Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αλγη

thanos patra
11-09-12, 12:13
γεια σας ρε παιδες....εχω εδω και πολυ καιρο αλγη στο ενυδρειο μου...ολα ξεκινησαν απο ενα και καλα moss που μου εδωσε ενας φιλοσ...στην αρχη ειχα τριχοειδης αλγη...το ξεστισα 2 φορεσ το ενυδρειο....εχει φυγει η τριχοειδησ και εχω αυτη που ειναι στα τζαμια και μου βγαινει και στα χαλικια...και λιγο στα φυτα....λιπασμα δεν χρησ.και ο φωτισμοσ ειναι 6 ωρεσ με λαμπεσ 2*15....δεν αντεχω αλλο να το βλεπω...ολο το καλοκαιρι εκανα υπομονη γιατι ελεγα μπορει να φταει η ζεστη....

παιδες ακουω προτασεισ.....ευχαριστω....

cogarg
11-09-12, 12:21
Δεν κάνεις και μια παρουσίαση του ενυδρείου σου, να ξέρουμε και για τι μιλάμε ; ;)

thanos patra
11-09-12, 12:35
55 λιτρα,με φιλτρο sera 125 me uv,φυτεμενο με Vallisneria και εχω λιγο κερατοφυλο,εχω 2γκουραμι, 4 μωρα χιφοφορους,3 γατοψαρα...

Malawi Lover
11-09-12, 12:39
Μετρησεις εκανες ποτε?
Το ενυδρειο γιατι το ξεστησες 2 φορες?
Που ειναι η αλγη ?? Μονο στις πετρες ή και σε ολα τα τζαμια??
Ποσα λίτρα ειναι το ενυδρειο σου?
Ποση αμωνια εχεις?
Καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου? Και ποσο?
Τι θερμοκρασια εχει το νερο του ενυδρειου??
-------------------------
Κανενα απ'τα ψαρια που εχεις ΔΕΝ μπαινει σε αυτα τα λιτρα...! Ειναι παρα πολυ λιγα λιτρα γι'αυτα τα ψαρια (κυριως για γκουραμι και γατοψαρα)...αλλα και γενικοτερα!! Ειχες ποτε θανατους...??

genecr
11-09-12, 12:48
υπάρχει ενυδρείο χωρίς άλγη στα τζαμια;

Malawi Lover
11-09-12, 12:49
Δεν εννοω αυτο...! Εννοω αν επιασε σε ολα τα τζαμια...και ποσο...!

γεια σας ρε παιδες....εχω εδω και πολυ καιρο αλγη στο ενυδρειο μου...ολα ξεκινησαν απο ενα και καλα moss που μου εδωσε ενας φιλοσ...στην αρχη ειχα τριχοειδης αλγη...το ξεστισα 2 φορεσ το ενυδρειο....εχει φυγει η τριχοειδησ και εχω αυτη που ειναι στα τζαμια και μου βγαινει και στα χαλικια...και λιγο στα φυτα....λιπασμα δεν χρησ.και ο φωτισμοσ ειναι 6 ωρεσ με λαμπεσ 2*15....δεν αντεχω αλλο να το βλεπω...ολο το καλοκαιρι εκανα υπομονη γιατι ελεγα μπορει να φταει η ζεστη....

παιδες ακουω προτασεισ.....ευχαριστω....

Χρειαζομαστε και μερικες φωτο φιλε...!

ChocolatePuma
11-09-12, 13:26
υπάρχει ενυδρείο χωρίς άλγη στα τζαμια;

Νομίζω πως υπάρχει. Τουλαχιστον στο δικό μου, εδώ και μήνες που είναι φουλ φυτεμένο, δεν χρειάστηκα ποτέ ξύστρα ή μαγνήτη και τα τζάμια είναι πεντακάθαρα ;)

Αρκεί να ισχύει το παρακάτω:

Οποιαδηποτε ανισσοροπια του συστηματος , κυριως σε φως, CO2, υποστρωμα καθως και σε αλλους παραγοντες που μπορουν να καθυστερησουν ή να αναστειλλουν την αναπτυξη των φυτων, προκαλει εμφανιση/εξαρση αλγεων.

Γενικά έχω καταλάβει πως εφόσον υπάρχουν φυτά και αναπτύσονται σωστά, δεν υπάρχει άλγη (το γράφω όπως το καταλαβαίνω). Χωρίς φυσικά να σημαίνει πως πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο...υπερλίπανση κλπ

thanos patra
11-09-12, 13:31
55 λιτρα ειναι...
κανω αλλαγεσ 15 λιτρα καθε 5-7 μερεσ...
θεμοκρασια ειναι στουσ 26
εχω παντου αλγη...παντου ομωσ...

Malawi Lover
11-09-12, 13:33
πρεπει επειγωντως να βγαλεις τα ψαρια που εχεις απο εκει......! Ειναι μεγαλα ειδη με διαφορετικες απαιτησεις το καθενα...! Και θελουν μπολικα λιτρα κατι που απ'οτι βλεπω δεν διαθετεις προς το παρων!

beeromixalhs
11-09-12, 13:38
συμπλήρωσε τη φόρμα που είναι εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54042) για να γλυτώνουμε χρόνο ;)

cogarg
11-09-12, 13:45
55 λιτρα,με φιλτρο sera 125 me uv,φυτεμενο με Vallisneria και εχω λιγο κερατοφυλο,εχω 2γκουραμι, 4 μωρα χιφοφορους,3 γατοψαρα...

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398

Και κάνε μια σωστή παρουσίαση για να μπορέσουμε κι'εμεις να σου επισημάνουμε τα τυχόν λάθη που έχεις κάνει και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

thanos patra
11-09-12, 13:53
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα: 55λ
Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.): φυτεμενο με πετρεσ
Χρονος λειτουργιας: 2 χρονια
Υποστρωμα και ποιο: sera
Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων): 2*15
Φωτοπεριοδος: 10-16
Παροχη CO2:
Χρηση excel:
Λιπασματα που χρησιμοποιειτε: tetra,plantamania χρησημοποιουσα
Ταμπλετες λιπανσης: sera χρησημοποιουσα
Προγραμμα λιπανσης: 1 φορα στις 10 μερες
Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %): 5-7 μερες,15 λιτρα
Θερμοκρασια: 26
Μετρησεις:
ΝΗ3/ΝΗ4:
ΝΟ2:
ΝΟ3:
ΡΟ4:
Fe:
ΡΗ:
KH:
GH:
Φιλτρανση: sera 125 uv
Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων): 2γκουραμι,4 ξιφοφορουσ μικρουσ,3 γατοψαρα
Ειδη φυτων: Vallisneria,κερατοφιλο
Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10):3
Περιγραφη αλγης: πρασσινη αλγη σε τζαμια,πετρες και φυτα
Ποτε εμφανιστηκε: 5 μηνες πριν
Αλλα σχολια:

Γιάννης12
11-09-12, 14:04
Πρέπει επειγόντως να κανεις μετρήσεις !

exelix
11-09-12, 14:05
Και να δούμε και καμία φωτογραφία.