PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετακομιση ενυδρειου 2ΜΕΤΡΟΥ

Predator..Steven
14-09-12, 23:02
Καλησπερα παιδια...
Μεσα στην ερχομενη εβδομαδα θα παρω ενα ενυδρειο 2 μετρων απο εναν φιλο...Το θεμα ειναι οτι στην μεταφορα δεν θα χρησιμοποιηθει ανυψωτικο και εγω μενω στον 2ο οροφο...
Γεγονος που σημαινει οτι ο,τι γινει πρεπει να γινει με απολυτη προσοχη...
Θα ηθελα να ακουσω καμια συμβουλη κανενος που το εχει δοκιμασει...
Τι πρεπει να προσεχω,πως να γινει η μετακινηση (με αυτοκινητο θα το παρουμε) κλπ...
Ευχαριστω εκ των προτερων

Κουραμπιές
14-09-12, 23:51
Eγω τωρα εκανα την μετακομιση μου, πηρα ενα ενυδρειο 1,50x50x60 οχι 2μετρο, τοβαλα σε ενα πολυμορφικο (skoda roomster) απο θεσσαλονικη σερρες, ολα καλα, μετα με αλλο ενα ατομο τοβγαλα το πηγαμε μεχρι το ασανσερ, το σηκωσαμε καθυψος, το βαλαμε μεσα, χωραει ανετα, λογικα και το διμετρο (εγω ειμαι 1,94 και εχω περιθωριο μπολικο απτο ταβανι και το ασανσερ ειναι αρκετα παλιο). Μετα το ακουμπησαμε κατι με την μια μερια σε ενα κομματι χαρτονι και το συραμε μεχρι το διαμερισμα. Το επιπλο τοχα λυσει οποτε οπως ενα κλασικο επιπλο.

manolischania
14-09-12, 23:55
Έχω κάνει 3 μετακομίσεις δίμετρου ενυδρείου , εύκολο είναι αν είστε 3-4 που να πιάνουν τα χερια τους και δεν λιποθυμούν , με αυτοκίνητο λίγο δύσκολο μου ακούγεται 2 μετρα ενυδρείο θέλει φορτηγάκι , αν δεν έχετε με μεταφορική πάνω από 50 euro δεν περνούν ,
αν εκεί που θα πας έχει ασανσέρ και χωράει τα πράγματα είναι πολύ εύκολα , βάζεις το ενυδρείο κάθετα το ακουμπάς σε ένα χοντρό χαλι και πηγαίνει τσουλώντας αλλιώς πλακώνεστε 2-3 μέρες πριν στους κοιλιακούς και κάμψεις και ανεβαίνει από σκαλιά όρθιο 2 κρατάνε από κάτω και άλλοι 2 από πάνω .

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=61464

Kotsos
15-09-12, 00:38
Πάνε στο πράκτικερ και πάρε 3-4 βεντούζες τζαμιών.. Βοηθάνε πολυ, και δεν παίζει και να γλυστρίσει απο κανέναν;)
http://onlinetools.gr/gr/ventouza-tzamion-dipli-apo-pvc.html

kixlidatos
15-09-12, 08:51
Εγω προσωπικα,δεν θα συνιστουσα με τιποτα ,να μεταφερθει με χερια,οσο δυντα μπρατσα και να εχουν.

1) Γιατι μπορει να το κρατησουν το πολυ 4 ατομα,που οταν αρχιζουν να ανεβαινουν τα σκαλια,ολο το βαρος θα πεσει στους δυο κατω,και τοτε και πυρος δημας να εισαι,δεν μπορεις να το κρατησεις.

2) κατα κανονα στις πολυκατοικιες που ξερουμε ,η σκαλα θα ειναι τσιμα τσιμα,οποτε δεν ανεβαινει σε ευθεια αλλα ελικοειδη,που σημαινει ,και οι δυο επανω,αλλα και οι δυο κατω δεν θα μπορουν να το κρατανε σε ευθεια για να μοιραζεται το βαρος στα ισα,αλλα αυτος που θα κρατα χαμηλα ,θα εχει το ποιο μεγαλο βαρος.

Το 1,50 σε σχεση με το δυμετρο,ειναι παιχνηδακι.εγω για 180 ,εκανα την αποπειρα να το ανεβασω στον πρωτο οροφο ,αλλα θα σκωτονα κοσμο,οποτε εφερα γερανο.

Επισης μην τολμησεις να το βαλεις σε αμαξι και να εξεχει εστω και λιγο,γιατι στην πρωτη λακουβα ,θα σου σπασει ο πατος.Σε φορτηγακι και να κοψεις μια μελαμινη χοντρη,αν η λαμαρινα του φορτηγου δεν ειναι επιπεδη,αν ειναι κουβερτα στον πατο (καλυτερα dow φελιζολ)

Οποις εχει τα γενια ,πρεπει να εχει και τα $$$$$$$$$ χτενια:D:D:D

stelios816
15-09-12, 09:56
εγω παντως με γερανο το ανεβασα στο 2ο δεν θα το ρισκαριζα για 50 ευρω
οπως λεει και ο κιχλιδατος το 1.50 ειναι παιχνιδι μην το συγκρινεται με το 2μετρο.

Predator..Steven
15-09-12, 13:10
Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις...
Μαλλον οντως θα δοκιμασω με την μεταφορικη...Κριμα ειναι να χαλασει...
Και μαλλον και βεντουζες θα προμηθευτω...
Να σας ρωτησω...Καταρχας εχετε υπ'οψιν σας καποια μεταφορικη που να γνωριζετε ειτε προσωπικα η εστω και απο τριτο ατομο?
Και επισης..με φορτηγακι τζαμα γινεται τιποτα?

manolischania
15-09-12, 15:06
http://www.pagritios.com

Predator..Steven
15-09-12, 16:01
Σε ευχαριστω θα τους παρω και θα σου πω...