Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γρατζουνιες τζαμιου ενυδρειου

sx21
23-09-12, 16:08
Εχουν γινει καποιες γρατζουνιες στο εσωτερικο του τζαμιου του ενυδρειου...υπαρχει τροπος να φτιαχτουν;

stelios816
23-09-12, 16:12
μακαρι να υπηρχε θα μας βολευε ολους αλλα δεν;)

ilias ts
23-09-12, 16:26
Το ενυδρειο είναι άδειο; Αν ναι κάτι μπορεί να γίνει.

stelios816
23-09-12, 16:27
Το ενυδρειο είναι άδειο; Αν ναι κάτι μπορεί να γίνει.

οπως???

ilias ts
23-09-12, 16:42
Μικρές γρατσουνιες, δηλαδή με μικρό σχετικά βάθος, μπορούν να εξαληφθουν ή να μειωθούν με χρήση υδροχλωρικού οξέος. Τέτοιο διάλειμμα θα βρεις σε σούπερ μάρκετ. Με προσοχή, φορώντας γάντια, μουσκεψε ένα κομμάτι ύφασμα και τριψε απαλα το τζαμι μέχρι να δεις το σημάδι να ξεθωριαζει. Τότε σταματα και ξεπληνε το σημείο με καθαρό νερό. Και πάλι προσοχή με το οξύ.

stelios816
23-09-12, 16:49
το ακουαφορτε καθαριζει την αλγη μεσα απο τη γρατζουνια και δεν τη βλεπεις αλλα για λιγο δεν αφερει τη γρατζουνια;)

ilias ts
23-09-12, 17:16
Πρέπει να χρησιμοποιηθεί δυαλιμα μεγαλύτερης πυκνότητας. Γιαυτό και χρειάζεται προσοχή.

Anna10
23-09-12, 17:24
Αλήθεια τις ρωγμές στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων πως τις φτιάχνουν τότε; Λένε με ρητίνη αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο για τις γρατζουνιές;:confused:

Malawi Lover
23-09-12, 17:24
Μααα...οταν γεμισει το ενυδρειο (αν ειναι ηδη αδιο) το οξυ δεν θα δημιουργησει πρόβλημα?

Κουραμπιές
23-09-12, 17:28
Βαζεις καλου κακου λιγο ανθρακα να τρεχει και εισαι οκ. Αλλα αν το καθαρισεις καλα δεν εχεις θεμα. Δεν μιλαμε να πλυνες το ενυδρειο με hcl νταξει. :p

exelix
23-09-12, 17:50
Κάποιοι έχουν δει αποτελέσματα με τρίψιμο με οξείδιο του δημητρίου (cerium oxide). Ρίξε ένα ψάξιμο μήπως σε βολέψει.

Malawi Lover
23-09-12, 17:51
Με "ρητινη" γινεται? :confused:

Nick74
23-09-12, 18:50
ΑΝ

1. εχεις dremell
2. εχεις ευχερια στο χειρισμο των διαφορων εργαλειων του και μπορεις να προμηθευτεις σμυριδαλοιφη, νουμερο πανω απο 1000 (ισως και 2000) σιγουρα κατι μπορει να γινει.
Με τετοιο τροπο εσωσα δεδομενα απο κατεστραμμενο cd, τωρα για το γυαλι λογικα με υπομονη και υψηλες στροφες η σμυριδαλοιφη το ποιανει

Malawi Lover
23-09-12, 19:01
Ποσο περιπου κοστιζουν αυτα τα εργαλεία?? :confused:

Nick74
23-09-12, 19:17
το θεμα δεν ειναι ποσο κοστιζουν, αλλα το να υπαρχει ευχερια στο χειρισμο τους αλλιως θα γινει ζημια (μιλαμε για δραπανακι που χαραζει και κοβει ακομα και τζαμια με 30000-50000 στροφες)

Malawi Lover
23-09-12, 19:19
Κοιταα...εγω προσωπικα δεν το θελω για ενυδρειο (μιας και δεν εχω καθολου γρατζουνιες προς το παρον)! Γι'αυτο ρωτησα και την τιμη! :D

Nick74
23-09-12, 19:27
ενα dreamel με μερικα εξαρτηματα μπορει να εχει κανα κατοσταρικο.
Απο κει και περα αν θες να παρεις ολα τα διαθεσιμα εξαρτηματα μπορει να φτασει αρκετα χιλιαρικα (αν και δε νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να τα χρειαζεται ολα, ουτε καν οι extreme μοντελιστες ή οι οδοντοτεχνιτες)
ολοι επιλεκτικα παιρνουν αυτα που χρειαζονται

Malawi Lover
23-09-12, 19:31
οκ....ευχαριστω Νικο! :D

Nick74
23-09-12, 19:39
ξεχασα να σου συμπληρωσω (ενα τελευταιο γιατι ειμαστε λιγο off topic) αν θες να ασχοληθεις με κατι τετοιο μη δεις τις φθηνες τιμες των no name εξαρτηματων, μονο original (που δυστυχως ειναι πανακριβα) τα αλλα ειναι απλα για τα σκουπιδια)
και πιο βολικο ειναι να παρεις και extention απ αυτα που χρησιμοποιουν οι οδοντιατροι για να μην εχεις στο χερι ολοκληρη γκουμουτσα

tsiou9
23-09-12, 19:41
Ξεφύγατε αρκετά :P
Πέραν τούτου φαντάζομαι ψάχνουμε φθηνές λύσεις για επιδιόρθωση γρατζουνιών. Εάν ήταν να δώσουμε 100+ευρώ για ντρεμελ+εξαρτήματα καλύτερα να αλλάζαμε όλο το γυαλί πιο φθηνά :)

Κουραμπιές
23-09-12, 20:09
Καλα το dremel εχει απειρες χρησεις δεν το περνεις μονο για αυτο. Εγω προσωπικα εχω noname και γυαλισμα αυλων που απαιτει χειρουργικη ακριβεια τα κανει μια χαρα. Δεν λεω σαν το γνησιο dremel τιποτα. Aλλα και αυτο μια χαρα ειναι.

Nick74
23-09-12, 20:15
Ξεφύγατε αρκετά :P
Πέραν τούτου φαντάζομαι ψάχνουμε φθηνές λύσεις για επιδιόρθωση γρατζουνιών. Εάν ήταν να δώσουμε 100+ευρώ για ντρεμελ+εξαρτήματα καλύτερα να αλλάζαμε όλο το γυαλί πιο φθηνά :)

δεν προτεινα σε κανεναν να παει να αγορασει ενα ντρεμελ και να γυαλισει τζαμια, γιατι απλα ειτε στην καλυτερη θα προκαλεσει χειροτερο προβλημα, ειτε θα σπασει τα τζαμια.
Αυτο που ειπα ειναι ΑΝ ηδη εχει ντρεμελ και γνωριζει πολυ καλα πως να το χειριστει τοτε να κανει γυαλισμα.

Εγω προσωπικα εχω noname και γυαλισμα αυλων που απαιτει χειρουργικη ακριβεια τα κανει μια χαρα

ειχα παρει καποια no name εξαρτηματα απο praktiker για να αποφυγω τα πανακριβα εξαρτηματα της dremel και ολα αποδειχτηκαν δυστυχως για τα σκουπιδια. Τωρα αν βρηκες αλλου καποια που να κανουν δουλεια...
...Οκ, εχω βρει και αλλα που οντως κανουν δουλεια και ειναι ισως και καλυτερα αλλα μονο mo name δεν ειναι (κατι boss κτλ εξαρτηματα κοβαλτιου ακομα πιο ακριβα απο τα ντρεμελ)

Κουραμπιές
23-09-12, 22:31
κοβαλτιου....? ξεφυγαμε χαχα :P η αληθεια ειναι οτι το πρακτικερ εχει καλη πολιτικη, τα ντρεμελ, και διπλα οτι χειροτερο υπαρχει. Που θα πας οεο? Εγω απο μεμονομενα καταστηματα εψαχνα και βρηκα καποια αξιολογα.

Anna10
24-09-12, 15:58
Τελικά σήμερα πήγα και ρώτησα σε ένα μαγαζί carglass αν υπάρχει κάτι για τις γρατζουνιές στο τζάμι και είπαν πως δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει.Οι ρωγμές στα παρμπρίζ μου είπανε δεν εξαφανίζονται, το σημάδι από το χτύπημα πέτρας παραμένει, μόνο το τζάμι δεν θρυμματίζετε.Θα τους βόλευε κι αυτούς πολύ να υπάρχει κάτι.:confused:

tsiou9
25-09-12, 09:56
Κάποιοι έχουν δει αποτελέσματα με τρίψιμο με οξείδιο του δημητρίου (cerium oxide). Ρίξε ένα ψάξιμο μήπως σε βολέψει.

Μιας και το ανέφερε ο exelix βρήκα αυτό (MOD edit: Κάποιους συνδέσμους τους προσέχουμε)

Γενικά που θα βρούμε cerium oxide σε κατάστημα πχ? Ή μόνο στο ebay?
-------------------------
Αυτό είναι καλή προσφορά πχ? http://www.ebay.com/itm/100g-Cerium-Oxide-High-Grade-optical-Polishing-Powder-/120872864496?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c24958af0

Kotsos
25-09-12, 11:13
Κάποιος είχε αναφέρει παλιότερα εδω πέρα, οτι είχε βγάλει μικρές γρατζουνιές με πολύωρο τρίψιμο με την πράσινη πλευρά σφουγκαριού για τα πιάτα..
-------------------------
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23507&highlight=%E3%F1%E1%F4%E6%EF%F5%ED%E9%E5%F2 εδώ το αναφέρει..

και δείτε και αυτό
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=61604&highlight=%E3%F1%E1%F4%E6%EF%F5%ED%E9%E5%F2

stelios816
25-09-12, 14:54
σε λιγο θα ανακαλυψουμε και την πενικιλινη εδω:D:D
ρε παιδια εδω τζαμαδες ειδικη ανθρωποι και δεν μπορουν να βγαλουν γρατζουνιες εμεις θα τις βγαλουμε με σφουγγαρακι θα λαλησουμε:rolleyes:

Kotsos
25-09-12, 15:03
σε λιγο θα ανακαλυψουμε και την πενικιλινη εδω:D:D
ρε παιδια εδω τζαμαδες ειδικη ανθρωποι και δεν μπορουν να βγαλουν γρατζουνιες εμεις θα τις βγαλουμε με σφουγγαρακι θα λαλησουμε:rolleyes:Το σφουγκαράκι αυτό έχει σύρμα μέσα.. δεν το έχω δοκιμάσει, αλλα ίσως για απαλές γρατζουνιές να κάνει δουλειά..

Γιαννης Μ5
25-09-12, 15:09
Το πράσινο σφουγγάρι,όχι μόνο δεν θα αφαιρέσει γρατζουνιές,αλλά θα δημιουργήσει και άλλες.Κάποτε στο παλιό μου 120αρι,το χρησιμοποιούσα για να καθαρίζω την άλγη από τα τζάμια με γεμάτο το ενυδρείο και τριβοντας ελαφρά.Η άλγη καθάριζε κάνοντας όμως το τζάμι χάλια.

Κουραμπιές
25-09-12, 15:27
Εγω το μονο που εχω δοκιμασει ειναι σε τζαμι αυτοκινητου, επειδη ασχολουμαι με αλοιφες αμαξωματων και βαψιμο, πηρα λιγη αλοιφη και δοκιμασα. Θεωρητικα η αλοιφη ειναι για το βερνικι του αυτοκινητου και βασιζεται στην θερμανση μεσω τριβης του αλοιφαδορου. Αλλα περιεργως, τη θαμπαδα απτο τζαμι την εβγαλε (απο μια κορδελα σε εναν γαμο που την ειχαν δεσει στον καθρεφτη και με τις ωρες που κινουταν το αμαξι, εξυσε πολυ επιφανειακα τζαμι και βερνικι). Μπορειτε να δοκιμασετε, πανι μικροινων, μια λεπτη αλοιφη "φινιρισματος" και γρηγορο τριψιμο να θερμανθει, μικρη περιοχη καθε φορα. Δεν εγγυωμαι τιποτα φυσικα.

Φιλιππας
26-09-12, 19:06
Για την αχνα στο τζαμι του αυτοκινητου,ελαφρυ περασμα με το συρμα κατσαπολας το παλιο ομως που ειναι ψιλο.Οχι τα καινουργια που ειναι χοντρα.
Και ενα περασμα με αλοιφη την τελευταια την ποιο ψιλη,και ειναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

rimor
26-09-12, 20:10
Για την αχνα στο τζαμι του αυτοκινητου,ελαφρυ περασμα με το συρμα κατσαπολας το παλιο ομως που ειναι ψιλο.Οχι τα καινουργια που ειναι χοντρα.
Και ενα περασμα με αλοιφη την τελευταια την ποιο ψιλη,και ειναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Συγνώμη το έχεις δοκιμάσει εσύ προσωπικά αυτό και σου δούλεψε; Γιατί συνάδελφος στην δουλειά το έκανε και μετά αναγκάστηκε να αλλάξει παμπριζ στο αμάξι του! Όταν έπεφταν τα φώτα από τα διερχόμενα οχήματα γυάλιζαν τόσο πολυ οι μικρο-γρατσουνιές που δεν έβλεπε που πήγαινε.

Μιλάμε για το κλασικό σύρμα το παλιό που είναι σαν μαλλί τις γριάς.

ελιοτ
26-09-12, 20:25
δουλευει μια χαρα

Κουραμπιές
26-09-12, 20:36
δεν παιζει μην αφησε την αχνα που αναφερει ο φιλος. απλα. μονο με αλοιφη πανι και προσευχη αναλογα το βαθος. Αν το γυαλι ειναι tempered ξεχαστε το να μην μεινει θαμπαδα με συρμα.

Φιλιππας
26-09-12, 22:00
Και ομως δεν αφηνει.Δεν θελει εντονο τριψιμο και επιμονο στο ιδιο σημειο.
Δεν το εχω κανει μονο μια φορα.Τζαμας μου το εμαθε το μυστικο.Οι περισσοτεροι ετσι γυαλιζουν τους καινουργιους καθρευτες απο τις δακτυλιες και απο αυτα που γραφουν με μαρκαδορους