Επιστροφή στο Forum : Εκνευριστικο φιλτρο juwel
Μου εχει σπασει τα νευρα το μαμισιο εσωτερικο φιλτρο της juwel στο rio 400 μου. Αναθεμα την ωρα που αποφασισα να το κρατησω και να μην το ξεκολλησω και να βαλω αλλο ενα 2217 που αν και μεταχειρισμενο δεν ειχα ποτε προβλημα.
Μαλλον εχει αρχισει και μου κανει νερα.
Οποτε το κλεινω για να κανω αλλαγη νερου η οτι αλλο δεν παιρνει μπροστα με τιποτα. Ανοιγοκλεινω το καπακι το κουναω απο εδω απο κει τιποτα. καποια στιγμη βαλε βγαλε την πριζα παιρνει.
Μηπως φταιει η σταθμη του νερου?
Αν ξερει κανεις κατι ας βοηθησει.
Είμαστε και γείτονες (Κάντζα μένω) ;)
Μάλλον κάποια ένωση έχει χαλαρώσει. Το εσωτερικό στο δικό μου Juwel δουλεύει εδώ και πάνω 6 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μήπως έχει τραβήξει το καλώδιο και δεν κάνει καλά επαφή;
Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει φαγωθεί το impeller και να κολλάει.
Πόσα χρόνια το έχεις;
Βγαλε πρωτα την αντλια και καθαρισε καλα μεσα τη φτερωτη. (με καμια παλια οδοντοβουρτσα , οτι χωραει, μπατονετα, ριξε καφτο νερο)
Oταν βγαλεις την αντλια τραβας το μαυρο να βγει απο το ασπρο για να δεις τη φτερωτη
http://www.arkpetsonline.co.uk/images/products/juwel-rio-125-replacement-powerhead6405_newcopy_newcopy_newcopy.jpg
Δεν νομίζω ότι είναι το καλώδιο και εγώ το ίδιο θέμα έχω. Το βγάζω γυρίζω με ένα κατσαβίδι την φτερωτή και δουλεύει μετά πάλι. Εμένα είναι 7-8 μηνών πάντως. Αν υπάρχει λύση ενδιαφέρει και μένα!
Το είχα πάθει κ εγω Νίκο..κατα 99% θέλει καθάρισμα η φτερωτη!
Δεν νομίζω ότι είναι το καλώδιο και εγώ το ίδιο θέμα έχω. Το βγάζω γυρίζω με ένα κατσαβίδι την φτερωτή και δουλεύει μετά πάλι. Εμένα είναι 7-8 μηνών πάντως. Αν υπάρχει λύση ενδιαφέρει και μένα!
Καλύτερα να μην βάζεις κατσαβίδι, μπορείς να την γυρνάς με το χέρι. Αν έχει μαζέψει πράμα, βάλτα (φτερωτή και αντλία χωριστά) σε ένα διάλυμα 10 νερό 4 ξύδι, άστα καμιά ώρα και μετά ένα καλό ξέπλυμα.
ε ένα διάλυμα 10 νερό 4 ξύδι, άστα καμιά ώρα και μετά ένα καλό ξέπλυμα.
Σωστος.
Το ξεχασα, εχετε και τα αλατα οι βρυσατοι
fantazio77
14-09-12, 23:05
Και εγώ πάντως που είχα το ίδιο θέμα με φίλτρο της juwel το impeller ήθελε καθάρισμα.
ευχαριστω παιδια. δουλεψε. Ουτε χρονο δεν εχω το ενυδρειο. Αυριο που θα κανω αλλαγη θα κανω σωστο καθαρισμα στη φτερωτη του
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.