PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με κερατοφυλλο

korasidikos
09-09-12, 23:13
εδω και λιγη ωρα το κερατοφυλλο αρχισε να μαδαει σαν τρελο και γεμισε ολο το ενυδρειο τι μπορει να το προκαλεσε αυτο;;:confused::(

Malawi Lover
09-09-12, 23:16
Καμια φωτο παιζει?

kgf12345
09-09-12, 23:40
νιτρικα εχεις?το εχεις καιρο το ενυδρειο η το εστησες προσφατα?

korasidikos
09-09-12, 23:40
DSC04251.jpg (http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=51222&stc=1&d=1347226755) οτι καλυτερο μπορεσα να τραβηξω

korasidikos
09-09-12, 23:41
το ενυδρειο ειναι κανουργιο εχει κιλεισει 40 μερες νιτρικα δεν εχω μετρησει οτι εγινε εγινε πολυ γρηγορα μεσα σε μια η δυο ωρες το πολυ!!

kgf12345
10-09-12, 00:17
αν ειναι 40 μερες το ενυδρειο,το κερατοφυλο ποτε το εβαλες?στην αρχη η αργοτερα?

το κερατοφυλο θελει νιτρικα για να ζησει.ειχα το ιδιο προβλημα στο πρωτο μου ενυδρειο.εβαλα κερατοφυλλο και αρχισε να μαδαει μετα απο κανα δυο βδομαδες.γεμισε τον τοπο.αφου ειναι τοσο νεο το ενυδρειο σου,βγαλτο και βαλε ξανα αργοτερα σε κανα μηνα εναμιση.και να κανεις μετρησεις γιατι χωρις μετρησεις θαχεις μεσανυχτα για το τι νερο εχεις στο ενυδρειο;)

korasidikos
10-09-12, 00:26
το φυτο μπηκε τη πεμπτη να σημειωσω οτι απο το σαββατο δουλευε αεραντλια γιατι εκανα θεραπεια με omnipur δεν ξερω αν εφταιξε αυτο παντως το φυτο ηταν υγιεστατο οταν μπηκε δεν μαδησε καθολου,αν το βγαλω πως θα το διατηρησω εκτος ενυδρειου μεχρι να ξαναμπει μεσα;;

kgf12345
10-09-12, 00:35
το φυτο μπηκε τη πεμπτη να σημειωσω οτι απο το σαββατο δουλευε αεραντλια γιατι εκανα θεραπεια με omnipur...

ενα ενα μας τα λες:D οκ,καταρχην: απτη στιγμη που θα το βγαλεις,ειναι λογικο οτι δεν θα ζησει.αλλα και μεσα να το αφησεις παλι δε θα ζησει,απλα στα κανει χαλια:Dαφου αρχισε να κιτρινιζει και να μαδαει ξεχνα το.

το ενυδρειο σου ειναι πολυ νεο ακομα,μετρησεις δεν εχεις οποτε δεν ξερουμε αν εχει στρωσει η οχι,εκανες θεραπεια ενω πολυ πιθανον δεν χρειαζοτανε, και το κερατοφυλλο λογικο ηταν να την ακουσει.

(πιθανον δηλαδη τα οποια προβληματα ειχες για τα οποια εκανες θεραπεια ,ξεκινησαν απτην αμμωνια που σιγουρα ειχες και ισως εχεις ακομα λογω αστρωτου φιλτρου)

μετρησεις εχεις κανει καθολου?τα ψαρια ποτε τα εβαλες μεσα?
ανησυχησε για τα ψαρια και οχι για το κερατοφυλλο.

korasidikos
10-09-12, 00:43
τα ψαρακια ειναι μια βδομαδα μεσα το στρωσιμο εγινε με nitrivec!!!το φυτο ειναι πρασινο παντως δεν εχει κιτρινισει,εκανα αλλαγη νερου εβαλα και δευτερο φιλτρο με ανθρακα να τραβηξει το φαρμακο!!αν βαλω το φυτο σε μια λεκανη με ενα φιλτρακι και νερο απο το ενυδρειο λετε να ζησει;;;παρατηρησα οτι χαλασε πρωτα το κομματι που δεν επεφτε επανω του εντονο φως.τα ψαρακια ειναι οκ τουλαχιστον ετσι δειχνει το ενα γκαπυ που συμπεριφεροταν παραξενα,τωρα και αυτο δειχνει οτι ειναι καλα!!

kgf12345
10-09-12, 00:48
σου ξαναλεω,το κερατοφυλλο θελει νιτρικα. τα νιτρικα δημιουργουνται απτο ταισμα και απτα αποβλητα των ψαριων σου.οποτε αν θες να το κρατησεις οπωσδηποτε,κρατα το μεσα στο ενυδρειο.απλα εχε υποψιν σου οτι μπορει ναρχισει να μαδαει περισσοτερο.
επισης αν δεν τα εχεις διαβασει,διαβασε τα υπομνηματα στους αρχαριους (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490) θα σε βοηθησουν πολυ.
και προμηθευσου με υγρα τεστ μολις μπορεσεις γιατι χωρις να ξερουμε νουμερα στις τιμες του νερου σου θα μιλαμε στον αερα;)

τα guppy που εχεις ισως ειχανε προβλημα απτο μαγαζι ακομα,αλλα χωρις να ξερουμε αν ειναι οντως στρωμενο το φιλτρο σου και τι νερο εχεις,δε μπορω να σου πω με σιγουρια.

korasidikos
10-09-12, 00:57
οκ αυριο παιρνω τα τεστ και βλεπουμε τι γινετε ευχαριστω και συγνωμη αν ζαλισα:(

kgf12345
10-09-12, 01:07
δε ζαλιζεις κανεναν;) απλα επειδη ειναι νεο το ενυδρειο σου,θελει λιγο ιδιαιτερη προσοχη τωρα στην αρχη.θα σε βοηθησουνε παρα πολυ τα υπομνηματα,διαβασε τα οπωσδηποτε;)και μολις παρεις τα τεστ και κανεις τις μετρησεις στο νερο,γραψε εδω τι βρηκες να σου πουμε γνωμες;)
θες τεστ για αμμωνια NH3NH4,νιτρωδη NO2,νιτρικα ΝΟ3,και καλο θαναι να παρεις κιενα τεστ για ph.θα χρειαστεις και τεστ για σκληροτητες GH-KH αλλα αυτα αστα για λιγο αργοτερα.μολις τα παρεις,θα κανεις μια μετρηση με ολα τα τεστ στο νερο της βρυσης που χρησιμοποιεις για να αλλαζεις το νερο και μετα στο νερο του ενυδρειου.αυτο για να ξερεις με τι τιμες ξεκινας απτη βρυση.

τις αλλαγες θα τις κανεις παντα με αντιχλωριο στο καινουριο νερο,η θερμοκρασια του θα κοιτας να ειναι ιδια με αυτη του ενυδρειου και την εισαγωγη του στο ενυδρειο θα την κανεις αργα.με ενα σωληνακι αεραντλιας για παραδειγμα.αναλογα ποσα λιτρα αλλαγη κανεις.

αλλαγες μια φορα την εβδομαδα,το 30% των λιτρων σου.
μπορεις να συμπληρωσεις κιαυτη τη φορμα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398) ωστε να εχουμε περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου.

korasidikos
10-09-12, 01:32
http://www.petsupermarket.gr/2480/προϊόντα/hagen-τεστ-αμμωνίας.html
αυτο το τεστ μπορω να εχω αυριο απο ενα φιλο θα κανει δουλεια το συγκεκριμενο;;;;

kgf12345
10-09-12, 01:46
προς το παρον θα κανει,να ξερουμε αν εχεις αμμωνια τουλαχιστον.αυτη ειναι ο αμμεσος κινδυνος,αλλα δεν τελειωνει εδω,υπαρχουν και τα νιτρωδη και τα νιτρικα,-εξισου σημαντικα-που ναι μεν δεν ειναι το ιδιο τοξικα οσο η αμμωνια αλλα σε μεγαλη εκθεση ειναι κιαυτα θανατηφορα.επισης τα νιτρικα θα πρεπει να τα ξερεις για να κανονισεις και τη ρουτινα των αλλαγων σου αναλογα, αλλα ετσι θα ξερεις και αν χρειαζονται κατι τα φυτα σου.πχ το κερατοφυλλο που ειναι γρηγορης αναπτηξης φυτο,εξαρταται απτα νιτρικα σε μεγαλο βαθμο αφου αυτα "τρωει".

korasidikos
10-09-12, 01:48
ευχαριστω και παλι θα κοιταξω να βρω και τα αλλα τεστ:p

Nick74
10-09-12, 07:05
το στρωσιμο εγινε με nitrivec!!!

Βρες κανα μπολι γιατι ξεματιασμα εγινε οχι στρωσιμο...
Αν κανεις μετρησεις και δεν εισαι φουλ αμμωνια εγω θα πιω ενα μπουκαλακι νιτριβεκ :D:D:D:D

Το κερατοφυλο ειναι το τελευταιο πραγμα που θα με ενδιεφερε με ολα αυτα που περιγραφεις.
Προταση: αγορασε τεστ, κανε σχεδον ολικη αλλαγη νερου (αργα αργα οση αμμωνια η no2 κι αν εχει), βρες μπολι και μετα παρακολουθα το ενυδρειο για λιγες μερες με καθημερινες μετρησεις, διαφορετικα θα αγοραζεις ολα τα φαρμακα του πλανητη ψαχνοντας να βρεις φανταστικες αρρωστιες.

Οσο για το κερατοφυλλο μακαρι να ειναι η μοναδικη απωλεια κι ελα να σου δωσω ενα κουβα κερατοφυλο

korasidikos
10-09-12, 08:53
καλημερα ευχαριστω για τις συνβουλες περιμενω σημερα να μου φερουν το τεστ αμμωνιας να δω τι γινεται.:pπαντως αυτο με το κουβα κερατοφυλλο μου αρεσε ;)

Nick74
10-09-12, 09:24
τρια τεστακια πρεπει να προμηθευτεις: Nh3Nh4 , NO2, NO3.

ph, kh, gh απο τη στιγμη που εχεις ζωοτοκα μπορεις να τα αποφυγεις, αφου το νερο της Αθηνας ειναι σε γενικες γραμμες καλο για αυτα τα ειδη, οσο για το κερατοφυλλο ειναι κατα τη γνωμη μου απο τα πλεον πολυτιμα φυτα σε καθε ενυδρειο, αλλα μονο εφ οσον αναπτυσεται. Αν δεν αναπτυσεται τοτε δεν κανει αυτο το οποιο θελουμε να κανει (αποτξικοποιηση) αλλα αντιθετα αν σαπιζει παραγει το ιδιο τοξινες

kgf12345
10-09-12, 13:03
αν διαβασεις τα υπομνηματα θα δεις οτι η δημιουργια αμμωνιας ειναι το πρωτο απο τρια βασικα σταδια του κυκλου του αζωτου.για να καταλαβεις σε ποιο ακριβως σταδιο βρισκεσαι,τι γινεται στο νερο και αν κινδυνευουν τα ψαρια η οχι πρεπει να δεις συνολικα ολα τα σταδια του κυκλου με μετρησεις για καθε στοιχειο του ξεχωριστα.μεχρι να κανεις και τα τρια τεστ δε θα ξερουμε σιγουρα 100%.χρησιμο θαναι εστω και αυτο το ενα που θα κανεις,αλλα αναλογα με το αποτελεσμα του θα μπορουμε να μαντεψουμε λιγο πιο ενημερωμενα και οχι να ειμαστε σιγουροι.

πριν κανεις τη μετρηση,διαβασε καλα τις οδηγιες του τεστ και ακολουθησε τες κατα γραμμα.

korasidikos
11-09-12, 12:25
καλησπερα παιδια μολις εκανα τη μετρηση αμμωνιας με το τεστ της τροπικ μαριν και η ενδειξη βαση του χρωματικου κωδικα ειναι 3,0mg τι ενεργειες πρεπει να κανω αμμεσα11:(

Nick74
11-09-12, 12:41
αλλος ενας ικανοποιημενος απο τα μπουκαλο"βακτηρια" :D (τα λεφτα σου πισω δεν τα παιρνεις)

Λοιπον ΑΜΕΣΑ πρεπει να κανεις μια μεγαλη αλλαγη αλλα οσο πιο αργα μπορεις, δε χρειαζεται πανικος γιατι οι αποτομες μεταβολες ειναι που σκοτωνουν.
Ακομα καλυτερα να κανεις μια τωρα 40-50% και αλλες δυο μεχρι το βραδυ της ταξης του 20-30%
Επισεις ΑΜΕΣΑ βαλε αγγελια για μπολι με την περιοχη σου
-------------------------
επισεις αν εχεις prime ή toxivec ριξε λιγο παραπανω στην αλλαγη

genecr
11-09-12, 12:46
σταμάτα και το ταιζμα

korasidikos
11-09-12, 12:47
prime εχω θα ριξω αυτο γιατι μεχρι στιγμης εριχνα της sera εχω και ammolock χρειαζεται να ριξω και απο αυτο;;

Nick74
11-09-12, 13:16
ριξε οποιο θες, αλλα οχι κινησεις πανικου και μην τα ανακατευεις
Το βασικο ειναι να γινει αλλαγη, ελπιζω να εχεις ηδη ξεκινησει.

Το επομενο βασικο ειναι να βρεις μπολι

korasidikos
11-09-12, 15:06
εκανα μεγαλη αλλαγη το συμπληρωμα εγινε σιγα σιγα εκανα μετρηση το τεστ εδειξε 0,5 mg,να κανω και αλλη αλλαγη ριχνοντας παλι prime;;;:(

Nick74
11-09-12, 15:59
κανε πιο μετα, αλλα αυτο που πρεπει να γινει ΑΜΕΣΑ ειναι να βρεις μπολι

korasidikos
11-09-12, 16:32
εκανα και αλλη αλλαγη το τεστ εδειξε 0,2 mg να κανω και αλλη αλλαγη τι προτεινετε παιδια.αν ριξω ammo lock θα βελτιωθουν τα πραγματα εβαλα και αγγελια για μπολι!:(

Nick74
11-09-12, 16:56
αν εριξες prime μην ανακατευεις ολη τη χημεια του πλανητη, απλα ξανακανε αλλαγη αλλα αργοτερα.

απλα αυτο που πρεπει τωρα να κανεις ειναι να βρεις μπολι.
Στην αγγελια σου επρεπε να ειχες βαλει και τη λεξη ΕΠΕΙΓΟΝ στον τιτλο, γατι το οτ καποιος ψαχνει μπολι δε σημαινει ντε και καλα πως εχει ηδη ψαρια, αλλα οκ, πιστευω ολο και καποιος να ανταποκριθει (δυστυχως εγω δε μπορω να δωσω για λιγο καιρο)

rtolis
11-09-12, 19:52
Να επισημάνω κι εγώ κάτι, που ίσως δεν έχει τονιστεί όσο πρέπει και νέοι στο χόμπυ μπορεί να κάνουν λάθος. Η αμμωνία εκτός από τα ψάρια σκοτώνει ΚΑΙ τα φυτά. Και πολύ γρήγορα μάλιστα. Οπότε μεγάλη προσοχή κατά το στρώσιμο του ενυδρείου.

korasidikos
11-09-12, 21:18
εκανα μια αλλαγη το βραδυ στο 30% εκανα μετρηση αφου περασε μια ωρα και εδειξε 0,1mg,να συνεχισω τις αλλαγες παιδια;;;σημερα δεν ταισα ποσες μερες να τους κανω νηστεια για να φτιαξουν τα πραματα;;;:(

genecr
11-09-12, 23:37
αντέχουν πολλές μέρες ατάιστα. τα δικά μου τα πλάτυ τα έχω αφήσει μέχρι 3 μέρες και όλα καλά, λογικά αντέχουν και παραπάνω απλώς δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω με σιγουρια.

ShadowVValker
11-09-12, 23:49
αν ήταν καλά ταισμένα πριν, 10 μέρες τις βγάζουν χωρίς πρόβλημα, στην περίπτωσή σου σίγουρα μια βδομάδα δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το πρώτο σου μέλημα πάντως πρέπει να είναι το μπόλι, όσο πιο νωρίς το έχεις τόσο πιο νωρίς θα φάνε!

Nick74
12-09-12, 01:39
Να επισημάνω κι εγώ κάτι, που ίσως δεν έχει τονιστεί όσο πρέπει και νέοι στο χόμπυ μπορεί να κάνουν λάθος. Η αμμωνία εκτός από τα ψάρια σκοτώνει ΚΑΙ τα φυτά. Και πολύ γρήγορα μάλιστα. Οπότε μεγάλη προσοχή κατά το στρώσιμο του ενυδρείου.

οχι απαραιτητα, αυτο ισχυει ισως για καποια φυτα.
Τα περισσοτερα αναπτυσσονται καλυτερα κατα τη διαρκεια του στρωσιματος που ριχνουμε μεσα τρελες ποσοτητες καθαρης αμμωνιας.

korasidikos
12-09-12, 06:33
καλημερα μεχρι να βρεθει μπολι το να ριξω nitrivec θα βελτιωσει τη κατασταση;;;;:( εβαλα στο φιλτρο και ammo remover της fluval ειναι σαν το ammo chips εκανα καλα;;

Nick74
12-09-12, 07:11
αλλαγες νερου κανε, τωρα αν θες να ριξεις και το nitrivec -προσωπικα δεν πιστευω πως περιεχει τποτα εκει μεσα εκτος απο θαυματουργο υγρο ξεματιασματος- αφου το εχεις και δεν το ριχνεις? (οχι πως θα κανει τιποτα δηλαδη αλλα τεσπα, μπας και δεν ειναι εντελως απατη) απλα μην επαναπαυτεις πως ντε και καλα εχει κατι εκει μεσα κι εκανες τιποτα το σπουδαιο, βρες μπολι...

Στο φιλτρο για μενα πολυ καλα εκανες και εβαλες ζεολιθο, ηταν η καλυτερη κινηση (αν ηξερα πως εχεις θα σου ελεγα απο χθες να βαλεις) μπορει να μην κρατησει ολη την αμμωνια αλλα θα κρατησει ενα πολυ μεγαλο ποσοστο, δεν αντικαθιστας ομως τις αλλαγες απλα θα κρατησει λιγο την κατασταση μεχρι να βρεις μπολι. Μετα φυσικα βγαλτο

αλλαγες συχνες και μικρες μεχρι να βρεις μπολι

korasidikos
12-09-12, 07:30
καλημερα εριξα και το nitrivec περισσοτερο για ψυχολογικους λογους αφου το ειχα ουτε εγω πολυπιστευω να σου πω την αληθεια,ετσι βεβαια ξεκινησα το στρωσιμο απλως το μπουκαλακι που μου ειχαν δωσει τοτε ειδα εκ των υστερων οτι ηταν ληγμενο!!και φυσικα το πεταξα αλλα ηταν αργα το ειχα ριξει μεσα!!αλλαγες λεω να κανω γυρω στο 30% ειναι καλα;και καθε ποτε να τις κανω;

Nick74
12-09-12, 08:04
το μπουκαλακι που μου ειχαν δωσει τοτε ειδα εκ των υστερων οτι ηταν ληγμενο!!

Εχουν και ληξη τα placebo? :D:D:D:D

αλλαγες λεω να κανω γυρω στο 30% ειναι καλα;και καθε ποτε να τις κανω;

εγω θα εκανα ισως και δυο τη μερα μεχρι να εβρισκα μπολι, ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑ ΝΑ ΕΒΡΙΣΚΑ ΑΥΘΗΜΕΡΩΝ. (και σιγουρα θα εβρισκα)

Δεν ειναι κακο να ποιασεις οσους χρηστες βλεπεις να μενουν γυρω Αθηνα και να ζητησεις μπολι με πμ.
Κι εγω λαβαινω τετοια μυνηματα και αν εχω δινω (δεν κανει ουτε κοπο ουτε στοιχιζει τιποτα να ανοιξω ενα φιλτρο και να βγαλω λιγη μουργα, αν και προσωπικα δινω και λιγο βιολογικο μαζι... με τοσα λιτρα που εχω δε μου στερει κανεις τιποτα)
Ποιασε αρχικα ανθρωπους που ειναι ενεργοι καθημερινα, και μεχρι το απογευμα ολο και καποιος θα σου δωσει

korasidikos
12-09-12, 08:18
ευχαριστω φιλε μου απλως δεν θελω να γινομαι βαρος ολοι εχουμε τα προβληματα μας αλλα αφου μου το λες θα το κανω τη καλημερα μου

Nick74
12-09-12, 08:26
ευχαριστω φιλε μου απλως δεν θελω να γινομαι βαρος ολοι εχουμε τα προβληματα μας αλλα αφου μου το λες θα το κανω τη καλημερα μου

Καμα σχεση, απο που κι ως που βαρος?
Οποιος εχει μπολι (δηλαδη να μην εχει καθαρισει φιλτρα προσφατα και να μην εχει περασει προσφατα αρρωστια) δινει, δεν υπαρχει προβλημα, ειδικα οταν μιλαμε για emergency καταστασεις.

korasidikos
13-09-12, 11:36
εβαλα προσωρινα και δευτερο φιλτρακι που ειχα γεμισμενο με ammonia remover να βελτιωσει οσο γινεται τη κατασταση το εχω με καταραχτη για να μη γινεται πλυντηριο μεχρι να βρεθει μπολι.παντως μετα τις αλλαγες νερου τα ψαρακια δειχνουν πολυ καλυτερα κολυμπανε παντου!!εκανα και μια αλλαγη στο 30% περιπου περιμενω να περασει καμμια ωρα να ξανακανω μετρηση:rolleyes:
-------------------------
μετα το χθεσινο βραδυνο μπολιασμα απο το poet(μιχαλη ευχαριστω φιλε),σημερα το πρωι εκανα μια αλλαγη γυρω στο 30% εκανα μετρηση μετα απο 2 ωρες και εδειξε αμμωνια κατι αναμεσα στο <0,01 και 0,05!!.να συνεχισω τις αλλαγες παιδια;;σημερα ειναι η δευτερη μερα χωρις ταισμα ποσες μερες να τα κρατησω τα γκαμπακια χωρις τροφη;;:rolleyes:

Nick74
13-09-12, 12:16
μετα το χθεσινο βραδυνο μπολιασμα απο το poet(μιχαλη ευχαριστω φιλε),σημερα το πρωι εκανα μια αλλαγη γυρω στο 30% εκανα μετρηση μετα απο 2 ωρες και εδειξε αμμωνια κατι αναμεσα στο <0,01 και 0,05!!.

οκ βασικα πιο σωστη μετρηση θα παρεις κατα το βραδακι. (24ωρο απο την ωρα που μπολιασες)
Ταισε ελαχιστα, και δες το βραδυ τι παιζει.
Υπ οψη οτι το μπολι που πηρες ειναι ελαφρως ασθενες, μια και το φιλτρο του Μιχαλη ειχε πλυθει το απογευμα και απλως το ξανα-ανοιξε για να κανει μια διορθωση με τα υλικα, επι πλεον το πηρες και με μιαμισι περιπου ωρα διαφορα οποτε θελει λιγο προσοχη αυτες τις μερες με τα ταισματα και με τις μετρησεις

να συνεχισω τις αλλαγες παιδια;;σημερα ειναι η δευτερη μερα χωρις ταισμα ποσες μερες να τα κρατησω τα γκαμπακια χωρις τροφη;;:rolleyes:Αν δε δεις αμμωνια μην κανεις αλλαγη, η αν κανεις κανε 10%

Απο πεινα δεν πεθανε ποτε κανενα ψαρι, δυο μερες δεν ειναι απολυτως τιποτα (και στη φυση μη νομιζεις πως καθε μερα τρωνε, εκτος απο τιποτα φυτοφαγα )

korasidikos
13-09-12, 12:39
σας ευχαριστω ολους παιδια για τη βοηθεια σας,να κανω μια(χαζη) ερωτηση επειδη εχω δυστυχως (νιτριβεκ)αν το ριξω μεσα θα βοηθησει καθολου οσο δηλαδη βοηθανε αυτου του ειδους τα υγρα!!!!η θα κανω χειροτερα τα πραγματα;;:confused:

Nick74
13-09-12, 13:09
κοιτα, αν περιεχει ετεροτροφα βακτηρια δεν αποκλειεται να συναγωνιστουν την λιγη βιολογια που εχεις και να εχεις ενα ωραιοτατο bacterial bloom, αν παλι δεν περιεχουν τιποτα τοτε παλι δε χρειαζεται. Οτι δεν περιεχει νιτροποιητικα το ειδες και μονος σου, αλλιως δε θα ειχες αμμωνια.
Εγω προσωπικα δε θα εριχνα απολυτως τιποτα, ετσι κι αλλιως τα νιτροποιητικα διπλασιαζουν την αποικεια τους σε λιγοτερο απο 24 ωρες οποτε απλα κανε μετρησεις και μην ταιζεις πολυ και ΑΝ δεις καθολου αμμωνια κανε αλλαγες και ολα θα πανε καλα

korasidikos
14-09-12, 08:17
καλημερα σημερα το πρωι εκανα μετρηση εδειξε 0,05mg, εκανα μια αλλαγη γυρω στο 20%.να ρωτησω κατι παιδια κατι τετοιο http://www.petsupermarket.gr/2423/προϊόντα/hagen-green-x-phosphate-remover-για-ενυδρεία-μέχρι-60lt.html
θα βοηθουσε στο στρωσιμο του φιλτρου;;

Nick74
14-09-12, 08:43
καλημερα σημερα το πρωι εκανα μετρηση εδειξε 0,05mg, εκανα μια αλλαγη γυρω στο 20%.

οκ, δεν ειναι προβλημα και καλα κανεις και το αντιμετωπιζεις με αλλαγες (αν και σε τοσο μικρη ποσοτητα αμμωνιας καλυτερα 10%, δεν εχει σχεση με τα 3ρια και τα 4ρια που φαγαν τα ψαρακια στο κεφαλι οσο ηταν αστρωτο)
Απλα το μπολι ηταν ελαφρως αδυναμο και μεχρι να αναπαραχθουν τα βακτηρια να κανουν μεγαλες αποικειες θα θελει λιγο προσοχη

να ρωτησω κατι παιδια κατι τετοιο http://www.petsupermarket.gr/2423/προϊόντα/hagen-green-x-phosphate-remover-για-ενυδρεία-μέχρι-60lt.html
θα βοηθουσε στο στρωσιμο του φιλτρου;;

οχι ειναι εντελως ασχετο.
Δε χρειαζεται να ψαχνεις για κατι, απλα να κανεις τις μετρησεις σου και αν βλεπεις προβληματα τις αλλαγες σου.
Μπολι -εστω και λιγο αδυναμο- μπηκε, τωρα τα πραγματα παιρνουν το δρομο τους.
Η μονη περιπτωση που θα επρεπε να ανησυχεις θα ηταν αν σηκωνε πολυ αμμωνια που θα σημαινε οτι δεν εποιασε το μπολι, και παλι το μονο που θα επρεπε να ψαξειες ειναι για νεο μπολι

korasidikos
20-09-12, 11:15
τα πραγματα μετα το μπολιασμα ειναι παρα πολυ καλα σημερινες μετρησεις εδειξαν αμμωνια μικροτερη απο <0,01 mg,αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξεις΄,επειδη ο βυθος μου ειναι ψιλοχαλια βαζω σκουπα σε καθημερινη βαση και κανω μια μικρη αλλαγη παραλληλα στο 10% περιπου!αυτο ειναι ζημιογονο για τη βιολογια να συνεχισω να το κανω η δεν χρειαζεται ο βυθος να ειναι τζαμι και να εχει λιγη βρωμα!!:confused::confused:

Nick74
20-09-12, 11:39
αυτο ειναι ζημιογονο για τη βιολογια να συνεχισω να το κανω η δεν χρειαζεται ο βυθος να ειναι τζαμι και να εχει λιγη βρωμα!!:confused::confused:

Αυτη ειναι μια ερωτηση που σε 10 χομπυστες θα παρεις 11 γνωμες...

Υπαρχουν ολων των ειδων οι αποψεις, απο τους υπερμαχους της αποστειρωσης και του bare-bottom μεχρι τους υπερμαχους της λασπης, και αν δεις τα επιχηρηματα ολων δειχνουν σωστα.

Η αποψη μου ειναι -χωρις βεβαια να ειμαι και απολυτα βεβαιος οτι ειναι η σωστοτερη- πως ο βυθος πρεπει να μπορει να ειναι αρκετα ζωντανος (με πολλα σαλιγκαρια) και σκουπα πρεπει να μπαινει πολυ σπανια και οχι σε ολη την επιφανεια του βυθου, αλλα οχι να μην μπαινει ποτε.

korasidikos
23-09-12, 07:58
χθες βραδυ ειχα παλι ενα μικρο θολωμα του νερου.εκανα μια μικρη αλλαγη νερου απομακρυνα ενα σαλιγκαρι που ειχε αποδημησει εις κυριο και εβαλα την αεραντλια να δουλεψει.σημερα το πρωι κανω μετρησεις αμμωνια <0,01mg,N03 μηδεν,N02 μηδεν,GH >7,KH 6,PH 7,6.ειναι καλες οι μετρησεις αυτες;;το θολωμα δεν εχει φυγει τελειως ακομα και σημερα το πρωι!:confused::(

Nick74
23-09-12, 19:51
πιστευω πως κανεις λαθος μετρηση νιτρικων.
Αν χρησιμοποιεις ΑΡΙ υγρα κοπανα καλα για να κανα διλεπτο και παραπανω το δευτερο μπουκαλακι και ξαναμετρα

stelios816
23-09-12, 20:37
νικολα δεν κανει μετρηση με απι ο σπυρος ειναι με στικακια γιαυτο δεν βγενει ακρη φιλε

Nick74
23-09-12, 23:05
χμμμ με στικακια ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα...
και λιγο φως να δουνε και λιγο υγρασια μετα οι μετρησεις τους ειναι οτι να ναι...

korasidikos
24-09-12, 11:56
καλημερα παιδια σημερινες μετρησες αμμωνια 0,05 mg,ΝΟ3 10mg,NO2 0,GH >7,KH 6,PH7,6 ειχαμε μια αλλαγη σε σχεση με την αμμωνια που ανεβηκε λιγο και στα νιτρικα που επιτελους ανεβηκαν.πως τις βλεπετε αυτες τις μετρησεις.σχετικα με την αμμωνια εχω ελλατωσει κατα πολυ το ταισμα πλεον να κανω και μια αλλαγη νερου θα βελτιωσει τη κατασταση για να πεσει η αμμωνια;;:confused::(

Nick74
25-09-12, 22:23
Αν εχεις μετρησιμη αμμωνια εννωειται κανεις αλλαγες, αλλα τωρα για τις υπολοιπες μετρησεις δεν ξερω αν ειναι σωστες αφου μετρας με στικακια.
Παντως για να δειχνουν νιτρικα πρεπει λογικα να υπαρχουν