Επιστροφή στο Forum : Κυβος Dennerle 60 lt - πρωτη "σοβαρη" προσπαθεια
ChocolatePuma
14-09-12, 11:50
Πληροφορίες
Διαστάσεις : 38x38x43 cm – dennerle nano cube
Όγκος:62 ΛΙΤΡΑ
Κατηγορία : Κοινωνικο φυτεμενο
Φυτά: Anubias nana, anubia barteri, Cabomba caroliniana, Cryptocoryne beckettii, Echinodorus tenellus, Echinodorus uruguayensis, Vallisneria americana (μου έδωσε ένας φίλος και κάτι σαν moss το οποίο έδεσα σε μια άκρη της ρίζας)
Ψάρια / Άλλα είδη: 2 αρσενικά guppies, 3 θηλυκά guppies (ένα θηλυκό απεβίωσε κατά τη μεταφορά), 10 μικρά guppies – καμιά 20 red cherry και 3 red crystal - ένα apple snail & μερικοί λαθρεπιβάτες
Διακοσμητικά υλικά: Μια ρίζα, σκουρόχρωμο χαλίκι dennerle, μερικές «φωλιές» για γαρίδες - μια πέτρα (η οποία πολύ σύντομα θα βγει, μόλις «κάτσει» η ρίζα και θα προστεθούν μικρότερες πέτρες)
Υπόστρωμα : JBL Manado
Φόντο: Μαύρο αυτοκόλλητο
Φωτισμός:2 Χ 11 Watt
Διάρκεια φωτισμού:8 ώρες
Φιλτράρισμα: Resum Magi 380l/h (με mini siporax & σφουγγάρι) & Nano Eckfilter X (με siporax και σφουγγάρι)
Θερμοστάτης: Tetratec automatic heater 75 W (ανενεργός μέχρι να «χειμωνιάσει»)
Λίπανση : Το ενυδρείο τρέχει λίγες μέρες – Σίγουρα θα υπάρχει λίπανση στο μέλλον
Παροχή CO2: Όχι – Σκέφτομαι να προσθέσω
Παράμετροι:
pH:7,2
Γενική σκληρότητα (GH): -
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): -
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): Περίπου 25
Αλλαγές νερού : 30% 1 φορά την εβδομάδα
Θερμοκρασία : 25oC (με χρήση ενός ανεμιστήρα, περίπου 3 ώρες το 24ωρο)
Άλλες πληροφορίες: Το ενυδρείο τρέχει μερικές μέρες. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί και αρκετά από τα φυτά, μεταφέρθηκαν από το 30λιτρο ενυδρείο που είχα (το οποίο έτρεχε με το φίλτρο resun)
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με κινητό. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ;)
Ευχαριστώ τους Στέλιο & Σπύρο, γιατί με έκαναν να αλλάξω γνώμη! (ξέρουν εκείνοι τι εννοώ...)
Κάθε παρατήρηση δεκτή / Όπως γράφω και πιο πάνω, η πέτρα ειναι βοηθητική μέχρι να "κάτσει" η ρίζα
Με μια πρώτη ματιά μου αρέσει! Με τον καιρό που θα πάρουν και τα φυτά τα πάνω τους θα δεις αν χρειάζεται κάποια αλλαγή. Μου κάθεται λίγο κάπως εκείνη η ανούμπια που έχεις μπροστά δεξιά, όχι τόσο γιατί θα μεγαλώσει (αυτό διορθώνεται όοοταν) αλλά φαίνεται περίεργα που κοιτάει προς τα πάνω. Καλύτερα για μένα να τη γύρεις λιγάκι να κοιτάνε προς τα σένα τα φύλλα. Οι νάνα που έχεις πάνω ίσως κάποια στιγμή σου πιάσουν άλγη, αλλά με τις ανούμπιες είναι εύκολο να αφαιρεθούν, να καθαριστούν και πάλι πίσω. Αυτό το κάτι σαν μος (!) μήπως ξέρεις τι μος είναι; Εγώ θα την έδενα αραιωμένη σε μεγαλύτερο μήκος του ξύλου, ώστε σιγά σιγά να καλύψει τα κενά. Καλά έκανες και την έβαλες πάνω στο κόψιμο του ξύλου πάντως. Θα περιμένω να πιάσει το τένελους να γίνει αστεράκι!
ChocolatePuma
14-09-12, 12:12
Με μια πρώτη ματιά μου αρέσει! Με τον καιρό που θα πάρουν και τα φυτά τα πάνω τους θα δεις αν χρειάζεται κάποια αλλαγή. Μου κάθεται λίγο κάπως εκείνη η ανούμπια που έχεις μπροστά δεξιά, όχι τόσο γιατί θα μεγαλώσει (αυτό διορθώνεται όοοταν) αλλά φαίνεται περίεργα που κοιτάει προς τα πάνω. Καλύτερα για μένα να τη γύρεις λιγάκι να κοιτάνε προς τα σένα τα φύλλα. Οι νάνα που έχεις πάνω ίσως κάποια στιγμή σου πιάσουν άλγη, αλλά με τις ανούμπιες είναι εύκολο να αφαιρεθούν, να καθαριστούν και πάλι πίσω. Αυτό το κάτι σαν μος (!) μήπως ξέρεις τι μος είναι; Εγώ θα την έδενα αραιωμένη σε μεγαλύτερο μήκος του ξύλου, ώστε σιγά σιγά να καλύψει τα κενά. Καλά έκανες και την έβαλες πάνω στο κόψιμο του ξύλου πάντως. Θα περιμένω να πιάσει το τένελους να γίνει αστεράκι!
Απ όλο το στησιμο...και μένα η ανούμπια μου τη "σπαει"! Αλλά τις επόμενες μέρες δεν θα αγγιξω τπτ!!! Από βδομάδα θα την "γυρισω" για να μην φαίνεται το στέλεχος της ή θα την κατεβάσω πιο χαμηλά...γιατί εξέχει σαν #@%$@#
Αυτό το κάτι σαν moss δεν έχω ιδέα τι είναι. Μου το έδωσε σαν ματσάκι και μου είπε να το δέσω. Αν μεγαλώσει θα κρύψει το κόψιμο στη ρίζα
Γενικά ελπίζω μόλις αυξηθούν τα φυτά, να κρυφτουν τα φίλτρα και γενικά να δείξει καλύτερο το σύνολο
Ευχαριστω για τα σχόλια :D
πολυ ομορφο εγινε!ζουγκλιτσα:D συμφωνω για την ανουμπια,θα προτιμουσα να γερνει προς το τζαμι.κατα ταλλα ειναι πολυ ομορφο,μπραβο! τωρα που το σκεφτομαι,θα ητανε φοβερο μονομαχοενυδρειο.λιγο το νερο αν μαλακωνες και "ετρωγες" τα αιχμηρα σημεια,θα ητανε απιστευτα ομορφο με μονομαχο.και τα γκαπυ βεβαια δεν ειναι καθολου ασχημα!
ChocolatePuma
14-09-12, 12:28
πολυ ομορφο εγινε!ζουγκλιτσα:D συμφωνω για την ανουμπια,θα προτιμουσα να γερνει προς το τζαμι.κατα ταλλα ειναι πολυ ομορφο,μπραβο! τωρα που το σκεφτομαι,θα ητανε φοβερο μονομαχοενυδρειο.λιγο το νερο αν μαλακωνες και "ετρωγες" τα αιχμηρα σημεια,θα ητανε απιστευτα ομορφο με μονομαχο.και τα γκαπυ βεβαια δεν ειναι καθολου ασχημα!
Ευχαριστώ για τα σχόλια! Η ανούμπια...μετράει μέρες...:D
Οσο για τον μονομάχο, θεωρώ δεδομένο πως στο μέλλον θα αλλάξω σύνθεση
Ωραία τα γκάπις...αλλά κουνελόψαρα όπως είπε κάποιος ;)
Το τι θα επιλέξω...θα το δείξει ο χρόνος μετά την επόμενη άνοιξη
Όλο τον χειμώνα λέω να τον περάσω με DYI κατασκευές για αυτόματη αναπλήρωση και CO2 :D:D:D
Αυτά είναι δουλειά μιας μέρας κύριος! Πες τουλάχιστον και μια ψύξη με controller να σε πιστέψουμε ότι θα κουραστείς!:D
ChocolatePuma
14-09-12, 12:33
Αυτά είναι δουλειά μιας μέρας κύριος! Πες τουλάχιστον και μια ψύξη με controller να σε πιστέψουμε ότι θα κουραστείς!:D
Big Brother is watching you!
Πριν 2 λεπτά τύπωσα τις οδηγίες του Σπύρου για τον STC -1000!!! και τον "χτύπησα" μέσω ebay... ;)
Malawi Lover
14-09-12, 12:38
Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου...! Συγχαρητηρια!:D
stratigos24
14-09-12, 13:53
Ωραιο. Να δουμε πως θα σου παει και η Cabomba caroliniana. Την ειχα για καποιους μηνες στο ενυδρειο μου και ενω στην αρχη πηγαινε τελεια (για περιπου 3-4 μηνες) με φωτισμο 0.5 w/l και 6500 kelvin 8 ωρες φωτισμου, μετα αρχισε να ''χαλαει'' πανω στις κορυφες, πρωτα κιτρινιζε και μετα μαδαγε και μου εσπαγε λιγο τα νευρα (το μαδημα). Ισως να ηθελε αργοτερα καποιο σιδηρο ή καλιο αλλα δεν εχω ασχοληθει για να ξερω να σου πω. Τωρα αν αργοτερα βαλεις Co2 βλεπουμε τοτε.
Mια χαρα ειναι η ανουμπια.
Πες τουλάχιστον και μια ψύξη με controller να σε πιστέψουμε ότι θα κουραστείς!:grin:
Συγνωμη για το ασχετο της παρεμβασης, αλλα μιας και θελω να αλλαξω το μικρο μου ενυδρειο αμεσα λογω διαρροης και καλοβλεπω τετοιου τυπου cubes, αυτο που με τραβαει πισω ειναι η ψυξη. Υπαρχει καμια καλη ιδεα?
Γιατι το μονο που μου ηρθε ηταν να παω σε ενα τζαμα και να μου κανει τρυπες στο επανω τζαμι. Παλι, ομως, θα κοβουν απο το φωτισμο τα ανεμιστηρακια. Να σημειωθει οτι δεν μπορω να το εχω ανοιχτο απο πανω το ενυδρειο.
Με την ευκαιρια, πολυ ωραιο το κυβακι σου! :smt047
ChocolatePuma
14-09-12, 14:09
Συγνωμη για το ασχετο της παρεμβασης, αλλα μιας και θελω να αλλαξω το μικρο μου ενυδρειο αμεσα λογω διαρροης και καλοβλεπω τετοιου τυπου cubes, αυτο που με τραβαει πισω ειναι η ψυξη. Υπαρχει καμια καλη ιδεα?
Γιατι το μονο που μου ηρθε ηταν να παω σε ενα τζαμα και να μου κανει τρυπες στο επανω τζαμι. Παλι, ομως, θα κοβουν απο το φωτισμο τα ανεμιστηρακια. Να σημειωθει οτι δεν μπορω να το εχω ανοιχτο απο πανω το ενυδρειο.
Με την ευκαιρια, πολυ ωραιο το κυβακι σου! :smt047 thanks!
H πιο εύκολη λύση είναι να αφήσεις ανοιχτό το καπάκι στην μία πλευρά και να προσαρμόσεις στο άνοιγμα κάτι σαν αυτό
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2067
-------------------------
Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου...! Συγχαρητηρια!:D
Να σαι καλά...(νομίζω έχω αρκετά να διορθώσω ακόμη) :D
Αυτα τα κλασικα τα ειδα. Περα, ομως, απο το προβληματισμο μου αν θα ειναι αποτελεσματικα, το ενυδρειο πρεπει να ειναι καλα κλεισμενο απο πανω γιατι στο σπιτι σουλατσαρουν και δυο γατακια! :D
δε νομιζω οτι θα κοψει τοσο πολυ απτο φωτισμο ενα 8αρι ανεμιστηρακι.πιστευω οτι ενα θα φτανει ανετα για μεχρι 60 λιτρα.αντε να δουλευει 10 λεπτα παραπανω αποτι αν εβαζες δυο.αλλα και 2 να βαλεις παλι δε νομιζω οτι θα κοβουν τοσο πολυ.ειδικα αν βαλεις και λεντ στο καπακι.
και σταματηστε να μου βαζετε ιδεες γιατι θα παω να παρω κανα 60λιτρο κ δε θαχω τι να το κανω κ ποιος να το προσεξει μολις φυγω!!!:D
ChocolatePuma
14-09-12, 14:13
Αυτα τα κλασικα τα ειδα. Περα, ομως, απο το προβληματισμο μου αν θα ειναι αποτελεσματικα, το ενυδρειο πρεπει να ειναι καλα κλεισμενο απο πανω γιατι στο σπιτι σουλατσαρουν και δυο γατακια! :D
Τότε νομίζω πως η ιδανική λύση είναι να έχεις πάντα καλοταϊσμένα τα γατάκια!!!:D:D:D
Επειδή το φως είναι πάνω από το τζαμί (καπάκι), νομίζω πως όποια πατέντα κι αν κάνεις, θα επηρεάσει τον φωτισμό.
Εγώ πάντως με το ανεμιστηράκι στο πλάι και με ελάχιστα ανοιχτό το καπάκι, κρατάω τη θερμοκρασία εκεί που θέλω
Τότε νομίζω πως η ιδανική λύση είναι να έχεις πάντα καλοταϊσμένα τα γατάκια!!!:grin::grin::grin:
Μπα...ο αρσενικος μου εχει φαει ακομα και το φαϊ για τις γαριδες Δε χορταινει ποτε!!!χαχα!
Ευχαριστω παντως, θα δω τι θα κανω.
Φιλε μ αρεσει σε γενικες γραμμες (αυτο το πλαστικο σωληνακι κατω στο εδαφος το εβαλες για να δωσει καλλιτεχνικη αξια για τη φωτογραφιση ελειψη μοντελου? :D)
Αυτο που θα ελεγα για καλυτερες συνθηκες ειναι να μην κρατας τοσο υψηλα τα νιτρικα. Ενα 10-15 ειναι μια χαρα για την αναπτυξη των φυτων.
Επισεις ο ανεμιστηρας καλυτερα να ενεργοποιουταν με controller, διαφορετικα τωρα που εποιασε η δροσια ισως δε χρειαζεται καν (εξαρταται βεβαια απο τη θερμοκρασια του σπιτιου σου βεβαια)
Αυτο που δε μ αρεσει ειναι το ενεργο υποστρωμα, αυτο θα δουλεψει οσο δουλεψει και σε ενα χρονο το πολυ θα ειναι απλα μια βρωμια στο βυθο.
Τελευταια διαβαζω για mts (με εβαλε ο cogarg στο τριπακι) αλλα ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα και μενει ενεργο για πανω απο μια δεκαετια...
Επισεις προσωπικα θα κρατουσα μεγαλυτερη φωτοπεριοδο (ειμαι γνωστος για το βιοτπικο κολλημα μου που κραταω 12 ωρες κατα τα φυσικα προτυπα εδω και χρονια) αλλα αυτο ειναι μαλλον προσωπικο κολλημα και οι 8 που κρατας ειναι μεσα στις αποφασεις της πλειοψηφιας.
Επισεις εντελως προαιρετικα θα ελεγα πως θα ηταν καλυτερο -και φυσικα απιστευτα πιο βολικο και για σενα- ενα εξωτερκο φιλτρο
Σε γενικες γραμμες μια χαρα τα πας για μενα.
ChocolatePuma
25-09-12, 07:45
Μερικές νέες φωτογραφίες...(και πάλι με κινητό :rolleyes:)
Περιόρισα λίγο την ανούμπια στο μπροστινό μέρος, προστέθηκε και λίγη moss σε μερικα σημεία της ρίζας...και στην επιφάνεια κολυμπάνε τα νεογέννητα!
(Για 4-5 μέρες θα φιλοξενήσω 5 neon ενός φίλου, ο οποίος ξαναστήνει το ενυδρείο του...ελπίζω να μην έρθουν τα πάνω κάτω!)
Χρηστος Ζ.
25-09-12, 08:51
μολις ριζωσει για τα καλα η βαλλισνερια και η καμπομπα τοτε να δεις τι θα γινει. δεν θα προλαβαινεις. ωραιο ενυδρειο και ωραια ζουγκλα.
ChocolatePuma
25-09-12, 08:54
μολις ριζωσει για τα καλα η βαλλισνερια και η καμπομπα τοτε να δεις τι θα γινει. δεν θα προλαβαινεις. ωραιο ενυδρειο και ωραια ζουγκλα.
Να σαι καλα Χρηστο!:D
Η αλήθεια είναι πως η vallisneria είναι ότι πρέπει για να κρυφτούν τα φίλτρα...:D
Την καμπόμπα την ψιλοφοβάμαι...γιατί νομίζω αργεί να πιάσει και παλιότερα που είχα βάλει σε μικρότερο ενυδρείο, μαδούσε τρελά!
Σε μερικούς μήνες...ελπίζω η συνολική εικόνα να είναι καλύτερη!;)
Χρηστος Ζ.
25-09-12, 17:00
η καμπομπα ειναι λιγο δυσκολο φυτακι, την εχω δοκιμασει και εγω και αναπτυχθηκε μολις εβαλα diy co2 και ανακλαστηρα με πιο δυνατες λαμπες. μεχρι να κανω αυτες τις προσθηκες η καμπομπα το μονο που εκανε ηταν να μαδαει και να γινεται καφε. στο τελος τη βαρεθηκα και τη σουταρα. απορω γιατι την προτεινουν σαν ευκολο φυτο για αρχαριους.
η βαλλισνερια δεν θα σου κρυψει μονο το φιλτρο αλλα και ολο το ενυδρειο.
αν ολα πανε καλα, σε ενα-δυο μηνες θα πηξεις απο το φυτομανι.
ChocolatePuma
03-11-12, 21:17
Update...μετά από λίγο καιρό!
Και από σήμερα ξεκίνησε να δουλεύει και DIY CO2 (δεν ξέρω αν ήταν απαραίτητο, θα δείξει το μέλλον) ... Τελικά Στέλιο δεν ήταν και τόσο δύσκολο ;)
Θα ακολουθήσει DIY καπάκι με ανεμιστηράκια και θέση για ταιστρα...και DIY βάση για να μπει ο Controller θερμοκρασίας και να κρυφτούν όλα τα καλώδια...οπότε ίσως επανέλθω :D
ChocolatePuma
22-11-12, 21:03
Τα αγαπημένα μου Galaxy Rasbora πήραν επιτέλους τη θέση τους στο ενυδρείο...:D:D:D
Τα χρώματα τους απίστευτα! Δυστυχώς οι αρσενικοί δεν κάθονται να ποζάρουν...όσο θα ήθελα
(τον επόμενο καιρό θα βγουν τα περισσότερα guppies και θα μείνει ένα μόνο χαρέμι ή μόνο αρσενικα...)
Τι όμορφα ψαράκια! Να τα χαίρεσαι!
Πραγματικα πολυ ομορφο ενυδρειο.
Σε τοσο πυκνοφυτεμενο ομως σπανια θα χαίρεσαι τα cpd...
ChocolatePuma
23-11-12, 08:34
Τι όμορφα ψαράκια! Να τα χαίρεσαι!
Να σαι καλά Στέλιο! Τελικά τα πήρα από εκεί που λέγαμε...;)
Πραγματικα πολυ ομορφο ενυδρειο.
Σε τοσο πυκνοφυτεμενο ομως σπανια θα χαίρεσαι τα cpd...
Ευχαριστώ Δημήτρη. Να σου πω την αλήθεια τις θηλυκές τις βλέπω συνεχώς.
Οι αρσενικοί είναι λίγο διστακτικοί...:D
ChocolatePuma
21-01-13, 18:01
Όσοι το βλέπουν (καμία σχέση με το χόμπι)... το χαρακτηρίζουν ζούγκλα
Τα ψάρια νομίζω ότι την έχουν καταβρεί!
Να θυμίσω πως πλέον συνυπάρχουν ένας μονομάχος, ένα κοπάδι cpd και με μερικές δεκάδες red cherry
Το ερώτημα που μπαίνει είναι : Χρειάζεται να κλαδέψω?
Εγω θα το αφηνα...;)
Ζουγκλιτσα το 'χεις!
Εγω θα το αφηνα λιγο ακομα και μετα θα εδινα με κλαδεμα και μεταφυτευσεις ενα πιο clean look παντως ειναι πολυ ομορφο+-8+-8
Ναι χρειαζεται, να ζωντανεψουν κιολας, να βρουν χωρο να μεγαλωσουν παλι.
ChocolatePuma
21-01-13, 23:34
Σε καμιά 15αρια μέρες λέω να κλαδεψω. Δεν θα το κάνω άμεσα, κυρίως λόγω του μονομάχου ο οποίος είναι "νέος" κάτοικος στο ενυδρείο...και ίσως στρεσαριστεί
Οι γεννήσεις πάντως καλά κρατούν! Πριν λίγο είδα στο χαλίκι, 5 μικρά helena! :D
Σε λίγο καιρό με βλέπω να βάζω αγγελία για να αγοράσω λαθρεπιβάτες!:D
Πραγματικα δεν παιζει να εχω δει τετοιο ενυδρειο ξανα στη ζωη μου.... χωρις λογια
ChocolatePuma
22-01-13, 08:05
Πραγματικα δεν παιζει να εχω δει τετοιο ενυδρειο ξανα στη ζωη μου.... χωρις λογια
Τόσο χάλια εννοείς;;;;;;;;:rolleyes:
Εχει γινει πολυ ωραια η ζουγκλιτσα σου! :D
Και τα cpds πολυ ωραια ψαρακια ε? Προσφατα εβαλα μια ομαδα και θα την αυξησω αρκετα μεσα στην εβδομαδα.
ChocolatePuma
22-01-13, 10:40
Εχει γινει πολυ ωραια η ζουγκλιτσα σου! :D
Και τα cpds πολυ ωραια ψαρακια ε? Προσφατα εβαλα μια ομαδα και θα την αυξησω αρκετα μεσα στην εβδομαδα.
Να σαι καλα, ευχαριστω!
Τα cpds έχουν απίστευτα χρώματα. Είναι λίγο δειλά ψαράκια...αν και απο την ημέρα που τα κυνήγησε ο μονομάχος, την είδαν αλλιώς και άρχισαν να κυκλοφορούν!!!!
Πλέον όταν τον βλέπουν να ανεβαίνει στην επιφάνεια, καταλαβαίνουν ότι ξεκινάει ταισμα κι αρχίζουν κι αυτά τις βόλτες!!!
Ποσά έβαλες;
Εχω 4 και θα βαλω αλλα 10 σε 60αρι. Ειναι μονα τους και μονο ντροπαλα δεν ειναι. Δεν κρυβονται ποτε στα φυτα.
ChocolatePuma
22-01-13, 11:35
Εχω 4 και θα βαλω αλλα 10 σε 60αρι. Ειναι μονα τους και μονο ντροπαλα δεν ειναι. Δεν κρυβονται ποτε στα φυτα.
Βρήκες 14;;;;;;;;; Εγω έκανα αμάν να βρω 7 κι αυτά τα πήρα με δόσεις! (Σταδιακά εννοω)
Πάντως είναι ωραία ψαράκια. Οτι πρέπει για 60λιτρο
ChocolatePuma
22-01-13, 12:01
40 βρηκα χθες! ;)
Make my day...:rolleyes: Μόνο Αθήνα υπάρχει έλλειψη;;;;;;;;
Ποτε είπαμε έρχεσαι Αθήνα; ;)
40 βρηκα χθες! ;)
Ονόμασέ το ....μη μας αφηνεις με αποριες..:D
Φερνει ενα απο τα πολυ καλα μαγαζια στην πολη, ειχε ξαναφερει προσφατα :D Ασε να παρω τα 10 και μετα σας λεω, μην ξεχαστει και τα δωσει!χαχα!
Τόσο χάλια εννοείς;;;;;;;;:rolleyes:
θα θελα και εγω ενα τετοιο σπιτι μου
πολυ ωραιο το ενυδρειο!!τελειο!!αυτα τα ψαρακια που εβαλες τα Galaxy Rasbora ταιριαζουν με τα guppies κ τα platies?εαν ναι σκεφτομαι να βαλω κ εγω!!
πολυ ωραιο το ενυδρειο!!τελειο!!αυτα τα ψαρακια που εβαλες τα Galaxy Rasbora ταιριαζουν με τα guppies κ τα platies?εαν ναι σκεφτομαι να βαλω κ εγω!!Eδω λεει παραμετρους νερου κλπ
http://www.seriouslyfish.com/species/danio-margaritatus/
http://www.seriouslyfish.com/species/poecilia-reticulata/
http://www.seriouslyfish.com/species/xiphophorus-maculatus/
απο οτι βλεπουν ταιριαζουν αλλα μπορουν να συμβιωσουν μαζι?επισης ποσα αρσενικα και θηλυκα ειναι καλο να μπουν μαζι απο τα Danio?ευχαριστω!
Δεν θα ελεγα οτι ταιριαζουν και ιδιαιτερα. Αν εχεις τα ζωοτοκα σε νερο βρυσης της Θεσσαλονικης (σε εμενα η βρυση βγαζει ph-8 gh-15), δεν θα ειναι καθολου καλο για τα cpds. Για τα ζωοτοκα υπεροχα.
Ουσιαστικα θελουν πιο μαλακο νερο, ιδανικα ph γυρω στο 7.2 και gh 8-9.
ChocolatePuma
29-01-13, 19:24
πολυ ωραιο το ενυδρειο!!τελειο!!αυτα τα ψαρακια που εβαλες τα Galaxy Rasbora ταιριαζουν με τα guppies κ τα platies?εαν ναι σκεφτομαι να βαλω κ εγω!!
Να σαι καλά για τα σχόλια!:D
Αν θες διάβασε το παρακάτω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64655 (πχ ποστ 6 ;) )
Εγώ τα cpd τα έχω μαζί με μονομάχο και red cherries.
Χρηση τύρφης και πριν λίγες μέρες προσθήκη φύλλων catappa.
pH μετράω στο 7.2
ChocolatePuma
30-01-13, 22:02
Ερώτηση : Στο 60λιτρο, έχω το εσωτερικό "Eheim Biopower 160" και η διάταξη των υλικών είναι αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία.
Χρειάζεται να μειώσω το σφουγγάρι και να συμπλήρωσω βιολογικό υλικό ή να το αλλάξω με κάποιο άλλο σφουγγαρι και να συμπληρώσω βιολογικό υλικό (έχω substrat & siporax) ή με καλύπτει όπως είναι?
Να θυμίσω πως το ενυδρείο έχει και 2ο εσωτερικό : "Resum Magi 380l/h" (με mini siporax) και πως έχει έναν μονομάχο, 7 cpd, ένα apple snail, ένα neretina natalensis, μερικά anentome helena και μερικές 10άδες red cherries
Από τον Σεπέμβρη που προστέθηκε το συγκεκριμένο φίλτρο, δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα στο ενυδρειο...αλλά με "τρώει" μήπως πρέπει να αυξήσω το βιολογικό υλικό...:rolleyes:
Κάθε άποψη....σεβαστή :D
Μην αλλάξεις τίποτα για μένα!
ChocolatePuma
02-02-13, 21:30
Ευχαριστώ Στέλιο!
Με αφορμή το παρακάτω ποστ
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=636856&postcount=28 σε συνδιασμό με το
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64511&highlight=blackwater
μερικές ερωτήσεις, για όποιον γνωρίζει:
1. Η ποσότητα blackwater, που μπορούμε να προσθέσουμε στο ενυδρείο, έχει ελάχιστο και μέγιστο? Να υποθέσω πως ξεκινάμε με μικρή ποσότητα στην αρχή, συνεχίζουμε με μετρήσεις και στη συνέχεια ενδεχομένως προσθέτουμε κι άλλη ποσότητα?
2. Η ποσότητα που μπορεί να αποθηκευτεί σε μπουκάλι (σε σκοτεινό δωμάτιο) έχει ημερομηνία λήξης?
3. Πόσα περίπου φύλλα, πρέπει να βραστούν σε 1.5 λίτρο νερό (αναφέρομαι σε φύλλα catappa)?
4. Για την ποσότητα των φύλλων που μπορούμε να προσθέσουμε στο ενυδρείο, ισχύει το 1 φύλλο/30 lt?
Σε καποιο αρθρο σε ξενο σαιτ (αλλα δεν το βρισκω) διαβασα οτι πρεπει να εχει καποιο οριο η παροχη ταννινων και χουμικων οξεων.
Dimitris77
02-02-13, 22:39
Προτιμω να ριχνω κατευθειαν τα φυλλα στο ενυδρειο(οπως γινεται στην φυση) παρα να τα βραζω,δεν ξερω αν με το βρασιμο αφαιρουνται καποιες ιδιοτητες των ταννινων.
Στα 100 λιτρα βαζω 4 μεγαλα catappa,το νερο παιρνει μια χρυσοκιτρινη αποχρωση.Αν προστεθουν πιο πολλα φυλλα το νερο γινεται σαν τσαι,δεν ξερω αν ειναι βλαβερο για τα ψαρια αλλα δεν εχω παρατηρησει καποια περιεργη συμπεριφορα οταν εκανα το νερο πολυ σκουρο απο την υπερβολικη χρηση φυλλων,ουτε ειχα καποια απωλεια.
Δεν ξερω αν ειναι καλο να αποθηκευουμε αποσταγμα φυλλων,εγω δεν το κανω.
Ριχνω 4 φυλλα ανα 100 λιτρα νερου και μολις εχω το χρωμα νερου που θελω τα αφαιρω.
ChocolatePuma
02-02-13, 23:04
Σε καποιο αρθρο σε ξενο σαιτ (αλλα δεν το βρισκω) διαβασα οτι πρεπει να εχει καποιο οριο η παροχη ταννινων και χουμικων οξεων.
Σπύρο αν το θυμηθείς, θα ήθελα να το διαβάσω
Προτιμω να ριχνω κατευθειαν τα φυλλα στο ενυδρειο(οπως γινεται στην φυση) παρα να τα βραζω,δεν ξερω αν με το βρασιμο αφαιρουνται καποιες ιδιοτητες των ταννινων.
Στα 100 λιτρα βαζω 4 μεγαλα catappa,το νερο παιρνει μια χρυσοκιτρινη αποχρωση.Αν προστεθουν πιο πολλα φυλλα το νερο γινεται σαν τσαι,δεν ξερω αν ειναι βλαβερο για τα ψαρια αλλα δεν εχω παρατηρησει καποια περιεργη συμπεριφορα οταν εκανα το νερο πολυ σκουρο απο την υπερβολικη χρηση φυλλων,ουτε ειχα καποια απωλεια.
Δεν ξερω αν ειναι καλο να αποθηκευουμε αποσταγμα φυλλων,εγω δεν το κανω.
Ριχνω 4 φυλλα ανα 100 λιτρα νερου και μολις εχω το χρωμα νερου που θελω τα αφαιρω.
Δημήτρη ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Σε κάθε εβδομαδιαία αλλαγή όμως, το χρώμα δεν επανέρχεται?
Κάνεις κάποια επεξεργασία σ αυτά τα 4 φύλλα ή ένα ξέπλυμα?
Dimitris77
02-02-13, 23:15
2 μερες πριν την αλλαγη βαζω σε ενα βαρελι 100lt νερο,4 φυλλα,κυκλοφορητη για να μην ειναι στασιμο το νερο και εναν θερμοστατη.Κανω την αλλαγη και ριχνω και τα φυλλα μαζι.Μετα τα βγαζω.
Δεν κανω καποια επεξεργασια στα φυλλα,ενα απλο ξεβγαλμα με νερο.
το νερο γινεται σαν τσαι,δεν ξερω αν ειναι βλαβερο για τα ψαρια αλλα δεν εχω παρατηρησει καποια περιεργη συμπεριφορα οταν εκανα το νερο πολυ σκουρο απο την υπερβολικη χρηση φυλλων,ουτε ειχα καποια απωλεια.
Ουτε μακροπροθεσμα ανεξηγητος θανατος?
Ή καποια συμπεριφορα που απεδωσες σε κατι αλλο? (πχ σε νερο κατραμι (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/50lt%20dicrossus/IMAG0007b.jpg), μου ειχε πηδηξει εξω μια φορα μια θηλυκια dicrossus -νανολιχλιδα rio negro- και το απεδωσα οτι οφειλοταν στο κυνήγι απο τον αρσενικο για ζευγαρωμα, αφου ολες οι παραμετροι του νερου ηταν ιδανικες)
Dimitris77
03-02-13, 01:56
Ουτε μακροπροθεσμα ανεξηγητος θανατος?
Ή καποια συμπεριφορα που απεδωσες σε κατι αλλο? (πχ σε νερο κατραμι (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/50lt%20dicrossus/IMAG0007b.jpg), μου ειχε πηδηξει εξω μια φορα μια θηλυκια dicrossus -νανολιχλιδα rio negro- και το απεδωσα οτι οφειλοταν στο κυνήγι απο τον αρσενικο για ζευγαρωμα, αφου ολες οι παραμετροι του νερου ηταν ιδανικες)
Σπυρο ποτε δεν το ειχα και τελειως κατραμι,να μην βλεπω μεσα...:D:D
Αρκετα σκουρο ναι,υπηρξε,αλλα τα ψαρια ειχαν φυσιολογικη συμπεριφορα.
Θεωρω οτι δεν πρεπει να ειμαστε υπερβολικοι σε θεματα προσθηκης διαφορων ουσιων,φυσικων η χημικων γιατι μιλαμε για ενα ''κλειστο'' συστημα και οχι για ποταμο με νερο που ανανεωνεται 24/7.
Σπυρο ποτε δεν το ειχα και τελειως κατραμι,να μην βλεπω μεσα...:D:D
Αρκετα σκουρο ναι,υπηρξε,αλλα τα ψαρια ειχαν φυσιολογικη συμπεριφορα.
Θεωρω οτι δεν πρεπει να ειμαστε υπερβολικοι σε θεματα προσθηκης διαφορων ουσιων,φυσικων η χημικων γιατι μιλαμε για ενα ''κλειστο'' συστημα και οχι για ποταμο με νερο που ανανεωνεται 24/7.
+1000 :smt023
ChocolatePuma
03-02-13, 17:38
Ευχαριστώ Στέλιο!
Με αφορμή το παρακάτω ποστ
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=636856&postcount=28 σε συνδιασμό με το
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64511&highlight=blackwater
μερικές ερωτήσεις, για όποιον γνωρίζει:
1. Η ποσότητα blackwater, που μπορούμε να προσθέσουμε στο ενυδρείο, έχει ελάχιστο και μέγιστο? Να υποθέσω πως ξεκινάμε με μικρή ποσότητα στην αρχή, συνεχίζουμε με μετρήσεις και στη συνέχεια ενδεχομένως προσθέτουμε κι άλλη ποσότητα?
2. Η ποσότητα που μπορεί να αποθηκευτεί σε μπουκάλι (σε σκοτεινό δωμάτιο) έχει ημερομηνία λήξης?
3. Πόσα περίπου φύλλα, πρέπει να βραστούν σε 1.5 λίτρο νερό (αναφέρομαι σε φύλλα catappa)?
4. Για την ποσότητα των φύλλων που μπορούμε να προσθέσουμε στο ενυδρείο, ισχύει το 1 φύλλο/30 lt?
Καμιά ιδέα κανείς? :rolleyes:
Δες κι αυτα και συλλεξε ιδεες και πληροφοριες απο ολα
http://www.youtube.com/watch?v=lQRWEi-6iL4
http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/black_water.html
http://reviews.ebay.com/How-to-brew-your-own-catappa-Blackwater-extract?ugid=10000000003997351
http://www.youtube.com/watch?v=F8XKEN_c5og
http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?p=2329882#post2329882
https://www.google.com/search?q=blackwater&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&channel=rcs#q=diy+blackwater+extract&hl=el&client=firefox-a&hs=zSi&tbo=d&rls=org.mozilla:el:official&channel=rcs&ei=JYYOUYDxIsin4gT2ooDABQ&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.bGE&fp=f76cc5ac225a0262&biw=1173&bih=614
Πανεμορφο ειναι κρατα γερα :smt035
ChocolatePuma
03-02-13, 19:55
Δες κι αυτα και συλλεξε ιδεες και πληροφοριες απο ολα
http://www.youtube.com/watch?v=lQRWEi-6iL4
http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/black_water.html
http://reviews.ebay.com/How-to-brew-your-own-catappa-Blackwater-extract?ugid=10000000003997351
http://www.youtube.com/watch?v=F8XKEN_c5og
http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?p=2329882#post2329882
https://www.google.com/search?q=blackwater&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&channel=rcs#q=diy+blackwater+extract&hl=el&client=firefox-a&hs=zSi&tbo=d&rls=org.mozilla:el:official&channel=rcs&ei=JYYOUYDxIsin4gT2ooDABQ&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.bGE&fp=f76cc5ac225a0262&biw=1173&bih=614
Σπύρο χίλια ευχαριστώ! Να σου πω την αληθεια, το 2ο και 3ο λινκ μου είχαν "ξεφύγει"... από χθες το ψάχνω το θέμα! :D
Νομίζω πως στο 3ο λινκ, γράφει αρκετά σημαντικές πληροφορίες!
Πανεμορφο ειναι κρατα γερα :smt035
Να σαι καλά! :D
μια και ειδα το θεμα τωρα,μια παραθεση για τις ιδιοτητες των τανικων και χουμικων οξεων στον ανθρωπο,αλλα παρομοια αποτελεσματα εχει και στα ψαρια(δευτερο λινκ παρακατω)
"Antioxidant Benefits
Tannic acid may help reduce your risk of cancer when consumed. According to the National Institutes of Health, tannic acid can have an antioxidant effect on your body. Antioxidants help protect your cells from free radicals, which are damaging substances that can lead to cancer and other chronic diseases. They also help protect your cells from mutagens and carcinogens, which also contribute to cell damage and the occurrence of cancer.
Other Benefits
Tannic acid has other health benefits due to its anti-microbial properties. The tannins in fruit seem to naturally protect fruit from the growth of microbes. Tannic acid helps inhibit foodborne bacteria and the growth of certain fungi, yeasts and viruses. This may have applications in the food industry, to help naturally preserve foods. In addit αion, tannic acid has some medical applications, like accelerating blood clotting and reducing blood pressure.
Read more: http://www.livestrong.com/article/549859-is-tannic-acid-in-water-harmful/#ixzz2M5chB4VN
και αλλο ενα χρησιμο λινκ
http://www.thekrib.com/Chemistry/humic.html
..."KMnO4-consumption in mg/l
up to 12 low, gun-laying data for dringking-water
20 to 56 biotope of Red Neon
26 to 59 biotope of Discus Heckel
13 to 27 biotope of "Brown Discus"
> 100, up to 250 max. biotope of labyrinth fish is eas- and west (asia)"....
και εδω:
http://www.skepticalaquarist.com/humic-acids
"Humin-intolerant fishes. In case you're getting the impression that humic substances are always desirable, it's good to remember that those fishes that have evolved in alkaline waters or brackish ones are often sensitive to humic substances in the water and don't tolerate them over time: that would include Rift Lake cichlids, many Central American (but not South American) cichlids, and guppies and other livebearers."
ChocolatePuma
27-02-13, 18:56
Να σαι καλά για τις πληροφορίες!!!:D
Το "έχασα" λίγο στο τέλος : "and don't tolerate them over time"
Δλδ? :rolleyes:
Εννοει οτι δεν τα ανεχονται για πολυ καιρο τα ψαρια που εχουν εξελιχθει να ζουν σε υφαλμυρο και σε αλκαλικό νερο ... ;)
ChocolatePuma
27-02-13, 19:02
Εννοει οτι δεν τα ανεχονται για πολυ καιρο τα ψαρια που εχουν εξελιχθει να ζουν σε υφαλμυρο και σε αλκαλικό νερο ... ;)
Αυτό είναι που δεν κατάλαβα. Τι σημαίνει η "μη ανοχή"? ;)
Οτι θα αντιμετωπισουν προβληματα αν μεινουν πολυ καιρο σε τετοιο περιβαλλον! Εχει εξελιχθει ο οργανισμος τους με διαφορετικο τροπο απο τα αλλα ψαρια που ζουν σε χαμηλα ph!
ChocolatePuma
11-03-13, 13:09
Καλημέρα
Δυο ερώτηματα, το ένα σύντομο....το άλλο θα δείξει
1. Τέσσερις ημέρες χωρίς τροφή...θα είναι οκ; Μονομάχος & cpd's
2. Ένα απο τα cpd's έχει 'πρηστει', τελείως ομοιομορφα!! Κολυμπάει κανονικά τρώει κανονικα αλλα νομίζω πως αναπνέει πιο γρήγορα απ τα αλλα. Οι μετρησεις μου είναι σωστές. Νιτρικα εχω στο 10, νιτρωδη και αμμωνία στο μηδέν, pH 6.9, φωτοπεριοδο 8 ώρες και αλλαγή νερού 30% ανα εβδομάδα. Δυστυχώς δεν ξέρω αν το πρηξιμο είναι σταδιακό η αν έγινε ξαφνικά. Και επίσης δυστυχώς δεν μπορω να βγάλω φωτο. Έχει κανείς ιδέα...αν την περίοδο της εγκυμοσύνης ο όγκος αυξάνει ομοιομορφα σε όλο το σώμα; Η αν υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη ότι πρόκειται για εγκυμοσύνη ;
1. Δεν θα εχουν κανενα προβλημα. Καλο θα τους κανει.
2. Αν και τα κρατησα πολυ λιγο λογω αλλαγης setup και δεν προλαβα να δω συμπεριφορες, οπως ξερεις, υπαρχει πιθανοτητα να ειναι σε ενδιαφερουσα. Δεν ειναι ζωοτοκα, αλλα φουσκωνει λιγο η κοιλιτσα σε περιοδο εγκυμοσυνης, οπως ειχα διαβασει. Παρακολουθησε το στενα τις επομενες ημερες και για σιγουρια ταϊσε και λιγο βρασμενο αρακα, μηπως ειναι δυσκοιλιοτητα.
ChocolatePuma
11-03-13, 14:43
1. Δεν θα εχουν κανενα προβλημα. Καλο θα τους κανει.
2. Αν και τα κρατησα πολυ λιγο λογω αλλαγης setup και δεν προλαβα να δω συμπεριφορες, οπως ξερεις, υπαρχει πιθανοτητα να ειναι σε ενδιαφερουσα. Δεν ειναι ζωοτοκα, αλλα φουσκωνει λιγο η κοιλιτσα σε περιοδο εγκυμοσυνης, οπως ειχα διαβασει. Παρακολουθησε το στενα τις επομενες ημερες και για σιγουρια ταϊσε και λιγο βρασμενο αρακα, μηπως ειναι δυσκοιλιοτητα.
Θοδωρή ευχαριστω
Σχετικά με το 2, δεν εχει απλα φουσκώσει η κοιλιά. Είναι διπλάσιο σε όγκο. Έχει φουσκώσει ολόκληρο. Γι αυτο δεν μου μοιάζει με εγκυμοσύνη
Θα το παρακολουθω (όταν δεν κρύβονται) και θα δοκιμάσω σήμερα με αρακα....
Υπαρχει δυνατοτητα καραντινας? Δεν θα ηταν κακο να το απομονωσεις για λιγες ημερες.
ChocolatePuma
11-03-13, 14:49
Υπαρχει δυνατοτητα καραντινας? Δεν θα ηταν κακο να το απομονωσεις για λιγες ημερες.
Φυσικα υπάρχει. Το απόγευμα θα μπει σε καραντίνα
Και πάλι ευχαριστω
καλού και κακού δεν ψάχνεις για epsom salts? χαλαρώνουν πολύ τα ψάρια μ αυτό απ ότι είδα με το όσκαρ μου. και θεωρητικά είναι διαρροικό .
Πιστευω καλυτερα να μην προχωρουμε σε θεραπειες με αλατι και οτιδηποτε αλλο, αν δεν υπαρχει σιγουρη διαγνωση της αρρωστιας. Μπορει να ταλαιπωρησουμε αδικα το ψαρακι. Αλλωστε, δεν ανεχονται ολα τα ψαρια το αλατι. Καραντινα και παρατηρηση, πιστευω ειναι το καλυτερο. Ισως και λιγο melafix/primafix. Και καμια φωτογραφια μηπως καποιο καλο ματι διαγνωσει καποιο προβλημα, θα βοηθουσε.
δεν είμαι σε θέση να του προτείνω θεραπεία, επειδή το βρίσκεις δύσκολα και επειδή είναι φθηνό (2,30ευρώ), του είπα "καλού κακού να ψάξει να το βρει".
Καλα εκανες και το προτεινες. Απλα νομιζω οτι ειναι καλυτερο παντα να υπαρχει σωστη διαγνωση της ασθενειας, αν υπαρχει. Το επομενο βημα ειναι η θεραπεια. Αλλο το θηριο oscar που δεν καταλαναινει τιποτα, αλλο τα cpds.
ChocolatePuma
11-03-13, 16:18
Melafix και καραντίνα, υπάρχουν
Το πρόβλημα ειναι να καταφερω να το πιάσω... μέσα στη ζούγκλα!
Το απόγευμα...ξεκινάει επιχείρηση...κι όσο κρατήσει
Φωτογραφίες...μετά την καραντίνα
Και πάλι σας ευχαριστω
ChocolatePuma
12-03-13, 17:05
Απο χθες σε καραντινα, δυστυχως πλέον δυσκολευεται να κολυμπήσει και γενικά δεν έχει και πολύ καλή εικόνα. Αργότερα θα ανεβάσω φωτο...
Εριξα μελαφιξ...αλλά νομίζω θα έχουμε άσχημη κατάληξη...:(
Δυστυχώς το ψαράκι πέθανε :sad:
Παρόλο που κάθε μέρα περνάω αρκετή ώρα μπροστά στο ενυδρείο, αργησα να καταλαβω το πρόβλημα. Μάλλον ήταν την περισσότερη ώρα κρυμμένο.
Βάζω μερικές φωτο...μήπως κάποιος έχει άποψη τι μπορεί να έγινε (προς γνώση και συμμόρφωση δική μου)
Στις φωτο, φαίνονται : τα λέπια προς τα έξω...και η αύξηση του μεγέθους του ψαριού
Drospy σιγουρα βλεποντας τις φωτογραφιες. Αλλα το drospy ουσιαστικα ειναι συμπτωμα, οχι ασθενεια. Η ασθενεια δεν ξερουμε ποια ειναι. Ισως καποια βακτηριακη μολυνση.
Κριμα το ψαρακι. Αλλα οσο εχεις καλες συνθηκες, που φαινεται να εχεις, δεν μπορεις να κανεις κατι περισσοτερο. Μερικες φορες τυχαινει και στις καλυτερες οικογενειες.
ChocolatePuma
12-03-13, 21:48
Απλά ήταν η πρώτη απώλεια...απ τη στιγμή που ξεκίνησα να βλέπω το χόμπι...σοβαρά...κι ακόμη κι αν δεν ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ...είναι κάπως! :confused:
Ωστόσο χάρηκα που έστησα την καραντίνα...ελπίζω βέβαια να μην ξαναχρειαστεί...
Το επόμενο ποστ, πρέπει να είναι για κάτι ευχάριστο
Καπως θα ειναι παντα...το θεμα ειναι να μην προκαλειται απο δικα μας λαθη. Το καλο ειναι οτι εστησες καραντινα, οπως ειπες.
Καλησπέρα,
το μαύρο Manado που το βρήκες;
Έχω δει μόνο χρώματος καφέ-κεραμυδί.
ChocolatePuma
12-03-13, 22:06
Καλησπέρα,
το μαύρο Manado που το βρήκες;
Έχω δει μόνο χρώματος καφέ-κεραμυδί.
To καφέ είναι. Ισως στις φωτό να φαίνεται πιο σκούρο ==> Δες το ποστ 21, την προτελευταία φωτογραφία
Κι από πάνω είναι χαλίκι της dennerle
To καφέ είναι. Ισως στις φωτό να φαίνεται πιο σκούρο
Κι από πάνω είναι χαλίκι της dennerle
παρατηρητικότητα 0!!!
ChocolatePuma
12-03-13, 22:10
παρατηρητικότητα 0!!! :D
Πάντως στον ένα χρόνο που τρέχει το ενυδρείο...είμαι ευχαριστημένος με το υπόστρωμα
Ετσι κι αλλιώς έχω εύκολα φυτά ;)...αλλά δεν είχα πρόβλημα στην ανάπτυξη τους, ποτέ μέχρι σήμερα
ChocolatePuma
28-03-13, 19:29
Από την αρχή που απέκτησα το πρώτο μου 30λιτρο και στη συνέχεια το 60λιτρο που τρέχει μέχρι σήμερα...ως κλασικός αρχάριος μεταξύ των red cherries, αγόρασα και 3 red crystal (η γνωστή "ποκιλία"!!!)...οι οποίες καλά να είναι, ζουν μέχρι σήμερα...έχοντας περάσει 2 χειμωνες κι έναν καύσωνα
Πριν λίγο...κι ενώ κοιτούσα το ενυδρείο...διέκρινα έναν "χρωματιστό νάνο" μεταξύ των red cherries...
Γέννα!
Είναι πολύ μικρό...άρα να υποθέσω πως μέσα στη ζούγκλα θα υπάρχουν κι άλλα?????
Χεχε! :D
Να το χαιρεσαι!
Γιατι να μην παιζει να ειναι και αλλα?;)
ChocolatePuma
28-03-13, 22:38
Χεχε! :D
Να το χαιρεσαι!
Γιατι να μην παιζει να ειναι και αλλα?;)
Ευχαριστώ Θοδωρή!
Να τις χαίρεσαι!!!
Ευχαριστώ! Το μόνο που δεν περίμενα ήταν να δω γέννα σε red crystal!
ChocolatePuma
04-04-13, 17:01
Update
Τα φυτά κλαδεύτηκαν πριν πολλές μέρες (και φυσικά ξαναμεγάλωσαν)...τα cpd's μεταφέρθηκαν σε άλλο ενυδρείο με σκοπό να πουληθούν σε όποιον ενδιαφέρεται ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70701 ) και εδώ και δύο μέρες το ενυδρείο έγινε κοινωνικό bettas...:D
Η αλήθεια είναι πως τα cpds είναι υπέροχα ψάρια, αλλά λόγω μονομάχου δεν τα έβλεπα σχεδόν ποτέ!
Επιπλέον νομίζω πως θα είναι καλύτερα σε πιο χαμηλή θερμοκρασία κι οι μονομάχοι σε υψηλότερη...
Στον "όμορφο", έφερα για παρέα δύο μικρούλες..χωρίς κανένα μέχρι τώρα πρόβλημα.
Προτίμησα να προσθέσω δύο κι όχι μία θηλυκιά, τις οποίες έβαλα στο ενυδρείο προχθές το βράδυ, σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού.
Ο αρσενικός ούτε που τις πείραξε. Πλέον κολυμπανε και τρώνε παρέα
Εννοείται πως θα έχω το νου μου για μεταβολές στη συμπεριφορά
Και μερικές φωτό...απ τις αλλαγες...:D
nikolakis94
04-04-13, 17:47
Ειχα μια ιδια με αυτην στην 6η φωτο.Πολυ ομορφο το ενυδρειο και τα ψαρια σου
ChocolatePuma
04-04-13, 17:49
Ειχα μια ιδια με αυτην στην 6η φωτο.Πολυ ομορφο το ενυδρειο και τα ψαρια σου
Λες να είναι καμιά εγγονή???? :D
Να σαι καλά Νικο
ChocolatePuma
06-04-13, 22:08
Να σαι καλα!
Επικρατεί "αταξία" σ ότι αφορά τα φυτά...αλλά αυτό είναι που μ αρέσει! :D
ChocolatePuma
17-04-13, 17:12
Προχθές κάναμε ένα παρτάκι στον μικρό (λόγω γεννεθλίων)...και ένα από τα δώρα ήταν μια σακούλα μισογεμισμένη με νερο...και μέσα της ΑΥΤΗ!!!
Δεν ήμουν (και δεν πρόκειται να γίνω) υποστηρικτής των "ζωντανών δώρων"...αλλά τη συγκεκριμένη μονομαχίνα θα την κρατήσουμε...:D
Χάρισα ήδη μια από τις δύο μονομαχίνες που ειχα, σε έναν φίλο με 54λιτρο (για να μειώσω την ψαροσύνθεση και γιατί είχα κάτι θεματάκια με τις γαρίδες)...και από χθες ο μονομάχος...μάλλον βρήκε το ταίρι του...
Τέτοια επίδειξη από ψάρι δεν έχω ξαναδεί!!:D
Ωραια γυναικα! :D
Αντε καλα ζευγαρωματα τωρα!
ChocolatePuma
17-04-13, 19:52
Ωραια γυναικα! :D
Αντε καλα ζευγαρωματα τωρα!
Λες να στηνω...δεύτερο σε λίγο καιρο;;;;;:D
ChocolatePuma
17-05-13, 19:11
Ερώτηση (ελπίζω να μην ακουστεί χαζή!!)
Τα άδεια κελύφη, πρέπει να απομακρύνονται ή δεν έχουν καμία αρνητική επίπτωση στο νερό του ενυδρείου?
Δε νομιζω να εχουν καμια αρνητικη επιπτωση. Τουλαχιστον οσο παρατηρω εδω και 1.5 χρονο περιπου. Σκεψου οτι στο ενα ενυδρειο μου εχω Dwarf Puffers και στο αλλο Anentome Helena. Καταλαβαινεις τι γινεται απο αδεια κελυφη :rolleyes:
Οσα μπορω να μαζεψω με τι σκουπα βυθου τα μαζευω για αισθητικους λογους, τα αλλα μενουν μεσα στο υποστρωμα.
ChocolatePuma
17-05-13, 19:16
Δε νομιζω να εχουν καμια αρνητικη επιπτωση. Τουλαχιστον οσο παρατηρω εδ και 1.5 χρονο περιπου. Σκεψου οτι στο ενα ενυδρειο μου εχω Dwarf Puffers και στο αλλο Anentome Helena. Καταλαβαινεις τι γινεται απο αδεια κελυφη :rolleyes:
Οσα μπορω να μαζεψω με τι σκουπα βυθου τα μαζευω για αισθητικους λογους, τα αλλα μενουν μεσα στο υποστρωμα.
Αφού μου απάντησε "παφεράς"...νομίζω οτι καλύφθηκα!:D
Γιατί στο δικό μου είναι καμια 10ρια αδεια κελυφη μικρων σαλιγκαριων...
Σκεψου οτι και στα Multies εχω αδεια κελυφη (σαλιγκαραδικο το εχω κανει το σπιτι :D) και μαλιστα τεραστια. Ειναι πλυμμενα καλα, βεβαια, αλλα το κελυφος σκετο, σιγουρα δεν προκαλει κατι.
Τωρα για το αν προκαλει κατι το να πεθανει ενα σαλιγκαρι στο ενυδρειο, ειναι αλλη κουβεντα. Τα μικρα σιγουρα δεν προκαλουν κατι σε ενυδρειο με ισχυρη βιολογια.
ChocolatePuma
17-05-13, 19:35
OK!
Ευχαριστώ Θοδωρή...!
Μπορούν να σου ανεβάσουν τις σκληρότητες πάντως.
Μερικα μικρα σαλιγκαρια δεν νομιζω να κανουν και τιποτα.
Ε καλά, λέω άμα μαζευτεί πολύ πράγμα!
ChocolatePuma
20-05-13, 16:22
Ε καλά, λέω άμα μαζευτεί πολύ πράγμα!
Καμιά 10αρια είναι, γι αυτό δεν ασχολούμαι
πολυ ομορφο.μπραβο;)
Να σαι καλά Billy! :D
Γεια σου ρε συ κουκλα η λευκη νυφουλα σου αλλα και ολο το set up!Καλους απογωνους απο εδω και περα!!!!
ChocolatePuma
20-05-13, 19:33
Για να σας ακουσω...γιατί με τα ηλεκτρολογικά δεν τα παω καλά!
Μου κάηκεη η 11watt λαμπα dennerle
Πρέπει να πάω αναγκαστικά στην "Nano Amazon Day 11 W, replacement lamp"
http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=131&Itemid=178&lang=en κάτω δεξιά στο λινκ... ή έχω κι άλλες επιλογές?
Το ρωτάω γιατί η λάμπα όπως την εβγαλα (αυτό το κατάφερα!!!) έχει ένα πλαστικό πλαίσιο και δεν νομίζω να μπορεί να μπει κάποια άλλη λάμπα, εκτός dennerle
Όποιος έχει τις συγκεκριμένες λάμπες της dennerle ή έχει άποψη...δεκτη
@Χρήστο : Να σαι καλα!!!
ChocolatePuma
21-05-13, 17:55
Μου την χάρισε φίλος, από δική του αναπαραγωγή, πριν 2 μέρες
Έμεινε σε καραντίνα από προχθές μέχρι σήμερα
Και σήμερα πήρε τη θέση της στο ενυδρείο...:D
Είναι αρκετά μικρή σε μέγεθος, ελπίζω να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με τις άλλες δύο...
Η δευτερη, έχει μπει στο ενυδρείο εδώ και δύο βδομάδες περίπου
Το project σ ότι αφορά την ψαροσύνθεση...ολοκληρώθηκε! :smt032
ChocolatePuma
23-05-13, 19:58
Για να μην ανοίγω νέο θέμα
Ποιες αυτόματες ταϊστρες θα προτείνατε, για :
1. Μονομάχους
2. Χρυσόψαρα
Έχει δοκιμάσει κανείς τη συγκεκριμένη?
http://www.ebay.com/itm/140813481259?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Περα απο μια παλια που εχω, προσφατα πηρα αυτη (http://www.ebay.com/itm/RESUN-RESUN-Digital-Timer-Aquarium-Auto-Fish-Food-Feeder-AF2009D-/180932825587?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a206fd1f3).
Παρα πολυ καλη.
ChocolatePuma
23-05-13, 20:11
Περα απο μια παλια που εχω, προσφατα πηρα αυτη (http://www.ebay.com/itm/RESUN-RESUN-Digital-Timer-Aquarium-Auto-Fish-Food-Feeder-AF2009D-/180932825587?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a206fd1f3).
Παρα πολυ καλη.
Καλή φαίνεται και σχετικά πιο φθηνη από κάποιες άλλες ολόιδιες!!! :D
Ευχαριστώ Θοδωρή
Αυτη που κοιτουσες εχει ακριβως το ιδιο κουτι, αλλα ειναι "no name". Η resun για china θεωρω εχει παρα πολυ καλη ποιοτητα.
ChocolatePuma
23-05-13, 20:52
Αυτη που κοιτουσες εχει ακριβως το ιδιο κουτι, αλλα ειναι "no name". Η resun για china θεωρω εχει παρα πολυ καλη ποιοτητα.
Βρηκα και κάποιες άλλες, ολόιδιες...3-4 λίρες πιο ακριβες...λόγω Μ. Βρετανίας!
Και πάλι ευχαριστώ
Έχουν πρόβλημα με κάποιο είδος τροφής?
Εννοω να κολάει η ποσότητα και να μην πέφτει?
Έχεις αναμείξει διάφορες τροφές ώστε να γίνει μείγμα ή επιλέγεις πάντα ένα μόνο είδος, όταν τη χρησιμοποιείς
Καλο ειναι να βαζεις παντα και καποια τροφη σε "μπιλακι" μεσα, ωστε να μην αφηνεις να κολλησει η τροφη. Οταν γυρνανε παρασυρουν και τα flakes ετσι.
Παντα μιλαω για μεγαλη απουσια, ετσι?
ChocolatePuma
23-05-13, 21:15
Καλο ειναι να βαζεις παντα και καποια τροφη σε "μπιλακι" μεσα, ωστε να μην αφηνεις να κολλησει η τροφη. Οταν γυρνανε παρασυρουν και τα flakes ετσι.
Παντα μιλαω για μεγαλη απουσια, ετσι?
Εννοείται!
Οργανώνομαι για τον Αυγουστο
ChocolatePuma
11-06-13, 23:04
Τελείως πληροφοριακά, αν και αρκετοί γνωρίζουν αυτο που θα πω
Εδώ και αρκετές μέρες στο ενυδρείο έχουν προστεθεί δύο amano κι ένα zebra nerite
Λόγω της θέσης του ενυδρείου, κάθε 10 περίπου μέρες του έκανα ένα φρεσκάρισμα λόγω γλίτσας - άλγης που έπιαναν τα τζάμια
Πλέον το ενυδρείο δεν έχει ίχνος άλγης
Δεν έχω αλλάξει κάτι στον φωτισμό, δεν έχω αλλάξει κάτι στο τάισμα ή στη λίπανση...άρα...?
Ας είναι καλά οι amano & zebra!
Αν η γλιτσα ηταν λευκοδιαφανη, αρα .... εστρωσε η βιολογια
Τα ζεβρα κανουν ωστοσο τρομερη δουλεια με τις αλγες ;)
Οι 2 μονο amano δε νομιζω να εκαναν τη διαφορα. Το nerite, ομως, περναει απο την αλγη και αφηνει γραμμη πισω του :D
Οι 2 μονο amano δε νομιζω να εκαναν τη διαφορα. Το nerite, ομως, περναει απο την αλγη και αφηνει γραμμη πισω του :D
Αν ειναι θηλυκο αφηνει και γραμμη απο ασπρα ακουνητα αμιλητα κι αγελαστα αυγα :D
Αυτο με κραταει να μην βαλω μερικα ακομα στο δικο μου :D
Παντως, μια καλη τακτικη για την αγορα τους ειναι να δουμε στο καταστημα αν υπαρχουν αυγα στο ενυδρειο που θα τα παρουμε. Αν ειναι διασπαρτα, φυσικα, σε διαφορα ενυδρεια τα σαλιγκαρια, μπορουμε να εχουμε καλες πιθανοτητες να πεσουμε σε αρσενικο.
ChocolatePuma
20-06-13, 21:00
Αν ειναι θηλυκο αφηνει και γραμμη απο ασπρα ακουνητα αμιλητα κι αγελαστα αυγα :D
Σημερα παρατήρησα στο τζαμι 6 μικρές άσπρες κουκίδες, μικρότερες απ κεφάλι μας καρφίτσας, όχι με τη μορφή γραμμής αλλά σε τυχαία σημεία του τζαμιου (σε κοντινά σημεια μεταξύ τους)
Δυστυχώς φωτό δεν μπορώ να ανεβάσω. Σκοπευω να τα αφήσω να αναπτυχθούν...και βλέπουμε...
Αν ειναι του zebra, δεν θα κουνηθουν απο εκει, μεχρι να τα βγαλεις.
ChocolatePuma
21-06-13, 16:13
Αν ειναι του zebra, δεν θα κουνηθουν απο εκει, μεχρι να τα βγαλεις.
Να μην τ αφησω να μεγαλώσουν?
Θελουν υφαλμυρο νερο για να εκκολαφθουν.
Γιατι νομιζεις εγινε αυτο σχολιο? :D
ChocolatePuma
21-06-13, 23:41
Σκέφτηκα πως όλοι μας στην αρχή ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα σπόρια είμασταν...και το προσπέρασα ως σχόλιο! :D
Ευχαριστώ Σπύρο
Θελουν υφαλμυρο νερο για να εκκολαφθουν.
Αρα τα αφαιρω!
Ευχαριστω Θοδωρη
Αρα τα αφαιρω!
Το "ακουνητα" γιατι το εγραψα λες?
Βρες σπατουλα σφυρι καλεμι black&decker κλπ :D
ChocolatePuma
05-07-13, 22:33
Για να μην ανοιγω νέο θέμα : Το prime σε τι ποσότητες "συμφέρει"?
Να προτιμήσω 500 ml ή τα 2 λίτρα????
Υπάρχει θέμα με τον χρόνο που θα παραμείνει "ανοιχτό"?
2 λιτρα? Για ποσα χρονια το θες? Παρε ενα 500 αρι μη σου πω και μικροτερο γιατι οταν φτανει στο τελος το μπουκαλακι τοτε δε φτανεις με τηη συριγγα να τραβηξεις.+-6
ChocolatePuma
05-07-13, 23:07
2 λιτρα? Για ποσα χρονια το θες? Παρε ενα 500 αρι μη σου πω και μικροτερο γιατο οταν φτανει στο τελος το μπουκαλακι τοτε δε φτανει η συριγγα να τραβηξει/.+-6
Εγω χρησιμοποιώ το καπάκι για μεζουρα ;)
Να σου πω την αληθεια, μου φανηκαν πολλα 55 ευρω για 2 λιτρα...απ την αλλη σίγουρα συμφερει...αρκεί να μην αλλοιώνεται με τον χρόνο
Δεν αλλοιωνεται αλλα και το αλλο κραταει πολυ καιρο.
5 ml στα 200 λιτρα φρεσκου νερου μπαινει.
Με τα 500 ml μπορεις να κανεις 200 αλλαγες των 100 λιτρων.
Αλλα αν προετοιμαζεις το νερο, δεν θελεις και καθολου αντιχλωριο :D
Κραταει για παρα πολυ καιρο το prime, να ξερεις. Εκτος κι αν εχεις κανενα τεραστιο ενυδρειο. Σκεψου οτι ενα των 250ml το εχω πανω απο χρονο, οποτε θα το θεωρουσα υπερβολη να δημιουργησεις εξοδο της ταξης των 50 ευρω, ως επενδυση για τα επομενα 5-10 χρονια :D. Για τις δοσολογιες, θα σου σου ελεγα να παρεις μια συριγγα καλυτερα για ακριβεια, αλλα οπως βολευεται ο καθενας.
ChocolatePuma
06-07-13, 10:22
ok ευχαριστώ
Τα 2 λίτρα είναι μάλλον υπερβολή
Πάω σε 500αρι
ChocolatePuma
08-07-13, 19:03
Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό λόγω υποχρεώσεων - τρέχω σαν τον συνονόματο Βέγγο-...στα δύο ενυδρεία που έχω, κάνω μόνο το βασικά (αλλαγές νερού & ταϊσματα)
Χθες είδα αυτό που δεν επιθυμούσα να δω
Δύο θηλυκιές μονομαχίνες με μία red cherry η κάθεμια στο στόμα της! :(
Έγινε αυτό που αρκετοί με είχαν προειδοποιήσει : "Ειναι μέχρι να δοκιμάσουν την πρώτη" :confused:
Σε αντίθεση με τον αρσενικό, ο οποίος (θεωρώ) δεν έχει επιτεθεί σε κανέναν άλλον συγκάτοικο, όσο καιρό τον φιλοξενώ
Η απόφαση δύσκολη, αλλά πρέπει να γίνει : Αποφάσισα να αποδεσμευτώ από τις 3 θηλυκιές (ίσως τις ανταλλάξω ή ίσως τις χαρίσω).
Οι γαρίδες είναι αγαπημένο είδος και μέχρι να καταφέρω να φτιάξω αποκλειστικό γαριδάδικο, θέλω και πάλι να μπορέσουν να αυξήσουν τον πληθυσμό τους στο 60λιτρο που ήδη έχω.
Το ενυδρείο θα έχει μόνο τον αρσενικό και όσες red cherries απέμειναν - με την ελπίδα να πολλαπλασιαστούν!
Το άσχημο είναι πως ο πληθυσμός έχει μειωθεί σημαντικά - ελπίζω να βρω σύντομα γαρίδες από συγχομπίστες
Αυτά...
ChocolatePuma
11-08-13, 20:14
Για να μην ανοίγω νέο θέμα και μιας και είμαι άσχετος με τα λεντ...ετούτο το φωτιστικό κάνει για 60λιτρο με ευκολα φυτά???
http://www.ebay.co.uk/itm/111080426687?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι αυτά:
Includes 72 LEDs
Color of LED: 60White + 12Blue
Power Input: 220 - 240V , 50-60Hz
Luminous Flux: 500 Lumen
Super energy efficient .06 watt LEDs
60 x 10000K LEDs
12 x Actinic 460nm LEDs
Uses 5.5 watts
2 mode on / off function for day and night use
Για τα μπλε δεν εχω διαβάσει και τα καλύτερα
Αυτη τη στιγμη εχω 2Χ11 watt της denerrle και σκέφτομαι για αντικατάσταση
Οποιος έχει άποψη...δεκτή! :D
harris samos
11-08-13, 20:50
δε κανει για φυτα δεν εχει σωστο φασμα + οτι εχει τα μπλε μαλλον ειναι για θαλλασσινο
Σάκης είχα ψαξει και εγώ για φωτιστικο απο eBay και μονο led εβλεπα σε τιμές λογικές. Αναβουν ολα μαζι ή μπορεί να αναβουν μόνο τα άσπρα? Πάντως όμορφη κατασκευή. Σκεψου και για DIy.
Γνωμη μου ειναι οτι ακομα η τεχνολογια στα leds δεν εχει φτασει στο επιπεδο που θα καλυψει τις αναγκες ενος φυτεμενου ενυδρειου. Αν δεν ειχες φυτα, θα ηταν μια χαρα. Δυο φορες στο παρελθον σκεφτηκα να βαλω ταινιες led σε φυτεμενα ενυδρεια, αλλα και στις δυο στο τελος τα αρνητικα (τοσο το καταλληλο φασμα, οσο και το γεγονος οτι η αποδοση των leds εξασθενει με τον καιρο χωρις να το αντιληφθουμε) μου φανηκαν περισσοτερα απο τα θετικα, οποτε κατεληξα σε Τ5 και Τ8 λαμπες.
ChocolatePuma
12-08-13, 08:30
Σάκης είχα ψαξει και εγώ για φωτιστικο απο eBay και μονο led εβλεπα σε τιμές λογικές. Αναβουν ολα μαζι ή μπορεί να αναβουν μόνο τα άσπρα? Πάντως όμορφη κατασκευή. Σκεψου και για DIy.
Καλημέρα
Δεν ξέρω πως ανάβουν, γι αυτο έστειλα χθες email και περιμένω απάντηση
Για DIY με λάμπες το κόβω λίγο δύσκολο
Πρέπει να βρω πλαίσιο να πατάει στα πλαινα...κλπ
Προτιμω την έτοιμη λύση
Θα κάνω μερικα τηλέφωνα σε καταστήματα και βλεπουμε
δε κανει για φυτα δεν εχει σωστο φασμα + οτι εχει τα μπλε μαλλον ειναι για θαλλασσινο
Ευχαριστω Χαρη
Γνωμη μου ειναι οτι ακομα η τεχνολογια στα leds δεν εχει φτασει στο επιπεδο που θα καλυψει τις αναγκες ενος φυτεμενου ενυδρειου. Αν δεν ειχες φυτα, θα ηταν μια χαρα. Δυο φορες στο παρελθον σκεφτηκα να βαλω ταινιες led σε φυτεμενα ενυδρεια, αλλα και στις δυο στο τελος τα αρνητικα (τοσο το καταλληλο φασμα, οσο και το γεγονος οτι η αποδοση των leds εξασθενει με τον καιρο χωρις να το αντιληφθουμε) μου φανηκαν περισσοτερα απο τα θετικα, οποτε κατεληξα σε Τ5 και Τ8 λαμπες.
DIY κατασκευή έκανες;
Ναι, ballast, στεγανα ακροφυσια arcadia και πατεντες. Τα δυο ενυδρεια μου ετσι λειτουργουν.
ChocolatePuma
12-08-13, 09:18
Ναι, ballast, στεγανα ακροφυσια arcadia και πατεντες. Τα δυο ενυδρεια μου ετσι λειτουργουν.
Κρεμαστα η στο καπάκι;
Σε καπακι ειναι αυτα τα δυο. Στο ανοιχτο εχω ετοιμο φωτιστικο. Αλλα και εκει κατι θα μπορουσε να γινει.
ChocolatePuma
12-08-13, 09:31
Σε καπακι ειναι αυτα τα δυο. Στο ανοιχτο εχω ετοιμο φωτιστικο. Αλλα και εκει κατι θα μπορουσε να γινει.
Στο καπάκι νομίζω έχεις παραπάνω επιλογές
Τεσπα... Θα το ψάξω μέσω καταστημάτων στην αρχή και βλεπουμε
Ναι, στο ανοιχτο πρεπει να δεις και αλλα πραγματα, οπως η στηριξη. Αν δεν κανω λαθος, εχει το quiko εδω πανω προσφορα ενα overtank για 60αρι με 2 Τ5 24w στα 38 ευρω. Εχει παρει ο Στεφανος (sarpijk). Μιλησε με κανενα πμ μαζι του αν ενδιαφερεσαι. Μια χαρα φαινεται, το εχω δει.
ChocolatePuma
12-08-13, 10:00
Ναι, στο ανοιχτο πρεπει να δεις και αλλα πραγματα, οπως η στηριξη. Αν δεν κανω λαθος, εχει το quiko εδω πανω προσφορα ενα overtank για 60αρι με 2 Τ5 24w στα 38 ευρω. Εχει παρει ο Στεφανος (sarpijk). Μιλησε με κανενα πμ μαζι του αν ενδιαφερεσαι. Μια χαρα φαινεται, το εχω δει.
Μιλήσαμε ήδη για το συγκεκριμενο με τον Στέφανο ;)
Ειναι διπλάσιο σχεδόν στο μήκος απ αυτο που ψάχνω...:confused:
Δες μια ιδέα DIY http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=741573&postcount=7
ChocolatePuma
12-08-13, 10:11
Δες μια ιδέα DIY http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=741573&postcount=7
Άμα έχεις φαντασία!!!!
Ευχαριστω Στεφανε...απλό φαίνεται!!!
Επειδή πάλι θα σκαλωσω στο μήκος της λάμπας ίσως το κάνω στη διαγώνιο!
Τι λάμπες να προτιμησω; (60 λίτρα εύκολα φυτα)
Μια sylvania grolux και μια daylight θα σου ελεγα να βαλεις. Τωρα για τον τυπο και τα watts, εσυ θα αποφασισεις, αναλογα με τις αναγκες του ενυδρειου.
Το μόνο που έχω βρει εγώ έτοιμο για αυτές τις διαστάσεις είναι αυτό (http://www.ebay.co.uk/itm/New-Boyu-Overhead-350mm-1ft-3-x-8W-T5-Aquarium-Lighting-/250462246821?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3a50b697a5), αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
ChocolatePuma
13-08-13, 11:01
Το μόνο που έχω βρει εγώ έτοιμο για αυτές τις διαστάσεις είναι αυτό (http://www.ebay.co.uk/itm/New-Boyu-Overhead-350mm-1ft-3-x-8W-T5-Aquarium-Lighting-/250462246821?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3a50b697a5), αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Καλό φαίνεται! (αδοκίμαστο βέβαια...)
Ευχαριστώ Στέλιο :smt082
Θα περιμένω από ενα κατάστημα στο βόρειο - ανατολικό τμήμα της χώρας ;), μήπως βρεθεί κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο...
Βρήκα κι αυτο
Ο πωλητής μου απάντησε πως έχει χωριστό διακόπτη για μπλε και λευκό φως και πως ταιριάζει ακριβως σε 38 cm ενυδρεια
Παίρνει 3 Τ5 των 8 watt...
http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=171091760609
Δεν ξέρω αν ανοίγει το λινκ, μπαίνω απο κινητό
Καλο θα ηταν να ρωτησεις αν εχει και ξεχωριστη παροχη ρευματος η καθε λαμπα, ωστε να μπορεις να παιξεις με χρονοδιακοπτες και να μην ανοιγουν ολες οι λαμπες ταυτοχρονα. Βεβαια, αν εχουν ξεχωριστο διακοπτη, μπορεις να το κανεις με πατεντα αυτο.
ChocolatePuma
13-08-13, 11:24
Καλο θα ηταν να ρωτησεις αν εχει και ξεχωριστη παροχη ρευματος η καθε λαμπα, ωστε να μπορεις να παιξεις με χρονοδιακοπτες και να μην ανοιγουν ολες οι λαμπες ταυτοχρονα. Βεβαια, αν εχουν ξεχωριστο διακοπτη, μπορεις να το κανεις με πατεντα αυτο.
Σκεφτόμουν εφόσον μου το επιβεβαιώσει αν καταλήξω στο συγκεκριμένο, να βγάλω τη μπλε και να παίξω με 3 λευκές
Το σκέφτομαι λάθος;
Εγω θα εβαζα 1-2 grolux και τις ή την αλλη daylight. Παντως και μια παροχη ρευματος να εχει (που μαλλον ετσι ειναι), αν δεν κανω λαθος θα πρεπει να εχουν ξεχωριστα ballasts οι λαμπες. Οποτε με μια εγχειρηση μπορεις να τις αναβεις σε αλλους χρονους.
ChocolatePuma
13-08-13, 11:54
Εγω θα εβαζα 1-2 grolux και τις ή την αλλη daylight. Παντως και μια παροχη ρευματος να εχει (που μαλλον ετσι ειναι), αν δεν κανω λαθος θα πρεπει να εχουν ξεχωριστα ballasts οι λαμπες. Οποτε με μια εγχειρηση μπορεις να τις αναβεις σε αλλους χρονους.
Λάμπες σε τέτοιες διαστάσεις βρίσκω;
(Σορρυ για το πρηξιμο) :cool:
8w βγαινουν. Εχω σε ενα ενυδρειο μαλιστα. Υπαρχουν και grolux, αλλα βγαζει και πολλων ειδων η hagen, με τη σειρα glo (aqua glo, sun glo, flora glo, power glo).
ChocolatePuma
04-09-13, 19:35
Καιρό είχα να ρωτήσω...:p
Το ενύδρειο εδώ και λίγες μέρες τρέχει με φίλτρο το EHEIM aquacompact 60
Ο κάδος του σε σχέση με τα δυο εσωτερικα λίτρα που είχα...δεν συγκρίνεται!
Τουλαχιστον 10-15 φορές περισσότερο βιολογικό υλικό (ίσως να είναι και περισσότερο)
Σ αυτές τις περιπτώσεις και αν θεωρήσουμε πως στο ενυδρείο υπήρχε Χ αριθμός ψαριών (πχ γκαπις, τετρας...μιλάω για μικρού μεγέθους ψάρια), πόσο θα μπορούσε να αυξηθεί η ιχθυοφόρτωση?
Η ερωτηση είναι τελείως υποθετική
Ε γι'αυτο (και αλλα πολλα) βαζουμε εξωτερικα φιλτρα, για να υπαρχει ανεση απο ολες τις αποψεις.
Ολα σχετικα ειναι σε οτι αφορα το ερωτημα σου. Οσα χωραει το ενυδρειο ειναι η απαντηση. Αλλα και αυτο ειναι εντελως υποκειμενικη αποψη. Εγω για παραδειγμα μπορει να θελω λιγα εως ελαχιστα ψαρια, για να νοιωθω οτι ζουν ανετα. Εσυ ή καποιος αλλος, μπορει να εχει αλλη αποψη.
Ενα καλο φιλτρο θα μπορουσε να "αντεξει" βιολογικα μεγαλο πληθυσμο ψαριων. Το θεμα ειναι αν το ενυδρειο ως χωρος θα μπορουσε να τα κανει να ζησουν ευτυχισμενα. Απλα με το φιλτρο σου, ελυσες το θεμα της βιολογιας σε καθε περιπτωση και καλα εκανες. Σιγουρα η υπερβολη στο θεμα της φιλτρανσης, μονο καλο κανει.
ChocolatePuma
04-09-13, 20:09
Ε γι'αυτο (και αλλα πολλα) βαζουμε εξωτερικα φιλτρα, για να υπαρχει ανεση απο ολες τις αποψεις.
Ολα σχετικα ειναι σε οτι αφορα το ερωτημα σου. Οσα χωραει το ενυδρειο ειναι η απαντηση. Αλλα και αυτο ειναι εντελως υποκειμενικη αποψη. Εγω για παραδειγμα μπορει να θελω λιγα εως ελαχιστα ψαρια, για να νοιωθω οτι ζουν ανετα. Εσυ ή καποιος αλλος, μπορει να εχει αλλη αποψη.
Ενα καλο φιλτρο θα μπορουσε να "αντεξει" βιολογικα μεγαλο πληθυσμο ψαριων. Το θεμα ειναι αν το ενυδρειο ως χωρος θα μπορουσε να τα κανει να ζησουν ευτυχισμενα. Απλα με το φιλτρο σου, ελυσες το θεμα της βιολογιας σε καθε περιπτωση και καλα εκανες. Σιγουρα η υπερβολη στο θεμα της φιλτρανσης, μονο καλο κανει.
H αλήθεια είναι πως το εξωτερικό το έβαλα κυρίως για να γλυτώσω τα μπουκώματα και τους επαναλαμβανόμενους καθαρισμούς :smt015
Ετσι κι αλλιως ποτέ δεν μπουκώνω τα ενυδρεία με οτιδήποτε κινείται και κολυμπαει...:D
Αλλά όντως το εξωτερικό έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα!
Γεμισα τον κάδο του με τα υλικά από τα δυο εσωτερικά, τα ανακάτεψα με το υλικό που ήδη είχε...και απλά έκλεισα το καπάκι!
Οταν κάποια στιγμή αλλάξω ψαροσύνθεση...το ξανασυζητάμε;)
Δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης αναμεσα σε εξωτερικο και εσωτερικο. Εδω παλιοτερα ειχα εξωτερικο σε 22 λιτρα! :D
Το σίγουρο είναι ότι δε χρειάζεται να ανησυχείς για τον όγκο της βιολογίας σου πια! Η ερώτηση αφορά μόνο το πόσα μπορεί να υποστηρίξει, πόσα μπορείς να βάλεις ταυτόχρονα, γενικά πόσα μπορεί να χωρέσει το ενυδρείο, κάτι άλλο;!
ChocolatePuma
04-09-13, 21:18
Το σίγουρο είναι ότι δε χρειάζεται να ανησυχείς για τον όγκο της βιολογίας σου πια! Η ερώτηση αφορά μόνο το πόσα μπορεί να υποστηρίξει, πόσα μπορείς να βάλεις ταυτόχρονα, γενικά πόσα μπορεί να χωρέσει το ενυδρείο, κάτι άλλο;!
Η ερώτηση είναι απλή ερώτηση αναλογιών
Σκέφτομαι ως αρχάριος και λέω. Σε ενα 60 λιτρο έχω 5 μικρού μεγέθους ψάρια και έχω ας πω ενα χαζό νούμερο 1/10 του λίτρου σιποραξ
Αν η βιολογία μου αυξηθεί κατά 10 και πλέον το σιποραξ ειναι 1 λίτρο, η ιχθυοφόρτωση πόσο μπορεί να αυξηθεί?
Μην μου πεις : 4,5672 :p
Εφόσον μπορείς να κρατάς το βιολογικό σου υλικό τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση με πριν τότε αναλογικά!
ChocolatePuma
04-09-13, 21:28
Εφόσον μπορείς να κρατάς το βιολογικό σου υλικό τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση με πριν τότε αναλογικά!
Αρα η 10 φορες μεγαλύτερη ποσότητα τροφή που θα ριχνω και η 10 φορές περισσότερη αμμωνία που θα παραγεται θα κάνει το κύκλο της και οι μετρήσεις θα παραμένουν σε επιθυμητά όρια
Μήπως χάνουμε κάτι?
Εννοω, εκτός απ αυτό που ανέφερε πριν ο Θοδωρής και αφορά στον "χώρο" αυτόν καθ αυτόν...μήπως κάτι μας διαφεύγει?
Αν δλδ βάλω και 2ο εξωτερικό, παει όλο αυτό επί 2?
Ο περιορισμός είναι μόνο στον χώρο?
Σορυ για τις ενδεχομένως χαζές ερωτήσεις...αλλά μου φαίνεται πολύ απλό...:smt047
Κοίτα, δεν μπορώ να σου πω πώς να φέρεις με απόλυτη ασφάλεια ένα τέτοιο κλειστό σύστημα σε ισορροπία, ενώ το λειτουργείς στα άκρα! Από ένα σημείο και μετά θα αρχίσουν να έχουν σημασία και άλλοι παράγοντες που πριν θα είχαν πολύ μικρότερη επίπτωση. Οπότε εκεί θα σε βάλω να λύσεις εξισώσεις με γραμμάρια τροφής, γραμμάρια ψαριών, μεταβολισμό, όγκο και τύπο υλικών, διαδρομή νερού, ταχύτητα που περνάει από τα υλικά κλπ (θα βαρεθούμε να τα διαβάζουμε!)!:D Βέβαια άμα βλέπεις ότι φτάνεις στο σημείο που τα ψάρια σου έχουν μεγαλύτερο όγκο από το νερό, μάλλον έχει έρθει η ώρα να αντικαταστήσεις το νερό με φορμόλη!:p
ChocolatePuma
04-09-13, 21:44
Κοίτα, δεν μπορώ να σου πω πώς να φέρεις με απόλυτη ασφάλεια ένα τέτοιο κλειστό σύστημα σε ισορροπία, ενώ το λειτουργείς στα άκρα! Από ένα σημείο και μετά θα αρχίσουν να έχουν σημασία και άλλοι παράγοντες που πριν θα είχαν πολύ μικρότερη επίπτωση. Οπότε εκεί θα σε βάλω να λύσεις εξισώσεις με γραμμάρια τροφής, γραμμάρια ψαριών, μεταβολισμό, όγκο και τύπο υλικών, διαδρομή νερού, ταχύτητα που περνάει από τα υλικά κλπ (θα βαρεθούμε να τα διαβάζουμε!)!:D Βέβαια άμα βλέπεις ότι φτάνεις στο σημείο που τα ψάρια σου έχουν μεγαλύτερο όγκο από το νερό, μάλλον έχει έρθει η ώρα να αντικαταστήσεις το νερό με φορμόλη!:p
οκ, ας παραμείνουμε στα απλα λοιπόν, γιατί με τις φορμόλες...θα έχω θέμα!:p
Ένα μικρό κοπάδι πχ των 6 ψαριών, με αύξηση της βιολογίας κατά 10 μονάδες (από 1/10 του λίτρο ==> 1 λίτρο), μπορεί να αυξήθεί άνετα κατά το διπλάσιο...
ChocolatePuma
13-09-13, 07:17
Ίσως σε κάποιους ακουστεί αστείο το σχόλιο μου αλλα μόνο τώρα με το εξωτερικό φιλτρο κατάλαβα τι σημαίνει ροή...:smt119
Τα δυο εσωτερικά που είχα λόγω του οτι μπουκωναν σχετικά εύκολα και σχετικά γρήγορα...απλά 'υπήρχαν' :rolleyes:
Για την βιολογία, τα έγραψα πιο πάνω...
ChocolatePuma
13-09-13, 20:33
Καλως ηρθες! :D
Αργησα μόνο 2 χρόνια! :smt019
Ποτε δεν ειναι αργα. Τωρα δεν εχει επιστροφη!
ChocolatePuma
13-09-13, 20:54
Ποτε δεν ειναι αργα. Τωρα δεν εχει επιστροφη!
Για πάμε τώρα μια ερώτηση για τα απαίσια εσωτερικά φίλτρα!!! :smt019
Γίνεται το ίδιο φίλτρο να χρησιμοποιηθεί για διάχυση CO2 & στο εσωτερικό του να έχει τύρφη?
Λογικά ναι...αλλά είπα να ρωτήσω :cool:
Ε ναι βρε :D
Οτι θελεις το κανεις.
ChocolatePuma
13-09-13, 21:21
Ε ναι βρε :D
Οτι θελεις το κανεις.
Υπερβολικέ! :p
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει θέμα να περνάει το CO2 μέσα απ την τύρφη...αλλά απάντησες ήδη, οπότε "ευχαριστώ Θοδωρή" :D
Δεν μου παει το μυαλο σε κατι κακο με τη χρηση και των δυο...ας με διορθωσει καποιος αν κατι μου διαφευγει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο κλασικος πινακας μετρησης CO2, αναλογα με ph και kh, δεν ισχυει με τη χρηση τυρφης.
Δεν μου παει το μυαλο σε κατι κακο με τη χρηση και των δυο...ας με διορθωσει καποιος αν κατι μου διαφευγει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο κλασικος πινακας μετρησης CO2, αναλογα με ph και kh, δεν ισχυει με τη χρηση τυρφης.
Σωστος.... :smt023
Co2 Inline reactor (http://i.imgur.com/553TxAp.jpg).
ChocolatePuma
14-09-13, 09:33
Co2 Inline reactor (http://i.imgur.com/553TxAp.jpg).
Να το googleάρω η θα μου πείτε τι είναι τούτο;;;;:smt037
Y1yFEVe5Tk4
Με αυτο παρεμβαλεις το σωληνακι του co2 στο σωληνα εξοδου του φιλτρου. Μεσα στο μικρο θαλαμο ανακατευει το co2 με νερο. Εαν σκεφτεσαι να χρησιμοποιησεις το εξωτερικο φιλτρο για διαχυση χωρις κατι τετοιο τοτε το αεριο θα παγιδευεται στο θαλαμο του φιλτρου. Εαν παντως δεν εχει σκοπο να βαλεις μπουκαλα και παλευεις με DIY οπως εγω τοτε παρε ενα μικρο κινεζικο εσωτερικο ή ενα Hagen mini elite filter (http://www.youtube.com/watch?v=mCYHaBFNsdM) , κρυψ'το μεσα στα φυτα και αστο να αναλαβει τη διαχυση.
ChocolatePuma
14-09-13, 10:08
Ευχαριστω για τις πληροφορίες :D
Φιλτρο εσωτερικό έχω ήδη βάλει. Σκοπευω να το χρησιμοποιήσω για τη διαχυση του CO2, έχοντας ήδη μέσα (του) τύρφη...
Εννοείται πως το CO2 θα είναι DΙΥ...σε 60λιτρο με εύκολα φυτά, δεν νομίζω να αξίζει κάτι παραπάνω
Στεφανε δεν θα βαλει το CO2 στο εξωτερικο, αλλα σε εσωτερικο.
Δεν χρειαζεται αλλο φιλτρακι. Μια χαρα πιστευω θα ειναι ετσι με την τυρφη. Τωρα αν κατι δεν παει καλα στη διαχυση, θα τη βρουμε τη λυση ;)
ChocolatePuma
14-09-13, 11:31
Στεφανε δεν θα βαλει το CO2 στο εξωτερικο, αλλα σε εσωτερικο.
Δεν χρειαζεται αλλο φιλτρακι. Μια χαρα πιστευω θα ειναι ετσι με την τυρφη. Τωρα αν κατι δεν παει καλα στη διαχυση, θα τη βρουμε τη λυση ;)
Περυσι πήγε μια χαρά...γιατί να μην πάει φέτος?
Το δίλημα μου ηταν αν θα επηρεάσει η τύρφη...εφόσον απαντήθηκε αυτό...νομίζω είμαι οκ
Αερόπετρα ή κάτι γυάλινοι διαχυτήρες είναι χειρότεροι για διαχυση από ένα απλό φιλτράκι? (Στο οποίο έχω μόνο σφουγγάρι & τυρφη)
Τους γυαλινους ξεχνα τους με DIΥ. Eιχα χρησιμοποιησει στο παρελθον, με αποτελεσμα να μπουκωνουν σε καμια 10αρια μερες. Τι καθαρισμα, τι το ενα, τι το αλλο, χρειαζονται πιεση απο μπουκαλα για να δουλεψουν σωστα. Το φιλτρακι για εμενα κανει την καλυτερη δυνατη διαχυση σε DIY.
Βγαλε το σφουγγαρι απο μεσα και βαλτο στην εξοδο (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=777981&postcount=26).
ChocolatePuma
14-09-13, 21:28
Βγαλε το σφουγγαρι απο μεσα και βαλτο στην εξοδο (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=777981&postcount=26).
Θα το δοκιμάσω!
Να δω πότε θα βρω χρόνο...να φτιάξω το μείγμα...:confused:
ChocolatePuma
24-09-13, 07:54
Καλημέρα
Καιρό είχα να ρωτήσω
Σκέφτομαι για αλλαγή ψαροσυνθεσης κι ο μονομάχος θα μετακομίσει σε 40 λίτρο.
Ένα κοπάδι cpds κι ενα κοπάδι cloud minnows...φούλ φυτεμενο και θερμοκρασία στις 23, θα ειμαστε οκ;
(60 λίτρα με εξωτερικό φιλτρο)
@Στεφανε την εμπειρία την έχεις. Περιμένω άποψη :D
Μια χαρα εισαι για τα κοπαδακια ;) (πεταχτηκα!χαχα)
ChocolatePuma
24-09-13, 08:20
Μια χαρα εισαι για τα κοπαδακια ;) (πεταχτηκα!χαχα)
Καλα έκανες!:D
Ευχαριστω
(Η ερώτηση ήταν προς ολους);)
Για τα cpds (που ειχα species tank με καμια 15αρια σε 60αρι), μια χαρα ειναι οι 23-24 βαθμοι. Τα συννεφακια εχουν αναλογες απαιτησεις, οποτε με κοπαδακια απο 8-10 ατομα το καθε ειδος, θα ομορφυνει το ενυδρειο.
Αν θυμαμαι καλα δεν εχεις πολυ σκληρο νερο, 7-8 gh και ph 7-7.5 θα ηταν ιδανικα.
ChocolatePuma
24-09-13, 08:36
Κάτι μου λέει πως σήμερα...θα γίνουν αλλαγές!!!!!!!
Και πάλι ευχαριστω...
Σακη εγω στα μικτα 60 λιτρα εχω 6 cpd και 8 white cloud( τα τρια απο δικια μου τυχαια αναπαραγωγη). Μαζι στεγαζω 2 αμανο, μια bamboo και red cherry γαριδες. Το ενυδρειο ειναι φουλ φυτεμενο. Το μονο που παρατηρω ειναι καποια κυνηγητα απο καποιο αρσενικο συννεφακι προς καποιο cpd αλλα τιποτα σοβαρο Εναλλακτικα για 60 αρι εγω θα σκεφτομουν και αλλα ειδη οπως τα mosquito rasbora (http://www.seriouslyfish.com/species/boraras-brigittae/) ή peacock goby (http://www.seriouslyfish.com/species/tateurndina-ocellicauda/).
ChocolatePuma
24-09-13, 09:57
Σακη εγω στα μικτα 60 λιτρα εχω 6 cpd και 8 white cloud( τα τρια απο δικια μου τυχαια αναπαραγωγη). Μαζι στεγαζω 2 αμανο, μια bamboo και red cherry γαριδες. Το ενυδρειο ειναι φουλ φυτεμενο. Το μονο που παρατηρω ειναι καποια κυνηγητα απο καποιο αρσενικο συννεφακι προς καποιο cpd αλλα τιποτα σοβαρο Εναλλακτικα για 60 αρι εγω θα σκεφτομουν και αλλα ειδη οπως τα mosquito rasbora (http://www.seriouslyfish.com/species/boraras-brigittae/) ή peacock goby (http://www.seriouslyfish.com/species/tateurndina-ocellicauda/).
Βρήκα 8 απ το κάθε είδος....και λέω να μην αφήσω την ευκαιρία να παει χαμένη
Να τα βάλω μετα απο προσαρμογή, ίδια στιγμή η ενα είδος πριν απο το άλλο;
Προσωπικα αφου θα τα επαιρνα μαζι, θα τα εβαζα και μαζι. Προχωρα!
ChocolatePuma
24-09-13, 10:17
Προσωπικα αφου θα τα επαιρνα μαζι, θα τα εβαζα και μαζι. Προχωρα!
Το βράδυ θα ανεβάσω φωτο :-)
Ευχαριστω Στεφανε!
Μαζι βαλ'τα και οποιος προλαβει προλαβε :D
Καλες προσαρμογες Σακη και αναμενουμε φωτος!
ChocolatePuma
24-09-13, 10:44
Μαζι βαλ'τα και οποιος προλαβει προλαβε :D
Καλες προσαρμογες Σακη και αναμενουμε φωτος!
Νομίζω πως θα μ αρέσει!
Κάτι άσχετο : πείτε καμία ιδέα, με τι να καλύψω την έξοδο απο ενα σπρευ μπαρ (έχασα την ταπα του). ;;;;
Κλεόβουλος
24-09-13, 10:56
[QUOTE=ChocolatePuma;787339
Κάτι άσχετο : πείτε καμία ιδέα, με τι να καλύψω την έξοδο απο ενα σπρευ μπαρ (έχασα την ταπα του). ;;;;[/QUOTE]
με κομμάτι χοντρή νάϋλον σακκούλα και ταϊρ-απ ;)
ChocolatePuma
24-09-13, 18:26
Μια ιδέα απ τις αλλαγές...για να ανοίγει η όρεξη...:D
Τα υπόλοιπα μόλις ολοκληρωθούν οι αλλαγές...:smt100:D:smt033
Ο μονομάχος απο αύριο θα είναι μόνος του σε 40λιτρο! Σήμερα αποχαιρετά τον κύβο
Kαλα τα αλμπινο πηγες πηρες....?
ChocolatePuma
24-09-13, 18:45
Kαλα τα αλμπινο πηγες πηρες....?
....+-3...κι ένα κοπάδι cpds!
Ναι το ειδα αυτο...
Απλα λεω γιατι πηρες αλμπινο white cloud και οχι την φυσικη μορφη?
ChocolatePuma
24-09-13, 19:04
Ναι το ειδα αυτο...φάνηκαν τα cpds???:smt033
Απλα λεω γιατι πηρες αλμπινο white cloud και οχι την φυσικη μορφη?
Για 2 λόγους:
Μου άρεσαν περισσότερο απ τα "κανονικά"
Στη φυσική τους μορφή, αυτός που μου τα έδωσε, είχε μόνο 3! :confused: Ή άλλη επιλογή ήταν να πάρω μόνο τα cpds...
Wrong???
Απλα στην φυσικη τους μορφη οταν ειναι σε περιοδο αναπαραγωγης θα εβλεπες τα εντονα τους χρωματα,στα αλμπινο δεν φαινεται αυτο.
ChocolatePuma
24-09-13, 19:11
Απλα στην φυσικη τους μορφη οταν ειναι σε περιοδο αναπαραγωγης θα εβλεπες τα εντονα τους χρωματα,στα αλμπινο δεν φαινεται αυτο.
Μέχρι να απαντήσεις...σκέφτηκα 1002 χειρότερα πράγματα!
ΟΥΦ...
Σακη να χαιρεσαι τη ζουγκλα σου! Προσεξε αυτα τα φυτα επιφανειας μην ρουφανε ολα τα θρεπτικα. Εγω την πατησα ετσι με κερατοφυλλο. Τωρα σχετικα με τα αλμπινο δε τα ειχα δει απο κοντα αλλα θα τα εβαζα μαζι με μερικα αρχεγονα.
Α! Ελπιζω να εχεις grindal! Ο,τι καλυτερο και για τα δυο ειδη! Εαν δεν εχεις κατι θα κανουμε!
ChocolatePuma
24-09-13, 20:06
Σακη να χαιρεσαι τη ζουγκλα σου! Προσεξε αυτα τα φυτα επιφανειας μην ρουφανε ολα τα θρεπτικα. Εγω την πατησα ετσι με κερατοφυλλο. Το έχω στο νου μου. Αν δω οτι τα υπολοιπα μένουν πίσω...θα τα μειώσωΤωρα σχετικα με τα αλμπινο δε τα ειχα δει απο κοντα αλλα θα τα εβαζα μαζι με μερικα αρχεγονα. Δεν θα έχω θέμα με τα χρώματα και με τα 2 είδη?
Α! Ελπιζω να εχεις grindal! Τσου... :rolleyes:Ο,τι καλυτερο και για τα δυο ειδη! Εαν δεν εχεις κατι θα κανουμε!
Ωραια ψαράκια και με συνεχή κίνηση. Τα βλέπω κυρίως στο πάνω μισό του ενυδρείου ενώ τα rasbora σχεδόν στη μέση
Τα cpds έπιασαν πάλι "τοιχο"...για να δουμε...πόσο συχνά θα τα βλέπω
Ρε τι τα κανετε ρε τα cpds και δεν τα βλεπετε? Εμενα δεν μπηκαν ποτε στα φυτα οταν τα ειχα.
Σακη για grindal δες το στα κοντα. Μακραν οτι καλυτερο για τετοιου ειδους ψαρακια ;)
ChocolatePuma
24-09-13, 20:13
Ρε τι τα κανετε ρε τα cpds και δεν τα βλεπετε? Φοράω μια μάσκα του Μητσοτάκη και εμφανίζομαι κάθε 2 ώρες μπροστα τους!!! :p Τι να τους κανουμε ρε Τεο...απλα είναι φοβιτσιάρικα :p Εμενα δεν μπηκαν ποτε στα φυτα οταν τα ειχα. Εμένα έχει μόνο φυτά! :D
Σακη για grindal δες το στα κοντα. Μακραν οτι καλυτερο για τετοιου ειδους ψαρακια ;) Δαφνια κατεψυγμένη δίνω κι άλλες 4 τροφές, αλλά όχι grindal
.....:D
Mη στεναχωριεσαι ειναι πρωτη μερα. Σε εμενα κοπαδιαζουν ολα και οπως λεει και στο για τα seriouslyfish gia ta cpd "the presence of similarly-sized, surface-dwelling species (http://www.seriouslyfish.com/glossary/s/species) seems to help reduce its shyness.''.
Θα ξεθαρρεψουν συντομα πιστευω. Εμενα τελευταια τα cpd με την πτωση της θερμοκρασιας τα βλεπω να φλερταρουν και να χορευουν!
Να πω την αληθεια τα ειχα στο 60αρι με το 1/3 περιπου εντελως φυτεμενο και το υπολοιπο βουναλακι με πετρες και moss (ηθελα και aquascape τρομαρα μου :D), οχι παντου φυτα. Αλλα μονιμα εβλεπα και τα 15 στον ελευθερο χωρο. Βεβαια, οτι μπαινει στο σπιτι απο κατοικιδια (και οχι μονο :D) ειναι περιπτωσαρα.
Με τα grindal θα βρουν τη χαρα τους και τα μικροτερα ψαρακια, παντως. Θυμαμαι καποια μικρα που ειχα δεν μπορουσαν να φανε κατι μεγαλυτερο, δε χωρουσε στο στομα τους. Αν βρεις καμια καλλιεργεια (μια καβατζα που ειχα την εδωσα για να σου στειλω τωρα και δεν εφτιαξα ακομα αλλη), θα σου λυσει τα χερια, αρκει να μην καταλαβει η γυναικα σου τι εχει μεσα :D
Θα ξεθαρρεψουν συντομα πιστευω. Εμενα τελευταια τα cpd με την πτωση της θερμοκρασιας τα βλεπω να φλερταρουν και να χορευουν!
αληθεια λεει! σημερα χορευαν συρτακι!
http://media.giphy.com/media/128RhtWxbdGQQU/giphy.gif
ChocolatePuma
24-09-13, 22:07
... θα σου λυσει τα χερια, αρκει να μην καταλαβει η γυναικα σου τι εχει μεσα :D
Thats my problem...:D
Mη στεναχωριεσαι ειναι πρωτη μερα. Σε εμενα κοπαδιαζουν ολα και οπως λεει και στο για τα seriouslyfish gia ta cpd "the presence of similarly-sized, surface-dwelling species (http://www.seriouslyfish.com/glossary/s/species) seems to help reduce its shyness.''.
Ισως να ισχυει...σε μερικές μέρες θα φανεί! :D
Αν αυξήσω το κοπαδι με μερικά συννεφάκια στη φυσική τους μορφη, θα υπάρχει πρόβλημα? (3 στον αριθμό) - Κυρίως θέμα συμπεριφοράς εννοω...
Πολύ συμπαθητικό + πανέμορφο ενυδρειάκι φίλε, να το χαίρεσαι! :)
ChocolatePuma
25-09-13, 22:06
Πολύ συμπαθητικό + πανέμορφο ενυδρειάκι φίλε, να το χαίρεσαι! :)
Να σαι καλα! :)
Αν αυξήσω το κοπαδι με μερικά συννεφάκια στη φυσική τους μορφη, θα υπάρχει πρόβλημα? (3 στον αριθμό) - Κυρίως θέμα συμπεριφοράς εννοω...
...εγω θα το ειχα κανει :cool:
ChocolatePuma
26-09-13, 22:34
Για τι αριθμό μιλάμε? Τωρα είναι 8 (+ ενα κοπάδι cpds)
παντως απτα δικα μου,δεν εχω δει πολυ κοπαδιασμα.με την εννοια οτι δεν τα βλεπω να κινουνται ολα μαζι περα δωθε συχνα.βλεπω ομως πολυ φλερινγκ,και κατι "χορους" που κανουνε το ενα διπλα στο αλλο.και αρκετο κυνηγητο.
να δω τι θα γινει αμα γεννησουνε:rolleyes:
δεν κινουνται ομως στανταρ σε μια περιοχη του ενυδρειου.ποτε χωνονται στα φυτα,ποτε ειναι εξω χαμηλα και κυνηγιουνται,ποτε στην επιφανεια κλπ.
στο ταισμα γινεται χαμος.μολις ανοιξω καπακι ανεβαινουν ολα πανω:D
Το κολυμπι των αρσενικων διπλα -διπλα ειναι πολυ ωραιο θεαμα.
ChocolatePuma
26-09-13, 23:35
Τα δικα μου κοπαδιαζουν και όντως τρελαίνονται οταν ταΐζω
Τα cpds ειναι ακομη επιφυλακτικα.
Καπακι δεν εχω...και έχει αρχίσει να μ αρεσει...:)
ChocolatePuma
02-10-13, 22:23
Η απάντηση για τον @plin :grin:
8 albino white clouds & 4 στον κανονικό τους χρωματισμό (12 σύνολο) + 8 cpds (τα 4 υποτίθεται ότι είναι wild caught)
Τα συννεφάκια κοπαδιάζουν απίστευτα ωραία.
Τα cpds κρύβονται απιστευτα (σκέτο)!:D
Αν ισχύει το ποστ http://www.celestialpearldanio.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=30#p148 τότε "ελπίζω" να τα δω περισσότερο
Τι κάνει ο τύπος και πως το κάνει?????:confused:
http://www.youtube.com/watch?v=UwBePeLEh_o
Done!
4 στο φυσικό τους χρώμα! :D
τις εχει σε συριγγα και βγαινουνε σιγα σιγα.καλο κολπακι για να μη γεμιζει το ενυδρειο με αφαγωτη αρτεμια.
ωραια ψαρια τα cdps...
ChocolatePuma
02-10-13, 22:27
τις εχει σε συριγγα και βγαινουνε σιγα σιγα.καλο κολπακι για να μη γεμιζει το ενυδρειο με αφαγωτη αρτεμια.
ωραια ψαρια τα cdps...
Και πως πέφτει...σταδιακά????
Ψαχνω να βρω τροπο αντιστοιχο, γιατι τα cpds σε σχέση με τα συννεφάκια, τρώνε ελάχιστα...:confused:
ε ναι.τις εχει στο νερο οπου εκκολαφθηκανε,τραβαει και γεμιζει τη συριγγα,βαζει το σωληνακι,το βαζει στο νερο και βγαινουν σιγα σιγα μονες τους.
ChocolatePuma
02-10-13, 22:55
ε ναι.τις εχει στο νερο οπου εκκολαφθηκανε,τραβαει και γεμιζει τη συριγγα,βαζει το σωληνακι,το βαζει στο νερο και βγαινουν σιγα σιγα μονες τους.
Ευχαριστω Γιώργο! :D
Νόμιζα κατι κανει με τη σύριγγα...:rolleyes:
μπα,ειναι απλο:D:D:D
να δεις εγω ποσες φορες εχω σκαλωσει με κατι τετοια απλα:D
Σακη αν καταλαβα καλα ακομα δεν εχεςι προμηθευτει grindal. Τοτε θα εβλεπες ποσο τρωνε τα cpd και ποσο κρυβονται.
ChocolatePuma
02-10-13, 23:10
Σακη αν καταλαβα καλα ακομα δεν εχεςι προμηθευτει grindal. Τοτε θα εβλεπες ποσο τρωνε τα cpd και ποσο κρυβονται.
Δυστυχως οχι
Εγω 4-5 τροφες & κατεψυγμενη δαφνια
Με τη δαφνια τρωνε ολα
Στις άλλες, ειτε βυθιζόμενες ειτε επιφάνειας τα συννεφάκια δινουν ρεστα...σε αντίθεση με τα cpds
ChocolatePuma
04-04-14, 22:01
Μετά από πολλούς μήνες χωρίς προβλήματα, σήμερα βλέπω 2 minnows να κυνηγανε όλα τα υπόλοιπα!!!
Καμιά ιδεά τι γίνεται?
Σακη εγω το μονο κυνηγητο το βλεπω απο αρσενικα σε θηλυκα. Μηπως κατι τετοια παιζει? Αρσενικα με τα πτερυγια σε εκταση να εχουν παρει απο πισω θυληκιες?
ChocolatePuma
05-04-14, 07:41
Σακη εγω το μονο κυνηγητο το βλεπω απο αρσενικα σε θηλυκα. Μηπως κατι τετοια παιζει? Αρσενικα με τα πτερυγια σε εκταση να εχουν παρει απο πισω θυληκιες?
Αυτο σκεφτομουν κι εγω! Αλλα το πλακωμα γινεται μεταξυ αρσενικων...
Εννοεις οτι σκοτωνονται? Εαν απλα τα βλεπεις να κυνηγιουνται τοτε δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις.
ChocolatePuma
05-04-14, 09:55
Εννοεις οτι σκοτωνονται? Εαν απλα τα βλεπεις να κυνηγιουνται τοτε δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις.
Οχι ρε συ, τοσο πολυ
Μιλαω για τρελο κυνηγι. Απλα ειναι πρωτη φορα που (χθες) κρατησε κατι ωρες
Ελεγα μηπως παιζει κατι σε σχεση με κυριαρχια ή σε σχεση με τα θηλυκα
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.