Επιστροφή στο Forum : Mετακομιση τα φωτα σας.
Timekeeper
08-09-12, 21:13
Καλησπερα στα παιδια του φορουμ.Σε περιπου μια βδομαδα θα μετακομισω σε σχετικα μεγαλη αποσταση 10 χλμ και θελω να μ πειτε το 60 λτ να το αδειασω εντελως να το φορτοσω στο αμαξι και να το παω?εχει μεσα αρκετα φυτα, 2 πετρες 1 κιλο η μια κοντα κ ενα ενα κορμο μοπανι.Να αδειασω το νερο οσο παει με την σκουπα βυθου και να αφησω μεσα τον αρχοντα[μονομαχος] μεχρι να το παω?η βιολογια μηπως θα επηρεαστει επειδη το φιλτρο θα μεινει λιγη ωρα εκτος νερου κοντα στην μια?τα ιδια ισχιουν και για το εξαγωνο μου που εχει λιγα φυτακια και μερικες γαριδουλες.Τα φωτα σσ παιδια.Ευχαριστω πολυ.
Εγω το δικό μου το μετέφερα με ένα φίλο αλλά οχι σε τόσο μεγάλη απόσταση!βγάλαμε απο μέσα μια μεγάλη πέτρα που είχα για να μην σπάσει κανένα τζάμι και όλα τα άλλα μέσα αφήνοντας νερό ίσα ίσα να κολυμπάνε τα ψάρια,το μεταφέραμε με το αυτοκίνητο πάρα πολυ σιγά και δέν έπαθε τίποτα!!Τώρα εσύ έχεις αρκετό δρόμο δεν ξέρω αν θα τα καταφέρεις να τα κρατήσεις όλα στην θέση τους!!το φίλτρο το έβαλα σε σακούλα με νερό απο το ενυδρείο και το νερό του ενυδρείου σε μπετόνια!!
Καταρχας πιασε το μονομαχο και βαλτον μεσα σε ενα κουβα με νερο ενυδρειου.
Αδειασε το ενυδρειο εντελως απο νερο,βαλε το φιλτρο αν ειναι εσωτερικο σε ενα ακομα κουβα με νερο ενυδρειου,αν ειναι εξωτερικο το αφηνεις με το νερο του.
Αφαιρεσε τις πετρες μην σπασουν κανα τζαμι.
Μπορεις να το μεταφερεις.
Οταν το βαλεις στην νεα του θεση,τοποθετησε παλι τις πετρες,γεμισε το με φρεσκο νερακι στην σωστη θερμοκρασια με την αντιστοιχη ποσοτητα αντιχλωριου,βαλε το φιλτρο μπροστα και τελευταιο,αφου βεβαιωθεις οτι το νερο ειναι στην σωστη θερμοκρασια,προσθετεις τον μονομαχο να κλεισει το παζλ.
Ολα αυτα φυσικα εφοσον η δουλεια αυτη ειναι μεχρι και 2-3 ωρες,δεν θα εχεις κανενα προβλημα ουτε με βιολογια φιλτρου,ουτε με το ψαρι.
Αν βλεπεις οτι τα φυτα του ενυδρειου στεγνωνουν επιφανειακα ψεκασε τα με νερακι καθε τοσο.
manolischania
09-09-12, 07:46
για την βιολογία του φίλτρου αγόρασε χαπάκια οξυγόνου και δεν θα έχεις κιέν πρόβλημα στην μεταφορά
Μικρο ειναι το ενυδρειο.
Εγω θα εβγαζα το νερο σε βαρελι.
Μεσα θα εβαζα και τις πετρες και το ψαρι.
Τον βυθο θα τον αφηνα στη θεση του χωρις να τον ανακατεψω.
Θα εκλεινα το φιλτρο (αν ειναι εξωτερικο) να μη χανει νερο.
Αν ειναι εσωτερικο, δεν ειναι κολλημενο και βγαινει, κι αυτο στο βαρελι
Θα επιανα μαζι με αλλον εναν το ενυδρειο και θα το εβαζα στο πισω καθισμα.
Το βαρελι, μπροστα στη θεση του συνοδηγου (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/metakomisi/20090206004_resize.jpg), δεμενο με τη ζωνη ασφαλειας.
Οδηγηση αργα και δεξια, και αποφυγη λακουβων. Αlarm αναμμενα αν χρειαζεται.
Θα μετεφερα και θα εστηνα το ενυδρειο πρωτο, πριν την μετακομιση του υπολοιπου σπιτιου.
(το εχω κανει σε 200λιτρο)
Timekeeper
09-09-12, 14:07
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια κ εγω περιπου τα ιδια σκεφτηκα.Τελικα θα το αδειασω απο νερο θα διατηρησω το φιλτρο σε νερακι ενυδρειου να μην χαθει η βιολογια θα βγαλω τις πετρες και το ξυλο σε ενα κουβα με νερο ενυδρειου και θα αφησω μεσα μονο τα φυτακια ισως και με λιγο νερακι .Και παλι ευχαριστω για την βοηθεια.Θα κρατησω και ενα μπιτονακι καθαρο που εχω με περιπου 15-20 λτ να ριξω μεσα νερο να μην το αλαξω ολο. Σπυρο λακουβες στο Βολο δεν γινετε να μην πετυχεις αν βρω κανα 3 μετρα ασφαλτο καλα θα ειναι .
Πάρε άλλο ένα μπετονάκι να κρατήσεις τουλάχιστον 40 λιτράκια μην το αλλάξεις όλο το νερό!!
manolischania
09-09-12, 16:00
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=61464
Το καλύτερο είναι το ξεστινεις όλο βάζεις το υπόστρωμα σε σακουλίτσες χοντρές σε μια άλλη σακούλα τις πέτρες σου και τις ρίζες , παίρνεις ένα κουτάκι με χάπια οξυγόνου για να μην αγχωθείς και τον ψάρι σε ένα κουβαδάκι και πας με το πάσο σου - το στήνεις με το πάσοσου και όλα καλά , το θέμα είναι η βιολογία
σε πρόσφατη μεταφορά που έκανα τους δίσκους από αθηνα χανιά η βιολογία δεν κατάλαβε τίποτα
Να το μεταφερει 10 χλμ θελει ρε παιδια!
Μιση ωρα δουλεια ειναι.
Δεν χρειαζεται να ξεστησει κιολας...
manolischania
09-09-12, 17:03
τώρα που το σκέφτομαι για 60 λίτρα και εγώ το ίδιο θα έκανα μιας και έχει αρκετά φυτά και γαρίδες , το νερό ισα ισα για τις γαρίδες 1 cm και μεταφορά όπως είναι για να μην το ξαναστήνει από την αρχή
ioannis_79
10-09-12, 17:53
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ, με ενυδρείο ίδιων λίτρων.....
Αλλά θα το μεταφέρω σε απόσταση 100 χιλιομέτρων....
Οπότε μιλάμε για ολοκληρωτικό άδειασμα και στήσιμο από την αρχή???
Αν η διαδρομη και η διαδικασια δεν ξεπερασει τις 4-5 ωρες ακολουθεις την ιδια πρακτικη,απλα ξεκαζε συχνα τα φυτα να μην στεγνωσουν,επισης φροντισε να ταξιδεψεις αργα το απογευμα η νωρις το πρωι για να μην ανεβουν σε μη αποδεκτα ορια οι θερμοκρασιες στον κουβα που διατηρεις το φιλτρο,ακομα και στο τανκ με τα φυτα,οσο για τα ψαρια καλυτερα να βρεις ενα ισοθερμικο κουτι και να τα μεταφερεις εκει μεσα σε σακουλες μεταφορας.
Timekeeper
11-09-12, 19:29
Παιδεια ευχαριστω για τα ρεπλαις το ενυδρειο μεταφερθηκε με ασφαλεια χωρις να ξεστηθει με περιπου 10 λιτρακια νερο μεσα,λιγο τα φυτα εστησα ξανα γιατι εβγαλα τις πετρες μην σπασουμε κανενα τζαμι κ αρχισαν να φευγουν + το μοπανι που ειναι και αυτο λιγο θηριακι.Σημερα εκανα μετρησεις και ειμουν υπερκομπλε .ο μονομαχος μεταφερθηκε με ενα μικρο ενυδρειακι 4 λιτρων μεσα με προσοχη με νερο ενυδρειου και ολα ειναι καλα.Η ολη διαδικασια κρατησε λιγοτερο απο ωρα και τιποτε σχεδον δεν εμεινε εκτος νερου ευχαριστω για τις προτασεις παντως μ φανηκαν ιδιαιτερα χρησιμες.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.