PDA

Επιστροφή στο Forum : Εheim 2028 Rattling θορυβος

Κουραμπιές
13-09-12, 21:02
Γεια σας, εχω ενα μικρο θεματακι με το 2028. Το πηρα μεταχειρισμενο, δουλευει κανονικα, αλλα εχει καποια θεματακια. Οταν παταω το κουμπι αutoprime πρωτον ειναι πολυ δυσκολο να το πατησω, φερει ΜΕΓΑΛΗ αντισταση δηλαδη, δευτερον συνηθως οταν το παταω εν λειτουργια (τωρα ας πουμε) κοβεται η ροη και αρχιζει και κανει θορυβο το impeller σαν να μην ειναι κεντραρισμενο, δεν μπαλανσαρει. Kαι το κουμπι prime ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΝΩ. Μηπως του λειπει καποιο στεγανο? Γενικα το 99% του αερα τον εχω βγαλει (ταρακουνοντας το χιλιες φορες, μουγβαλε την πιστη),ο θορυβος που κανει δειχνει να μην εχει αερα μεσα. ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ 1 φορα σημερα ....ξεμπαλανσαριστικε (:D) για λιγο και ξαναπηρε μονο του μπρος.

Δειτε αυτο το βιντεο...στο 0:21, πως το παταει? Ε καμια σχεση... :D http://www.youtube.com/watch?v=cN2V0aOebo0&feature=relmfu

Αυτη τη στιγμη δουλευει διπλα διπλα με ενα JBL e1500 με το οποιο εχω παθει πλακα, ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο ησυχο και χωρις κραδασμους, απτο 2028 που μεχρι τωρα το θεωρουσα αθορυβο...δεν εχουν τιποτα μεσα απο υλικα εκτος απο ενα χοντροτρυπο σφουγγαρι το καθενα, συν λιγο filterwool στο 2028. Δουλευουν δοκιμαστικα-καθαριστικα σε διαλυμα χλωρινης για να καθαρισουν σωληνες, να δω τυχον προβληματα (καλως τα) και μετα θα τα καθαρισω πολλες φορες.

Το jbl εχει πολυ παραπανω αερα μεσα, που και που το κουναω και αυτο και βγαζει πολλες φυσαλιδες αλλα το impeller του δεν μασαει μια.

Για πειτε γνωμες....παω για καινουργιο impeller? Και οι κραδασμοι αλλα και η ευαισθησια του στον αερα εκει με οδηγουν. Τι αλλο ναχω υποψην μου? Βαζελινη σκεφτηκα αλλα φοβαμαι μηπως δεν πρεπει. Να κοιταξω μηπως θαπρεπε ναχει καποιο λαστιχακι που δεν εχει?

ΥΓ να σημειωσω οτι το impeller τοχω βγαλει, τοχω καθαρισει απο την βρωμια, και τοχω ξαναβαλει.

Γιαννης Μ5
13-09-12, 21:29
Eγω που εχω το 2026 οταν θελω να το ξεκινησω το βαζω στην μπριζα και μετα παταω το κουμπι.Και στο δικο μου θελει καποια πιεση το κουμπι για να κατεβει και επανερχεται αργα στην θεση του(κατα την επαναφορα ρουφαει νερο και γεμιζει το φιλτρο).Το δικο μου ειναι τελειως αθορυβο σε σημειο που για να βεβαιωθω οτι δουλευει κοιταω το spraybar.

Κουραμπιές
13-09-12, 21:34
Ετσι θαπρεπε να δουλευει....μισο να βγαλω ενα βιντεο και να το ανεβασω....επανερχομαι....

Γιαννης Μ5
13-09-12, 21:42
Το εχεις πιο κατω απο το νερο το φιλτρο;Μηπως τραβα αερα απο πουθενα;Τον μαγνητη απο το ιμπελερ το τσεκαρες μηπως ειναι σπασμενος;Για το κουμπι παντως απο οσο θυμαμαι θελει καμια φορα το λιπαντικο της eheim για να πιεζεται ευκολα.(πολλες ερωτησεις...:D)

Κουραμπιές
13-09-12, 21:47
http://www.youtube.com/watch?v=oME2twa7oko&feature=youtu.be

νατο. Το πριμε ισα ισα που το ακουμπησα και ξεκινησε το rattling. μετα κατεβασα το κινητο για να το τραβηξω πανω με το χερι αλλα ματαια, οποτε τοκλεισα, οταν το τραβηξα μετα (πολλη δυναμη) σταματησε κατευθειαν. Και μετα απο δυο λεπτα την ωρα που ανεβαινε το βιντεο ξανακανε θορυβο, το τραβηξα λιγο καλυτερα και εστρωσε....κατι παιζει εκει....οπως λες για αερα απο καπου, ισως καποιο στεγανο στο πριμε να ταχει φτυσει και να περνει αερα οταν το παταω...λεω εγω τωρα ξερωγω? Αερα παντως ΔΕΝ εχει ιχνος μεσα αφημενο. Το ιμπελερ το εκανα βιδες, ειναι σε τελεια κατασταση, και τα τοιχωματα του φιλτρο που γυρναει ο μαγνητης καθαρισα, μια χαρα ηταν.

Γιαννης Μ5
13-09-12, 21:52
Ρε συ κατεβασε τα φιλτρα κατω,πως να γεμισει...Ασε τα φιλτρα στο πατωμα και το ενυδρειο σε τραπεζι.
Καντο και πες.(να δεις πως θα πεταει το φιλτρο...)

Κουραμπιές
13-09-12, 21:54
Μα γεμισε δεν εχει αερα μεσα....ηταν ζορι αλλα οκ. Λες να φταει αυτο:confused::confused::confused:? To jbl μουρθε με πολυ κοντους σωληνες δεν φτανουν, πρεπει να παω να παρω αλφαδολαστιχο καποια στιγμη.

maikl
13-09-12, 21:56
Σιγουρα κανεις πλακα.....η κεφαλη του φιλτρου πρεπει να ειναι τουλαχιστον κατω απο την επιφανεια του νερου στο ενυδρειο.:(
Ετσι που πας θα σου βγει διπλο στα λεφτα το φιλτρο με τα ανταλακτικα που θα χρειαστεις....

Κουραμπιές
13-09-12, 21:59
Newbie alert μη βαρατε. Μισο να δω τι να κανω μπορω να κανω τωρα. :D:D:D

platy
13-09-12, 22:03
εγω ακουω τη φτερωτή σου να χτυπάει πάντως..αν δεν την εχεις ''ξεσκίσει'' ίσως τα καταφέρεις τώρα..

Κουραμπιές
13-09-12, 22:09
Μπα, μια χαρα ειναι η φτερωτη. Για να μην μπερδευομαστε. Το φιλτρο δουλευει ΜΙΑ ΧΑΡΑ μονο του, απλα οταν παταω το πριμε, κανει αυτον τον θορυβο, και το πριμε εχει μεγαλη αντισταση και δεν επαναφερει. Σε αντιστοιχια το jbl δεν παθαινει τιποτα οταν παταω το πριμε του. Και ας ειναι λαθος διπλα στο ενυδρειο. Κατεβασα το 2028 κατω, αυτουνου οι σωληνες φτανουνε. Πατησα το πριμε, παλι κανει αυτον τον θορυβο...αλλα αποτι βλεπω τωρα επαναφερει σχετικα πιο γρηγορα (παλι οχι οπως θαπρεπε) και μολις επανερχεται σταματαει μονος του ο θορυβος. Απλα δεν το πειραζω αν ειναι..:p:p

Γιαννης Μ5
13-09-12, 22:11
Μην το πειραζεις καθολου,θα στρωσει σε ελαχιστο χρονο.Κανε το ιδιο και στο αλλο φιλτρο(αν δεν φτανουν οι σωληνες βγαλτο απο την μπριζα και συνεχισε οταν θα βαλεις σωστους σε μηκος σωληνες),αλλιως θα το καψεις....;)

Κουραμπιές
13-09-12, 22:14
α....οκ :D:D
-------------------------
χιλια ευχαριστω για την αμεση βοηθεια!!!;);)