PDA

Επιστροφή στο Forum : Αναπαραγωγή τέτρα νέον!


Vlachos Stamatis
12-10-04, 14:36
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναπαράγω τα νέον μου, έχω μια δωδεκάδα από αυτά, και θέλω την βοήθεια σας.
Θέλω να μάθω για τις συνθήκες του νερού που χρειάζονται, τροφή, σχετικά links και ότι άλλο θα με βοηθούσε να τα καταφέρω.
Μέχρι τώρα μόνο οι ξιφοφόροι μου αναπαράγονται εύκολα.

mikenuke
12-10-04, 15:00
Tα Νεον δεν ειναι ζωοτοκα για αρχη...πραγμα που σημαινει οτι ειμαστε σε λαθος κατηγορια, αλλα δεν πειραζει αυτο ειναι δουλεια του moderator.
Τα νεον λοιπον ειναι οωτοκα,γενουν αυγα.
Κανοντας ενα search στο google θα βρεις σιγουρα αρθρα που να αφορουν το θεμα σου.
Το δυσκολο ειναι η αναγνωριση του γενους των ατομων αλλα κι αυτο γινεται.

Καλη επιτυχια λοιπον.

AFRIKANOFILOS
12-10-04, 20:20
Ειμαι περειεργος,εχει αναπαραγει κανενας απο το board?

fighterfish
13-10-04, 00:13
Χλωμό, τόσο καιρό δεν έχω ακούσει κανέναν....
Αν κάνω λάθος θα απαντήσει κάποιος...

Giorgos
13-10-04, 00:46
Το φύλο είναι σχετικά εύκολο να το ξεχωρίσεις. Γενικά μια "έτοιμη" θηλυκιά είναι πιο μεγάλη και στρουμπουλή απ'ότι το αρσενικό. Η διαφορά είναι εμφανή αν κοιτάξεις τα ψάρια από πάνω.

Μια κοινή μέθοδος που χρησιμοποιείται για το ζευγάρωμα των περισσότερων tetra είναι να διαλέξεις ένα ζευγάρι και να το μετακινήσεις σε ένα ενυδρείο 10 λίτρων κατά προτίμηση φυτεμένο. Το νερό πρέπει να είναι όξινο (pH = 5-6) και μαλακό (GH = 3-5). Συνήθως ζευγαρώνουν νωρίς το πρωί. Αφού ζευγαρώσουν θα πρέπει να απομακρυνθούν και το ενυδρείο να καλυφθεί πχ. με μαύρο χαρτόνι ώστε να μην επιτρέπει την δίοδο του φωτός γιατί τα αυγά είναι ευάλωτα στους μύκητες ιδίως λόγω του φωτός. Περίπου 24 ώρες μετά υπάρχει γόνος και 4-5 μέρες αργότερα μπορεί και κολυμπάει ελεύθερα. Από εδώ και πέρα μπορείς να αφαιρείς το χαρτόνι σταδιακά (μία πλευρά κάθε μερικές μέρες).
Απ'ότι κατάλαβες είναι λίγο περίπλοκη διαδικασία, γι'αυτό και δεν βλέπεις συχνά γέννες από tetra.

mikenuke
13-10-04, 22:01
Ακριβως τα ιδια λεει ενα αρθρο που εχω κατεβασει για την αναπαραγωγη των serpae tetra.

_jimmakos_
21-11-04, 04:42
αχω αναπαραγει νεον αλλα εντελως μα εντελως τυχαια πετυχε κ δεν μου εζησε κ ουτε ενα απο τα μικρα... λογο απειριας τοτε! θα το επιδιωξω λιαν συντομος!!! πιστευω παιζει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ρολο οχι τοσο οι συνθηκες (παιζουν αλλα οχι αμαν μονο αυτο)οσο η διαταξη του ενυδρειου κ η αναγκη για απαραγωγη!!η διαταξη ειναι μονα μια συσταδα φυτων στην μια ακρη του ενυδρειου κ ολο το υπολοιπο κενο με χαλικια κατω φυσικα κ κατα την γνωμη μου να ειναι ενα ζευγαρι , ξερω ξερω ζουν σε κοπαδια αλλα τους δημιουργειται αυτη η αναγκη δηλαδη να γινουν κοπαδι αν ειναι μονα τους.... γνωμη μου δεν σημαινει οτι εχω δικιο!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
22-11-04, 19:46
ΜΕ ΚΛΟΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΚΡΑ

Giorgos
22-11-04, 23:35
Οι συνθήκες παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για την αναπαραγωγή τους αφού αν το νερό είναι πιο σκληρό απ'ότι πρέπει, τα αυγά δεν πρόκειται να γονιμοποιηθούν σωστά.

..... να διαλέξεις ένα ζευγάρι και να το μετακινήσεις σε ένα ενυδρείο 10 λίτρων κατά προτίμηση φυτεμένο.....
Έχει υποθεί ότι πρέπει να απομονωθεί ένα ζευγάρι (παρ'όλο που ζουν σε κοπάδια) για να έχεις μια πετυχημένη γέννα. Όταν είναι μόνα τους δεν δημιουργούν κοπάδι αλλά..... ζευγάρι (και στην φύση απομονώνονται όταν πρόκειται να ζευγαρώσουν). Ζουν υπό την μορφή κοπαδιών κυρίως για λόγους ασφαλειας - άμυνας.

ΥΓ: Σταμάτη, γράφε με πεζά γιατί τα κεφαλαία δείχνουν ότι φωνάζεις.
Ευχαριστώ. :wink:

mikenuke
19-03-06, 18:57
Βρηκα το αρθρο που ελεγα για αναπαραγωγη των serpae.