Επιστροφή στο Forum : skimmer και θόρυβος
έχω ένα σκιμερ tunze 9002 αλλά κάνει θόρυβο, έτσι κάνουν?
υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για το μειώσω?
Γενικά τα σκίμμερ κάνουν θόρυβο.. άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο..
Τώρα δεν ξέρω πόσο κάνει για να σου πώ αν είναι φυσιολογικός..
jimmis1974
16-09-12, 14:05
που ακους θορυβο ??? τα καλα σκιμερ δεν κανουν θορυβο , το δικο μου αν και εχει 2500 λ/ω αντλια δεν ακους τιποτα , βαζει κεφαλι πανω και δεν καταλαβενεις αν δουλευει η οχι.
Λογικα ακους θορυβο απο τον αερα, αυτο φτιαχνεται με σιγαστηρα που θα βαλεις στην εισοδο.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.έχω δει και άλλα σκιμερ αλλά δεν έκαναν θορυβο και tmc kai boyu. το tunze διάβαζα ότι δεν κανει θορυβο. το θορυβο δεν τον κανει η αντλία αλλά η βαλβίδα από όπου τραβα αέρα και από το κυπελάκι. πώς βαζω σιγαστήρα στο συγκεκριμένο σκιμμερ?
http://www.google.gr/search?hl=el&q=tunze+9002&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1093&bih=538&wrapid=tlif134781302676610&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=qf5VUKSwLMy5hAfUv4DoDg
jimmis1974
16-09-12, 19:53
εκει που ειναι ενα μπλε , νομίζω ειναι ρυθμιστης αερας , θα συνεχισεις ενα σωληνακι το οποιο θα καταληγει σε σιγαστηρα .
Δες φωτο τι ακριβως ειναι ο σιγαστηρας , μπορεις να φτιαξεις ανετα με ενα κουτακι (http://www.centercup.net/images/125build/silencer.jpg)π.χ. απο depon αναβραζον κανοντας δυο τρυπουλες στο καπακι να περναει σωληνακι , στεγανοποιησετο γυρω γυρω. στην εισοδο στο καπακι μπορεις να βαλεις ενα κοματακι απο καλαμακι που πηνουμε αναψυκτικο να ειναι 1 εκατ μεσα και 1εκατ εξω.
στην εξοδο που θα ενωνεις το σωληνακι βρες κανα συνδεσμο πλαστικο και κολησετον για να μπορεις να το βγαζεις οποτε θες .
Mε αλλα λογια ο θορυβος του αερα εγκλωβιζεται μεσα στο δοχειακι που θα φτιαξεις και δεν ακουγεται τιποτα , θα δεις χαοδες διαφορα.
ευχαριστώ να σαι καλά!!!
θα το δοκιμάσω και θα ξαναγράψω για το αποτέλεσμα.
jimmis1974
19-09-12, 00:02
κανα νεο απο το skimmer ?
διόρθωσα τον τρόπο που είχα τοποθετήσει την αντλία μέσα στο σκιμμερ καθάρισα το λαστιχάκι του αέρα, βελτιώθηκε αρκετά.
όλα καλά τελικά. τώρα είναι τελείως αθόρυβο
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.