PDA

Επιστροφή στο Forum : Μερικές χιλιάδες σαλιγκάρια στο ενυδρείο?...και τώρα?


jocker
05-09-12, 00:32
200 λίτρα Μεσογείου με όλο το περιεχόμενο από την ελληνική θάλασσα με ζωντανά που ήρθαν κάνοντας παρέα στο βράχο όπως διάφοροι ερημίτες,σαλιγκάρια,γαριδούλες,2 μικροί αχινοί καθώς και 3 αθερίνες extra small edition και έναν αστερία.A! Κάπου υπήρχε και μία anemonia viridis η οποία εξαφανίστηκε εδώ και 4-5 ημέρες αλλά αυτό είναι το δεύτερο κεφάλαιο.Το ενυδρείο τρέχει σχεδόν 2 μήνες με φυσιολογικούς ρυθμούς από πλευράς μετρήσεων.Αλάτι 1026.

Σχεδόν ξαφνικά εν μία νυκτί όλο το ενυδρείο γέμισε από λευκούς οργανισμούς σε σχήμα σπιράλ και μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας & από ότι παρατήρησα στο τελείωμα του υπάρχει ζωντανός οργανισμός & όλο αυτό παραπέμπει σε σαλιγκαράκια τα οποία είναι παντού, κυρίως στα τζάμια, σε δύο βράχια & στους σωλήνες από τα φίλτρα.Όλο το ενυδρείο μου θυμίζει τη πρώτη φορά που έβαψα τοίχο & είχα πιτσιλίσει τους πάντες & τα πάντα.Τέλος αν τα ξύσεις φεύγουν σχετικά εύκολα.

Για σαλιγκάρια φαίνονται.Τι γίνεται τώρα?

Υ.Γ. Τώρα εσείς θέλετε φωτό αλλά η κάμερα βούτηξε από τα βράχια σε ελεύθερη κατάδυση & το κινητό είναι αγορασμένο από την Ακρόπολη την εποχή που την έφτιαχναν.