Επιστροφή στο Forum : ΕΝΥΔΡΕΙΟ TANGANYIKA 350L
Θέμα: ΕΝΥΔΡΕΙΟ TANGANYIKA 350L Σαβ Sep 08, 2012 2:19 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
εχει ενα πεπιπου μηνα που το εστεισα!
διαστάσεις
1.40 Χ 45 Χ 55 310 λιτρα καθαρά
φωτισμος
ταινια led rbg 6 μετρα.
φιλτρο eheim profecional 3 2073 350l
35 κιλα αμμο
30κιλα πετρες
3καρυδες δικια μου πατεντα!!!!!
ψαρια
9Tropheus Chaitika (Blue Rainbow)3 -4 εκατοστα
4 Cyphotilapia frontosa 4-5 εκατοστα τις οποιες θελω να δωσω γιατι δεν ταιριαζουν με tropheus
φυτά
2 ανουμπιες μικρες
μετρησεις
ΜΕΤΡΗΣΗ ρΗ:8,4
ΜΕΤΡΗΣΗ GH:13
ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΗ:8
ΜΕΤΡΗΣΗ ΝΟ3:10
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:27 300w θερμοστατης aquell
Vangelis21
11-09-12, 15:07
οι σημαντικες μετρησεις που ειναι? φωτο?
μια φωτο εχω προβλημα δεν τις ανεβαζει ολες μαζι
Παναγιώτης Κ
11-09-12, 15:23
Όπως σου έχω ξαναπεί, πρέπει να δώσεις τις φροντόζες για τους λόγους που σου είχα πει!
Όσονα αφορά το στήσιμο του ενυδρείου, βγάλε τα ψεύτικα διακοσμητικά καθώς χαλάνε την οικόνα, και φτιάξε τις πέτρες! Μην φοβάσαι να δώσεις ύψος! Κάνε 2 στίβες με πέτρες, μια στην μια πλευρά του ενυδρείου και την άλλη στην άλλη!
Αυτά! Καλή συνέχεια!
Όπως σου έχω ξαναπεί, πρέπει να δώσεις τις φροντόζες για τους λόγους που σου είχα πει!
Όσονα αφορά το στήσιμο του ενυδρείου, βγάλε τα ψεύτικα διακοσμητικά καθώς χαλάνε την οικόνα, και φτιάξε τις πέτρες! Μην φοβάσαι να δώσεις ύψος! Κάνε 2 στίβες με πέτρες, μια στην μια πλευρά του ενυδρείου και την άλλη στην άλλη!
Αυτά! Καλή συνέχεια!
τις φροντοζες ψαχνω να τις δωσω αλλα τιποτα ακομα!
αν εννοεις τι καρυδες τις εβαλα για φωλιες!
θα το δοκιμασω αυτο με τις πετρες στην επομενη αλλαγη νερου!συντομα δηλαδη
Vangelis21
11-09-12, 16:10
ωραιο φιλε μου αλλα βγαλε τις καρυδες και αλλα αλλαξε το φοντο. χαλανε πολυ
μην βγάλλεις τις καρύδες..αλλα τοποθέτησε τες καλύτερα στις πίσω γωνίες του ενυδρείου..παρέχουν πολύ καλή κρυψώνα σε όλα τα ψάρια και ειναι φυσικές..οσο για τις πέτρες σπάσε και μερικές για να δημιουργήσεις μικρότερες και να γεμίσεις κενά...προσπάθησε να τις στήσεις πιο αφύσικα..καλη συνέχεια ..
Παναγιώτης Κ
11-09-12, 16:26
μην βγάλλεις τις καρύδες..αλλα τοποθέτησε τες καλύτερα στις πίσω γωνίες του ενυδρείου..παρέχουν πολύ καλή κρυψώνα σε όλα τα ψάρια και ειναι φυσικές..οσο για τις πέτρες σπάσε και μερικές για να δημιουργήσεις μικρότερες και να γεμίσεις κενά...προσπάθησε να τις στήσεις πιο αφύσικα..καλη συνέχεια ..
Διαφωνώ! Αν θέλει το ενυδρείο του να φαίνεται βιοτοπικό καλύτερα να βάλει πέτρες! Οι πέτρες μπορούν εξίσου να προσφέρουν άπειρες κρυψώνες και περάσματα!
Βάλε και ένα μονόχρωμο φόντο και είσαι σούπερ(μαύρο ή σκούρο μπλέ)
Αν θες βάζεις και κανα φυτάκι εύκολο(valisneria,anubia,kryptocoryne κ.α.)
απο το βιοτοπικό απέχει πολύ ακομα...
Παιδια το ενυδρειο ειναι ενος μηνα .υπαρχει και το οικονομικο στην μεση θα το στρωσω σιγα σιγα θα βαλω και αλλα φυτα μεσα οπως ειπε και ο παναγιωτης θα αλλαξω τις πετρες ,για τις καρυδες μπορει να τις αλλαξω ενυδρειο!
θελω να το φτιαξω οπως ακριβως πρεπει να ειναι!!
Vangelis21
11-09-12, 17:44
Παιδια το ενυδρειο ειναι ενος μηνα .υπαρχει και το οικονομικο στην μεση θα το στρωσω σιγα σιγα θα βαλω και αλλα φυτα μεσα οπως ειπε και ο παναγιωτης θα αλλαξω τις πετρες ,για τις καρυδες μπορει να τις αλλαξω ενυδρειο!
θελω να το φτιαξω οπως ακριβως πρεπει να ειναι!!
δεν υπαρχει "πρεπει"
Παναγιώτης Κ
11-09-12, 17:47
δεν υπαρχει "πρεπει"
και βέβαια υπάρχει, απλά ο καθένας πράττει όπως νομίζει και όπως του αρέσει!
Πρέπει κάθε χομπίστας όταν ξεκιναει ένα ενυδρείο να έχει στο μυαλό του το κατάλληλο περιβάλλον για τα ψάρια του το οποίο είναι πάντα το βιοτοπικό! Τώρα αν κάποιος θέλει να αποκλείνει απο αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί τα ψάρια να είναι οκ!
Καλη αρχή με τα Τανγκανίκα :p
Τις Cyphotilapia frontosa γιαί δεν τις βάζεις σε άλλο ενυδρείο ώσπου να τις δώσεις;
Το φίλτρο μικρό δεν έιναι για 350 λίτρα;
Νομίζω ότι δεν πρέπει ναι βιαστείς να κάνεις αλλαγές στο ενυδρείο σου... σκέψου το καλά και μετά ενέργησε σε ότι χρειάζετε για να είναι καλά οι tropheus σου ;)
Καλη αρχή με τα Τανγκανίκα :p
Τις Cyphotilapia frontosa γιαί δεν τις βάζεις σε άλλο ενυδρείο ώσπου να τις δώσεις;
Το φίλτρο μικρό δεν έιναι για 350 λίτρα;
Νομίζω ότι δεν πρέπει ναι βιαστείς να κάνεις αλλαγές στο ενυδρείο σου... σκέψου το καλά και μετά ενέργησε σε ότι χρειάζετε για να είναι καλά οι tropheus σου ;)
310 ειναι τα καθαρα λιτρα.το φιλτρο ειναι καταλληλο για ενυδρειο μεχρι 350λιτρα
και βέβαια υπάρχει, απλά ο καθένας πράττει όπως νομίζει και όπως του αρέσει!
Πρέπει κάθε χομπίστας όταν ξεκιναει ένα ενυδρείο να έχει στο μυαλό του το κατάλληλο περιβάλλον για τα ψάρια του το οποίο είναι πάντα το βιοτοπικό! Τώρα αν κάποιος θέλει να αποκλείνει απο αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί τα ψάρια να είναι οκ!
απο την στιγμη που τα ψαρια ειναι tank bred δεν υπαρχει ΠΡΕΠΕΙ
Παναγιώτης Κ
11-09-12, 18:17
απο την στιγμη που τα ψαρια ειναι tank bred δεν υπαρχει ΠΡΕΠΕΙ
Συμφωνώ εν μέρει, αλλά με το σκεπτικό αυτό γιατί δεν το κάνουμε αμαζονιακό με αφρικάνες? Δεν θέλω να σου επιτεθώ, προς θεού. Το ψάρι νιώθει πιο άνετα στο φυσικό του περιβάλλον και ας μην έχει ζήσει εκεί!
310 ειναι τα καθαρα λιτρα.το φιλτρο ειναι καταλληλο για ενυδρειο μεχρι 350λιτρα
Για 310 λίτρα τανγκανίκα θέλεις φίλτρο που να γυρίζει κάπου 1500 λίτρα την ώρα... γιαυτό σου είπα γαι το φίλτρο ;)
Θα πρότεινα ενα μικρό sump..ή ενα 2217
μπράβο για την προσπάθεια φίλε μου
είμαι σίγουρος ότι θα το βελτιώνεις συνέχεια.
Peace μεταξύ των Αφρικανών
http://www.youtube.com/watch?v=QMS5vKarzO0&feature=player_detailpage
Για 310 λίτρα τανγκανίκα θέλεις φίλτρο που να γυρίζει κάπου 1500 λίτρα την ώρα... γιαυτό σου είπα γαι το φίλτρο ;)
Έχω και ένα εσωτερικό atman γραφει 1000λιτρα ανα ωρα
-------------------------
Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες και την βοηθεια.
Παντω πιστευω οτι πρωτα απο ολα πρεπει να ζουν τα ψαρια οπως
Ειναι στο φυσικο του περιβαλλον και μετα οτι αρεσει σε εμας.
Malawi Lover
12-09-12, 10:25
Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου...! Καλη και τα ψαρια βεβαια! Καλη συνεχεια! :D
!!ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!φωτογραφιες απο την αλλαγη!!
εβγαλα τις φροντοζες της εβαλα σε ενα ενυδρειο 120λιτρα ελπιζω να τις πουλησω συντομα!εμειναν μονο τα trofeus.αλλαξα τις πετρες διακοσμιση και αυριο παω να παρω φυτα!και to backround μου θελω να το κανω μαυρο!
περιμενω τα σχολια σας!!
η πρώτη φωτό ειναι υπέροχη...με μπλε σκούρο (!) ή μαυρο χαρτόνι θα ειναι ΣΟΥΠΕΡ ...συγχαρητήρια για την αλλαγή..νομίζω οτι οι διαφορές ειναι πολυ φανερες πλεον
ωραίος :cool:
ειμαι σε καλο δρομο?
by the way ..αν μπορείς να το ''δείς'' και απο τις δυο πλευρές..στην θέση σου θα εβγαζα τελείως το φόντο για να το απολαμβάνω και απο τις 2 πλευρες :D :D :D
διαχωριστικο το εχω αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο για ψαρια αυτο.το ειχα χθες ολη μερα χωρις το φοντο και τα ψαρια μου φανηκαν φοβισμενα!
ειμαι σε καλο δρομο?
αυτό θα στο πουν οι εμπειρότεροι....
στα δικά μου άπειρα μάτια έχεις φτάσει στον προορισμό :D
αυτό θα στο πουν οι εμπειρότεροι....
στα δικά μου άπειρα μάτια έχεις φτάσει στον προορισμό :D
να εισαι καλα φιλε μου για τα καλα σου λογια!
-------------------------
η πρώτη φωτό ειναι υπέροχη...με μπλε σκούρο (!) ή μαυρο χαρτόνι θα ειναι ΣΟΥΠΕΡ ...συγχαρητήρια για την αλλαγή..νομίζω οτι οι διαφορές ειναι πολυ φανερες πλεον
ευχαριστω να εισαι καλα.αν μπουν και τα φυτα πιστευω θα ειναι ακομα καλυτερα!
Παναγιώτης Κ
14-09-12, 09:32
Μπράβο! Πολύ καλύτερο!
Τις ανούμπιες μην τις φυτεύεις! Σκάλωσε τες ανάμεσα στις πέτρες που έχεις στο κέντρο ή πάνω στα νταμαράκια. Αν τις αφήσεις ως έχει εκτός απο το ότι θα ξεραθούν, θα τις πάρουν τα ψάρια και θα τις ξεθαψουν και θα αιωρούνται. Πάντα όταν βάζουμε φυτά τα βάζουμε σε μεριά που δεν ενοχλεί τα ψάρια. Εγώ τα δικά μου τα έχω όλα πίσω πίσω ανάμεσα απο τα 2 νταμάρια.
Μπράβο! Πολύ καλύτερο!
Τις ανούμπιες μην τις φυτεύεις! Σκάλωσε τες ανάμεσα στις πέτρες που έχεις στο κέντρο ή πάνω στα νταμαράκια. Αν τις αφήσεις ως έχει εκτός απο το ότι θα ξεραθούν, θα τις πάρουν τα ψάρια και θα τις ξεθαψουν και θα αιωρούνται. Πάντα όταν βάζουμε φυτά τα βάζουμε σε μεριά που δεν ενοχλεί τα ψάρια. Εγώ τα δικά μου τα έχω όλα πίσω πίσω ανάμεσα απο τα 2 νταμάρια.
ευχαριστω!
Το ενυδρειο ειναι διαχωριστικο εβγαλα το φοντο απο την μια μερια
Αλλα τα ψαρια μου φανηκαν φοβισμενα.να το ξανα βαλω το φοντο;
Πολυ μεγάλη η διάφορα ! Μπράβο και απο μένα . Καλη συνέχεια :D:D:D
Αστο έτσι ,και γενικά για μια μερα προσπάθησε να εισαι οσο το δυνατό λιγότερο κοντα στο ενυδρείο ωστε να συνηθίσουν..και βλέπεις....δεν πιστεύω πως θα εχουν θεμα
Αστο έτσι ,και γενικά για μια μερα προσπάθησε να εισαι οσο το δυνατό λιγότερο κοντα στο ενυδρείο ωστε να συνηθίσουν..και βλέπεις....δεν πιστεύω πως θα εχουν θεμα
Oλη μερα λειπω απο το σπιτι.θα το δοκιμασω
εχω εδω και 10 μερες χωρις backround to ενυδρειο και τα ψαρια ειναι συνεχεια μεσα στις πετρες μολις μπω στο σπιτι!πλησιαζω το ενυδρειο μια φορα την μερα μονο για να τα ταισω!
Παναγιώτης Κ
22-09-12, 08:01
εχω εδω και 10 μερες χωρις backround to ενυδρειο και τα ψαρια ειναι συνεχεια μεσα στις πετρες μολις μπω στο σπιτι!πλησιαζω το ενυδρειο μια φορα την μερα μονο για να τα ταισω!
Nτάξει! Δεν είπαμε κι'έτσι! Τα έβαλες για να τα βλέπεις!
Αν εννοείς Backround την αφίσα, βάλε μια σκουρη(μπλέ ή μαύρη) διότι εκτός απο ομορφιά, καλύπτει τις άλγες του πίσω τζαμιού, αλλά προσφέρει και οικειότητα στα ψάρια.
Επίσης κάτι άλλο που εχω παρατηρήσει ότι τα στρεσάρει είναι όταν ανοίγουμε χειροκίνητα το φως του ενυδρείου. Το καλύτερο είναι να ανοίγει με χρονοδιακόπτη!
Nτάξει! Δεν είπαμε κι'έτσι! Τα έβαλες για να τα βλέπεις!
Αν εννοείς Backround την αφίσα, βάλε μια σκουρη(μπλέ ή μαύρη) διότι εκτός απο ομορφιά, καλύπτει τις άλγες του πίσω τζαμιού, αλλά προσφέρει και οικειότητα στα ψάρια.
Επίσης κάτι άλλο που εχω παρατηρήσει ότι τα στρεσάρει είναι όταν ανοίγουμε χειροκίνητα το φως του ενυδρείου. Το καλύτερο είναι να ανοίγει με χρονοδιακόπτη!
αυτο ειναι το θεμα το ενυδρειο το αλλαξα θεση και ειναι διαχωριστικο χωριζει το σαλονι με το χολ
Παναγιώτης Κ
22-09-12, 20:50
αυτο ειναι το θεμα το ενυδρειο το αλλαξα θεση και ειναι διαχωριστικο χωριζει το σαλονι με το χολ
Ε, τότε, μην βάλεις αφίσα. Απλά πρέπει να καθαρίζεις τις άλγες και απο τα 4 τζάμια!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.