PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή σφουγγαριών φίλτρου

ioannis_79
12-09-12, 19:33
Το ενυδρείο μου (JUWEL Rekord 70) τρέχει από τις αρχές του 2011 και δεν έχω αλλάξει κανένα σφουγγάρι από το φίλτρο μου....
Τα σφουγγάρια δεν έχουν αλλοιωθεί και διατηρούνται σε καλά επίπεδα, όμως οι οδηγίες του κατασκευαστή μιλούν για τακτική αλλαγή ανάλογα με το σφουγγάρι...
Τι προτείνετε? Πότε να τα αλλάξω....Με τις μετρήσεις έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ένα τσιμπιματάκι προς τα πάνω στο NO3 στα 20 ppm...Μήπως αυτό σημαίνει αλλαγή σφουγγαριού?

Vangelis21
12-09-12, 20:04
τα σφουγγαρια τα πλενεις σε ενυδρειακο νερο κανε 1-2 μηνες?

ioannis_79
12-09-12, 21:36
Ναι ....

poppy
12-09-12, 23:01
Το ενυδρείο μου (JUWEL Rekord 70) τρέχει από τις αρχές του 2011 και δεν έχω αλλάξει κανένα σφουγγάρι από το φίλτρο μου....
Τα σφουγγάρια δεν έχουν αλλοιωθεί και διατηρούνται σε καλά επίπεδα, όμως οι οδηγίες του κατασκευαστή μιλούν για τακτική αλλαγή ανάλογα με το σφουγγάρι...
Τι προτείνετε? Πότε να τα αλλάξω....Με τις μετρήσεις έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ένα τσιμπιματάκι προς τα πάνω στο NO3 στα 20 ppm...Μήπως αυτό σημαίνει αλλαγή σφουγγαριού?

Για ποια σφουγγάρια λεμε ακριβώς?
Αν προκειται για τα μπλε: αν απο την εμφανιση τους δεν μοιαζουν ταλαιπωρημενα και καθαρίζουν ευκολα όταν τα ξεπλένεις στο νερο ενυδρείου και δεν "μπουκώνουν" καθε τρεις και λίγο, μην τα αλλάξεις.
Αν όταν τα ξεπλένεις δεν επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα ή το φιλτρο θελει καθαρισμα ανα βδομαδα, αλλαξέ τα.
Εντύπωση μου κανει παντως σε σχεδον 2 χρονια να μην εχουν χρειαστει αλλαγμα.
Αν τελικα αλλαξεις δεν αλλάζεις ολο το σφουγγαρι μαζι: εγω το ειχα κόψει στη μεση και ειχα αλλαξει το μισο και σε 1 μηνα το άλλο μισο.