε αυτή που θα έχει όταν θα υπάρχουν ψάρια μέσα. Με λίγα λόγια θα φτιάξεις το ένυδρείο σαν να υπάρχουν και τα ψάρια μέσα. Αφού δουλέψει το ενυδρείο για 4 ημέρες και έχει την θερμοκρασία ρυθμισμένη και σταθερή θα κλανεις μια μικρλη αλλαγή νερού κάπου το 30% του νερου. Μετά από 2 μερες θα ρίχνεις μέσα στο ενυδρείο κάθε μέρα μία νυφάδα ψαροτροφη, όποια έχεις, και κάθε 5 μέρες θα κάνεις μια μικρλη αλλαγή νερού. Αυτή την διαδικασία θα την εφαρμόζεις για 5 εβδομάδες. Κάποια στιγμή στο διάστημα αυτό θα με βρεις να δώσω μπόλι για το φίλτρο σου. Αφού περάσουν οι 5 εβδομάδες θα κάνεις μια ααλαγή νερού κάπου το μισό νερό δεν θα ταίσεις και θα μπορέσεις την επόμενη να βάλεις τα ψάρια σου. Αυτή είναι μια καλή διαδικασία αλλά θέλει υπομονή. στο πρωτο βημα ποσο σταγονες χλωρηνη να βαλω σε 30 λιτρα?

platy
12-10-12, 21:11
χλωρίνη klineX?? για ποιο λογο ?

ανδρεα
12-10-12, 21:43
οριστε ??

platy
12-10-12, 21:53
τι εννοεις ΠΟΣΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΧΛΩΡΗΝΗ? χλωρίνη που σφουγγαρίζουμε?

Κουραμπιές
12-10-12, 21:59
Ρε φιλε. Ειλικρινα θα σου δωσω την καλυτερη συμβουλη ολων των εποχων. Αστο το ρημαδι το ενυδρειο. Τι το προσπαθεις? Τι το τραβας απτα αυτια??? Ξερεις τι με εκνευριζει? Εχουμε κανει ειλικρινη προσπαθεια πολλα ατομα εδω επι 7 σελιδες, να σε καθοδηγησουμε, σουχουμε ποσταρει ΟΛΑ τα λινκς που χρειαζεσαι. Και εμενα ασε με στην ακρη, ειμαι αρχαριος, εδω σου μιλανε ποσοι με ΧΡΟΝΙΑ εμπειριας, σου λενε τι να κανεις τι να διαβασεις, πως να κινηθεις. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ οτι δεν εχεις διαβασει ΤΙΠΟΤΑ!! Εγω σας το λεω μας δουλευει ολους ψιλο γαζι, καντε IP match να δουμε αν ειναι διπλο μελος. Εδω λες να ριξεις χλωρινη στο ενυδρειο, και ουτε καν καταλαβαινεις οτι ειναι απαγορευτικο, ενω πιο πανω γραφεις, η μαλλον γραφει αυτος που σου προτεινε αυτον τον τροπο και τον εκανες copy paste, να χρησιμοποιησεις αντιχλωριο. You know....χλωρινη...αντιΧΛΩΡΙΟ....αντιθετες εννοιες??? Δηλαδη πως το βλεπεις? Δεν θα διαβασεις ποτε τιποτα, και θα τραβηξει αυτο τοπικ 5.000 σελιδες, κανοντας μας ερωτησεις γιαυτα που αν διαβασεις σε μια βδομαδα (δεν ειπα οτι ειναι ευκολο) θα ξερεις ο ιδιος τι να κανεις μετα??
Σου γραφει ο πλατυ παροτι ειπε οτι δεν θα ξαναγραψει, ΔΕΝ το εκτιμας αυτο?? Σου γραφει ο Νικος τι να κανεις ακριβως, και σου εγγυατε, το καταλαβαινεις αυτο? ΣΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ οτι απο πλευρας στησιματος δεν θαχεις προβληματα. Ουτε καταστημα δεν θα σου εγγυηθει κατι τετοιο. Και του την λες και απο πανω! Δηλαδη ΕΛΕΟΣ. Εγω αυτα ειχα να πω. Κατα τη γνωμη μου ΜΗΝ παρεις ενυδρειο, τσαμπα θα ασχοληθεις και λεφτα θα πεταξεις, αφου δεν αφιερωνεις χρονο να διαβασεις τα στοιχειωδη. Δεν το συνεχιζω αυτα ειχα να πω με το ζορι κρατιεμαι, θα φαω και καρτα στο τελος και δικιο θαχουν οι mod. Καλη συνεχεια.

lingistis
12-10-12, 22:04
Ανδρεα αντιχλώριο θα βάλεις όχι χλωρίνη!!! :D

Κάτσε τώρα και μελέτα τα σχετικά θέματα για αρχάριους μερικές μέρες και ΜΕΤΑ ότι δεν κατάλαβες εμείς εδώ είμαστε... άλλοι με το πληκρολόγιο και άλλοι από πιο κοντά ;)

ανδρεα
12-10-12, 22:09
σορυ πεδια αντιχλοριο ειθελα να γραψω σορι

lingistis
12-10-12, 22:20
... θα σου πω step by step μια μεθοδο που οπως και να χει θα δουλεψει.
Δεν ειναι η μονη, ουτε η καλυτερη ουτε η χειροτερη, απλα θεωρω πως ειναι εφικτη, σχετικα οικονομικη και ασφαλης για εναν αρχαριο.

1. Ξεχνας τα κουβαδακια κι αγοραζεις ενα ενυδρειο 60 λιτρα
2. παιρνεις χαλικι (φυσικο βεβαια οχι τιποτα βαμμενα) και στρωνεις το ενυδρειο σε ενα υψος περιπου 4 εκατοστων
3. ψαχνεις κλαδεματακια απο συγχομπυστες (στις αγγελιες) η βαζεις δικη σου αγγελια και ζητας συγκεκριμενα : λιγο κερατοφυλλο, προεραιτικα λιγη pistia ή φακη και 1-2 εχινοδωρους.
4. φυτευεις τους εχινοδωρους και αφηνεις το κερατοφυλλο να επιπλεει
5. παιρνεις το καλυτερο φιλτρο που επιτρεπουν τα οικονομικα σου και προσθετεις μεσα στα υλικα του λιγο siporax mini.
6. συννενοεισαι με το Γιαννη και σου δινει το μπολι. Αν του ειναι ευκολο και μενετε κοντα ζητα του να σου κανει αυτος το μπολιασμα, διαφορετικα κανε οτι σου πει
7. Βαζεις 1 αρσενικο και 3 θυλικα γκαπακια.
8. Αγοραζεις τεστ αμμωνιας, no2, no3 και κανεις μετρησεις, τις πρωτες μερες καθημερινα να δεις πως παει το ενυδρειο.
9. Αν κατι δεν παει καλα (αν πχ εχεις αμμωνια) κανεις ξανα μπολιασμα (ειναι σπανιο να μην ποιασει το μπολι αλλα εχει τυχει)
10. επισεις αγοραζεις ενα θερμομετρακι κι ενα θερμαντηρα και βαζεις το θερμαντηρα στους 27 βαθμους.
11. Στη βδομαδα πανω με λογικο ταισμα τα no3 πρεπει να ειναι κατω απο 15 το πολυ 20. Αλλαγες νερου θα κανεις 30% τη βδομαδα. Οι αλλαγες θα γινονται με πολυ αργη εισοδο του φρεσκου νερου, ωστε η διαδικασια να κραταει καπου μιση ωρα η και περισσοτερο αν γινεται.
12. τα ψαρακια θα τα ταιζεις με δυο διαφορετικες τροφες. Προτεινω μια staple (οπως πχ την GALA της JBL) και bloodworms της sera.
13. Μια μερα τη βδομαδα δε θα ταιζεις απολυτως τιποτα.
14.Μια μερα τη βδομαδα καλο ειναι να δινεις αρακα (ζεματιζεις ελαφρα ενα-δυο μπιζελακια σε ενα μπρικι με λιγο νερο ισα ισα να μαλακωσει και το διαλυεις με το χερι και ταιζεις)

Πολύ καλη διαδικασία αυτή Νίκο :smt023 και πιστεύω ότι το πρωτο ενυδρείο κάθε αρχάριου δεν πρέπει να είναι κάτω από 60 λίτρα.

Το μόνο που με ανησυχεί με την μέθοδο σου Νίκο είναι μην αρχίσουν να στέλνουν όλοι οι αρχάριοι του GAB π.μ. για μπόλι :smt064:smt033

Nick74
12-10-12, 23:42
Το μόνο που με ανησυχεί με την μέθοδο σου Νίκο είναι μην αρχίσουν να στέλνουν όλοι οι αρχάριοι του GAB π.μ. για μπόλι

ελα μωρε ενταξει, εγω οποτε εχω δινω, το ιδιο κανουν πολλοι οποτε ολο και καποιος βρισκεται που να εχει να καθαρισει φιλτρα...

Δε θα ξεχασω παντως το καλοκαιρι ολοκληρη επιχηρηση που εγινε για λογαριασμο καποιου μελους... :D:D:D κανενας γνωστος δεν ειχε να δωσει μπολι και ως δια μαγειας μου λεει στο τηλεφωνο ο poet (ο οποιος θα βλαστημουσε την ωρα που μου το πε) πως καθαριζε εκεινη την ωρα το φιλτρο του :D:D:D:D τον εκανα να μεινει με ανοιχτα φιλτρα δυο ωρες για να μη χασει ο αλλος τα ψαρακια που του ειχε φορτωσει ο πετσοπας μαζι με το ενυδρειο αλλα τελικα τελος καλο ολα καλα (και διαολοστειλαμε και την αμμωνια)

nieous
13-10-12, 00:24
Πιστευω οτι ο Αντρέας πρέπει να βγάλει κόλα χαρτι και να γράψει πρόχειρο διαγωνισμα να δουμε τι έχει καταλάβει μέχρι τωρα πριν του δοθουν περαιτέρω απαντησεις (η αληθεια είναι οτι και εγω οταν διαβαζα στην αρχή ήταν πολύ η ύλη :D).

Λοιπον Αντρέα, σοβαρα, νομιζω οτι με τις πληροφορίες που έχεις μεχρι τώρα εχεις όλα τα φόντα να γίνεις σαινι.

Θα ηθελα να μας πείς γιατι ο κύκλος του αζωτου είναι σημαντικός για το ενυδρείο μας και τι πρακτικά συμβαίνει στο ενυδρείο όταν έχει ολοκληρωθεί το στρώσιμο?

Απαντησε μας σε παρακαλω αυτο το ερωτημα για να δουμε τα κενά σου και να σε βοηθήσουμε (οχι εγω, εγω είμαι αρχάριος σαν και εσένα)

ανδρεα
14-10-12, 09:17
παιδια τον θερμστατη τον εχω βαλει στους 27 βαθμους καλα ειναι γιατι το νερο το βλεπω λιγο ζεστο προ χλιαρο

samgr
14-10-12, 09:30
Kαλημέρα , ισως αυτό (http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=7&syntagi_id=3) σε βοηθήσει

genecr
14-10-12, 09:42
το θερμόμετρο πόσο δείχνει;

ανδρεα
14-10-12, 09:47
27 και τωρα που το βλεπω πιγε 28 τι να κανω ???
να επιθιμισο οτι ψαρια δεν εχω μεσα τωρα το στρονο

genecr
14-10-12, 10:06
τότε και παραπάνω να πάει μέχρι 30 είναι ακόμα καλύτερα αφού επιταχύνεται το στρώσιμο. με ποια μέθοδο το στρώνεις;

ανδρεα
14-10-12, 10:16
αυτην που μ ειπαι ο γιαννης Θα χρειαστείς να βάλεις την άμμο που θα διαλέξεις και τι σχετική διακόσμηση. Θα βάλεις αντιχλώριο στο νερό όσο χρειάζεται και θα ρυθμίσεις την θερμοκρασία σε αυτή που θα έχει όταν θα υπάρχουν ψάρια μέσα. Με λίγα λόγια θα φτιάξεις το ένυδρείο σαν να υπάρχουν και τα ψάρια μέσα. Αφού δουλέψει το ενυδρείο για 4 ημέρες και έχει την θερμοκρασία ρυθμισμένη και σταθερή θα κλανεις μια μικρλη αλλαγή νερού κάπου το 30% του νερου. Μετά από 2 μερες θα ρίχνεις μέσα στο ενυδρείο κάθε μέρα μία νυφάδα ψαροτροφη, όποια έχεις, και κάθε 5 μέρες θα κάνεις μια μικρλη αλλαγή νερού. Αυτή την διαδικασία θα την εφαρμόζεις για 5 εβδομάδες. Κάποια στιγμή στο διάστημα αυτό θα με βρεις να δώσω μπόλι για το φίλτρο σου. Αφού περάσουν οι 5 εβδομάδες θα κάνεις μια ααλαγή νερού κάπου το μισό νερό δεν θα ταίσεις και θα μπορέσεις την επόμενη να βάλεις τα ψάρια σου. Αυτή είναι μια καλή διαδικασία αλλά θέλει υπομονή.
ααα και ξεχασα να πω οτι με την πρωτι αλαγη νερου μετα απο 2ωρες βαζω και βακτιρια

genecr
14-10-12, 11:50
έτσι... προχώρα αργά και σταθερά και θα αποζημιωθείς :cool:

ανδρεα
14-10-12, 12:26
ευχαριστω μια τελευτεα απορια οταν πιρα το φιλτρο ειχε μεσα ενα σολινακι εκεινο γατι ειναι ??
παιδια αν παρω απο απο την φυση ξιλα και πετρες την πρεπη να κανω για να της βαλω στο ενυδρειο να της βρασω??

kgf12345
14-10-12, 13:19
αντρεα αν κανεις μια αναζητηση στο φορουμ (κουμπι αναζητηση πανω δεξια)θα βρεις τις απαντησεις σε ολες τις αποριες σου.μπορες να βαλεις υλικα που θα μαζεψεις εξω,αλλα θελει πολυ προσοχη στο τι βαζεις και πως το καθαριζεις.κανε αναζητηση και διαβασε.υπαρχουν παρα πολλα αναλογα θεματα εδω μεσα.πριν βαλεις οτιδηποτε μεσα(αν βρεις κατι),βγαλτο μια φωτογραφια και ανεβασε τη να το δουμε.

το σωληνακι που ειχε μεσα (αν ειναι εσωτερικο το φιλτρο σου) ειναι για να δουλεψει και σαν αεραντλια το φιλτρο.εφοσον η εξοδος του φιλτρου σου αναταρασει την επιφανεια δεν χρειαζεται να το χρησιμοποιησεις.κρατησε το ομως μηπως χρειαστει μελοντικα.

ανδρεα
14-10-12, 13:28
οκ σε ευραριστω πολυ διλαδη δεν πιραζει που αναταραζει την επιθανια?το φιλτρο το εβαλα ετσι ωπος ειναι και το εβαλα να λιτουργι χριαζεται να αφερεσο τιποτα η να προστεσω ο φιλος μ ο γιαννης μου ειπαι να το βαλο ετσι πως ειναι και να λιτουργη και μτα μολις κανο την προτι αλαγη να του πω για να μου δοσι μπολι για να το βαλω στο φιλτρο
αλαγη νερου*

kgf12345
14-10-12, 13:47
οχι δεν πειραζει που αναταρασεται η επιφανεια.αλλα δεν ξερω καν τι φιλτρο εχεις οποτε δεν μπορω να σου πω αν χρειαζεται να προσθεσεις η να αφαιρεσεις κατι.

αποτι διαβασα παραπισω ειπες οτι ο φιλος σου σου ειπε να το αφησεις να δουλεψει 15 μερες με ενα μηνα και τοτε θα σου δωσει μπολι.

αλλα εχεις κανει τοσες ερωτησεις (8 σελιδες θεμα)που με εχεις μπερδεψει κιεμενα.η θα ακολουθησεις τις συμβουλες που σου εχουνε δωσει ολοι εδω η θα κανεις αυτα που σου ειπε ο φιλος σου.στο λεω γιατι ξαφνικα εκει που σου λενε ολοι κατι,πετας μια φωτοβολιδα οτι "θα κανω αυτο γιατι μου το ειπανε" και ψαχνουμε ολοι να ψαρεψουμε τις λεπτομερειες για να μην κανεις καμια πατατα.

κιεγω και ολοι εδω μεσα θελουμε να σε βοηθησουμε αλλα δε μας αφηνεις με αυτο τον τροπο.

lingistis
14-10-12, 15:50
Ο φίλος του ο Γιάννης εγώ είμαι... :D

Η διαδικασία είναι η πιο απλή και εφαρμόσημη ;) από το φίλο μας τον Ανδρεά που είνα ένα νέο παιδί μόλις 16 χρονών αλλά με όρεξη να μάθει. Ο ενθουσιασμός που χαρακτηρίζει την ηλικία του είναι ο λόγος του τεράστιου αυτού θέματος. Είμαι σύγουρος ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα το διαβάζει και θα γελάει.. όπως κάνουμε όλοι όταν ανατρέχουμε στα πρωτα μας ποστ στο φόρουμ :)

Γνωρίζω ότι κάποιοι ίσως να έχετε αποροίες με την διαδικασία που του πρωτείνω... αλλά το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον Ανδρέα. Μπόλι θα του δώσω αφού κάνει μια πρώτη αλλαγή νερού... δηλαδή σύντομα.

Καλή αρχή Ανδρέα στο χόμπι μας!!!!!

ανδρεα
14-10-12, 19:08
ευχαριστω γιαννη :D

kgf12345
14-10-12, 19:33
χαχαχα!:Dοκ εχω χασει τη μπαλα σε τοσες σελιδες:Dανδρεα αφου εχεις το γιαννη κοντα καλα θα πας:Dνομιζα οτι μιλαγε για καποιον φιλο "εξωφορουμικο":D

ανδρεα
14-10-12, 19:53
και τωρα χαζεβω το ενυδρειο και το νερο ειναι θολο
αυτο το φιλτρο εχω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2164

snakepanos
14-10-12, 20:06
Νερο θολο , εχεις αμμωνια ,το μπολιασες το ενυδρειο σου?

ανδρεα
14-10-12, 20:08
προτα να σου πω οτι δεν εχω ψαρια μεσα ο γιαννης μου ειπαι οτι οταν κανω την προτι αλλαγη νερου μου ειπαι να του πω για να μου δοση τοτε

snakepanos
14-10-12, 20:23
Οκ κανει τον κυκλο του αζωτου το νερο σου γιαυτο ειναι ετσι,εισαι στον σωστο δρομο.
Αφου εχεις τον Γιαννη τη ρωτας.

ανδρεα
14-10-12, 20:31
οκ φιλε σε ευχαριστω

janickrules
14-10-12, 22:43
μπραβο και στον Γιαννη για την βοηθεια που προσφερει!

ανδρεα
15-10-12, 15:34
παιδια μονο 4 guppy μπορο να βαλω?

kokalo
17-10-12, 02:15
αντε ο φιλος μας απο εδω ηθελε να παρει 4 χρυσοψαρα και πηγε απο το πετ και τα πηρε σαν αρχαριος και ενθουσιασμενος με την ιδεα. .σαν πετ σοπ δεν πρεπει να ενδιαφερθει για τα ψαρια που θα δωσει σε τι περιβαλλον θα ζησουν ?αλλα ξεχασα δεν ειναι πετ σοπ ειναι σουπερ μαρκετ πας παιρνεις τι θελεις και φευγεις (ετσι γινετε στις περισσοτερες περιπτωσεις).
Ετυχε μια φορα πηγα με εναν φιλο να παρει αλλους 2 δισκους για το ενυδρειο του απο ενα πετ σοπ και του ειπε ο μαγαζατορας φιλε τα ψαρια ηρθαν εχθες απο το εξωτερικο και ειναι σε καραντινα ελα την αλλη βδομαδα να παρεις αν θες.
τα περισσοτερα μαγαζια ομως δεν το κανουν αυτο.με το που φερνουν τα ψαρια κοιταν να τα διωξουν οσο ποιο γρηγορα γινετε και αυτο το εχω πετυχει πολλε φορες....

ανδρεα
17-10-12, 08:09
εεε το ξερω αυτα τα μαγαζια θελουν να τα ξεφορτοθουν τα ψαρια

eimaste aR21rwstoi
19-10-12, 19:35
Αα....καιι...προσεξε λιγο και τα "ορθογραφικα" λαθη..! :D

Φιλικαα!

αυτο δεν θα επρεπε να σε απασχολει εσενα και πολυ

φιλικα