PDA

Επιστροφή στο Forum : γίνεται sump χωρίς διαμερίσματα?


aquaristas
23-09-12, 10:37
Μιας και σκέφτομαι τη κατασκευή κάποιου σαμπ, πόσο λειτουργικό είναι ένα σαμπ χωρίς τα γνωστά χωρίσματα-διαμερίσματα? Αλλά αντίθετα ενιαίο. Πέρα απο την ξεχωριστή ανα διαμέρισμα τοποθέτηση των υλικών και του εξοπλισμού μας ή πιθανώς κάποιου refugium υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για την ύπαρξη τους? Πχ πλημμύρας?
Βρήκα σε ξένα site σαμπ που είναι ενιαία χωρίς χωρίσματα και από ότι κατάλαβα πρέπει να είναι λειτουργικό κάτι τέτοιο και αρκετά διαδεδομένο σαν κατασκευή..

stelios816
23-09-12, 10:43
το sump στην ουσια ειναι το φιλτρο σου αρα πως θα πετυχεις φιλτρανση χωρις διαμερισματα ?

aquaristas
23-09-12, 11:08
Φαντάζομαι το νερό που κατεβαίνει με δύναμη απο την υπερχείλιση διέρχεται κανονικά απο όλα τα υλικά του σαμπ (skimmer, ανθρ-αντιφ κ.α) κινούμενο προς την αντλία επιστροφής. Αν δεν υπάρχουν τα χωρίσματα δεν φιλτράρεται το νερό?

Kotsos
23-09-12, 11:25
Τα χωρίσματα εξασφαλίζουν οτι το νερό θα περάσει απο όλα τα υλικά..
Αν έχεις βράχο για βιολογικό, και δεν έχεις βιόμπαλες και τέτοια, μπορείς άνετα να το κάνεις, απλά έχε τον άνθρακα και τον αντιφώσφορο μέσα σε ένα μικρό φιλτράκι, γιατί άμα τα έχεις απλά πεταμένα μέσα, δεν κάνεις τίποτα;)

jimmis1974
23-09-12, 13:39
δεν θα κερδισεις και πολλα πολλα αν το αφησεις σχετο , χειροτερα θα ταλαιπωρηθεις με τα υλικα - σφουγγαρια η οτι αλλο.
Αλλο θεμα ειναι οτι αν το αφησεις σχετο η εξατμιση (αν δεν εχεις αναπληρωση) θα σου γηνει σε ΟΛΟ το sump οποτε αν εχεις καπου υλικα η σφουγγαρια και ειναι λιγο ψηλα υπαρχει πιθανότητα να σου ξενερωσουν ενω αν εχεις χωρισματα θα σου εξατμιζεται το νερο μονο στο διαμερισμα της επιστροφης ενα το υπολοιπο sump θα ειναι σταθερο.
Ασε εκει που θα πεφτει το νερο σαν καταρακτης στο διαμερισμα της επιστροφης θα γίνεται μια υπεροχη οξυγόνωση και ειναι οτι καλύτερο !!!!
Οποτε δεν αξηζει τον κοπο , ακομη και αν εχεις καποιο ενυδρειο σχετο και θελεις να το κανεις sump δεν ειναι τιποτα να κανεις τα σχεδια οπως θες δυο , τρια η παραπανω χωρισματα και αναλογα να πας να κοψεις τζαμακια και να τα κολησεις μονος σου .

kostas82
24-09-12, 01:29
εγώ το έχω χωρίς , είναι ένα (σχετικά μικρό) για την αντλία της επιστροφής το υπόλοιπο είναι ενιαίο και έχει το σκίμμερ ,cr και zeo reactor