PDA

Επιστροφή στο Forum : Τροποι καταπολεμησης αλγη..(ζητηση)

Predator..Steven
15-09-12, 18:54
Καλησπερα...
Αποχωριζομαι τον pleco μου τον οποιο τον ειχα αγορασει ως "γλυφτη" αποκλειστικα και μονο για να μου προσφερει καθαριοτητα στα τζαμια...
Τωρα το θεμα μου ειναι οτι ψαχνω για εναλακτικους τροπους διατηρησης αφου δεν θα εχω πλεων το γλυφτρονι μου...:smt047
Σκεφτομαι σαλιγκαρια ζεμπρα και απλ σνεϊλς...
Τι αλλο θα μπορουσα να βαλω-κανω για αυτο το θεμα?
Ευχαριστω εκ των προτερων...

maikl
15-09-12, 18:56
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490
Διαβασε τα υπομνηματα που αφορουν τις αλγες ;)

exelix
15-09-12, 18:59
Αν ρίξεις μερικές ματιές θα βρεις κάποια άρθα/post όπως αυτό (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32647).

Αν σου πω ότι ο κολλητός μου σε λίγο θα κλείσει χρόνο χωρίς να έχει καθαρίσει τζάμι σε ενυδρείο χωρίς κανένα αλγοφάγο; Το ζήτημα είναι να βρεις τις ισορροπίες στο σύστημά σου. Τώρα ανάλογα με την άλγη και άν κάποια κάνει την εμφάνισή της βλέπεις τι θα κάνεις. Για το τζάμι με ένα μαγνήτη/τηλεκάρτα/ξύστρα έχεις καθαρίσει!

Predator..Steven
15-09-12, 19:50
Eπειδη θελω να γνωριζω σε βαθος τις απαντησεις μου πριν σας πω ο,τιδηποτε δωστε μου λιγο χρονο να τα διαβασω και να σας πω..
Τωρα το θεμα με τους μαγνητες κλπ ειναι οτι θελω οσο γινεται να μην εχω πολυ τα χερια μου και γενικα ξενα σωμματα μεσα στο νερο διοτι τα ψρια που διατηρω ειναι και καπως ''ιδιοτροπα'' σε χαρακτηρα...
Ευχαριστω παντως για τα αρθα που μου κολησατε...
Θα τα δω με την πρωτη ευκαιρια

Γιώργος Κ
15-09-12, 19:55
Αν δεν εχεις φυτα ... τοτε εισαι στη 1η κατηγορια -οποτε ειναι απλα τα πραγματα!!
Διαβασε εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816

Predator..Steven
16-09-12, 00:06
Ναι αυτο το διαβασα απλα το θεμα ειναι οτι επειδη αυτη τη στιγμη ειμαι σε φαση μεγαλωματος,και καταλαβαινεις...
Στο μεγαλωμα ταιζω πολυ,πολλες φορες την ημερα...
Πολλες φορες εχουμε και υπολειματα αλλα δεν αμελω τις αλλαγες...
Αντιθετως κανω 50% καθε 2 μερες...
Οποτε δεν μπορω να προσεξω αυτο το διαστημα ιδιαιτερα,εξου και ο λογος που θελω αλγοφαγους...
Για σαλιγκαρια πως το βλεπετε?
Τα διαβασα ολα και μονο στα σαλιγκαρια εχω κατασταλαξει για την ωρα...
Φοβερο αρθρακι Μπαϊ δε γουεη

Γιώργος Κ
16-09-12, 00:20
Βασικα σε τετοιες περιπτωσεις θα πρεπει να κανεις ακομα πιο συχνες αλλαγες!
:D:D:D

Ισως ενα "αυτοποιημενο" συστημα θα σε ξεκουραζε ... Οι δε αλγες δεν κανουν κατι κακο στα ψαρια οποτε αν δεν ειναι display το ενυδρειο δε νομιζω να σε πειραζουν και ιδιαιτερα! (τουλαχιστον εμενα δε θα με πειραζαν) :rolleyes:
Αν με ενοχλουσαν θα μειωνα το φως ..
αλγη χωρις φως = καθολου αλγη!
Εναλλακτικα βαλε ενα κερατοφυλλο που τις ανταγωνιζονται με ευκολια και ασε το φως ως εχει!!!
Οι δε αλγοφαγοι δεν τρωνε ολα τα ειδη αλγης - ποιο εχεις παρατηρησει στο ενυδρειο?

Οι μετρησεις σου τι λενε? Τι ψαρια εχεις?

Εγω παντως απο γλυπτες ειχα βρει Φειδιες και ενα κοπαδι γλυφτες! Δεν εκαναν και πολλα πραγματα με τις αλγες! :grin::grin:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-ec21b18c.jpg

Predator..Steven
16-09-12, 00:35
Για display και βιοτοπικα ουτε λογος...
Barebottom μονο γυαλι...
Ολα ειναι μια χαρα,δεν εχω αλγη απλα για προληψη επειδη παρατηρησα οτι σε ενα σημειο που δεν επιανε ο πλεκο ηταν λιγο πιο σκουρο το τζαμι αλλα ουτε καν φαινοταν...
Απλα με ενοχλει παααρα πααρα πολυ η αλγη...
-------------------------
3 Cichla monoculus 20cm
silver arowana 30cm
3 channa micropeltes 5cm
1 potamotrygon motoro 17cm

Την τεταρτη παραλαμβανω ενυδρειο 750 λιτρα και Πεμπτη τα ψαρια ειναι μεσα.

Γιώργος Κ
16-09-12, 00:48
Αυτο που ειδα στη πραξη ειναι οτι με το dimmer που μειωνει τη φωτεινοτητα των λαμπων καθε ειδος αλγης ειναι παρελθον ... ουτε καν καθαρισμα εσωτερικα του τζαμιου δε χρειαζεται! :rolleyes:
Αρεσει και στα ψαρια αυτο το περιβαλλον οποτε το αφηνω ετσι συνεχεια! Οποτε ομως θελησω αυξανω τη φωτεινοτητα στα κανονικα του ...

Predator..Steven
16-09-12, 01:02
Tελικα τι συμπεραινουμε?
Τσιμπαμε σαλιγκαρακια?

Εξυπνο αυτο,θα το εχω υπ οψιν μου...
ΥΓ. ο πλεκο φευγει γιατι πιθανον να υπαρξει θεμα με το σαλαχι...
Σημερα ηρθε..

Γιώργος Κ
16-09-12, 01:06
Τα σαλιγκαρια δε τα βλεπω να επιζουν ... εδω δισκακια ουτε 5 cm απο γεννα που ειχα και κατασπαραξαν ενα (μεσαιο σε μεγεθος) apple snail ... πως βρηκαν τον τροπο αναρωτιεμαι ακομα! Το σιγουρο ειναι οτι ηταν ομαδικη δουλεια!! :smt103

Blokatos
16-09-12, 01:15
Προς το παρόν, τις άλγες από τα τζάμια τις καθάρισα με ένα λευκό σφουγγαράκι ειδικό για τζάμια που τα έκανα κυριολεκτικά αόρατα.
Δεν έχω ακόμα πρόβλημα, αν ξαναπροκύψει θα καθαρίσω με το χέρι.
Μάλλον οι "λαθρεπιβάτες" κάνουν καλή δουλειά μιας και είμαι 2 μήνες σχεδόν με πεντακάθαρα τζάμια.:D