PDA

Επιστροφή στο Forum : Λίτρα για μονομάχους ... (αποκοπή από άλλο θέμα)

Giwrgos P.
28-09-12, 15:54
εσυ Nick74 τι χωρητικοτητας ενυδρειο προτεινεις για εναν μονομαχο?

genecr
28-09-12, 16:03
εσυ Nick74 τι χωρητικοτητας ενυδρειο προτεινεις για εναν μονομαχο?

μην τον τσιγκλάς και συ :D οι απόψεις του είναι γνωστές και σεβαστές από μένα.

φίλε akis_chatzi βάλτον αφού τον έχεις αλλά οποσδήποτε ασχολήσου με το στρώσιμο ;)

Nick74
28-09-12, 16:04
εγω τους εχω σε 60+ απο κει και περα δε ζηταω ολοι να τους εχουν ετσι, αλλα τουλαχιστο να τους δινετε το σωστο χωρο που θεωρουν κτηση τους που συμφωνα με το seriuslyfish ειναι για splender επιφανεια 35Χ40 http://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/ (το βαθος οντως μας ειναι αδιαφορο, αλλα στα στανταρ sizes του εμποριου νομιζω 55ρι ειναι αυτο, τωρα αν θες να κανεις custum DIY τα 20 λιτρα ενταξει ειναι, αλλα με τα εμπορικα μεγεθη δεν ειναι)

Giwrgos P.
28-09-12, 16:07
εγω τους εχω σε 60+ απο κει και περα δε ζηταω ολοι να τους εχουν ετσι, αλλα τουλαχιστο να τους δινετε το σωστο χωρο που θεωρουν κτηση τους που συμφωνα με το seriuslyfish ειναι για splender επιφανεια 35Χ40 http://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/ (το βαθος οντως μας ειναι αδιαφορο, αλλα στα στανταρ sizes του εμποριου νομιζω 55ρι ειναι αυτο, τωρα αν θες να κανεις custum DIY τα 20 λιτρα ενταξει ειναι, αλλα με τα εμπορικα μεγεθη δεν ειναι)
τους εχεις? ποσους εχεις δηλαδη?

Nick74
28-09-12, 16:10
τους εχεις? ποσους εχεις δηλαδη?

εχω 7 και δυνατοτητα για μεχρι 21

Giwrgos P.
28-09-12, 16:14
προς ενημερωση και οχι δειχνοντας πως ειμαι καποιος ειχα 10 μονομαχους σε 20λιτρα και κατι λιγοτερα λιτρα απ τους οποιους 10 με τους 4 εκανα επιτυχες αναπαραγωγες...
ενα απ αυτα τα ενυδρεια το μεγαλυτερο 30λιτρα το χω και εδω μεσα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47385)

Nick74
28-09-12, 16:22
Φιλε μου οι αναπαραγωγες αν ταιριαξει το ζευγαρι με σωστη θερμοκρασια και σε 5 λιτρα μπορει να ειναι επιτυχεις, αυτο δε λεει τιποτα.
Τι ενημερωση? Κι εγω δηλαδη τι να πω? για το ποση λασπη ορυζωνων στην Ασια και ποσα τσιμπιματα απο κουνουπια εχω φαει γαι να μαθω πως ειναι οι βιοτοποι τους?

genecr
28-09-12, 16:33
ο καθένας κάνει ότι θέλει στα ενυδρεία του και σίγουρα κάποιος με τις βασικές γνώσεις μπορεί να ξεφύγει λιγο από τα περπατημένα.
όμως ένας αρχάριος πρέπει να ξεκινήσει σωστά για θα κουραστεί και το ψάρι και αυτός στην πορεία.
και εγώ καποια στιγμη είχα 40 πλάτυ σε 70 λίτρα, δε θα συμβουλέψω όμως να βάλει πάνω απο 1-2 χαρεμια

Nick74
28-09-12, 16:42
ο καθένας κάνει ότι θέλει στα ενυδρεία του και σίγουρα κάποιος με τις βασικές γνώσεις μπορεί να ξεφύγει λιγο από τα περπατημένα.

οκ, ΓΙΑΤΙ ομως να κανει καποιος ναζιστικα πειραματα?
για να δουμε αν αντεχει?
θα παρει βραβειο ............αν καταφερει να κρατησει ενα ζωντανο πλασματακι σε ενα σφηνοποτηρο ζωντανο?
Μη πουμε για κοστος βεβαια και παραπιες γιατι οσο του κοστιζει ενα 20λιτρο το ιδιο σχεδον εχει ενα 60ρι...
Αν καποιος ....... να τσιτωσει κατι ας κολοφτιαξει τ αμαξι του, η ας ξεσκισει σε overclocking τη cpu του να νοιωσει ....., δε χρειαζεται να τα κανει ολα αυτα σε ενα ζωντανο πλασμα που δεν του φταιει σε τιποτα.

όμως ένας αρχάριος πρέπει να ξεκινήσει σωστά για θα κουραστεί και το ψάρι και αυτός στην πορεία.ο αρχαριος πρεπει να ξεκιναει με ΠΟΛΛΑ λιτρα, το ποσα εξαρταται απο τον αρχαριο.... Υπαρχουν ανθρωποι που τα καταφερνουν καλα και αλλοι που και σε 1000 λιτρα θα τα καναν σκ...τα

και εγώ καποια στιγμη είχα 40 πλάτυ σε 70 λίτρα, δε θα συμβουλέψω όμως να βάλει πάνω απο 1-2 χαρεμιαcongratulations :) εγω βρεθηκα με 600!!! (τα δωσα ολα στο πετσοπ κι ησυχασα :D)

genecr
28-09-12, 16:54
τα περισσότερα τα έδωσα και εγώ και ησύχασα :D προς το παρόν... γιατι έχω παλι γέννες :smt108

Nick74
28-09-12, 17:05
ναι, με τα ζωοτοκα ειναι μεγαλο προβλημα οι απανωτες γεννες

Giwrgos P.
28-09-12, 17:51
οκ, ΓΙΑΤΙ ομως να κανει καποιος ναζιστικα πειραματα?
για να δουμε αν αντεχει?
θα παρει βραβειο γ@μιστεροτητας αν καταφερει να κρατησει ενα ζωντανο πλασματακι σε ενα σφηνοποτηρο ζωντανο?
Μη πουμε για κοστος βεβαια και παραπιες γιατι οσο του κοστιζει ενα 20λιτρο το ιδιο σχεδον εχει ενα 60ρι...
Αν καποιος καβλ....νει να τσιτωσει κατι ας κολοφτιαξει τ αμαξι του, η ας ξεσκισει σε overclocking τη cpu του να νοιωσει γαμάτος, δε χρειαζεται να τα κανει ολα αυτα σε ενα ζωντανο πλασμα που δεν του φταιει σε τιποτα.

θα σε παρακαλουσα να κοψεις αυτο το υφος το μαγκικο που εχεις σε καθε σου απαντηση και να απαντας με καλυτερους τροπους μην ξεχνας οτι εισαι σε φορουμ οπου ο καθενας καταθετει τις αποψεις του και τις εμπειριες. για μαγκιες κλπ μπορεις να ξεσπασεις και τα τσαμπουκαλευτεις αλλου! ημαρτον πια σε καθε θεμα δηλαδη πρεπει να αναστατωνεις κι απο ενα μελος?

Κουραμπιές
28-09-12, 18:43
με αυτα που βλεπει, και λιγα λεει. Την εμπειρια του προσπαθει να μεταδωσει, η οποια δεν ειναι ευκαταφρονυτη. Το τελευταιο που χρειαζεται ειναι αποθαρυνση. Αν ολοι προσπαθουσαν να ενημερωθουν οπως κανουν για τα περισσοτερα αλλα πετ, τοτε δεν θα βλεπαμε τετοια τοπικς, και δεν θα δοκιμαζονταν η υπομονη κανενος. Και αυτο δεν αφορα μονο τον Νικο αλλα και ολους οσους προσφερουν ΒΟΗΘΕΙΑ χωρις ανταλαγμα σε ποσα μελη.

Nick74
28-09-12, 18:48
giorginakos> Ως κοινωνικα ζωα σε αντιθεση με τους μονομαχους εχουμε συνηθισει να συμβιωνουμε με αλλα ατομα του ειδους μας.
Αυτη η συμβιωση περιλαμβανει αρκετων ειδων σχεσεις που στηριζονται στη φιλια, στην αγαπη, στο μισος, στην αδιαφορια κτλ κτλ...
Μπορεις λοιπον θαυμασια αν δε σου αρεσουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αυτα που λεω η ο τροπος που τα λεω να με βαλεις στη black list σου και τελειωνει εκει.
Αν απο την αλλη θεωρεις οτι αυτα που λεω η ο τροπος που τα λεω προσβαλει το φορουμ γενικοτερα ΣΑ ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ πανω αριστερα υπαρχει ενα κουμπακι αναφορας ωστε να το λαβουν υπ οψη τους οι υπευθηνοι του φορουμ και να δρασουν αναλογα.

Γιώργος Κ
30-09-12, 19:37
Παιδες σεβαστες ειναι ολες οι αποψεις και ο καθενας εχει το δικο του τροπο γραφης και εκφρασης!
Σαν φορουμ ομως θα πρεπει να λειτουργει χωρις προβληματα, φαγωμαρες και παρεξηγησεις και για αυτο θα παρακαλεσω ολους να ειναι ευγενικοι με τους συνομιλητές τους. Βοηθηστε τους μοδερατορες να μην αναγκαζονται να επεμβαίνουν σε καποια συζητηση για να αποτρεψουν - σταματησουν κοκ καποια παρεξηγηση αλλα να συμμετασχουν οπως ολοι στο βασικο θεμα! Δεν ειναι δικαστες για να δικαιωσουν η τιμωρησουν καποιον :smt047

Φιλιππας
30-09-12, 21:13
Τι να κανουμε.Εμεις οι Νικαιωτες την εχουμε λιγο μεγαλυτερη.

Την μαγκια εννοω :smt043:smt043:smt043:smt043:smt043

Timekeeper
01-10-12, 13:23
giorginako Οσο καλυτερες συνθηκες χωρου-ποιτητας νερου παρεχεις στους μονομαχους σου, τοσο περισοτερο θα τους χαρεις και τοσο λιγοτερο θα σε προβληματισουν με προβληματα παντος ειδους, υγειας συμπεριφορας κτλ κτλ.Το να συμβιβαστεις με ενα μικρο ενυδρειακι για τους χι ψι λογους ειναι καθαρα δικο σου θεμα και σεβαστο αλλα συνηθως το αποτελεσμα ειναι αρνητικο !Για εμενα το καλυτερο ειναι απο 25-30 λυτρα και πανω [εαν και εγω προσωπικα προτιμω τα 50 και παραπανω] με πολλα πολλα φυτακια επιφανειας πολυ χαμηλη ροη και αναταραξη και ελαφρως οξινο νερακι!Οταν πειρα τον δικο μου οντας αρχαριος τον εβαλα σε ενα 5 λιτρο .Οκ ζουσε αλλα ταλαιπωρηθηκε πολυ.Οταν πλεον μπηκε στο 60 με αποζημιωσε με τα καλυτερα χρωματα και συμπεριφορες χωρις αποτοτε να τον ξαναδω με καποιο προβλημα.Πανω απο ολα προσεχουμε τα ψαρακια μασ γιατι τα αγαπαμε και γουσταρουμε αυτο που κανουμε ! Φιλικα γιωργος!

ignatios1993
01-10-12, 13:37
χαχαχαχαχα φιλιππα εγραψες ρε!

σχετικα με το θεμα εχω να πω οτι οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο...
αλλα το μινιμουμ πρεπει να ειναι γυρω στα 45 λιτρα....(ετσι πιστευω τουλαχιστον!) οποτε δεν νομιζω πως ειναι υπερβολη το 60 αρι που λεει το παιδι!(nick 74)