PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με EHEIM αντλία!

Malawi Lover
27-09-12, 13:49
Καλησπέρα! Σήμερα παρέλαβα την αντλία μου (EHEIM compact 600 (http://www.google.gr/imgres?hl=el&sa=X&biw=1280&bih=848&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=v7uphYg_E8aMxM:&imgrefurl=http://www.shirleyaquatics.co.uk/aquarium-supplies/eheim-compact-600-pump/JKMF141&docid=spVZG1Yt649XLM&imgurl=http://www.shirleyaquatics.co.uk/images/related/full/JKMF141.jpg&w=363&h=480&ei=-TxkUMa-CY3mtQbhqoGgBA&zoom=1&iact=hc&vpx=621&vpy=476&dur=1106&hovh=258&hovw=195&tx=79&ty=108&sig=117420295385374162418&page=1&tbnh=153&tbnw=116&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:19,s:0,i:128))! Προσπάθησα να την βαλω στο εσωτερικο φιλτρο, αλλα δεν χωρουσα! ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ αλλα παλι τιποτα?? Τι να κανω τωρα?? Απ'οτι διαβασα και αλλου μπορω να να την βαλω σκετη πανω στο τζαμι (δηλαδη να ΜΗΝ την βαλω μεσα στο εσωτερικο φίλτρο) και να αφησω το εσωτερικο με την παλια του αντλια να "τρεχει" κι αυτο μαζι με την EHEIM! Μπορω να το κανω κι ετσι???

snakepanos
27-09-12, 14:00
Κωστα ,,παρε τηλ το Γιωργο και πεστου το προβλημα που εχεις ,,να την στηλεις πησω και να παρεις μια ποιο μικρη σε ογκο,αλλα οχι στα λιτρα.

Malawi Lover
27-09-12, 14:07
Λιγο δυσκολοοο...γιατι δυστυως δεν εχω την συσκεασια! Σκητηκε! :(

snakepanos
27-09-12, 14:09
Αμαν ρε Κωστα ,γιατι ,,,παρε τηλ και πεστουτο αυτο,,πεστου οτι σε ειπα εγω .
Αναφερε το νικναιμ μου.

Malawi Lover
27-09-12, 14:12
Κατσε....θα κανω μια πατεντα που μολις σκεφτηκα και αν δεν καταφερω να το βαλω...θα παρω τοτε τηλ.

snakepanos
27-09-12, 14:14
Μπορεις να κοψεις το θαλαμο που μπαινη η αντλια και να μεγαλοσεις λιγο τον χωρο,και μετα να το ξανακολησεις,,ετσι εκανα και εγω σε ενα κουτι.

Malawi Lover
27-09-12, 14:55
Αυτο σκεφτηκα κι εγω να κανω :)
-------------------------
Λοιπον...Ο.Κ. το εκανα! Επιτελους μπηκε! Εξοψα το "τειχακι" του θαλαμου μεχρι την μεση και το εβαλα! Δεν γινετε ομως να το ξανακολλησω εκει...αλλα αυτο δεν νομιζω να δημιουργησει πρόβλημα!

ΥΓ... Αυτη την αντλία θα πρεπει να την βγαζω απο εκει μεσα για να την καθαραζω?

Malawi Lover
27-09-12, 15:04
Δηλαδη απο ετσι... εγινε καπως ετσι!

cogarg
27-09-12, 15:13
Στην προσπάθεια σου να αναβαθμίσεις το φίλτρο, το κατέστρεψες...η τουλάχιστον μείωσες την αποδοτικότητα του αρκετά. Αν είναι σωστό το σχέδιο, το τοιχάκι είναι αυτό που ανάγκαζε το νερό να περάσει μέσα απ'τα υλικά του φίλτρου...αν δεν υπάρχει το τοιχάκι το νερό όπως θα μπαίνει στο φίλτρο έτσι θα βγαίνει :(

exelix
27-09-12, 15:13
Εμένα η απορία μου είναι γιατί ανοίγεις τα θέματά σου στο επί παντός επιστητού

Malawi Lover
27-09-12, 15:26
Στην προσπάθεια σου να αναβαθμίσεις το φίλτρο, το κατέστρεψες...η τουλάχιστον μείωσες την αποδοτικότητα του αρκετά. Αν είναι σωστό το σχέδιο, το τοιχάκι είναι αυτό που ανάγκαζε το νερό να περάσει μέσα απ'τα υλικά του φίλτρου...αν δεν υπάρχει το τοιχάκι το νερό όπως θα μπαίνει στο φίλτρο έτσι θα βγαίνει :(

Και...τι μπορω να κανω τωρα??? Αν βρω κατι για να το "κλεισω" ξανα εκείνο το σημειο?? Θα δουλευει και παλι κανονικα?
Μπορω σε εκεινο το σημειο να βαλω ενα κομματι μεταλο ή δεν κανει?? Μηπως μπορω να βαλω ενα κομματι ξύλο ή πλαστικο (ή καποιο αλλο υλικο)?? Και τα δυο θα ειναι πολυ λεπτα, κομμενα ακριβως στις διαστασεις που πρεπει!!

Γιώργος Κ
27-09-12, 15:27
Σωστα!! :rolleyes:

Malawi Lover
27-09-12, 16:16
Και...τι μπορω να κανω τωρα??? Αν βρω κατι για να το "κλεισω" ξανα εκείνο το σημειο?? Θα δουλευει και παλι κανονικα?
Μπορω σε εκεινο το σημειο να βαλω ενα κομματι μεταλο ή δεν κανει?? Μηπως μπορω να βαλω ενα κομματι ξύλο ή πλαστικο (ή καποιο αλλο υλικο)?? Και τα δυο θα ειναι πολυ λεπτα, κομμενα ακριβως στις διαστασεις που πρεπει!!

Καμια απάντηση?? :? :confused:
?????????

platy
27-09-12, 16:18
σε βλεπω για καινούριο φίλτρο....την αντλία για ποιο λόγο την αγόρασες?..και για πιο λόγο κουτσουρεψες το φίλτρο..ποιο φίλτρο ειναι?..ηθελες να το αναβαθμίσεις?

Malawi Lover
27-09-12, 16:20
Ειναι το BOYU BF-108! Την αγορασα γιατι χρειαζοταν αναβαθμιση το φιλτρο!!

Καμια απάντηση σε αυτο το θεμα υπαρχει?? :? :confused: Όποιος μπορει σας παρακαλω ας βοηθησει!

platy
27-09-12, 16:24
οταν βλέπουμε οτι ενα φιλτρο δεν μας καλύπτει ,συνήθως αγοράζουμε ενα καινούριο.σπάνια μπορείς να κάνεις κατι με τα εργοστασιακα φιλτρα...καλη συνεχεια με το εγχειρημα

Malawi Lover
27-09-12, 16:33
Καμια άλλη απαντηση?? Δηλαδη...αν βρω ενα κομματι πλαστικο (παρομοιο με αυτο του φιλτρο, το κωψω στις διαστασεις που πρεπει και το βαλω, δεν θα κανει δουλεια??

maikl
27-09-12, 16:38
Καμια άλλη απαντηση?? Δηλαδη...αν βρω ενα κομματι πλαστικο (παρομοιο με αυτο του φιλτρο, το κωψω στις διαστασεις που πρεπει και το βαλω, δεν θα κανει δουλεια??
Βγαλτο στεγνωσε το και κολλα το κοματι με ενυδρειακη σιλικονη(επι της ευκαιριας μεγαλωσε και το τριτο διαμερισμα-αρα κοψε τελειως το δευτερο χωρισμα-για να χωραει η αντλια).Σε δυο μερες θα ναι ετοιμο ;)
Αλλιως παρε καινουριο...

Malawi Lover
27-09-12, 16:39
Οκ! Χίλια ευχαριστώ φιλαράκι! :D

platy
27-09-12, 16:42
με σιλικόνη ισως κανεις δουλειά αν το κολλησεις απο εκει που εκοψες...

cogarg
27-09-12, 16:44
Αν βρεις κάποια κομμάτια πλαστικού σε κατάλληλες διαστάσεις που να κάνουν για αυτή τη χρήση(μη με ρωτήσεις πώς μπορείς να το ξέρεις αυτό), μπορείς να δοκιμάσεις να τα κολλήσεις με κυανό-ακρυλική κόλλα για να φτιάξεις κάτι τέτοιο:

platy
27-09-12, 16:48
η φτιάχνεις με πλεξιγκλας ενα φιλτρο (κολλας ενα μακρόστενο ορθογώνιο με θυρίδες στο κατω μερος και στα πλαγια ριχνεις τα υλικα μεσα και στο πανω μερος βαζεις την αντλια..!!!

cogarg
27-09-12, 16:50
Σιλικόνη δε θα πρότεινα για αυτή τη χρήση...έχει την τάση να ξεκολλάει απ'το πλαστικό.

Malawi Lover
27-09-12, 16:51
Οκ! Ευχαριστω πολυ παιδια για τις βοηθειες!
Τι ειναι η κυανο-ακριλικη κολλα ομως? Και που μπορω να την βρω?

cogarg
27-09-12, 16:57
http://www.aquatek.gr/vb/search.php?searchid=4922404

Malawi Lover
27-09-12, 19:09
Δυστυχως...το λινκ δεν φενεται :? :confused: δοκιμασε να το ξαναβαλεις!

ΥΓ... Τελικα ειμαι καλα με το φίλτρο! Βρηκα που πουλανε πλεξυ γκλας! Θα παω αυριο να παρω ενα ακριβως στις διαστασεις μου! Αραα...κομπλε και με το φίλτρο!

Nick74
27-09-12, 21:02
ρε φιλαρακι αφου αρχισες με φαλτσετες και τρυπανια κατσε και φτιαξε ενα φιλτρο απο πλεξι η οτι αλλο υλικο μπορεις να βρεις και βαλε την αντλια που αγορασες κι εισαι οκ...

Malawi Lover
27-09-12, 21:21
Μααα...μονο το πλεξυ γκλας που θα παρω για να κανω καινουριο εσωτερικο φιλτρο θα μου βγει γυρω στα 40ευρω!

lingistis
27-09-12, 21:36
και γιατί να βάλεις πλέξι γκλάς αφού είναι τόσο ακριβό :confused:

Πλαστικό δεν βρήσκεις;

Malawi Lover
27-09-12, 21:44
Μααα...τι είδους πλαστικο?? Απο που να το βρω?? :confused:

Nick74
28-09-12, 00:33
στο πρακτικερ εχει πολυ φθηνο πλεξι, μην αγοραζεις απο λοπωδυτες (βασικα ειμαι κατα των πολυεθνικων και των κατακτητων αλλα οχι και να με περνανε για κοροιδο)

cogarg
28-09-12, 01:03
Γνωρίζει κανείς αν θα έκανε το πλαστικό από κάποιο τάπερ, ή από κάποιο κουτί/μπουκάλι απο τρόφιμα ;

Μόλις τώρα μου ήρθε η ιδέα και δε το έχω ψάξει καθόλου :smt047

Nick74
28-09-12, 01:51
γιατι οχι?

exelix
28-09-12, 06:07
Το κομμάτι που έκοψες τι το έκανες; Αν το πέταξες πάρε ένα κομματάκι πλέξιγλας να ξεμπερδεύεις, δε χρειάζεται να ξαναφτιάξεις όλο το κουτί.

Malawi Lover
28-09-12, 07:04
Συμφωνώ! Θα παρω ενα κομματι πλέξυ γκλας και απλα θα το βαλω εκει που εκωψα το παλιο!

basillis
28-09-12, 09:15
Δεν παίρνεις ενα καινούργιο φίλτρο, γιατί μέχρι τώρα έδωσες λεφτά
για ενα εσωτερικό. για μια αντλία, και 40 για πλέξι. Αν είχες πάρει απο την αρχή ενα καλό φίλτρο θα ήταν μια χαρά.
Φιλικά στο λεω, μήπως τελικά δεν κάνεις δουλειά με ολα αυτά, που προσπαθείς να κάνεις.;)

Malawi Lover
28-09-12, 12:59
Μα δεν θα κανω καινουργιο εσωτερικο με πλεξυ γκλας ! Ουτε κατα διανεια! Απλα θα παρω ενα κομματι πλεξυ γκλας και θα το κολλησω εκει που πρεπει!
Επιτελους η τυχη μου χαμωγελασε! Σημερα πηρα το κομματι πλεξυ γκλας και εκανα μια πατεντα η οποια αποδιχτηκε να δουλευει! Αντι να κωλησω το πλεξυ γκλας με κατι εκει πανω... τους ειπα να μου το κωψουν σε διαστασεις, ωστε να μπορεσω να το σφηνωω και να ΜΗΝ κουνιεται αν καποιος δεν το τραβηξει! Σαν συρταρωτο δηλαδη! Καιιιι ευτυχως ΠΕΤΥΧΕ! Το εβαλα σαν συρταρωτο!!!! Τωρα οποτε θελω να βγαλω και να καθαρισω την αντλία...ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ θα σηκωνω αυτο το κομματι πλεξυ γκλας και θα την βγαζω με ευκολια! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟΟΟ!!!:D

lingistis
28-09-12, 13:43
Γρήγορα για ΛΟΤΤΟ τώρα που σου γυρίζει :D:D:D

Απλά προσεξε να μένει σταθερό το κοματάκι όταν θα είναι σε λειτουργεία το φίλτρο... τέλικά πόσο σου κόστισε το κοματάκι πλέξι γκλας;

snakepanos
28-09-12, 13:51
Γιατι το κουραζεις το θεμα ,,κολησε ενα κομμάτι τζαμι εκει που εκοψες το κουτι και μίκρυνε ο θαλαμος και θα ειναι μια χαρα.

Malawi Lover
28-09-12, 13:56
Γρήγορα για ΛΟΤΤΟ τώρα που σου γυρίζει :D:D:D

Απλά προσεξε να μένει σταθερό το κοματάκι όταν θα είναι σε λειτουργεία το φίλτρο... τέλικά πόσο σου κόστισε το κοματάκι πλέξι γκλας;

3 ευρω εκανε το κομματι! Σταθερο ειναι ετσι οπως το βλεπω δεν πρόκειτε να κουνηθεί! :D

ΥΓ... Επεξα ΚΙΝΟ πριν κανα μεσαωρο και πηρα 25ευρω! :D :D :D
Γιατι το κουραζεις το θεμα ,,κολησε ενα κομμάτι τζαμι εκει που εκοψες το κουτι και μίκρυνε ο θαλαμος και θα ειναι μια χαρα.

Μην ανυσηχεις... ετσι οπως το εκανα τωρα ειναι μια χαρα! Ειαι 100% σταθερο και μπορω να βγαζω και την αντλία όποτε θελω!

rtolis
28-09-12, 20:36
ιναι το BOYU BF-108! Την αγορασα γιατι χρειαζοταν αναβαθμιση το φιλτρο!!

Γιατί δεν αγόραζες ένα καλύτερο φίλτρο από την αρχή?! :?