Επιστροφή στο Forum : Μέτρηση υγρού τεστ API
ioannis_79
12-09-12, 19:35
Τελικά αυτά τα υγρά τεστ, ΠΩΣ τα μετράμε? Τοποθετούμε το δείγμα δίπλα στο άσπρο φόντο με τις τιμές? Μήπως το ακουμπάμε πάνω στο άσπρο φόντο? Διότι το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.....
Στις οδηγίες αυτό δεν αποσαφηνίζεται, απλά λέει να το τοποθετείς δίπλα στις χρωματικές ενδείξεις και βλέπεις το χρώμα του δείγματος.....
Βρήκα στο διαδίκτυο αυτό και φαίνεται πως δεν το ακουμπάει...
http://www.youtube.com/watch?v=ZXuDcs-Y5F0&feature=youtu.be
Τι λέτε???
Γιατί το νερό της βρύσης (Λαύριο) το μετράει 7.4-7.6......
Άλλες τιμές pH σε κοντινή περιοχή?
Ευχαριστώ....
stratigos24
12-09-12, 20:02
Ορθια. Καπως ετσι (http://farm4.staticflickr.com/3201/3046604092_aa705bc7ec_z.jpg) φαντασου διπλα απο τα χρωματα, στο ασπρο οπως λες. Εχω εξοχικο κεραταια (στη δεη φαντασου πιο πριν, αρα κοντα στο Λαυριο) και το νερο καπου τοσο ειναι, ισως και ελαφρα πιο πανω.
Vangelis21
12-09-12, 20:03
Τελικά αυτά τα υγρά τεστ, ΠΩΣ τα μετράμε? Τοποθετούμε το δείγμα δίπλα στο άσπρο φόντο με τις τιμές? Μήπως το ακουμπάμε πάνω στο άσπρο φόντο? Διότι το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.....
Στις οδηγίες αυτό δεν αποσαφηνίζεται, απλά λέει να το τοποθετείς δίπλα στις χρωματικές ενδείξεις και βλέπεις το χρώμα του δείγματος.....
Βρήκα στο διαδίκτυο αυτό και φαίνεται πως δεν το ακουμπάει...
http://www.youtube.com/watch?v=ZXuDcs-Y5F0&feature=youtu.be
Τι λέτε???
Ευχαριστώ....
εγω απλα το ακουμπαω στην ασπρη περιοχη διπλα στα χρωματα. Αν εισαι σε σωστο φωτισμου ΗΛΙΟΥ, δε θα εχεις καμια διαφοροποιηση.
ioannis_79
12-09-12, 21:40
@Stratigos24....σε ευχαριστώ πολύ και εγώ κάπως έτσι τα μετρούσα μέχρι τώρα....
@Vangelis21....άρα τα ακουμπάς και δεν τα έχεις σε διάταξη όπως του Stratigos24.....
Χμμμ.....το λέω γιατί οι τιμές ακουμπώντας και όχι ακουμπώντας είναι αρκετά διαφορετικές.....Μην σας πω εάν τα κοιτάς από επάνω.....Αλλού ντ' αλλού....
Άρα 1-1 στις ψήφους...κάποιος άλλος????
Κι εγω το ιδιο προβλημα εχω..και οντως το ιδιο εχω παρατηρησει..ειδικα με το ph.Το πλαγιαζα στο λευκο σημειο αλλα αμα το σηκωνα αλλα ντ αλλα..δεν γινεται το 7.4 να το μετρας και 8...:confused:
stratigos24
13-09-12, 01:18
Ετσι (http://www.youtube.com/watch?v=MKjnLeFPBcg), σε σωστο φωτισμο (λευκη λαμπα ή φως ημερας).
Vangelis21
13-09-12, 07:25
καταρχην καλο ειναι να χρησιμοποιουμε τα σωστα μπουκαλακια μονο. Κατα δευτερον πανω κατω το ιδιο ειναι. Αν εισαι σε πολυ φως Ηλιου δε θα βλεπεις μεγαλες διαφορες.
KOSTASGAVALAS
13-09-12, 12:48
ΕΓΩ με ολα τα τεστ τα συγκρινω διπλα διπλα το μπουκαλακι του τεστ το χρωματισμενο με το μπουκαλακι με το νερο του ενυδρειου πανω στην κλιμακα με τα χρωματα...
Μονο ετσι εχω τις σωστες τιμες γιατι παλια εβγαζα τιμες αλες με ημερα ηλιολουστη, αν εβρεχε ειχα αλλες τιμες, αν ξημερωνε ειχα αλλες, αν σκοτεινιαζε αλλες κ.ο.κ
Ενω με τα μπουκαλακια διπλα διπλα δεν πεφτω εξω σχεδον ποτε!!!
stratigos24
13-09-12, 13:40
καταρχην καλο ειναι να χρησιμοποιουμε τα σωστα μπουκαλακια μονο.
Το βιντεο πιο πανω που εβαλα ειναι για παραδειγμα....
Vangelis21
13-09-12, 13:42
ΕΓΩ με ολα τα τεστ τα συγκρινω διπλα διπλα το μπουκαλακι του τεστ το χρωματισμενο με το μπουκαλακι με το νερο του ενυδρειου πανω στην κλιμακα με τα χρωματα...
Μονο ετσι εχω τις σωστες τιμες γιατι παλια εβγαζα τιμες αλες με ημερα ηλιολουστη, αν εβρεχε ειχα αλλες τιμες, αν ξημερωνε ειχα αλλες, αν σκοτεινιαζε αλλες κ.ο.κ
Ενω με τα μπουκαλακια διπλα διπλα δεν πεφτω εξω σχεδον ποτε!!!
εχει προταθει κι αυτος ο τροπος αλλα εμενα μου τα βγαζει ολα λαθος. το σωστο ειναι να ακολουθουμε οδηγιες
Το βιντεο πιο πανω που εβαλα ειναι για παραδειγμα....
ναι απλα το λεω γιατι συνηθως, αλλο μπουκαλακι, αλλο αποτελεσμα
stratigos24
13-09-12, 13:55
ναι απλα το λεω γιατι συνηθως, αλλο μπουκαλακι, αλλο αποτελεσμα
Oταν λες μπουκαλακι, τι εννοεις? Φυαλιδιο ή μπουκαλακι του τεστ? Αν πχ καποιος, βαλει σε αυτο το γυαλινο φυαλιδιο (που φαινεται στο βιντεο που δεν ειναι της api) με 5ml ή 10ml νερο ενυδρειου (αναλογα τι ζηταει το καθε τεστ) και κανει σωστα τη διαδικασια, θα εχει λαθος αποτελεσμα?
Vangelis21
13-09-12, 17:18
Oταν λες μπουκαλακι, τι εννοεις? Φυαλιδιο ή μπουκαλακι του τεστ? Αν πχ καποιος, βαλει σε αυτο το γυαλινο φυαλιδιο (που φαινεται στο βιντεο που δεν ειναι της api) με 5ml ή 10ml νερο ενυδρειου (αναλογα τι ζηταει το καθε τεστ) και κανει σωστα τη διαδικασια, θα εχει λαθος αποτελεσμα?
απο οσο ρωτησα και μου ειπαν, θα αλλαξει η μετρηση εαν αλλαξουν τα μλ του νερου. Επειδη λοιπον τα μλ της ΑΠΙ ειναι μονο 5 (δεν ξερω ποσο ειναι των αλλων) αν το βαλεις σε μεγαλυτερο φυαλιδιο ισως χρειαστεις να γεμισεις νερο για να φαινεται, ε κι ετσι θα παρεις λαθος μετρηση. Λογικα Αν κρατησεις τα ιδια μλ θα εχεις την ιδια μετρηση.
Βεβαια, σκεψου και το τζαμι που χρησιμοποιει η καθε εταιρια. Αν το ενα ειναι καλυτερης ποιοτητας απο το αλλο ισως δεις διαφορα
stratigos24
30-04-15, 15:52
Ευχαριστώ....
Gh sto λαύριο πόσο έχετε περίπου?
αν και ειναι παλιο το θεμα,μιας και ξεθαφτηκε,απτο καναλι της api:D
Jv7Otyj6GJc
ioannis_79
02-05-15, 12:31
Gh sto λαύριο πόσο έχετε περίπου?
Gh ..... 9
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.