Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : SOS - Διαρροή ενυδρείου!

Antonios
01-10-12, 18:54
Καλησπέρα σε όλους...Σήμερα παρατήρησα διαρροή στο ενυδρείο μου. Υπάρχει υγρασία στη χαραμάδα ανάμεσα στον πάτο της δεξαμενής και στο τραπεζάκι του ενυδρείου, σαν να "ιδρώνει", και αρχίζει να φουσκώνει το τραπεζάκι από την υγρασία. Μπορώ να το σώσω;; Κάθε συμβουλή σας είναι πολύτιμη!!!

tsag
01-10-12, 18:57
ειναι στον πατο σιγουρα?

tsoum
01-10-12, 19:16
Ειναι πολυ συχνο να σταζει απο το καπακι λογω της εξατμισης.

jimmis1974
01-10-12, 19:27
δες παρα πολυ προσεκτικα αν υπαρχει απο το καπακι και σταζει οπως ειπε ο φιλος tsoum , αν οχι δες τα πλαινα απο πανω μεχρι κατω αν και παλι οχι λογικα οπως ειπες ισως να την ακουσες ο πατος .
Πες μας ποσα λιτρα ειναι ,ποσο καιρο τρεχει , τι εχεις βαλει μεσα , μην εβαλες αποτομα καμια βαρια πετρα και εκανες καμια ζημια ...... ....... ????

Kotsos
01-10-12, 21:27
Καλησπέρα σε όλους...Σήμερα παρατήρησα διαρροή στο ενυδρείο μου. Υπάρχει υγρασία στη χαραμάδα ανάμεσα στον πάτο της δεξαμενής και στο τραπεζάκι του ενυδρείου, σαν να "ιδρώνει", και αρχίζει να φουσκώνει το τραπεζάκι από την υγρασία. Μπορώ να το σώσω;; Κάθε συμβουλή σας είναι πολύτιμη!!!Δες που σου είπαν για αρχή άμα είναι υγρασία απο το καπάκι, ή αν πιτσιλάει το φίλτρο σου και "γλύφει" απο πίσω, αλλιώς θα πρέπει να το ξεστήσεις για να δεις απο που χάνει..

Antonios
03-10-12, 22:32
Το ενυδρείο είναι του 2001, 100 λίτρων, κατασκευής Juwel, με υπόστρωμα και χοντρό χαλίκι. Από στολισμό έχει μία ρίζα και δύο πέτρες και φυτεμένο. Ψάρια: guppies και πλάτυς. Αλλαγή στο διάκοσμο κτλ. δεν έχω κάνει εδώ και ένα χρόνο. Μάλιστα, τα νερά τα βρήκα γυρνώντας από απουσία 4 ημερών. Τώρα, στο ψητό:
Για μία μέρα, είχα αυτή την υγρασία που σας έλεγα, όπως και νερά στο πάτωμα. Από χτες, δεν βλέπω τίποτα. Πέρασα με μια χαρτοπετσέτα όλο το πάτο του ενυδρείου, το τραπεζάκι και την ένωση, και δεν έχει ούτε σταγόνα..Μάλλον είναι αυτό που μου λέτε λόγω εξάτμισης του νερού:p... Ελπίζω να μην ξαναδώ τέτοια συμπτώματα!
Παίδες, σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση!!

platy
03-10-12, 22:40
και προσοχή με τις πέτρες στον διάκοσμο μην τις ''φυτεύεις'' πολύ γιατι μπορεί να σπάσεις τον πάτο του ενυδρείου !!